Şimdi Ara

Dişçiler ve Tıpçilar Toplanıyoruz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
321
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Forumda bir sürü tıp fakültesi adayı ve diş hekimliği fakültesi adayı var. Benim Mf-3 siralamam da 11.6k Diş okursam türkiyenin en iyi universitelerinde okuyacağım. Tıp okursam da Trakya-Balıkesir-Muğla dan birinde okuyacağım. Sorum şu beni tiptan soğutan ve dişe yaklaştıran 2 şey var :
    1-6 yıl + Dustan cok daha zor TUS + Asistanlık (4 yil)
    2-Asistanlık döneminde asistanlarin gördüğü zulüm aldıkları iş yükü nöbetleri vs.

Ben rahat bir insanım ve müzikle uğraşıyorum yanında da müziği götürmeyi düşünüyorum. Velhasıl kelam sizce Neden Diş olsun ya da Neden Tıp olsun bunu tartışalım tüm sağlık sektörü adayları olarak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Touchblue -- 22 Temmuz 2016; 13:20:04 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sıralamamız aynı sayılır. Yahu Batıda girebildiğimiz tıplarda doğru düzgün prof yok. Doğuya da gitmek istemiyorum bu nasıl iş ya
  • Ne düşündüm ne taşındım, iki arada bir derede kaldım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: LaMariposa

Ne düşündüm ne taşındım, iki arada bir derede kaldım

Sınav daha erken açıklansaydı keşke 2 hafta falan zamanımız olsaydı düşünmeye
  • quote:

Orijinalden alıntı: tavukjack

quote:

Sınav erken açıklansaydı tercih dönemi de erkene alınırdı :((

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: tavukjack

quote:

Sınav erken açıklansaydı tercih dönemi de erkene alınırdı :((

O kalsaydı diye diyorum çünkü bakılacak bir sürü şey var herkes yüzeysel bakıyor da

• Hep söylerim arada kalan için kesinlikle en iyi fakültelerde diş hekimliği ama ne olursa olsun tıp okurum diyen için kars da olsa tıp fakültesi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sene başından beri dış istiyordun??

• Tip ve diş guzel bir artı eksi tablosu yapmak gerek

• Forumdaki tıp ve diş öğrencileri biraz daha yardımcı olabilirler. Sonuçta öğrenciliğini çekiyorlar su an ve artı eksileri cok daha net görebiliyorlar

• Ben en basindan beri dis istiyordum. Siralama 11 k geldi benimde. Sonra herkes tip yaz demeye basladi ama ben yinede dis yazcam hatta belkide abimin yaninda okumak icin kocaeli disi bile yazabilirim. Yani sen en basta hangjsini istiyorduysan siralamaya bakmadan onu yaz

• Tıp ve diş ikisi bambaşka bölümler tıp isteyen insan nerde olsa okur bana göre .tıp istenmeden okunacak bölümde değil.batıda prof. yok falan demişsiniz ama bu bir ölçüt olamaz mesela bizim okulda prof olan adam yaşlı doğru düzgün anlatamıyor ama yardımcı doçent olan adam mükemmel anlatıyor yani arkadaşlar kaliteyi prof sayısına göre ölçemezsiniz

• aynı durumdayım ya en kötü tıpları sıralayacağım ya da güzel dişleri. zorunlu hizmet beni korkutuyor. ama doktorlarla konuştuğumda 6 yıla çok şeyin değişeceğini söylüyorlar. ne demek bu yani kalkar mı zorunlu hizmet ya da ortalık karışmış olur demek mi?
  • Mert979 M kullanıcısına yanıt
    Ben de en başından beri diş istiyordum. Geçen sene 23k dan mezuna kaldım çapa dişi kazanacam dedim. Su an kazanıyorum da 2k fark var. Dişte asistanlık dönemi ezikliği yok. Nöbet yok. Ekstra iş yok. Psikolojik zorluk daha az. Tıpa göre daha erken yaşta uzman oluyorsun. Bunların hepsi cok iyi ama eline bir şey olabilir(titreme-kırılma-kullanamama tarzında) ve meslek hayatın sıkıntıya girebilir bu birincisi.Sabah 8 akşam 5 mesai saatleri arasında daha yorucu kıçın yer görmüyor, dinlenme imkanın çok az. Üçüncü olarak okuması tıpa göre daha zor diyor butun diş hekimliği öğrencileri, tipcilar da son haftayla sınıfı gecersin ama ortalama başarı yakalamak cok zor diyorlar. Diş hekimliği sıkıcı bile olabilir belki bi süre sonra hep aynı noktayla çalışmak bilmiyorum su an kararsızım ve bir sekilde ikisine de eleştirel yaklaşıp birini elemek ıstiyorum

• Bende diş istiyorum bikaç bir şey de ben yazayım
    1-diş hekimi öğrencisi sürekli pratik ödev yapar. Yani her an yetiştirmesi gereken bir ödevi vardir.
    2-daha masraflidir diş hekimliği
    3-mezun olur olmaz muayene acabilirsin ne kpss ne de başka bir sınav derdi vardir ama dus'a girerek 4 yillik uzmanlik okunulabilir.
    4-son senede intorn doneminde yani para almiyolar (diş hekimligi)
    Bunlar araştırmalarimda dikkat ceken yerlerdi bi de şu an diş hekimi olan birinden tavsiyeler var orayada bakin
    https://www.disagrisinaneiyigelir.net/dis-hekiminden-dis-hekimligi-yazacak-ogrencilere-tavsiyeler/#comment-266

• Arada kaldıysan yazma tıpı derim. Soru isaretleriyle okunmaz çünkü. (Ben de mugla bekliyorum)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Touchblue T kullanıcısına yanıt
    Hocam şöyle cevap veriyim elinize filan birsey olabilir demissiniz bu tip icinde gecerli. Tiptada meslegini elle icra ediyorsun sonuc olarak. Calisma temposu olarak bence 2 sindede rahatlik arama 2 side cok yogundur.okuma zorlugu dersen abim bu sene 1 sinifi bitirdi. Tabi 1. Sinif cok yogun degil ama o da hep son haftalarda çalıştı. Tabi fikir senin fikrin iyice dusun oyle karar ver
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.