Şimdi Ara

Uyku İlacı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
1
Favori
12.573
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Beyler ben şimdi seneye sınav var. Yazdan itibaren çalışmalar başlayacak doğal olarak. Ancak uykuyla ilgili çok büyük problemlerim var. Gece sabaha kadar yatamıyor, sabahları da uykulu oluyorum konsantrasyonumu toplayamıyorum. Kendimi bildim bileli böyleyim.
    Şimdi soruma gelecek olursak ben eczana gidip reçetesiz uyku ilacı alabilir miyim? Alabilirsem fiyatı ne kadar ve markası önemli midir?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Uyku İlaçları: Ketya XR 50 mg Kullananların Yorumları ve Bilmeniz Gerekenler

Uyku sorunları, günümüzde birçok kişiyi etkileyen yaygın bir sağlık sorunudur. Uyku ilaçları, bu sorunların tedavisinde sıklıkla kullanılan ilaçlardır. Ketya XR 50 mg, uykusuzluk tedavisinde kullanılan bir benzodiazepin türüdür.

Ketya XR 50 mg Nasıl Çalışır?

Ketya XR 50 mg, beyinde GABA adı verilen bir nörotransmiterin etkisini artırarak çalışır. GABA, beyindeki aktiviteyi yavaşlatır ve rahatlamayı destekler. Bu sayede uykuya dalmayı ve uykuyu sürdürmeyi kolaylaştırır.

Ketya XR 50 mg'nin Etkileri

Ketya XR 50 mg'nin en yaygın etkileri şunlardır:

• Uykuya dalma süresinin kısalması
    • Uyku kalitesinin artması
    • Uyanma sıklığının azalması
    • Gündüz uyuşukluğu

Ketya XR 50 mg Kullananların Yorumları

Ketya XR 50 mg kullanan kişiler, genellikle uyku sorunlarına çözüm bulmada etkili olduğunu bildirmektedir. Ancak, her ilaçta olduğu gibi, Ketya XR 50 mg'nin de bazı yan etkileri olabilir.

Ketya XR 50 mg'nin Yan Etkileri

Ketya XR 50 mg'nin en yaygın yan etkileri şunlardır:

• Baş ağrısı
    • Baş dönmesi
    • Mide bulantısı
    • Ağız kuruluğu
    • Hafıza sorunları

Ketya XR 50 mg Kullanmadan Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler

Ketya XR 50 mg kullanmadan önce, aşağıdaki hususlara dikkat etmelisin:

• Karaciğer veya böbrek sorunlarınız varsa
    • Solunum problemleriniz varsa
    • Glokomunuz varsa
    • Alkol veya uyuşturucu bağımlılığınız varsa
    • Hamileyseniz veya emziriyorsanız

Sonuç

Ketya XR 50 mg, uykusuzluk tedavisinde etkili bir ilaç olabilir. Ancak, herhangi bir ilaç kullanmadan önce, potansiyel riskleri ve faydaları doktorunla görüşmek önemlidir. Uyku sorunları yaşıyorsan, tedavi seçeneklerini doktorunla görüşerek en uygun seçeneği belirleyebilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Up

• Ihlamur iç, akşam hava hafif serin olursa kendiliğinden gidersin zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jim Carrey

Ihlamur iç, akşam hava hafif serin olursa kendiliğinden gidersin zaten.

Hocam iskenderundayım. Serinlik zor biraz

• Uyku ilacı alırsan sabah yine uykulu kalkardın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kocaman bi SAÇMALIK dediğin şey.

Arkadaşın dediği mantıklı mesela bitki çayları iç rahatlatır uyutur hem sağlıklı. Uyku ilacı nedir Allah aşkına?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Blacktree

Uyku ilacı alırsan sabah yine uykulu kalkardın.

Hocam şöyle 10 gibi yatıp sabah sa erkenden kalkıp 6 gibi her şeye hazır halde olmayı planlıyorum. Bi de soru hakkında bi bilginiz varsa çok iyi olur.

