< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
Pahalılıktan Dışarıdan Yemek Yemeyi Bırakanlar? (8. sayfa)
-
-
Yemeksepeti sipariş geçmişime bakmıştım dün, bugün bu konuyu görüyorum. Yemeksepeti sipariş geçmişinize bakın enflasyonu dibine kadar görün.
2015 yılında 2 orta boy pizza 28TL, 10 adet lahmacun 30 TL, 4 adet tavuk döner sandviç 18TL. gibi siparişlerim mevcut. Sipariş verdiğim kapanmamış dükkanların menüsüne tekrar baktım fiyatlar için. Bazılarında menü ve içerik değişmiş. Mesela şu 10 adet lahmacun 90TL olmuş. Tavuk döner sandviç tanesi 9TL olmuş, pizzaya girmiyorum bile.
Temel gıda böyle pahalılaşırsa insan hayatı dibe çöker. Şimdi biri gelip pizza temel gıda mı der ahahahaha. Çünkü o mesajın temelinde yatanı anlamak istemez.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Polestar191
Ülkeyi siyasal İslamcılar yedi bitirdi alkolden ölümlerin sebebi de bu kirli zihniyet keyifle yapabileceğiniz herşeyde inanılmaz vergiler var adamlar geleceğimizi kararttı 20 senede değil dışarda yemek yemek sağlıklı şeyler yemek bile lüks oldu artık zerre yaşamdan keyif almıyorum bizi bu hale getirenlerin ve bu durumlara sebeb olanların Allah belasını versinHocam daha bu konuya bile şurası kalabalık, AVM'ler dolu diyen koca kafalılar var diyeceğim ama bir şeyin 'koca' olması için önce o şeyin var olması gerekir. Lan hödük, 80 milyon nüfuslu yerde AVM'de de adam olacak, restorantta da, araba alan da iPhone 11 kullanan da... Bu durum, ülke ekonomisinin iyi olduğu göstermez... O kadar kalın ki o kafa ama o kadar...
-
Dışarıdaki çoğu gıda sağlıksız zaten. Yemezsiniz olur biter, gidin evinizde yemek yapıp yiyin. Dışarıda yemek yemeyin.
-
Sadece yemeği dışarıdan yiyerek (2 öğün) geçtiğimiz haftasonu 200 tl verdim. Son zamanlarda inanılmaz rahatsız olmaya başladım bu durumdan, pandemiden önce de hafiften hissettiriyordu ama artık buram buram. Fazla geliyordu artık çok çok fazla geliyor fiyatlar.
Bir mekan filan değil he, normal bir yer denildiği gibi. Baltazar bir burgerci, 120 gr hamburger 30-35 tl oldu. Eskiden patatesi, içeceği vs ile birlikte bu kadar bile eder ya da etmezdi. Eskisi dediğime bakmayın maksimum geçen yazdır.
Enflasyon kontrol edilemiyor.
-
Para bir yana ömür boyu midenizden çekersiniz benim gibi.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Pahalılık tamam ama özellikle tek kişi için bazen dışarıdan yemek avantaj oluyor. Hele hele uygulamaların indirimini yakalarsan
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Dışarıda alınan hizmetin tadı bir başkadır, fakat biraz yetenekliyseniz evde hamburger, köfte vb. türevlerini çok daha iyi yapabilirsiniz. Güzel bir döküm tavaya ihtiyacınız var sonrası tamam...
-
Dışarda yemeyi bırakmayı konuşurken , ben evde bile yemeyi bırakmaya başladım neredeyse.
Öncelikle market alışkanlıklarım değişti. Migros Carrefour Kipa lardan eleştirdiğim A-101 ve BİM lere döndüm. Kendimce markalarım vardı 39 yşında kadar belirlediğim. Bu markaların dışına çıkmazdım. Buna takındı demeyin hem kalitesine hem kurumsallığına hemde lezzetine güveniyordum. Cumhuriyet sucukları, Muratbey, Bahçıvan derken onlarda terk etti yavaş yavaş. Makarna da bile kuruş hesapları yapmaya başladım. Yan yana duran makarna markalarından en ucuzunu tercih ettim. Tat ve tamek salçalar artık sadece ismi var.
