Şimdi Ara

Yaşıma göre çok mu alkol tüketiyorum?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
635
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba saygı değer forum üyeleri ben 19 yaşındayım son 2 yıldır düzenli olarak haftanın ortalama 3-4 günü bira olmak üzere, rakı votka v.b içkileri tüketiyorum. Tabii yazın bu oran haftada 6 güne çıkabilmekle kışın 1-2 güne de düşebiliyor. Bundan 2 yıl önce 1 bira ile çakır olan ben 2-3-4 derken 5 birayla aynı kafaya ulaşabilmekdeyim. Nadiren 3-4 içkiyi karıştırmak suretiyle kontrolümü kaybedecek kadar içiyorum. Sizce alkolik olma yolunda mıyım ve eğer sizinde alkol alışkanlığınız var ise ben normal miyim? Sizler nasıl içerseniz? anormal olan ben miyim? Bu konuda akademik bilgisi olanlarda yazabilir tabi, cevaplarınızı bekliyorum. Teşekkürler...

• dün akşam yine 5 bira içmişim uyumuşum, özellikle ikindi veya en geç akşam ezanından sonra kendime hakim olamıyorum bünye aşırı istiyor doktora mı gitmeliyim acaba?
  • daha 19 yaşında alkolü ilerletmiş olmanız yakında ve ileride büyük hastalıklar çıkacak kronik olacak, alkolün azı bile hücre yapısını bozmaktadır, molekülleri çözücü yapısı var, bağışılkıl sistemini çökertiyor, kesinlikle tamamen bırakılması gerekir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aile bırsey demıyor mu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 9600_G_T

aile bırsey demıyor mu ?

Ailesinin haberi oldugunu nasil dusundun valla inanamiyorum. Yasin daha 19 daha ne denemeliyim. Iyi seyler degil birak . Benim babam bizim rizkimizi hep alkole verirdi. Hic acimiyorum icenlere.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sağlık açısından şuan veya ilerde bişey olma olasılığı pek fazla değil. Hele sigaranın zararı ile karşılaştırılamaz bile ama ilerde akşamcı olsun, çok içen olsun vs. hep 1Xli yaşlarında birayla başlamışlardır sık içmeye. Alınan alkol oranı ise tolerans geliştirildiği için bir miktar artsada, bir yerde sabitlenecek tabiki. Alkolizm ise tamamen farklı bir konudur, sadece fazla alkol tüketmek değildir, işin psikiyatrik boyutu vardır ve çok büyük oranda orta yaş ve sonrasında görülür. Eskiden çok içerdik arkadaşlarla. hergün içtiğimiz gibi, içme saatlerimizde gittikçe erken saatlere çıkmıştı. (öğlen, hatta kahvaltı sonrası). Ayrıca içme süremizde oldukça uzamıştı. Önceden içtiklerimiz çoktan yakılıp gittiği için, normalde söylendiğinde inanılmayacak sayılarda içiyorduk. Örneğin akşam 8de başlayıp, sabah 6da işkembecide sonlandırmak gibi. Yada sabah 11 de başlayıp geceye kadar içmek gibi. Sağlık kısmından çok işin maddi kısmı ve sosyal etkileri önemli. Kavga, kaza, vs. gibi. Sarhoşken bir kaza yaptığım, başka bir zaman ehliyetim gittiği, başka bir zaman polis dövdüğüm düşünülürse, alkolün sosyal olarak yol açtığı sorunlar daha iyi anlaşılır :) 31 yaşındayım, 5-6 senedir bir damla içmedim. İçkinin en önemli kısmı sosyal yaşama etkisidir, bu etkiyi hissediyorsanız içmeyi bırakın. Yani amiyane tabirle, "beni bozuyor" ise içmemelisiniz.

• 9600_G_T kullanıcısına yanıt
    Ailemle beraber de içiyoruz. Genelde içki kullandığım da ailemin de haberi olur, olmadığı nadirdir.
  • Bazen beraber bir yüzlük içer, üstüne cila yapar beraber pavyona da gider orada da içer sapa sağlam kalktığımız gibi de geri döneriz. Hiç bir zaman kontrolümüzü kaybetmedik, o bana ben ona kaybettirmedik. Zaten böyle bir babaya sahip olduğum için şükür ediyorum o konuda sıkıntı yok.
  • Chum lee C kullanıcısına yanıt
    Dediklerinize katılıyorum ve o bahsettiklerinizi ben de fazlasıyla ve galiba biraz da erken yaşadım, ufak tefek ergenlik psikolojisinin de verdiği enerji ve cesaretle yaşanılmış polistir, karakoldur, kazadır, kavgadır olayları olur neyse ki ufak tefek şeylerdi onlar da işin tuzu biberi denilir yani. Zaten iki ay önce babamla beraber sigarayı bıraktık. O 30 senedir içiyordu ben 4 senedir. Şuan içilen o eski içkinin tadı zaten yok içkide içmezsek insanın ottan farkı yok. Velhasıl içki beni şuana kadar hiç bozmadı, kusturdu, ertesi günü bütün günü yatakta geçirmemi sağladı, hastalandırdı ama bozmadı. Sadece gün geçtikçe alkollü kafa karakterim değişiyor gibi, önceden bir seviyeden sonra içemez mide kaldırmaz içilenler geri çıkarılır idi, son zamanları öyle bir sınır yok bünye hep daha fazlasını istiyor ilerisini ne bileyim 30'lu yaşlarımı hiç düşünemiyorum.

• up
  • 5 yıl sonra gelen edit:

Hala aynıyım arkadaşlar artık 10 küsür birayla sarhoş olmaya başladım sorularınız varsa alabilirim😀

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi benalkolikmiyim -- 8 Mart 2019; 19:19:53 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 9600_G_T kullanıcısına yanıt
    Başkan nerelerdesin

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.