• Upp yardım. Soruya odaklı cevap gelirse iyi olur

• uyku ilacı diye istersen vermek istemezler.ilacın adını falan sorarlar. psikolojik ilaçlar genelde uyumaya yardımcı olur.Benim de arada uyumak için kullandığım ilaç vardı bulabilirsem adını yazarım. İlaca fazla güvenme ama. doğal uykuya ihtiyacın var.bi gün boyunca hiç uyumayıp ertesi gece 11-12 gibi uyumayı dene.
  • Sadrazamın Sol Testisi kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam. Benimde çok ağır uyku sorunlarım var. Psikiyatriste gittiğim dönemde bana Seroquel 200 Mg yazmıştı. Reçetesiz de alabiliyorsun. Fiyatı 20 tl civarı. Uyumadan yarım saat önce alıyosun, 30 dk sonra yerinden kalkamaz hemen fitil olursun . Ama yinede tavsiye etmem kullanmanı. Bu tür ilaçlar bünyeyi yıpratıyor. Bunun dışında her akşam yatmadan 1 saat önce 1 yudum viski içebilirsin oda faydalı. Bitki çayları , süt ürünleri vs. de faydalıdır. Ama illede ilaç istiyosan dediğim ilaca bir bak. İlacın 2 türü var yanlız biri XR biri normal. XR olan yavaş yavaş etki ediyor, normal olan anında. Benim kullandığım normal olan idi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: canowaR.!?

Merhaba hocam. Benimde çok ağır uyku sorunlarım var. Psikiyatriste gittiğim dönemde bana Seroquel 200 Mg yazmıştı. Reçetesiz de alabiliyorsun. Fiyatı 20 tl civarı. Uyumadan yarım saat önce alıyosun, 30 dk sonra yerinden kalkamaz hemen fitil olursun . Ama yinede tavsiye etmem kullanmanı. Bu tür ilaçlar bünyeyi yıpratıyor. Bunun dışında her akşam yatmadan 1 saat önce 1 yudum viski içebilirsin oda faydalı. Bitki çayları , süt ürünleri vs. de faydalıdır. Ama illede ilaç istiyosan dediğim ilaca bir bak. İlacın 2 türü var yanlız biri XR biri normal. XR olan yavaş yavaş etki ediyor, normal olan anında. Benim kullandığım normal olan idi.

Peki hocam sağolun. Bu arada ismi tam olarak nasıl okunuyor? Rezil olmayalım

Serokuel diye okunuyor hocam . İlacı denerseniz sonuçlarını paylaşırsanız sevinirim .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Serokuel diye okunuyor hocam . İlacı denerseniz sonuçlarını paylaşırsanız sevinirim .

Peki hocam sagolun

• rixper ya da risperdal alabilirsin reçetesiz veriyorlar ben kullanıyorum. güzel uyutuyor alıştın mı iyi gider
    Dostum %100 sonuç verecek ve hem ucuz hem reçetesiz alabileceğin Unisom adında neredeyse zararsız bir ilaç var,bir araştır istersen çevremdeki uyku sorunu yaşayan herkes kullanıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XnetaS -- 1 Haziran 2014; 2:00:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sadrazamın Sol Testisi

quote:

Peki hocam sagolun

agır bir ilaçtır genelde insomnia tedavisinde kullanılır.felakat uyutur sabahta uykulu kalkıyorsun,hatta abime vermiştim 1 gecelerik uyku problemi olmustu.50 mg lık bile oyle bi uyutmuştu ki kalkınca bune tecavuz hapı gibi demişti(hiç bi şekilde uyanamıyordu felaket derin bir uyku uyumuş) dolayısı ile seroquel i pek tavsiye etmiyoprum daha hafif bir başlangıc kullan yada serequel 25 mg alıp yarıya böl öyle kullan bende 800 mg olanıda vardı(anti depresan etkiside vardır bu ilacın) zaten onu alırsan 24 saatten fazla uyursun sunuda belirtmekte fayda var bu ilaç pahalıdır 25 mgolanı bile 15 tl idi yanılmıyorsam

• quote:

Orijinalden alıntı: magicool

quote:

Orijinalden alıntı: Sadrazamın Sol Testisi

quote:

Peki hocam sagolun

agır bir ilaçtır genelde insomnia tedavisinde kullanılır.felakat uyutur sabahta uykulu kalkıyorsun,hatta abime vermiştim 1 gecelerik uyku problemi olmustu.50 mg lık bile oyle bi uyutmuştu ki kalkınca bune tecavuz hapı gibi demişti(hiç bi şekilde uyanamıyordu felaket derin bir uyku uyumuş) dolayısı ile seroquel i pek tavsiye etmiyoprum daha hafif bir başlangıc kullan yada serequel 25 mg alıp yarıya böl öyle kullan bende 800 mg olanıda vardı(anti depresan etkiside vardır bu ilacın) zaten onu alırsan 24 saatten fazla uyursun sunuda belirtmekte fayda var bu ilaç pahalıdır 25 mgolanı bile 15 tl idi yanılmıyorsam

Peki daha hafifleri ne hocam?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.