Şimdi Ara

Dışarıdan gelen kablo değişimi sonrası internet hızı düşüşü. Yardım lütfen.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar herkese merhaba. Öncelikle Türknet abonesiyim ve düne kadar 20 Mbps Download - 3 Mbps Upload alıyordum. Türknetse 35 verebiliyorum diyordu. Ben de düşündüm ki Evden kutuya giden kablo(RJ11 diye geçiyor sanırım) baya eski ve bir kaç yerden yamalıydı, o yüzden 20'ye düşüyor. Ondan sonra yeni kablo bağlattırdık kutuya sıfırdan. Ama şuan internet hızım 3 MBPS Download - 0,5 MBPS Upload'a düştü. Yeni takıldığı için diye öyledir diye bekledim ama yok düzelmedi. Acaba kablo mu yanlış takıldı diyorum ama o zaman internet hiç gelmezdi. Yepyeni kabloda neden sizce böyle bir sorun yaşanmış olabilir? Acaba Turknet kabloyu değiştirildiğini görünce mi hızı kesti? Yardımınıza ihtiyacım var şimdiden teşekkürler. (Bir de adam kalın bir CAT5 kablo verip ucunu RJ11 olarak ayarlamış ama onun sorun olduğunu düşünmüyorum sonuçta bakır kablo).

• dış ortama bina içi kablo kullandılarsa güneşte kuruyup çatlamış yağmurla kısa devre olmuş ve oksitlenmiştir... bina içinden çekilemiyor mu kablo? gerçi ondada apartmanı yıkayan temizlikçi sorununa denk geliyorsun...
  • detanaoq kullanıcısına yanıt
    Hocam bina eski olduğu için kutu dışarıda ve bütün kablolarda oradan çıkıyor, içeri alma şansımız yok maalesef. Bir de kablo daha dün bağlandı ve dediğiniz etkenlerin hiçbirine maruz kalmadı.
  • Phyrodex P kullanıcısına yanıt
    düzgün bağlamamış yada daha kötüsü port değişikliğine denk geldi... TT personeli bozuk portları diğer iss kullanıcılarına takıyor sağlamı alıp bozuk olanı takıyor... yapa yoksa olan bu...
    Düzgün bağlanmamış olsa internet tamamen kopmaz mı hocam? Bir de düne kadar kullandığımız porta taktık yine kabloyu. Sadece kablo değişimi oldu yani kalan her şey aynı.
    eski telefon kablolarının takıldığı şeyden söz ediyorsan onda kablo tam oturmayabiliyordu... kontrol etmende fayda var...
    Galiba en iyisi Türk Telekom'dan ekip çağırmak olacak. Teşekkür ederim. Başka tavsiyesi olan varsa bekliyorum bu arada.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    yada bu işten anlayan düzgün elektrikçi...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.