Şimdi Ara

Sigara bırakma ilacı champix ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
2.123
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba . Bu ilacı sigarayı bırakmak için kullananlar varmis. Ben sigarayı bırakmayı çok istiyorum gerçekten canıma tak etti. Bu ilacı kullanan arkadaşlar varsa yardımcı olurlarsa çok makbule geçer. Benim bu ilaç hakkında bazı sorularım var ?

1) herkes bu ilacı kullanabiliyor mu ? Doktora gitmeme gerek var mı yoksa direkt eczaneden alabilir miyim?

2) ilaç gerçekten etkili mi ? Sigarayı içmeyi direk mi kesiyorum yoksa içerken mi kendi kendine bırakıyorum?

3) yan etkileri var mı? Bildiğim kadarıyla ciddi bir rahatsızlığım yok ama 6 yıllık sigara icicisiyim benim bilmediğim sorunlar olabilir .Önce doktora mi gitmeliyim ?
    Arkadaşlar doktor fobim de var benim ya gidince kötü birşey söylerse diye doktora da gitmek istemiyorum. Sigara benim hayatımı gerçekten mahvetti .kontrolü elimden aldı. 23 yaşında hüngür hüngür ağlayacak duruma geldim .lütfen bana yardımcı olun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Cevapları ben de merak ediyorum, sigarayı bıraktım 5 gün oldu içmedim ama bugün hüngür hüngür ağladım sigara yüzünden, nasıl bir illettir bu

• quote:

Orijinalden alıntı: O Dedi Yoh Yoh

Cevapları ben de merak ediyorum, sigarayı bıraktım 5 gün oldu içmedim ama bugün hüngür hüngür ağladım sigara yüzünden, nasıl bir illettir bu

Yazdığım yazıyı okuyorum 6 yıllık tiryaki ben miyim diye soruyorum.. zaman gerçekten çok çabuk geçti..

Yarın bir eczaneye gidip bilgi almaya çalışacağım. Burayı da editlerim.

• Eczane yerine, ben anlatayım.

24 yıl günde ortalama 2 paket sigara içtim. Çevremdeki doktor arkadaşlarım, sağlık sorunlarımın çok ciddi olduğunu ve herşeyden önce sigarayı bırakmam gerektiğini söyleyip duruyorlardı ama ben sigarayı gerçekten seviyordum. Öyle ki, tüm yaşamım 2 sigara arasında geçiyordu.

Çin'e ilk gidişimden önce, 9-10 saat sürecek uçak yolculuğu sırasında sigara içemeyeceğimi bildiğim için yolcu gemisi bile araştırmış, bulamayınca da uyku ilacı alıp yolca çıkmıştım. Her uçak yolculuğumda, aktarma ya da son durak olan havaalanlarında uçaktan iner inmez, yasak olup olmamasını umursamadan sigaramı yakıyordum.

Gece yatmadan önce mutlaka sigaramı içip yatardım ve eğer gece yarısı herhangi bir nedenle gözüm açılırsa kalkıp tekrar sigara içerdim. Sabah ilk işim de sigara yakmak olurdu.

Sağlık sorunlarım iyice ilerlediği halde, sigarayı bırakmak istemedim. Hacettepe Tıp Fakültesi'nde görevli bir doktor arkadaşım, benden gizli bir şekilde kalp-damar hastalıkları bölümünden randevu ayarlamış ve beni de başka bir muayene için hastaneye çağırmıştı. Hastaneye gittiğimde durumu öğrendim ama Eskişehir'den Ankara'ya kadar gelmişken, doktor arkadaşımın da gönlünü hoş tutabilmek için randevu aldığı doktorla görüştüm.

Doktor bana bazı sorular sorduktan sonra bağımlılığımın en üst seviyede olduğunu ve ancak ilaç tedavisi ile bırakma ihtimalim olduğunu söyleyip, Champix önerdi. Konuşmasını sonuna kadar dinler gibi yapıp, elime tutuşturduğu kağıtla Eskişehir'e döndüm. Eşimin baskısı sonucunda da ilacı almaya ve kullanmaya karar verdim.

