Selam beyler. Apır grip atlattım. 10. Gün bugün. 5 günlük antibiyotik bitti. Beden olarak iyiyim. Ama boğazım gece özellikle çok ağırıyor. Yutkunamıyorum Doktor alerji burun spreyi ve alerji hapı yazmış. Ne alaka anlamadım. Daha önce bu sebeple kullanan var mı? Boğazın kızarmış bişey yok diyor. Lakim ben yutamıyorum. Küçük dil uzamış. Bademciklerde bişey yok ama ben yutarken yumrular var sanki boğazımda :( < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Boğazım şişti, doktor alerji ilacı yazmış yardım

-
-
Doktora tekrar gidin ve iyileşmediğinizi söyleyin. Bir şey yok diyorsunuz o zaman ben her gece neden halen boğaz ağrısından uyuyamıyorum deyin. Emir mi var nedir sağlık ocakları çok kötü olsa da antibiyotik yazmıyor. Bizimki de öyle. Kızarıklık var ama bir şey olmaz deyip yolluyor. 1-2 kere inatlaştım zorla da olsa yazdı.
-
Evet sanırım antibiyotik az yazın gibisinden bi baskı var. Çoğu kişi antibiyotikleri bilinçsiz kullanıyor veya yarım bırakıyor bu da ölmeyen mikropların daha dayanıklı olmasına yol açıyo. Bu yüzden bikaç yıldır antibiyotik kullanımını azaltmaya çalışıyolar. Tedaviyi düzenli uygulayan hastalar da bu durumdan mağdur oluyo malesef.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Antibiyotikler uzun süreçte gerçekten zararlı o yüzden antibiyotik yerine geleneksel tıpla çözüm aramayı denemenizi öneririm. Ihlamur, boğaza havlu sarma gibi yöntemleri denemek ilaçlardan daha fayda sağlar.
Geçmiş olsun
-
Alerji ilaçları geniz etinin küçülmesini sağlayarak boğaz arısını çözecektir. Geniz etinin şişmesinin, ya da boğaz ağrısının sebebi alerji olmasa da, ilacı bu amaçla kullanabilirsiniz.
-
alerji ilacı da işe yarıyor ki yazıyo. bana da astım ilacı yazdı mesela
-
Teşekkürler hocam aradığım cevap buydu. Doktor kötülemeyi sevmem bi bildiği vardır. Sadece anlamadım. Ve yazarken göremiyoruz ne yazıyor doğal olarak. Bademciklerin küçük dedi. Demekki geniz etinde sorun görüyor. Gece beni boğan o demek ki
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Açıklama yapmamış olması garip. Ben mesela sinüs sorunu yaşıyordum, onun için KBB uzmanı ile görüşmüştüm. O "yazdığım sprey alerji spreyi, fakat bu işe de yarıyor, o nedenle yazıyorum" diye bilgi vermişti. Ben de oradan biliyorum yani :)
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X