Şimdi Ara

UYKU APNESİ AMELİYAT VE DİĞER TEDAVİLER

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
2
Favori
2.197
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar uyku apnesiyle ilgili başından herhangi bir ameliyat geçen var mı? Benim sonuçlarım çok yüksek AHİ endeksim 34, en uzun apne süresi 54 sn, ortalama apne süresi ise 25 sn. Obstrüktif Uyku Apne Sendromu teşhisi konuldu. Gittiğim doktorların bazıları ameliyat olamayacağımı, son gittiğim prof ise küçük dil, yumuşak damak ve burun etleri ameliyatıyla apnelerimin azalacağını söyledi, yüzde 65-70 oranında.

Ameliyat sonrası 10-12 gün sancılı geçiyormuş. CBAP -BİPAP cihaz kullanımı sadece günü kurtarmaya yönelik olduğu için tercih etmiyorum, kesin çözüm istiyorum.

Ama internetten bu konuyla ilgili çok az bilgi, paylaşım var, bazıları ameliyat tavsiye ediyor, bazıları hiç etmiyor. O yüzden kararsızım.

Ameliyat vs, tecrübesi olan arkadaşlar tecrübelerini paylaşırsa çok sevinirim, bu çok ciddi bir konu, bu değerlere sahip kişiler hayati risk taşıyor...

• up
  • Arkadaşlar Pro-Tıp firmamızla Weinmann Türkiye olarak ülke genelinde şube ve bayilerimizle hizmet vermekteyiz.

Weinmann , uyku apnesi ve solunum yetmezliği konularında profesyonel olarak hizmet veren firmaların başında gelir.Cpap , Auto Cpap , Bipap , Auto Bipap , Bipap S/T , ASV , AVAPS , Ventilatör , Oksijen Konsantratörü , Cerrahi Aspiratör , Nebulizatör ve Maskelerimizden oluşan ürün portföyümüzü web sitemiz ve sosyal medya aracılığı ile sizlere ulaştırıyoruz.

İnceleme için;
    http://www.pro-tip.com.tr/
    http://www.weinmann.de/
    https://www.facebook.com/weinmannturkiye
    https://twitter.com/ProTipWeinmann

Sorularınız için;
    0 507 691 70 95

Weinmann Medical Technology
    Made in Germany

• Hocam merhaba,
    Bir gelisme oldu mu, ameliyata felan karar verdin mi? Bende de ayni sorun var. Ben CPAP kullanmayi dusunuyorum, cunku mandibular advancement ameliyati disindakilerin iyilestirme orani cok az, mandibular advancement ise cok acili bir ameliyat(tam iyilesmesi 1 yil suruyor, 3 ay boyunca dogru durust yemek yiyemiyorsun vs.)
  • Merhaba dostum, gördüğün gibi konuya cevap veren bir tek sensin, o yüzden bir bilgi alamadım. Benim de araştırdığım kadarıyla kesin çözüm diyebileceğim bir ameliyat ya da tedavi yok. Dil altına yerleştirilen bir pille yapılan bir ameliyat var, belki biliyorsundur, bunun iyileştirme oranı yavaş yavaş yükseliyormuş, ama daha çok yeni, bu yüzden çok maliyetli.
    Ben de cbapa yöneldim, bir haftalık deneme aldım fakat hiç verimli geçmedi, basınç arttığında hep uykudan uyandım,hergün denememe rağmen cihazla uyuyamadım. Şimdi de farklı bir cihaz denicem doktorumun düşündüğü farklı ayarlarla, verimli geçerse cihazı alıcam.
    Doktorum ameliyatı da tavsiye etmiyor, ama gelişmeler olduğunu söylüyor, inşallah şu dil pili olayını daha da geliştirirler biz de kurtuluruz ne diyelim. Saol cevapladığın için
  • bende de potansiyel uyku apnesi olabilir diye doktor yönlendirdi, verilen uyku testi 30 ekim 2015 mi ne.. aradan 4 ay geçti tabii 1.5 sene sonrasına randevu verdiler.. Bu testi nerede yaptırabilirim en uygun? bi alıntılayıp cevaplarsan çok sevinirim. Akşam 7 den sonra yemek yemediğimde tıkanmıyorum çok düşük bi şans ancak bir keresinde ortalama 1 dakika boyunca nefes alamadım, düzeldiğimde ses tellerim zarar gördü sesim çıkmadı o gün konuşamadım, artık göstermenin vakti geldi sanırım.
  • emir66 E kullanıcısına yanıt
    Hocam,
    Ben amerikada, bay area da yasiyorum. Burda Stanford Universitesi hastanesi var. Burasi uyku tibbinda dunyadaki en iyi yer kabul ediliyor. Ben oraya gittim. Orasi bile CPAP tavsiye etti. Alismak uzun suruyor, ama en iyi cozum o diyorlar. Birde boy-kilo endeksim 27 benim. Bunu 23 e indirsem baya rahatlayacagimi soylediler. Ameliyat tavsiye etmiyorlar genellikle cok bariz bir sorun olmadikca.

