Şimdi Ara

Beynim susmuyor / DEHB vs. tedavi görenler içeri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
204
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Eskiden sosyal anksiyetenin en dibini yaşayan biriydim. Manyak pasif ve satranc vs akıl yurutme oyunlarında saatlerce odaklı kalabilen bir yapım vardı. Bu sene anksiyetemi tamamen kendi kendime yendim hatta tam tersine çevirdim, etrafımdaki insanlara göre daha aktif biri olmaya başladım.

Eskiden sacma bir olay yasadigimda da bir gün bu olayı düşünür kriz falan geçirirdim ama çok pasif olduğumdan bi olay da pek yaşamıyordum, o yüzden hayatımı etkilemiyordu. Şimdi sosyal biri olunca gün içinde yasadigim her anı yalnız kaldigimda dusunmeye hatta beynimde yeni olaylar kurgulamaya başladım. Beynim en ufak susmuyor ve susturamıyorum. Bu arada takıntılı herhangi bir düşünceye sahip değilim ve kurguladigim olaylar olumsuz falan degil.

Bu durumla ilgili acilen psikiyatr a gitmeyi düşünüyorum, artık kendimi yemeye başladım. Benzer bir durum yaşayıp tedavi alan var mı? Derslerinize ve hayatınıza nasil bir etkisi oldu? Tek istegim tekrar odaklanabilmek, bu 5 ay ders calisabileceksem psikolojim üzerindeki etkileri konusunda cok bir şey umursamıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi daxpc -- 15 Ocak 2025; 23:15:37 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• "ama çok pasif olduğumdan bi olay da pek yaşamıyordum, o yüzden hayatımı etkilemiyordu. Şimdi sosyal biri olunca gün içinde yasadigim her anı yalnız kaldigimda dusunmeye hatta beynimde yeni olaylar kurgulamaya başladım."

Az önce eve geldim ve yıllardır olduğu gibi şimdi de bunu yaşıyorum, en ufak bir şeyde (temizlik takıntısı, birine çarptım bir şey olur mu vs gibi saçma şeyler) ya başıma bir şey gelirse diye garip garip olasılıklar düşünüyorum, ya da o günü kafamda tekrar düşünüp keşke şunu şöyle yapsaydım şurada şunu deseydim diye içim içimi yiyor

Ama asla ilaçla tedavi düşünmüyorum genelde birkaç gün sürüp geçiyor ama sıkıntı olan kısım o birkaç günde de yeni takıntılar ediniyorum biri geliyor biri gidiyor oluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopard76 -- 15 Ocak 2025; 23:49:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • psikiyatri uzmanına gideceksin 2 dk dinleyip anti-depresanı dayayacak.

ben de odak sorunu yaşıyordum, gittim ilaç kullandım antidepresan, halbuki depresif biri değilim, doktordur 10 sene okumuş bir bildiği vardır dedik. Bilen bilir yazın iyice sapıtmıştım ilaçlardan dolayı . aşama aşama bıraktım, şu an daha iyi odaklanıyorum, aralıksız 3 saat çalışabiliyorum, günde 6 saat bireysel çalışma rutinim var. Kendini zorlamaktan başka yolu yok. İlaç falan hikaye benim kullandıklarım ağır ilaçlardı bir de. Uzun vadede kafayı yedirtir.

dediklerine göre dehb değilsin zaten. ritalin, concerta ve türevi yazmaz.

ara sıra git bira viski falan iç iyi gelir 

veya efor sarf edeceğin bir spora git boks öneririm. hiç olmuyorsa 30-40 dk yüksek tempolu koş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cryptix Ph.D -- 15 Ocak 2025; 23:49:15 >

• Leopard76 kullanıcısına yanıt

hocam sizinki biraz daha okb tarafında sanırım. benim o şekilde takıntılarım ya da olumsuz düşünen bir zihnim yok. ben sürekli olarak gün içinde yaşadığım her şeyi tekrar düşünüyor, kafamda yeni diyaloglar kuruyorum. gram da susmuyor. normalde muhtemelen uzun süreçte kendi başıma halledebileceğim bir durum fakat yks için 5 ay kaldı, benim adıma ilaç tek çare gibi.

• Cryptix Ph.D kullanıcısına yanıt

spor fiziksel olarak çok yoruyor da bazı konularda satranç oyna yazanlar olmuş. satranca geri başlamayı deneyeceğim sanırım. bir hafta bakalım olmadı sonumuz psikiyatri. bu durumdan dolayı 1 aydır en ufak ders çalışamıyorum. anksiyeteden zar zor kurtulduk şimdi de bu başladı

• daxpc kullanıcısına yanıt

kafanı dağıtacak şeylerle uğraş işte. dizi film de olur.

dediklerin anksiyete belirtileri bu arada.

