Şimdi Ara

Pahalılıktan Dışarıdan Yemek Yemeyi Bırakanlar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
192
Cevap
3
Favori
15.879
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
247 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2020 başladığından beridir artan fiyatlardan ötürü dışarıda yemek yemeyi azalttım, bu karantinadan sonra işletmeler iyice zamları bastı aylardır hiç yemiyorum dışarıdan. Eskiden yemek uygulamalarını, sitelerini takip eder en yüksek puanlı işletme neresiymiş, en iyi yorumları kim almış bunları takip eder ve giderdim. Ortaköyde çok sevdiğim bir pizzacı vardı, şu an orta boy pizza + içecek fiyatı 60 küsür lira olmuş durumda. Karaköyde beğendiğim hamburgercide hamburger+kola 48 tl olmuş durumda. Taksimde beğendiğim bir kebapçıda an itibariyle kebap+ayran 45TL. Zincir restoranlardan tavuk dünyasını beğenirdim 19.95 idi fiyatlar 22 oldu 25 oldu derken ben bıraktım şu an sanırım 35-36 civarına gelmişler. Yanına içecek alsan 40 lirayı geçiyor.

Zomato Goldum vardı olayı şuydu 100TL veriyorsun yıl boyunca 500 kadar restorantta geçerli bir alana bir bedava kampanyasından yararlanıyorsun. Ben aldım 4 ay geçti korona girdi o döneme kadar 300TL kar ettim, tabi bu süreçte bu uygulamaya girmiş restorantlar bir bir çıkıyorlardı. Şu an gold'u kaldırmak zorunda kaldılar yerine başka bir şey gelmiş, restorantlar bir al bir bedava kampanyasını kaldıramıyor çünkü öyle tahmin ediyorum.

İşletmeleri de anlıyorum gerçekten zor durumdalar iflasın eşiğindeler sürekli zam üstüne zam yapıyorlar kampanyalardan çekiliyorlar ama durum böyle aylardır dışarıdan yemiyorum. Dışarı çıkarken yanıma evden bir şeyler alıyorum, yemek yoksa çerez alıyorum meyve alıyorum böyle idame ettiriyorum günümü.

Edit: Birçok kişi konuyu sağlığa çekip bu konuda yorumlar gelmesi üzerine mesajı editleyip bir şeyler yazma gereksinimi gördüm kendimde. Öncelikle sağlık sektöründeyim ve emin olun sağlığıma çok dikkat ederim. Yıllardır ağzıma şeker girmedi, asla hamur ve kızartma yemem, kendimi bildim bileli sigara ve alkol tüketmedim. Sigara içilen ortamda dahi bulunmam pasif içici olmamak adına. Dışarıda güvenmediğim yerlerde yemem ve zaten zincir restorantlardan sadece tavuk dünyasına gittiğimi söyledim. Birçok kişi dışarıda yemek dediğimde mcdonadls gibi yerleri anlamışlar lakin bu tür yerlere senelerdir gitmiyorum 10 yıl olacak sanırım gitmeyeli.

Kaldı ki bir kişi sağlıklı olmak istemeyebilir, obez olmak istiyor olabilir, ne olursa olsun o yemekleri yemek istiyor olabilir. Burada pahalılıktan ve sürekli gelen zamlardan yakınırken iyi olmuş sağlıklı beslen demek biraz abes duruyor. Üstelik kasaptan aldığınız etin, marketten aldığınız ürünlerin içlerinden neler çıktığını biliyoruz duyuyoruz bunlara da fazla güvenmemek gerekiyor.

Dışarıda yemek için birçok sebep sayılabilir, arkadaşınla dışarı çıkarsın vakit geçirirsin acıkırsın mecbur yersin. Ailecek pazar kahvaltısına gidebilirsin burada amaç kahvaltı hazırlamamak ve toplamamaktır. Doğanın içinde ya da denize sıfır bir yere keyif için yemeğe gidebilirsin. Sürekli evde uğraşmak istemiyor olabilirsin. Şöyle bir durum da var, evde bol bol malzeme bulundurmuyorsanız ne kadar iyi yemek yapabilirsiniz ki? Ben çok sevmeme rağmen evimde kuşkonmaz ya da tatlı patates çok açıkçası. Lime çok severim o da yok, bunlar gibi birçok ürün var bazıları bulunmuyor bazıları da aşırı pahalı. Lakin yemek yemeye gittiğim yerlerde bulunuyorlar onlar her yemeğe kullandığı için her malzemeyi bulunduruyorlar. Evde ben de et alır mangala ya da fırına atarım peki yanındaki garnitürü ya da sosunu nasıl yapacağız? Bunlar için iyi aşçı olmak ve evde sağlam malzemeler bulundurmak gerekiyor.

