Şimdi Ara

Pahalılıktan Dışarıdan Yemek Yemeyi Bırakanlar? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
192
Cevap
3
Favori
15.926
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
247 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • tek yaşıyorsan dışardan yemek daha hesaplı oluyor. 15-20 tl ye 4 çeşit ev yemeği veren lokantalar var. 15-20 tl ye 4 çeşit yemek hazırlayamazsın evde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dışarıda yiyeceğim canımın istediğin her malzemeyi satın alıp evde yapıyorum

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Az önce bu konuda köfteci yusufun lüks olduğunu okudum.

• Disardan yemek seyahata gittiginizde ya da ekstra durumlarda ayda 1 kere fln yapilmasi gereken bisey. FIyatini fln gectim saglikli bisey degil. Ben tek yasiyorum maddi durumumda el veriyor ama yemek yapiyorum saglikli yemeye calisiyorum. ayda 1-2 kere en fazla disardan veya seyahatteyken mecbur.

• doksanlarda babam metal sefer kaplarindan tasirdi isyerine 3 tane ustuste ve ogle yemegini oyle yerdi. ben de okuldan cikardim ogle arasinda yanina gider birlikte yerdik.

ise baslayinca genelde sirketler ya yemekhanelerinde yemek verdi ya da sodexo tarzi karta yuklediler ogle yemegi tutarini. onun disina disarindan cok az yemisimdir ama yurtdisinda calisirsaniz yemegi evden getirmeye alisiyorsunuz zira hemen hemen butun sirketler ucretsiz yemek sunmuyor size ogle arasinda. bazilari ucretli olarak veriyor ama sayisi cok az. sadece kenya da calisirken o zamanki sirketim ogle yemegi verirdi ucretsiz ama ne cin'de ne hong kong'ta ne de uk de boyle bir sey olmadi. (cin de fabrika da calisirsaniz ucretsiz yemek var ama)

simdi hergun yemegimi, sandvicimi neyse evde hazirlayip yanimda getiriyorum herkes gibi, masamda yiyorum youtube tan ya da netflix ten dizi acip.

bizim ulkede hala garipseniyor yemek tasima, evden getirme kulturu hatta asagilayan sosyetik bir kesim de var ofislerde. zavallilar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi black exodus -- 12 Ekim 2020; 11:49:14 >

• Evde yemek pişiyorsa dışarda yemenin mantığı ne? Ben sadecd hafta sonları dışarda yerim o da ailecek dışarı çıkarız gezeriz tozarız yorgun eve geliriz yemekle kim uğraşcak diye dışarda yeriz

• dolar 7,80 ona göre düşün

• Tavuk Dünyası ve kebapçılar hariç yemiyorum

• Vito Scaletta1994 kullanıcısına yanıt

Dediğim gibi internette her şey mevcut, nohut-karnıyarık-fasulye-imam bayıldı... ne sever ne sevmezsiniz ben bilemem, sizin araştırıp bakmanız gerekir. Önerebileceğim kanallar olabilir ancak, onlarda şunlardır; Refika'nın Mutfağı, Nefis Yemek Tarifleri, Yemek.com, Ahmet şefin mutfağı, Ardanın mutfağı, Ustadan al tarifi, Harun Aksu, Hatay Sandık İçi vesaire... Kolay tariflerden başlayıp gerisini getirebilirsiniz. Zevkli bir hobiye de dönüşebilir yemek yapma aslında. Herkes kendi evinin şefi olmalıdır önce. Kolay gelsin...

• restorantlara git herkes yemek yiyor demek ki halk zengin.

• Jewish kullanıcısına yanıt

Hocam size önerim, pizzayı fırından çıkardıktan sonra fırın mazgalının üstüne koyun.Direk düz bir yere koyarsanız hamur koyulan yüzeyin soğukluğunu içine alıyor ve hamuru sertleştiriyor.

Biraz soğuduktan sonra gömün gitsin.Gerçi hamuru mayalı mı mayasız mı yaptığınıza göre değişir ama ben hem mayasız hem de mayalı hamurda denedim ve işe yaradı.

• İşi azalan dükkan zam yapıyor. Her sene 1 daire parası kazanmaya alıştıkları için doymuyorlar. Esnafa hiç acımam.10 kişiden 1000 lira kazanırken şimdi 3 kişiden 1000 lira kazanmaya çalışıyor.

• Ülkede durumlar o kadar boktan ki zam gelmeyen hemen hemen hiç bir şey kalmadı.

Hanımla sevgiliyken bundan 3 sene öncesi haftasonları canımız ne istedi gider yer içerdik.Kendimizi ödüllendirirdik bir nevi.

Neyse evlendik daha geçen seneye kadar yine aynı haftasonları bi kahvaltı olsun yada bir akşam yemeği çıkar yerdik.

Bu sene korona sebebiyle zaten elimizi ayağımızı dışarıdan çekmiştik.

Fakat şu son günlerde biraz biraz dolaşmaya başladık ama fiyatlar cep yakıyor.

Bir biraya en düşük belediye kafeteryalarında bile 18 lira dışarıda ise 25 tl yazıyorlar.

Patates kızartmasına 15 lira dandirik bir ekmek arası dönere bile 20-30 arası fiyatlar yazıyorlar.

Geçen foçaya gittik hamburgere yazmış 40 lira yahu adana kebap falanmı bu.

40 liraya dünyayı alırım marketten.Abur cubur.

Artık alıyoruz yanımıza yiyeceğimizi içeceğimizi soğuk tutan dolaplara dolduruyorum.

