Burdaki 2000 sonrası doğumlu imamhatipli tayfa bilmez ama herkesin aşağıladığı "düp guyrukları vardı" dediği 90 lı yıllarda tavuk döner diye birşey yoktu. Tüm dönerler et dönerdi. Tavuk döner, akp sonrası et fiyatlarının kontrolsüt şekilde artması sebebiyle fakirler de "döner yiyebiliyoruz" sansınlar diye çıkarılmış bir üründür. |
Pahalılıktan Dışarıdan Yemek Yemeyi Bırakanlar? (4. sayfa)
-
-
Çünkü yurtdışında tüm sosyal ve özlük haklarınız maximum seviyeden sizin dilinizle GSYH üzerinden adaletli şekilde hesaplanır. Yani bir aylık maaşınızla isterseniz 3-4 ay dışardan yerseniz o para gene bitmez. Ama ilkel kabile devletlerinde üç kuruşa nerdeyse yok parasına çalıştırılan insanlar bunu nerden bilsin ?? onlar bir damla suya bile vergi vermeyi seven insanlar :)) oyna devam..
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hatay sandık içi ne diye meşhur oldu sanıyorsunuz...
Dışarıda yiyebileceğim hazır ne varsa aynısını evde yapıyorum. Hamburgerinden iskenderine...
Dışarıdan çok nadir yiyoruz. Şartlar bunu gerektiriyor bu devirde.
20 tl bir tavukburgere vermektense 15 TL ye bütün tavuk çevirme almak daha mantıklı geliyor doğrusu.
Aç kalmak ya da aç kalmamak işte bütün mesele bu
Dışarda yemeyi seven biri olarak geçen aylarda kredi kartı ekstremi inceledikten sonra aldığım kararlardan biri. En azından azalttım. Evde yapıyoruz artık benzerlerini.
-
normalde covid-19 oncesine kadar mutfakta firin, mokrodalga falan kullanabiliyorduk. hazir pizza bile pisirebiliyordun firinda ogle yemegi icin ama su an tum aletlerin kullanimi yasaklandi. ya aksamdan kalan yemek, corba vs getiriyorum sabah isitip termos kaplarima koyuyorum ve ilik da olsa yiyorum ya da klasik sandvic hazirliyorum cheddar, domates ya da tavuk/hindi jambonla falan. yanina ya cay ya squash bir bardak ofiste gidiyor yani. bazen de sicak su ile pratik porridge hazirliyorum kuru meyveli, o da guzel gidiyor.
-
Mantıklı hocam ben de bundan söyle böyle yapacağım valla. Bizim ofiste korona öncesinde de karşılardı fırın vs olaylarına mikrodalga bile yok. O yüzden mecburen evde yapıp getirmem gerekecek. Senin yaptığın gibi termos kaplarıma koyacağım.
-
çilingir bir balıkçıya 2 kişi gitsen.2 porsiyon balık, salata, 2 meze, yanına 2şer kadeh rakı istesen kişibaşı 150-175tl verir çıkarsın.alkol olmasın dersen de 90-100tl rahat kişibaşı.
-
Pahalılık bir yana korona dan da çekiniyorum.
mesela bugun curry tavuklu, bezelyeli, tursulu soguk makarna salatasi getirdim. yanina hardal, mayonez falan gidiyor.
-
Aksine daha fazla sipariş vermeye başladım. Her gün farklı yerlerde %50 indirim uygulanıyor evde yapmak daha masraflı.
Gayet yüksek puanlı bir restorandan Tavuk Şiş, Patates, Bulgur Pilavı, Salata ve 2 ekmek 12,75₺
Şimdi siz söyleyin böyle bir indirim varken bunlar evde yapılır mı?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iDoctor -- 12 Ekim 2020; 17:14:29 >
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: iDoctor
Aksine daha fazla sipariş vermeye başladım. Her gün farklı yerlerde %50 indirim uygulanıyor evde yapmak daha masraflı.
Gayet yüksek puanlı bir restorandan Tavuk Şiş, Patates, Bulgur Pilavı, Salata ve 2 ekmek 12,75₺
Şimdi siz söyleyin böyle bir indirim varken bunlar evde yapılır mı?röpörtaj adamın "kaçak içkiciler" videosuna benzemiş bu." %5 kör olma ihtimalin var ama %75 daha ucuz. şimdi hangisi daha mantıklı ? "
hergün dışardan yiyen biri olarak söylüyorum. evde bir tek et yapmak daha masraflı. urfa dürüme 20 lira veriyorum. dün gittim bi paket pirzola aldı kasaptan (680 gr falan) 127 lira tuttu. bana 3 öğün gidriyor. çeşnisiydi, yoğurduydu ekmeğiydi derken bi öğün 50 liraya geldi.
-
Şahsen zorda kalmadikca bedava bile olsa en luks lokantada bile yemem heryerin mutfagi cöp gibi nacizane tavsiyem en luks yerlerde ucretsiz bile olsa bisey yemeyin kendiniz marketten alip evde yiyin
-
Hocam bu arada, Subway'den Nişantaşı Sultanahmet Köftecisi'ne kadar %50 indirim var :) Gidipte Bağcılar Döner'den sipariş vermiyorum.
fast food tavsiye etmem. o dediğin markanın ekmeklerinde ekmekten çok şeker çıktı araştırdıklarında daha lezettli olması için binbir türlü bok püsür dolu fastfoodlarda. köfte falan dediğim gibi dışardan daha ucuza geliyor ya da evde yapmana değmiyor
-
Reflü yapıyor onlar.
Biranı nasıl yapıyorsun müdürüm. Güzel oluyor mu?
Eskiden 15,20Tl lik alırdım artık 5 tl lik antepfıstıgı içi alıyorum cidden pahalı gelmeye basladı
-
Kofteci yusuf fakir mekani yalnizquote:
Orijinalden alıntı: ByKayseriLi38Valla bal gibi de para var millette. Köfteci yusuf'a gidin bakın millet kuyruğa giriyor sıra bekleyenler oluyor nerede pahalı mekan görsem millet sıra bekliyor hep. Pizza yiyecekseniz pizza lazza'dan alın büyük boy 25-26 lira ben hep oradan alıyorum malzemesi güzel bol koyuyorlar millet nasıl dominostan alıp yiyor şaşırıyorum valla geçenler de dominostan söyledim malzeme yok denecek kadar azdı ve tadı çok kötüydü.
Katılıyorum. İnsanımızın geneli pis. Restoranlarda çalışan insanların temizliğine dikkat ettiklerini ümit ederek bişeyler yemek çok saçma. Fırınlar bile parayı ellediği eliyle ekmeği tutup sana veriyor, mübarek adam para temiz mi? Mecbur olmadıkça dışardan bişey yemek asla tercih ettiğim bişey değil, ama mecbur kalınca da çaresiz gözleri yumup yiyoruz. Bir de hassasiyeti olanlar için helal gıda mevzusu var, oraya hiç girmiyorum.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X