Ben yemek yemeyi sevdiğim için giden biriyim, orijinal yazımda bahsettiğim gibi yüksek puanlı yerleri takip eder hepsine gitmeye çalışırdım. 5 yıldızlı otellere gittim, hiltona, kız kulesine, ünlü şeflerin restorantlarına... Kaliteli yemek yemeyi seven birisiyim, dışarıda yemek dediğimde sadece çiğköfte, tavuk döner ve mcdonalstan bahsetmek istemedim yani dışarıda yemek bir sürü kola ayrılabilir bütün durumları düşünmek gerekiyor. Zaten ayda 5-6 kere dışarıda yerdim sürekli dışarıda yiyen birisi değilim fakat bu sayı bir yılda 60-72 yemek ediyor uzun vadede yine sayısı artıyor. Şimdi ise böyle yerlerin yanından geçemiyorum. Güvenip gittiğim yerler vardı pahalılıktan gidemiyorum. Ancak özel bir gün olacak ki gidebileyim, canım yemek istediğinde gidip yiyemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kara Komite -- 14 Ekim 2020; 10:29:33 >

• Burdaki 2000 sonrası doğumlu imamhatipli tayfa bilmez ama herkesin aşağıladığı "düp guyrukları vardı" dediği 90 lı yıllarda tavuk döner diye birşey yoktu. Tüm dönerler et dönerdi. Tavuk döner, akp sonrası et fiyatlarının kontrolsüt şekilde artması sebebiyle fakirler de "döner yiyebiliyoruz" sansınlar diye çıkarılmış bir üründür.

Nikopoll kullanıcısına yanıt
    Nikopoll demiş ki;
    Mesajı Yerinde Gör
    quote:

Orijinalden alıntı: Nikopoll

daha dün san sebastian cheescakele filtre kahve gömdüm

sen önceden recep ivedik gibi espri yapardın kro derdik şimdi noldu poğaçayı peçeteyle tutarak yedin tüm kroluk gitti kibar oldun

• Zaten dışarıda yemeği sevmezdim . Son 1 yılda sadece çiğ köfte için 10 lira harcadim. Başka da dışarıda yemedim. Restoran mafyalarina 5 kuruş kaptırmadın az da elimden geliyor kebab aga
  • O fiyatlar ne lan oyle istanbulda yasanmaz.Burada 45 liraya 180 gram kofteli asiri lezzetli hamburger yaninda baharatli citir patates icecek aliyorsun normal hamburger menuler 30-35 falan dandik hamburgerlerde 10-15tl.Pizza desen 30 liraya orta boy aliyorsun dominosun buyuk boyu kadar malzemeside cok fazla sucuk salam jambon.Tavuk dunyasi 25tl bu arada.Adana kebap 25tl.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gold5555 -- 11 Ekim 2020; 12:7:59 >
  • daha dün san sebastian cheescakele filtre kahve gömdüm

• quote:

Orijinalden alıntı: Nikopoll

daha dün san sebastian cheescakele filtre kahve gömdüm

sen önceden recep ivedik gibi espri yapardın kro derdik şimdi noldu poğaçayı peçeteyle tutarak yedin tüm kroluk gitti kibar oldun

• Ogle yemegınde evden getırıyorum artık yada dısardan Izmırlıler bılır kumru pogaca tarzı seyler alıyorum kı onlarda 6 7 lırayı gecmıyo amac karın doyurmak dıyıp yıyıorum.Baska turlu altından kalkamıcaz cunku yemek yıceksemde en azından kız arkadasımla veya aılemle dısarı cıktıgımız hafta sonlarında yıyorum.Pandemı olmasa onuda belkı yemem tek kahvaltı bıle yeter ama pandemıde sırayla musterı al mılletı uyar derken efor sarfetmekten acıktıgımı hıssedıyorum atıstırmak zorunda kalıyorum.Bıde kamuda cay kahve yasaklanınca mecbur kalıyosun.Ama artık ınsanlar evden getırıyo hep parasızlık mıllete dıyet yaptırıyo