CPAP(veya BPAP vs) a gelince. Bu alete alismasi uzun zaman aliyor. (Ingilizce baya forum var bu konuda tartisilan, Stanford hastanesiinde hasta destek grubu var, ayda bir bulusup, doktor ve hastalar sorunlarini tartisiyorlar). Bunlarin dedigine gore en az 6 ay zaman vermek gerekiyor CPAP aletine. Insanlarin alismasi 3-6 ay arasi suruyormus. Ilk 2-3 haftadan sonra senin bahsettigin uykudan uyanma sorunlari geciyormus.

Bir de genel bilgi vereyim:(Teshisi baya zor oldugu icin, insanlara faydali olmasi acisindan).
    Ben 2006 senesinde 3-4 ayda 10 kilo aldim. Boy-kilo endeksim 24 den 27 civarina cikti. Belirtiler onceden de varmis bende, ama rahatsiz edici seviyede degilmis. O zaman rahatsiz etmeye basladi. 2010 senesine kadar hastaligin ne oldugunu kimse anlamadi. Ortada bariz birsey yok, ama gunduzleri hep basim agriyor, cok yorgun oluyordum, hafizam kotulesti vs. En son 2010 da uyku testi yaptirip anladik durumu. Ben de senin gibi cekindigim icin CPAP kullanmaktan kactim hep, ama artik pes ediyorum. Haftaya basliyorum kullanmaya insallah.

Simdiden gecmis olsun.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Uyku Apnesi olanlar buraya
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Öncelikle çok teşekkürler böyle önemseyip, ilgilendiğin için, çünkü bu konuda çok az kaynak ve yorum var.

Sen en azından emin ellerdesin, yani ABD TIP alanın çok ileride ve daha özenliler.
    Benim burda gitmediğim hastane ve prof kalmadı. Bir çoğu maddi çıkara dayanarak ameliyat tavsiye etti hem de 3-4 ameliyat birarada(dil kökünün ileri alınması, küçük dilin kesilmesi ve yumuşak damağa müdahele edilip toparlanması olarak 3 farklı ameliyat) Bu ameliyatlar için de iyileşme süresi olarak 2-3 süre verdiler, halbuki bunlar çok ağır ameliyatlar ve süre 1 seneyi geçiyor. Bazı doktorlar bu ameliyatları olursam yüzde 75-80 civarı iyileşme sağlayacağımı söyledi ama bana güven vermedi.
    En son gittiğim doktor cbap önerdi ve bana güven verdi, o yüzden bu yola başvurdum. Çünkü benim ahi endeksim 34, toplamda 196 apnem çıktı testte, en uzunu 54sn idi.