bu anksiyetenin kaç çeşidinden var bende bilmiyom. eskiden sosyal anksiyete vardı yendim, bakalım yüce rabbim şimdi ne verdi

senin dikkat dağınıklığı durumu da benim gibi miydi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi daxpc -- 16 Ocak 2025; 0:0:16 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • aslında buna dikkat dağınıklığı da deniliyor mu bilmiyorum. beynim sürekli bi düşünme halinde olduğundan ders çalışmaya fırsat olmuyor demek daha doğru. derse başlayamıyorum ki dikkatim dağılsın. fakat çok enerjik hissettiğimden ortalama üzeri aktiflikteyim de

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi daxpc -- 16 Ocak 2025; 0:5:15 >
  • daxpc kullanıcısına yanıt

yks dönemi olmadı da hazırlık okuyorken oldu hatta bu yüzden hazırlıkta kaldım.

masanın başına geçiyorum. masada kaldığım süre 3-4 saat ama ders çalışma sürem 15-20dk, ya anlamsız hayaller kuruyorum, ya okulda yaptığım şeyleri düşünüyorum ya da forumda, ekşi'de, reddit'te takılıyorum. bi bakmışım saatler geçmiş.

antidepresana ilk başladığımda iyi gibi gelmişti kafamı susturuyordu ama bu sefer de olmayan psikolojik sıkıntıları beraberinde getirdi. malum kız mevzusu da ilaçtan kaynaklı oldu herhalde. en azından artık bu konu ders çalışmamı engellemiyor.

özel bir formülü de yok, kendimi zorladım 1-2 ay sonra ders çalışmak tekrar rutin haline geldi. sıkıntıdan patlayacağım zamanlar oldu ama devam ettim çalışmaya.

bir de psikolog şunu önerdi. erteleme methodu imiş.

ders çalışıyorsun aklını meşgul eden bir konu oldu, onu düşünmeyi başka bir zamana erteliyorsun ve dersine odaklanıyorsun. bu düşünme için de bir saat belirliyorsun. diyelim akşam 16.00 ama 10-15 dakikadan fazla sürmesin. benim uyku problemine önerdi işe yarıyor gibi ders için de yapabilirsin dedi. düşünmen, araştırman veya dersle alakası olmayan konular olacak bunlar ister not al ister alma. vs.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cryptix Ph.D -- 16 Ocak 2025; 0:9:36 >

hocam tatilde de günlük çalısıyor musunuz?

• Alastor Moody kullanıcısına yanıt

Evet. Veri yapıları diye bir ders var onu çalışıp leetcode'dan soru çözüyorum ve başka bir programlama dili öğreniyorum oop için java. ama günde 3-4 saati geçmiyor. Tüm gün boşum, oyun dizi film de sarmıyo. dönem içinde burn-out olmamak için fazla da yüklenmiyorum derslere.

• Hocam seninkine çok benzer bir durumu sınav senesinde yaşamıştım. Sosyal anksiyete tarzı bir durumu virüs döneminden sonra uzunca bir süre yaşadım ve bu durumi sende olduğu gibi kendi başıma bir şekilde aştım.

Olaylar üstüne sürekli düşünme ve kendi kafamda kurma durumunu ise sınav senesinde yaşadım.

Bu tür kaygılara kapılmamda bazı şeylerin etkili olduğunu düşünüyorum.

Sınav senesinde B12 eksikliğim vardı. Bunun için iğne oluyordum. Kan değerlerinle alakalı bir sıkınti olabilir. O yıl birtakım aile içi ve ekonomik sıkıntılar yaşadım. Mevcut arkadaşlarımla ufak sürtüşmeler yaşamıştık. Sınav stresi de vardı tabi. Sınavı biraz hayat memat meselesi haline getirmiştim.

Üniversiteye tıp fakültesine gelince, bende stres oluşturan etkenler azalınca veya o etkenlerle baş etmeyi öğrenince bu tür kaygılar da azaldı bende. Üstelik kişisel gelişimin daha tamamlanmadığı bir dönemdeyiz ve bu aşırı düşünme durumu yaşın ve içinde bulunduğun durumun getirisi de olabilir.

Ben kendi senemde kafayı yiyecek duruma gelmiştim. Bir şekilde devam etmeyi tercih etmiştim, etrafımda dertleşebileceğim durum hakkında konuşabileceğım bir iki yakın kişi vardı onlarla paylaşmıştım. Zamanla kafamdaki dışünceler azaldı. Şuan ünideyim ve olaylar üstüne gereksiz kafa yormuyorum. Üstüne bence bazen dığer insanlara göre olayları daha iyi idare edebiliyorum.

Tabi senin nasıl bir durum içerisinde olduğunu kestiremiyorum ben. Kendini iyi anlamlandırıp duruma göre doktora gitmek veya mücadele etmek senin tercihin.

Sınav senende başarılar diliyorum.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Hocam bence psikiyatra gidin. Derslerinize vs. olumsuz bir etkisi olmaz hatta olumlu yönde etkiler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zaphod_Beeblebrox -- 16 Ocak 2025; 2:37:10 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.