Arabada sandalye masada var.Biramıda kendim yapıyorum çiçek gibi , fazla fazla yiyorum param cebimde kalıyor denizin dibinde mis gibi ye iç bedavaya geliyor her seferinde kafeye restorana gitsek bi yüzlük olurduk...

Edit Ekleme : Bu arada işyerine de yemek götürüyorum bu sene şubat ayından beri.Hanım sağolsun çalıştığı halde hazırlıyor.Bende işyeri ile anlaşıp yemek paramı ilave olarak alıyorum inanın ki çok daha lezzetli düzgün yemek yiyorum hem para cebimizde kalıyor.

Ne idüğü belirsiz içerisinde ne eti,ne kıyması,ne yağı kullanıldığı belirsiz yemekleri yemekten kurtuldum.Herkese de tavsiye ederim.Alın bir sefer tası rahatınıza bakın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi genelkurmay89 -- 12 Ekim 2020; 16:38:49 >

• Pahalı olması nedeniyle değil ne yediğimizi bilmediğimizden dışarıdan yemek siparişi vermeyi bıraktık. Ekmeği bile kendimiz yapıyoruz. Tam buğday unu ile minik minik, çıtır çıtır nefis oluyor. Oldukça da basit.

Ve evdeki et ve sebze yemekleri de hem daha sağlıklı hem de daha kaliteli oluyor.

• Ben bıraktım ama şöyle. İş yeri ticket veiryor evden çalıştığım için ve genelde de evde yediğim için hepsi bana kalıyor. Onunla arada arkadşalarla dışarı çıktığımda tickettan odeme yapıyorum. Onun haricinde kesinlikle dışarıdan yemek yemiyorum fiyatlar uçmuş vaziyette.

Özellikle şu tavuk sucuk salam ve sosis ürünleri kullanan ve 5 tl ye bile malolmayan pizaları nasıl 30 liraya satabiliyorlar hayret ediyorum insanların ağız tadı falan da yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kassady -- 12 Ekim 2020; 15:56:0 >
  • Korona yüzünden dışarıda yemek yemeyi azalttım. Önceden de çok para harcamamak için fazla dışarıda yemezdim. Ama arada yapılan şeyler daha güzel geliyordu zaten, bir anlamı oluyordu. İstediğimiz her şeye ulaşamamızın tek anlamı küçük şeylerle bile mutlu olabilmek sanırım. Korona başlayalı her şeyin kıymetini daha iyi anladığımı düşünüyorum. Geçerse ve normal hayatımıza devam edebilirsek, her anın kıymetini daha iyi bileceğim umarım. İnsan elindekilerin kıymetini bilemiyor, kaybedince anlıyor. Bundan sonra böyle olmamayı umuyorum her konuda. Dışarıda yemek yerken bile sanki son yemeğimmiş gibi yiyeceğim. Bir insanla konuşurken sesini son duyduğum anmış, birine sarılırken son kez sarılıyormuşum gibi sarılacağım. Demek istediğim maddi durumumuz kötü bile olsa, ayda yılda bir dışarıda yemek yiyor bile olsak çok değerliymiş. Bazı imkanlara sahip olabilsek daha güzel tabi ama elimizdekiler de mutlu olmaya yeter.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sayko RGB

Pizza Hut fiyatlandırması konusunda da mesajınızı görmüştüm. Pizza Lazza'yı ilk fırsatta deneyeceğim. Umarım memnun kalırım.

Pizza Bulls'dan şaşmıyordum fakat fiyatları aşırı abartı. Aynı firmadan büyük boy pizzayı 30 küsür liraya aldığım dönemleri hatırlıyorum. :(

Alıntıları Göster

Üşenme evde yap pizzanı. Dışardaki pizaaların hepsinde tavuk etleri kullanılıyor( sos salam sucuk vs) hiçbiri kırmızı et değil. Tavukların artık parçalarına baharatı basıp sucuk salam sosis yapıyolar. Mideniz nasıl kaldırıyor anlamıyorum.

• Ehonomi çoh eyi.. eğonomi başganımız dolara bile bahmıyo xDDD

• quote:

Orijinalden alıntı: black exodus

doksanlarda babam metal sefer kaplarindan tasirdi isyerine 3 tane ustuste ve ogle yemegini oyle yerdi. ben de okuldan cikardim ogle arasinda yanina gider birlikte yerdik.

ise baslayinca genelde sirketler ya yemekhanelerinde yemek verdi ya da sodexo tarzi karta yuklediler ogle yemegi tutarini. onun disina disarindan cok az yemisimdir ama yurtdisinda calisirsaniz yemegi evden getirmeye alisiyorsunuz zira hemen hemen butun sirketler ucretsiz yemek sunmuyor size ogle arasinda. bazilari ucretli olarak veriyor ama sayisi cok az. sadece kenya da calisirken o zamanki sirketim ogle yemegi verirdi ucretsiz ama ne cin'de ne hong kong'ta ne de uk de boyle bir sey olmadi. (cin de fabrika da calisirsaniz ucretsiz yemek var ama)

simdi hergun yemegimi, sandvicimi neyse evde hazirlayip yanimda getiriyorum herkes gibi, masamda yiyorum youtube tan ya da netflix ten dizi acip.

bizim ulkede hala garipseniyor yemek tasima, evden getirme kulturu hatta asagilayan sosyetik bir kesim de var ofislerde. zavallilar...

Hocam ofise ne tür yemekler götürüyorsunuz öğlen için? Bizim orda ısıtma şansımız yok ona göre tavsiye verebilirsen sevinirim.

• Vodafone kupon kodu veriyordu bir aydır oda yok dışarıdan söylemiyorum daha

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.