K işi başı 20 liraya istsanbulda patso ayraan yersin sadece |
Pahalılıktan Dışarıdan Yemek Yemeyi Bırakanlar? (6. sayfa)
-
-
Disarida gozlemliyorum millet bulgur ve tavuk durum yiyor.
Bu millet istedi boyle olmasini en beterini yasamak zorundayiz.
-
Intermittent fasting, One Meal A Day gibi hem bütçe dostu, hem cool diyetler yapın.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Son 1 yıldır eşim aldırtmıyor dışarıdan. Tavuksa tavuk lahmacunsa lahmacun pideyse pide pizzaysa pizza öğrenmiş hepsini çoluk çocuk hafta sonları evimizde temiz temiz yiyoruz
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Minicik bir tantuni 18₺ olmuş çok fena dışarıdan yemek çok pahalı
1- Cin virüsü
2- Yiyeceklerde ne olduğu,nasıl yapıldığı konusundaki güvenim dip noktalarda
3- Gereksiz aşırı pahalı
-
Kardeşlerim ile dışarıda birşey yapmıyordum uzun zamandır. Bu akşam onları çıkarayım dedim. Yediğimiz altı üstü bir AVM de pizza. Akabinde bir yerde tatlı. 4 kişiyiz toplamda 150 lira gibi bir hesap ödedim. Akşam 6 da çıktık daha az önce eve geldik.
4 saat =150 :)
quote:
Orijinalden alıntı: Umut K.
Aynı sıkıntı bende var işyerine ne götürüyorsun hocam bizde dolap mikrodalga falan yok ne alabilirim yanımaAynı sorun bende de var tavsiyelere açığım hocam :(
-
Gençlere acıyorum.
Hamburgerci, lahmacuncu, köfteci yusuf (bursa) fakir mekanıydı eskiden. Paramız olmadığı zaman oralarda doyururduk karnımızı. Şimdi bakıyorum insanların, dışarıda yemekle anladıkları buralar ve pahalı diyorlar. Gerçekten de bana da eskisi gibi bedava gelmiyor buralar. 50 liradan aşağı kalkamazsın. Her gün daha kötüye gidiyoruz. Kaçın kurtarın kendinizi.
quote:
Orijinalden alıntı: Zafonte
tek yaşıyorsan dışardan yemek daha hesaplı oluyor. 15-20 tl ye 4 çeşit ev yemeği veren lokantalar var. 15-20 tl ye 4 çeşit yemek hazırlayamazsın evde.Alâsini hazirlarsin 1 öğünluk degil şöyle soyleyim belki 30-40 lira harcarsın ( etli yemek yaparsan) ama 3 gun yiyecegin yemek çıkar. Dolabın da bozmuyorsa haftada 3 gün yemek yapıp değişik kombinelerle bir hafta yersin:)
Ülkeyi siyasal İslamcılar yedi bitirdi alkolden ölümlerin sebebi de bu kirli zihniyet keyifle yapabileceğiniz herşeyde inanılmaz vergiler var adamlar geleceğimizi kararttı 20 senede değil dışarda yemek yemek sağlıklı şeyler yemek bile lüks oldu artık zerre yaşamdan keyif almıyorum bizi bu hale getirenlerin ve bu durumlara sebeb olanların Allah belasını versin
Zaten fiyatlar yüksekti iyice yükseldi pandemi döneminde insanlar dışardan yemek yerine kendi evinde yemeyi tercih etmeye başladılar işletmeciler iki koldan tokat yedi hem müşteri yok hem de pandemi nedeniyle girdi fiyatlarında artış oldu.
Valla bu sıralar dukan dieti yapmaya çalışıyorum.1 Hafta 3 öğün yoğurt karışımı 1 haftada tavuk veya köfte şeklinde gidiyorum.Ağırlı olarak böyle ondan önce herşey götürüyodum.Makarna pilav fasulye dolma yani evde ne yapıyosam götürüyodum işe fark etmiyor da bu sıralar sıkı diet yapıyorum fazla kilolarımı vermek için.Yoğurt ciddi şekilde işe yarıyor bende içine ôzellikle en acısından pul biber katıyorum yanınada salatalık baya verdiriyor.
Benim için bir süredir dışarıda yemek, sinema gibi aktiviteler bitti zaten. Üniversite mezunuyum, iş tecrübesi olan ve çalışan biriyim ama bu fiyatlar normal çalışan zor. Çoğu arkadaşım da aynı durumda, pizza,köfteci gibi mekanlara ancak giderseler gidiyorlar.
Bakıyorum dışarıda içkili veya nispeten marka mekanlarda yemek yiyenlere ya tiki kızlar ki onlarda birilerinin paraları yiyiyorlar zaten ya patronlar artık. Ortlama 5 bin TL maaş alan birisinin bu yerlere gitmesine imkan yok. Ha otomobil veya ev alma gibi dertleri olmaz,aldığı parayı harcarsa ancak gidebiliri.
Ülkede böyle giderse sosyal bir patlama olması kaçınılmaz. Çok ciddi ekonomik uçurum oluşmaya başladı.
-
Dandik pizza kolaya 50-60 lira versem tansiyonum çıkar benim.
Kaliteli güzel bir et döner yerim yiyeceksem ama onada para veresim gelmiyor.
-
Hergün 3 kişi sadece bir öğün dürüm söylesek 30 günde neredeyse bir asgari ücrete denk geliyor.
İçecek hariç.
ortalama lahmacun 8-10 tl oldu istanbul'da..lahmacun lan..tabak içi kadar birşey..
tantuni desen 14den başlıyor..iki lokmada bitiyor..
el insaf..
kişi başı 50 liradan aşağıya doymak imkansız artık..bi 5-6 sene önce 50 liraya padişah sofrası kuruyordum ben..
-
Dolar olmuş 7.90 Bu saatten sonra dışarda yemek yenmez. :)
-
bende paradan ziyade merkezde yiyecek düzgün ev yemeği yapan yer bulamıyorum :)
lokantalarda hep aynı türden yemekler.tablot yemek yapanda yok
her zaman peynirli kıymalı lahmacun tavuk -et döner yemekten bıktım valla
şöyle antep lokantaları gibi değişik yemek yapan yerler yok burada :(
-
Dışarıda nadiren yeriz ailecek belki ayda bir kere köfteci Yusuf'a gideriz. Bir de yıllardır gittiğimiz aile şirketi olan arkadaşın kebab salonuna gideriz o kadar. Onun dışında gerek cidden gerek yok. Acayip kazık resmen göz göre soyuyorlar milleti yazıktır.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X