Şimdi Ara

Pahalılıktan Dışarıdan Yemek Yemeyi Bırakanlar? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
192
Cevap
3
Favori
15.879
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
247 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Eksiden haftada 1-2 yerdim, artik ayda 1-2 yiyorum. Kaliteli bisi yemek artik cok para..

• black exodus kullanıcısına yanıt
    Cok iyimis hocam turkiyede bu kulturu oturtabilsek cok iyi olur aslinda dediginiz gibi evden ekmek arasi kahvalti getiriyorum herkes varos gozuyle bakiyor

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • okumadım ama evde yemek daha pahalı alüminyum

• Eger tost ayran sayılıyorsa evet bıraktım.

• Ekrem Coşkun'dan döner yerdim, artık o bile pahalı. Paramızın alabileceği proteini kovalar olduk.

• yeme sıklıgını azalttık denebilir 1.si korona sebebiyle kalabalık yeme içme mekanlarında bulunmak istemiyoruz çünkü yemek yendıggı ıcın dogal olarak maske takılmıyor ve tuzluk baharatlık peçetelik vs bilimum ortak zımbırtılar var ve bir yandanda ekonomik olarak mantıksızlaşmaya başladı çünkü atıyorum 4 kişi 150-160 liraya kalktıgın masadan şuan 250 liranın altında kalkamıyorsun bizim ailecek sıklakla gittigimiz ve tercih ettigimiz bir mekanı baz alarak konuşuyorum

• Haftada 1 defa dışarıdan eve söylerdik hem farklılık olurdu hem bulasık olmazdı hemde hazırlamakla ugrasmazdı eşim , son 3 aydır ayda 1 söylüyoruz en fazla.

2 kişi bir yemek ortalama 70-80 TL yemeksepeti , 250 TL cebimize kalıyor , bu pahalılıkta artık dısardan yemek söylemek de bitti.

• Kassady kullanıcısına yanıt

bizim millet seviyor hor gormeyi, dalga gecmeyi, olmayan parasiyla bin bes yuz hava atmayi...

buranin en sevdigim yani; ne marka giyersen giy, ne yersen ye, tek bir kisi bile sana bir sey demiyor, bunu konu etmeye deger bulmuyor, seni uzerindeki markalar ile ya da yedigin yemek ile degerlendirmiyor. zira insani kiyafet, yemek, araba, evi ile degerlendirmek ve buna gore davranmak cok buyuk ayip olarak goruluyor!

• Sen yemeği dolarlan mı alıyon yiğenim? Makarna bulgur neyine yetmiyor? Tavuk Döner + ayran 15-20 TL filan. (epeydir yemedim) Ki o bile pahalı bence, günde 10 $ bile kazanmıyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitokiri_johndoesai -- 12 Ekim 2020; 18:31:2 >
  • Sağlıklı beslenen bireyler dışarda zorunda olmadıkça yemek yemeyi tercih etmez. Biz izmirde hiçbir şey yemiuoruz dışardan. Hatta Türkiye'de dışarda yemek yenmiyecek tek şehir diyebilirim. Dışarda tek yediğimiz kokoreç ve pide onlarıda sadece Nazilli'de Şahap Baba Ve İsabeylide Bozdoğan pide. Denizli ve Köyceğiz'de birkaç mekanda daha yiyoruz bunların harici yemiyoruz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Artık fakir bir toplumuz. Bence en olumlu tarafı dışarda yiyememek. Çünkü çok sağlıksız. Evinizde yiyin, kendiniz pişirin. Içine ne koyduğunuzu bilirsiniz en azından.

• black exodus kullanıcısına yanıt
    Yurtdisinda misn hocam hangi sehir

• Dışardan yemek çok lüks. 4 kişilik bir aile nasıl dışardan yesin en kötü kişi başı 20 ₺ olsa 80₺ ye mal oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Red_devil33 -- 12 Ekim 2020; 19:57:54 >
  • Pahalılıktan değil de sağlık açısından bıraktm. Yiyince midem yanıyor motor bozuluyor. Kaliteli yerlere lafım yok ama onlarda aşırı pahalı. Mesela soslu dönerin sosu nasıl yapılıyor.

• Türk zihniyetindeki ticaret kazancı "Kat kat kâr" anlamına geliyor. Yani öyle belli bir yüzde kâr kimseyi tatmin etmiyor. Bizim insanımızdaki zihniyet, eğer bir iş yapıyorsan hep misliyle kâr edecek ve kısa zamanda ev, araba falan alacaksın.

Geçen yıl Bosna'da bu konuda öyle bir düzen ve ahlâki anlayış gördüm ki, kendime dedim "Biz çürümüşüz!"... Adamlar belli bir yüzde kâr koyuyor ve öyle kazanç sağlıyorlar. Mesela oradaki en lüks biralardan biri olan Karlovacko'nun şişesini marketlerden 1,60 Mark'a alıyorken, diğer restoran gibi mekanlarda 2,00 Mark'a içiyordum. En lüks olanında bile. Yani birinde 2 diğerinde 3 falan yok. Gittiğin yerde "Burada acaba kaça veriyorlar?" diye düşünmüyorsun.

Malzeme alıp evde yemek yapmak resmen daha pahalıya geliyordu. Bu yüzden her türden mekânda her çeşit insan gün içinde rahatça yiyip içiyor.

Son gün hava limanının orada börek yemiştik. Etli börek yiyorsun, böreğin içinden tabağa dökülen iri et parçalarını çatalla toplamak zorunda kalıyorsun. Kocaman porsiyon etli börek için verdiğin ücret 3, Ayran için 1. Toplam 4 para birimine miden şişiyor.

Bizde etli kıymalı börek ya da pide yediğinde içindeki malzemeyi büyüteçle anca görebiliyorsun.

Buradaki mekanlarda 1,50'ye alınan meşrubatı 5'e 6'ya veriyorlar. Yani öyle yüzde üzerinden kâr yok. Hep misliyle olacak.

Ve ne yazık ki bu zihniyeti gittiğimiz yerlere de taşıyoruz. Yurt dışındaki birçok tanıdığımdan benzer şikâyetleri duydum. Orada mekân açan Türklerin fiyat listesine bakıyorsun, hadi yemekler bir kenara, adamlar sabit meşrubatları bile diğer yerel işletmelerden çok daha pahalıya satıyorlar. Kafa aynı kafa. Amaç aynı amaç.

• Çok zorunlu kalmadıkça yapmaya gerek duymadığım aktivite. Ev de kendin yumurta pişir yine daha sağlıklı.

• Dışarıda yemek yeme kültürüm yok. Hatta kafeye gidip bir şey bile içmem. Ayda yılda bir giderim ailemle beraber.

• Zaten yemiyordum, yiyemiyordum. Şimdi de yiyemiyorum sorun yok

• aykut291 A kullanıcısına yanıt
    Aynı sıkıntı bende var işyerine ne götürüyorsun hocam bizde dolap mikrodalga falan yok ne alabilirim yanıma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Umut K. -- 12 Ekim 2020; 21:31:17 >
  • Aga onu bırak, meyveli yoğurt tadayım dedim bimden dost marka, 4 TL civarı çok beğendim. Bir paket 2 gün gider yarım yarım. Ama 2 günde 4TL bile çok fazla geliyor. Asgari ücretli çalışanlar için yaşam çok kötü abi. Sadece temel ihtiyaçları anca karşılıyor. Bu insanın hiç mi hobisi olmayacak, hiç mi dışarı gezme isteği gelmeyecek?

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.