Champix genelde eczanelerin stoklarında bulunmuyor ve siz isterseniz depodan getirtiyorlar çünkü pahalı bir ilaç. Ayrıca, Champix konusunda eczacı ya da doktor sizi mutlaka uyarıyor çünkü birçok insanda psikolojik sorunların geçici olarak ortaya çıkmasına neden oluyor.

İlacı kullanmaya başlamadan önce, pakette yer alan günlerden herhangi birinin yanındaki tik işaret alanını işaretliyor ve o gün bırakacağınızı söylüyorsunuz. Ben bu iş için başlangıçtan 9 gün sonrasını seçip, ilaca başladım. İlacı içerken, sigara da içmeye devam ediyorsunuz, ki ilacın en cezbedici yönü bence buydu.

İlk günler hiçbir değişim hissetmedim ama sonrasında kabuslar görmeye başladım. Çok detaylı kabuslar görüyordum ve uyanınca, kaldığım yerden devam etmek için tekrar uyumaya çalışıyordum. 9. gün yaklaştığında, kendimde herhangi bir değişiklik görmedim ve harcadığım paraya kızıp "Bari paketi bitireyim" diyerek devam ettim. 9. gün de aynı şekilde olunca, ilacın hiçbir işe yaramadığına karar verdim.

İlacı kullanmaya başladıktan 10 gün sonra, bir sigara yaktım ve tadını hiç sevmedim. Gün içerisinde kaç tane yaktıysam hep aynı hisle karşılaştım. 14. gün ise son sigaramı yakıp, sigarayı bıraktım. Sonrasında hiç sigara krizi yaşamadım ve arada sırada canım sigara istiyor olsa da, yaklaşık 20 saniye içerisinde geçen bir his olduğundan dolayı umursamıyorum.

Şu anda 6 ay oldu ve sigarayı bıraktığım için kendimle gurur duyuyorum. Asla bırakamayacağımı, çok sevdiğimi ve hayattaki tek lüksüm olduğunu düşündüğüm sigaradan uzak kalmak çok güzel.

Champix ile ilgili sormak istediğiniz herhangi bir soru olursa, buradan sorabilirsiniz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• webbie kullanıcısına yanıt

Senin söylediğin şey bana gerçekçi görünmüyor. Senin Pfizer firmasının ilacı olsa olsa nikotin bandından hallicedir. Hepsinde mantık aynı; nikotin reseptörüne gidip yapışıyor, sonra yavaşça dopamin salgılatıyor. 100 watt ampul yakmak yerine 40 watt ampul yakmak gibi düşün. Ortalık loş da olsa aydınlanır ama sert sigara vuruşu yani dopamin patlaması istersin.

Bu yüzden 40 sigara diyorsun ki, bıraktığın an elin ayağın titrer, dünyan hayatın yamulur. Sigarayı kademeli indirin, yavaş yavaş beyninizi az nikotine alıştırın. Disiplinli şekilde azaltın. Böyle olmaz diyenler Champix, Chumpix ile aniden bırakırlar ama 3 ay sonra yeniden başlarlar. Bu aniden kesip başarılı olanlar, zaten az içiyorlardır. Maksimum 1 paket içiyorlardır yani.

Az nikotine alışıp birden keseceksiniz ama kestiğiniz zaman beyniniz zaten az sigaraya alışmış olacak,

bağımlılığınız düşük seviyede, reseptörünüz az olacak.

Üç paketten ikiye, sonra bir pakete, sonra 10 adete düştüm ve 10 adet içerken bıraktım. Bunu aylara yaydım, nikotin sakızı çiğnedim biraz ama 10 tane içerken elbette kolay oldu. 15 yıldır temizim. İlaçla, bantla, Allen Carr ile falan olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 9 Nisan 2025; 12:37:12 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sigara bıraktırma şeysi
    geçen yıl açıldı
    Antidepresan bırakmak
    8 yıl önce açıldı
    CHAMPİX SİGARA BIRAKMA
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.