Şimdi Ara

İnsanları kilo aldıran şey bence öğünler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
228
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • tutturmuşlar bi 3 öğün yiyecen. halbuki ben şuan azar azar atıştırarak bu saate kadar durdum. sabah kahvaltıda 2 tane kare tost yedim küçük. öğlen ve şimdide 3er tane hamsi yedim. gayet durabiliyorum. geçende geceye kadar böyle durmuştum.

öbür türlü öğüne bir oturuyorsun dolu dolu tabaklar ne varsa tıkabasa yiyorsun. bu çok yanlış.

çok acıkınca 2-3 lokma at ağzına kesiyor zaten

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben istediğim kadar yerim kilo alma işini araştırsınlar. ilaç içeyim kilo almasın mübarek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AMC -- 10 Eylül 2024; 17:13:15 >
  • AMC A kullanıcısına yanıt

Böyle bir araştırma var mı tam olarak bilmiyorum da genelde çocukluğundan beri vücudun bir şekle oturursa hayatın boyunca da o şekilde kalıyor, kilo verenlerin sonradan tekrar alması da bu yüzden gibi, aynı şekilde zayıflığa alışmışsan genelde kilo alman da zor oluyor, kendimden biliyorum küçüklüğümden beri sabit aynı şeyleri aynı miktarda yerim hayatım boyunca kilom aynı civarlardaydı, bu yüzden kendimi spora verdiğimde de bulk yapmak istememe rağmen midem kaldırmadığı için fazla yemek yiyemiyordum

• Öğünler değil basit bir kalori hesabı ile alakalı kilo alıp vermek. Vücudun boşta 2200 yakıyorsa 1500 kalori alırsan 700 kalori açığı verip kilo verirsin. Bu 1500 kaloriyi de ister 3 öğünde ister 5 öğünde al.

Ama 5 öğünde almak ( 1500/5) metabolizma ve açlık hissi için daha faydalı benim bünyemde. Kimisinde de aralıklı oruç + 2 öğün daha iyi işe yarıyor. Bünyeye ve vücut yapısına göre değişir.

Ben düşük kalori alacaksam bunu 2 öğüne böldüğümde akşama kadar çok çabuk acıkıyorum ve rahatsız ediyor, diyetisyenin yazdığı 5 öğünlük formülde açlığı aşırı az hissediyordum ve rahat kilo veriyorum.

Yani ortada öğün ve besin tipleri için tek bir doğru yok, vücut tipi, yağ oranı, yaş vs. çok etmen var. Tek ortak nokta kalori açığı oluşturmak gerektiği.

• Günde 3 öğün yemek yiyen mi varmış obez olursun. Günde 3 öğün denilen şey sabahın köründe işe giderken 1 haşlanmış yumurta-1 dilim ekmek peynir falan. Öğlen yemeği tavuk döner v.b ürünler. Akşam yemeği 1 çeşit yemek tavada tavuk kızartma falan. Eğer sabahın köründe uyanmıyorsanız 2 öğün bile yiyebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gold5555 -- 10 Eylül 2024; 19:5:18 >
  • acıktığım an yiyorum, acıkmazsam yemiyorum.

geçen gece yattım Naruto konu açmış "aç olan girmesin" diye, ulan karnım kazınmış, kalktım yemek yapıp yedim gece 12'de.

bazen sabah öğle boş geçip günün ilk yemeğini saat 16-17'de yediğim oluyo.

kilolu değilim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • gold5555 G kullanıcısına yanıt
    pandemide şirket eve geçince 2 öğüne düşmüştüm ama son 1 senedir falan gene evden çalışıyor olmama rağmen 3 öğün yiyorum. kahvaltıda bal kaymak yumurta peynir çemen köy ekmeği domates Allah ne verdiyse gömüyom. öğle hafif yiyom. akşam da gene sağlam yiyom. evdeyim. hareket çok az. kilo almıyorum.

dışarıdan yemek kilo aldırıyor. kendi yaptığım yemekler kilo aldırmıyo.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yüzmeye git. @4F3

biz donanma pilotları çok fazla ve sık yüzeriz. sonuç; hepimiz beton abs..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Flying Dutchman -- 11 Eylül 2024; 11:45:51 >
  • bugün ofise geldim. normalde evden çalışıyorum ama istisna bi iş için geldim.

öğle yemeği kocaman porsiyon türlü, pilav, çorba gömdüm bu saatte. halbuki hiç gerek yok. evde olsam hafif yeyip geçerim.

Osmanlı zamanında zaten öğle yemeği yokmuş. kahvaltı ve akşam yemeği.

• Günde 2 öğün bir insana yeter: Sağlam kahvaltı akşam yemeğine kadar, adamı rahat götürür.

Acıkmadıkça yemeyen ve doymadan önce sofradan kalkan rahat eder

• Ogün yada yediğin şeyden çok sana defalarca yazdığım şey. Kalori dengesi. Kalori fazlası olursa kilo alırsın kalori açığı olursa kilo verirsin.

Öyle evrenin sırrını çözmek gibi bir olay değil.

Sürdürülebilir şekilde günlük ihtiyacın olan kaloriden 300-400 kalori açık bırak böylelikle daha kolay olur.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.