Ben de senin gibi kısa bir süre içerisinde askerde 15 kilo verdim, gelince 15 aldım sonra başladı ve arttı şikayetlerim. Şuanki boy-kilo endeksim bayağı yüksek 29,8.

Dediğin gibi tek yol cbap şuan için, ama bu dil pili belki daha geliştirilebilirse, umut verebilir ileriki zamanda.

Sana da çok geçmiş olsun, cihaz konusunda da paslaşalım

• uyku apnesinin ameliyat ile tedavisi yok :(
    bu hastalığın tek tedavisi cpap, 2011 yılından beri cpap kullanıyorum. alışmak çok uzun sürmedi, burun maskesi kullanıyorum ikinci kez kontrol uykusuna (1 sene sonra) yattığımda yüz maskesi tavsiye edildi. ilk sene sadece sağ ve sol tarafıma yattım. yüz maskesi ile sırt üstü yatmakta mümkün oluyor. AHİ:38

düzenli olarak spor yapabilirseniz, sigara, alkol tüketmez ve kilonuzu düşürebilirseniz apnenin azaldığı konusunda çok bilgi var.
  • Arkadaşlar apnenin tedavisi yok deyip insanları ümitsizliğe sevketmeyin, bana göre 100 hastadan 90 tanesi tedavi edilebilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mirkuza M kullanıcısına yanıt
    Neye göre tedavisi var, uyku apnesi olan hastaların yüzde 90ınında apne uyku esnasında yumuşak damak çökmesi sonucu oluşuyormuş. Çok sancılı ameliyat geçiren insanlar var. Ağız içerisinde çok detaylı ameliyatlar yapılıyor ve aylarca ağrı, acı çekiliyor ağız içi olduğundan. Benim duyduğum tek tedavi şekli boğazın altında delik açılması, tabi bu da kimsenin tercih ettiği bir yöntem değil, kimse böyle bir delikle yaşamını sürdürmek istemez. Kişiler ameliyat olsa dahi cpap makinelerini kullanmaları gerekiyor. Keşke bir tedavisi bulunsa

• emir66 E kullanıcısına yanıt
    Bu rahatsızlığı yaşayan %90 insanın ya burnu iyi hava almıyor boğazda yumuşak dokular çöküyor , yada yumuşak damakta yumuşama yada yapısal bozukluklar oluyor, Sakın ha damağınızı kestirmeyin çükük dil kesimi ve damak sertleştirme ve var saburun tıkanıklığına yönelik ameliyat birçok hastanın yüzünü güldürür, Şu an vaktim dar çok yazamadım emir kardeşims en uyku apnesi hastasımısın ?
  • mirkuza M kullanıcısına yanıt
    Öyleydim, ancak biraz kilo verdim artık sorun yaşamıyorum. Kilo da sebep oluyor çünkü. Cbap makinelerini kullanamadım, alışamadım. Burnumu açık temiz tutmaya çalışıyorum, iyiyim yani. Bu hastalığın bir çaresi yok, hepsi geçici ve riskli ameliyatlar. Bendeki apne sayısı çok ender görülen bir değerdi, bu yüzden gitmediğim doktor kalmadı. En son bi doktor sadece tek bi kesin çaresinin olduğunu söyledi. O da boğazın altına bi delik açılıyor, uyumadan tıpayı çıkarıp uyuyorsun, uyanınca yine tıpayı takıyosun dedi. Şoka girmiştim.

Yani, kilo fazlası varsa kilo verin, burun etleri kontrol ettirin, büyüme varsa yaktırın, yan yatmaya özen gösterin. Ve en önemlisi apne hastası olduğun düşüncesini silin, ben sağlıklıyım telkini yapın, çok işe yarıyor

• Evet eğer yumuşak damakta çökme varsa radyofrekans yaptırmaktanda çekinmeyin çok basit bir işlem , küçük diliniz eğer çok uzun ise yada bademcikler büyükse tek başına yeterli olmayabilir . ama kaderim miş diyerek kabullenmeyin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.