her hafta biber dolması yaparım. malzemeyi( kıyma pirinç kimyon soğan maydanoz karabiber vs) mutfak robotuna koyuyorsun karıştırma aparatı ile malzemeyi robot yapıyor. alıp bibere dolduruyorsun. pişmesi dahil 25 dakka. tipi de görsen biber dolması mı yapıyor bu herif dersin. ev yemeği işte lazım. sürekli dışardan yemek de iyi değil. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Pahalılıktan Dışarıdan Yemek Yemeyi Bırakanlar? (10. sayfa)
-
-
tatlı-salata-yoğurt dan 1 i mi? hepsi mi geliyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
hayatımda hiç dışarda yemek için yemek yemedim desem.
-
Vallahi arkadaslar disarda yemek yemeyi bende artik baya azalttim ama suda var
Abi yarim kilo et alsam 30 40 tl bundan bi kavurma yapsan yaninada salata yapsan hadi 5 tl onun maliyeti olsun
Max 35 40 tl ye 3 kisi doyar yani yani.Disarda yedigin kebap durum vs bunlarda 100 150 gr et var yani.
Gercekten disarda yemek yemek bazen cok pahaliya geliyor.
Bunu tavukla yapsaniz dahada ucuza mal edersiniz.
Ama hani disarda yemek yemek birazda gezmek acilmak vs icinde yapilir o ayri birsey ben sadece yemek maliyeti olarak soyledim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Dışarıdan yemek mi ? yani en fazla tavuk döner , bizim buzdolabında doğru dürüst yiyecek yok 2 gün sadece ekmek yediğimi biliyorum ne hamburgeri abi :D
-
quote:
Orijinalden alıntı: siouxtatlı-salata-yoğurt dan 1 i mi? hepsi mi geliyor
1 tane tabi ne seçersen
-
Ben zaten öğle yemekleri hariç yemiyorum o da mecburen zaten iş yeri karşılıyor. Bunun dışında dışarıdan yemem bu restorant mafyalarını zengin etmeye niyetim yok. Bu esnafların ağladıgınıda inanmayın ağlarlar ama altlarında bmw ile gezerler o yüzden gram acımam...
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
30 yaş üstü bir kişi olarak katılıyorum. benim çocukluğumda tavuk döner diye bir şey yoktu. şimdi marketlerde; tavuğun köftesi, kıyması, adanası, sosisi, sucuğu... zilyon tane ürünü var. kalite gittikçe düşüyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _force_ -- 14 Ekim 2020; 15:26:9 > -
Bir up çekelim 1 sene olmuş nerdeyse ben hala yemiyorum.
-
quote:
Orijinalden alıntı: piyanist2014Türk zihniyetindeki ticaret kazancı "Kat kat kâr" anlamına geliyor. Yani öyle belli bir yüzde kâr kimseyi tatmin etmiyor. Bizim insanımızdaki zihniyet, eğer bir iş yapıyorsan hep misliyle kâr edecek ve kısa zamanda ev, araba falan alacaksın.
Geçen yıl Bosna'da bu konuda öyle bir düzen ve ahlâki anlayış gördüm ki, kendime dedim "Biz çürümüşüz!"... Adamlar belli bir yüzde kâr koyuyor ve öyle kazanç sağlıyorlar. Mesela oradaki en lüks biralardan biri olan Karlovacko'nun şişesini marketlerden 1,60 Mark'a alıyorken, diğer restoran gibi mekanlarda 2,00 Mark'a içiyordum. En lüks olanında bile. Yani birinde 2 diğerinde 3 falan yok. Gittiğin yerde "Burada acaba kaça veriyorlar?" diye düşünmüyorsun.
Malzeme alıp evde yemek yapmak resmen daha pahalıya geliyordu. Bu yüzden her türden mekânda her çeşit insan gün içinde rahatça yiyip içiyor.
Son gün hava limanının orada börek yemiştik. Etli börek yiyorsun, böreğin içinden tabağa dökülen iri et parçalarını çatalla toplamak zorunda kalıyorsun. Kocaman porsiyon etli börek için verdiğin ücret 3, Ayran için 1. Toplam 4 para birimine miden şişiyor.
Bizde etli kıymalı börek ya da pide yediğinde içindeki malzemeyi büyüteçle anca görebiliyorsun.
Buradaki mekanlarda 1,50'ye alınan meşrubatı 5'e 6'ya veriyorlar. Yani öyle yüzde üzerinden kâr yok. Hep misliyle olacak.
Ve ne yazık ki bu zihniyeti gittiğimiz yerlere de taşıyoruz. Yurt dışındaki birçok tanıdığımdan benzer şikâyetleri duydum. Orada mekân açan Türklerin fiyat listesine bakıyorsun, hadi yemekler bir kenara, adamlar sabit meşrubatları bile diğer yerel işletmelerden çok daha pahalıya satıyorlar. Kafa aynı kafa. Amaç aynı amaç.
Daha güzel anlatılamazdı.
-
ben evde yemek yapıyorum full. bu akşam kara lahana yemeği yapıp yedim. dün akşam kuru pilav yedim. ama evde yapmak da ucuz değil. markette her şey akıl almaz pahalı. sebze bile yesen deli gibi pahalı oluyor.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X