Şimdi Ara

Dışarıdan sigorta yatırarak emekli olmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
416
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• tanıdık bir yerin iş yerinde kendini çalışıyor olarak gösterebilirsin.

• taııbuv kullanıcısına yanıt

Atmlerden sigorta ödemesi var o olmuyormu

• Oluyor kardeşim İsteğe Bağlı Siğortalılık diyoruz biz ona, direk Sgk ödeme yapıyorsun kimseye gerek yok yasal olanı da budur. Yanlışım yoksa 1600t l civarında şuan için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _ReLaX_35_ -- 20 Mart 2022; 12:23:7 >
  • taııbuv kullanıcısına yanıt

Çalışmadığı halde bir işyerin de çalışıyormuş gibi sigortalı olmak yasal bir durum değil. O kişi senin sigortanı yatırmayıp ilerisi için sorun oluşturabilir. Bu durumlara girmeye gerek yok direk SGK'dan kendini isteğe bağlı sigortalı yapabilir.

• Bir yakınımın 10 sene eksiği vardı nakit ödüyerek emekli oldu demek ki oluyor

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • _ReLaX_35_ kullanıcısına yanıt
    Yatırmazsa sende para vermezsin başka birine gidersin.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Dostum zaten o durum yasal değil,çalışmadığın yerde çalışıyor gibi sigortalılık göstermek. İşte bu yüzden isteğe bağlı sigortalılık durumu mevcut. Senin dediğin durum tespit edilirse geçmişe yönelik tüm günleri geri alınır :)

• Kayınbiraderimin başına geldi minibüs şoförüydü, bir arkadaşına her ay ücretini ödeyerek inşaat firmasında çalışıyor göstermişler 4 sene sonra şirkete denetim sonrası patladı ve hakikaten o firma üzerinden yapılan bütün ödemeleri sildiler.. 4sene çöp..

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ben 4-1B sigortalıyım. Kendi adıma çalışıyorum, sigortamı dışarıdan ödüyorum.

• dore-can D kullanıcısına yanıt

Dediğim durum sizin anlattığınız olay işte, o yer kesin sahte işyeri çıkmıştır denetimlerde saptanmıştır. Sigortalı kişide aslen orada çalışmadığı için tüm geriye dönük sigortalılığı yanar.

Hocam sıkıntı şurda çalışmassam nasıl ödeyeceğim yani param olmazsa

• C01aY kullanıcısına yanıt

Hocam ona yapacak bir şey yok zaten, ya bir sigortalı işte çalışıp primin yatacak yada kendin dışarıdan kendi imkanın ile isteğe bağlı sigortalı olacaksın. Hiç birini yapamıyorsan sadece genel sağlık sigortasından ayda 150 tl karşılığı faydalanabilirsin.

Peki gss olunca sigortalı sayilmiyormusun

• C01aY kullanıcısına yanıt

Hayır sadece sağlık sisteminden faydalaniyorsun.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.