Tereyağından vazgeçtik. Çocuğun bebek bezi markası prima değil artık. Kısaca bildiğin hayat standartım değişti. Şu an bir şirkette orta düzey yöneticiyim. Günlük yevmiyem 200TL. tek çocuklu bir aile reisi olarak bu rakamın altında günlük harcamam olursa sevniyorum. Gerçi doğalgaz elektrik su telefon internet aidat felan derken sanırım günlük yevmiye 150tl seviyesine düşüyordur. Eskiden yemek ısmarlana bir şeydi mesela ..hatırlayanınız vardır. En son 4 kişi bir yere gittik. Eski kültürden bir ben vardım masada ben ödücem dedim. Bir akşam yemeğine 225 tl verdim. Bu şu demek, o günün tüm yevmiyesini yedin yarınında 4 saatini yedin. Normal bütçene dönmek için eve gidip elektrik bile açmayıp su bile içmeyip yarın öğlene kadar tüm enerji ve nakit harcamalarından uzak dur. Çok anlatırım ama şimdi günlük yevmiyeme bile takılırsınız. Haliyle aldığımız gömlek ( networkten vazgecildi ) ayakkabı gibi bazı ihtiyaçlarımız oluyor ve onların taksitleri zaten aylık maaşımdan direk gidiyor ve buda belki yevmiyemin yani günlük harcama limitimin 120 lere felan düşmesini sağlıyordur. 39 yaşında bir adam olarak babama nokia 3310 aldım geçen hafta sonu mesela. Allahtan akıllı telefon istemedi. Bu telefon 5 ay boyunca maaşımdan 100TL günlük harcamadan 3,5 tl eksilmesi demek. Bunun gibi çok şey var tabi. İlle evde bir şeyler eksiyor bozuluyor. Çocuk zaten hızlı büyüdüğü için sürekli yeni elbise, bez , ayakkabı, oyuncak ihtiyacı oluyor. Neyse ya moralim bozuldu. Sadece şükür deyip işsiz olanları düşünüp biraz olsun soluklanıyorum
-
Evden yiyin diye bir şey yok bunu diyenler annesi önüne her gün yemeğini yapıp koyanlar. Sürekli evde yemek yapmak istemeyebiliyor insan,dişaridan da yemek istiyor hazır bir şekilde önüne gelmesini istiyor. Burada enflasyon ve alım gücünün yarattiği olumsuz durumları konusuyoruz evden yesen ne olacak market fiyatlari da oldukça yükseldi ve yükseliyor zaten. İnsanlar evden de yiyemeyecek hale geldiginde ne diyeceksiniz yemek yemeyi birakin mi diyeceksiniz o zaman?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-3042DE2E5 -- 13 Ekim 2020; 14:7:13 >
evet haklısın çok pahalı her yer.
-
Dışardan yemeyi tamamen kesmedim ancak müdavimi olduğum 2-3 yeri bıraktım. 20-22 TL ye yediğim en kral hamburgerler şuan 35 TL.
Gerçi onlar sayesinde yeni yerler keşfetmiş oldum.
-
Pahalılıktan hayatımın büyük çoğunluğunda güç tasarrufu modunda yaşıyorum resmen
Sadece fiyatları artsa gene iyi lokantaların kullandıkları malzemelerin, koydukları porsiyonların boyutu da küçüldü.
-
Allah bozmasın. Hayalimi yaşıyorsunuz
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
teşekkür ederim darısı başınıza inş.
-
cumartesi akşamı newyork steak e 250 tl yazdılar geçen yaz 125 di.
-
Fakirlikten pahalılıktan değil de çoğu yemeği kendim yapabildiğim için dışarıda yemiyorum.Ama canım hamburger tarzı şeyler çekerse nadiren yerim.Geriye kalan her şeyi kendi emeğimle eldeki imkanlarla yaparım.
Mesela (etli yada pastırmalı) kuru fasulye kelle çorbası pilav ve lahana turşusunu çok iyi yaparım ve vazgeçilmez menümdür.
Her türlü yemeği de evimde yaparım.Size de tavsiye ederim.Yemek yapmak hem zevkli hemde öğretici bir faaliyettir.Keşke okullar da hafta 1 saatte olsa mutfak eğitimi verilse ne güzel olurdu.
-
Dışarıda yapılanlarda ciddi hijyen eksikliği var. Covid ile beraber neredeyse sıfırladık dışarıda yemeği. Çok zor kalmadıkça bundan sonra yemem.
-
Mutfağa para yetişmiyor kaldı ki dışarıda yemek.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X