• Nikopoll kullanıcısına yanıt

Sebastian cheesekake ne lan

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Çok yiyip kusmak
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: izayoi

Alıntıları Göster

ossurunca adminler banlıo napiim bende normal yazıolar yazıom artık

• Zaten en ideali aslında sıklıkla evden, ara sıra da dışardan yemektir. 1 ayda 4-5 günden fazla dışarıdan yenmemeli. Yemek yapmayı bilmeyen da bir zahmet öğrensin. Sınırsız tarifler var youtube ve diğer platformlarda.

• Sabah akşam patates

• Seyyar köfteci bile 9-10-12-13 tl şeklinde zam yaptı.

Fiyattan çok bu paraları etmedikleri için yemiyorum.

Bu ara ya öğün atlıyorum ya da dilimlenmiş meyve-kuru meyve ve mısır gevreği yiyorum.

• Valla bal gibi de para var millette. Köfteci yusuf'a gidin bakın millet kuyruğa giriyor sıra bekleyenler oluyor nerede pahalı mekan görsem millet sıra bekliyor hep. Pizza yiyecekseniz pizza lazza'dan alın büyük boy 25-26 lira ben hep oradan alıyorum malzemesi güzel bol koyuyorlar millet nasıl dominostan alıp yiyor şaşırıyorum valla geçenler de dominostan söyledim malzeme yok denecek kadar azdı ve tadı çok kötüydü.

• Koronadan sonra ben de dışarıda yemeyi bıraktım ve evde dışarıdaki yemekleri kendim yapmaya çalışıyorum.Youtubede zibille yemek videosu var.Canım pizza mı çekti?Açıyorum aga youtubeden videoyu yapıyorum, yiyiyorum.Çok güzel de oluyor.İstediğin mazlemelerle ve düşük maliyetle pizza yapmak paha biçilemez.

Reklamlarda hamburger, patates kızartması mı gördüm?Yine açıyorum youtubeden yapıp gömüyorum.Hem içinde ne olduğunu biliyorum hem de fazlasıyla doyuyorum.

Bundan sonra zaruri olmadıkça dışarıdan yemeyi düşünmüyorum.

• huzurum kalmadı fani dünyada

• üniversite sınavlarına hazırlanırken cumartesi günleri dersim öğleden sonraydı. 1 saat erken gider şehrimde lüks sayılabilecek en ünlü dürümcülerden birinde tavuk döner + büyük ayran gömerdim. 5.5 tl verirdim. oraya da bayadır gidemiyorum artık uçmuş fiyatlar. dışarda bi şey alacakken bu parayla bundan 10 tane evde yerim diyorum otomatikman... epey zamandır dışarıdaki tek harcamam Starbucks oldu. onu da bu aralar bırakıp eve kapanmayı düşünüyorum. devir ekonomi, tasarruf devri maalesef. bunlar bile lüks oldu

• ee ne yiyorsun o zaman?

• quote:

Orijinalden alıntı: ByKayseriLi38

Valla bal gibi de para var millette. Köfteci yusuf'a gidin bakın millet kuyruğa giriyor sıra bekleyenler oluyor nerede pahalı mekan görsem millet sıra bekliyor hep. Pizza yiyecekseniz pizza lazza'dan alın büyük boy 25-26 lira ben hep oradan alıyorum malzemesi güzel bol koyuyorlar millet nasıl dominostan alıp yiyor şaşırıyorum valla geçenler de dominostan söyledim malzeme yok denecek kadar azdı ve tadı çok kötüydü.

Geçen gün sabah annemle gitmiştim köfteci yusuf a 2 tane çorba içtik 2 de su aldık 14 tl ödedik ve çorbalar lezzetliydi tabak da doluydu. (ancak tüm menüyü görmedim bunu için kesin konuşamam)

• Hiç bırakmadım. O kadar fakir değilim  

• ah bu konuyu buralara açtıranlar utansın.. :/

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.