Şimdi Ara

DİŞİ BIRAKIP YENİDEN HAZIRLANDIM SORULARI ALAYIM (EDIT:2017 LYS SONUCU) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
95
Cevap
18
Favori
9.806
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bende diş hekimliğini bırakıp sınava girmiştim 😆 Zaman ne çabuk geçiyor yahu.

Hayatta başarılar dostum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nearyone

Bi de çalışmaya ne zaman başladın ve günde kaç saat çalıştın şimdiden teşekkürlerr

Ekimde başladım çalışmaya hocam. Önceden gittiğim etüt merkezine gittim orası sabah 8den akşam 8'e kadardı. Boşa vaktimi geçirmiyordum. Tabi her saat çalışmıyordum ama günde 6-7 saat çalışıyordum en azından
  • quote:

Orijinalden alıntı: Son DH Bükücü

quote:

Orijinalden alıntı: Dynomec

quote:

Orijinalden alıntı: KaanCapan3

Hocam kaç k bekliyorsunuz

1k bekliyorum hocam

ee hocam obp kırık olmuyor mu?

Hayır hocam. Kırık obp tercih yaptığınız yıldan bir sonraki yıl için geçerli, benim 2016 senesi için kırıldı puanım yani bu yıl kırılmıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: nearyone

Ygs25kydı lysyi boşladım ileri çekemedim 25kile ytü makineye girdim 2016da

Bu sene okulu sevmedim yeniden hazırlanacağım. Diş yada tıp için.

Dershaneye gittin mi? Okul ile beraber götürebilir miyim? Bu sene birinci sınıf olacağım hazırlık okudum. Hedef 10k

Birlikte götürmek imkansız değil ama zor hocam. Sonuçta arkadaş ortamı, diğer dersler derken kendinizi sınava veremeyebilirsiniz. Ben yapamazdım ama siz yapabilirim diyorsanız yolunuz açık olsun
  • Hocam şuan sadece matematik calisiyorum. Bu bitince fen, sosyal, türkçe derslerini aynı anda çalışmayı düşünüyorum. 2 gün biri 2 gün diğeri şeklinde. Ocak ayına gelince mat2yi halledip aynı sekilde lys derslerine aynı anda calismayi planladim. Ygsye bir ay kalınca da full ygs deneme cozerim.

Bu yıl mezun kaldım ve çalışmaya yeni başladım. Dedigim gibi calissam sikinti olur mu? Tecrübeli birine danışmak benim iyi olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Metin2nin Demircisi

Hocam şuan sadece matematik calisiyorum. Bu bitince fen, sosyal, türkçe derslerini aynı anda çalışmayı düşünüyorum. 2 gün biri 2 gün diğeri şeklinde. Ocak ayına gelince mat2yi halledip aynı sekilde lys derslerine aynı anda calismayi planladim. Ygsye bir ay kalınca da full ygs deneme cozerim.

Bu yıl mezun kaldım ve çalışmaya yeni başladım. Dedigim gibi calissam sikinti olur mu? Tecrübeli birine danışmak benim iyi olur.

Hocam şuna bu kadar, buna şu sırayla çalışın demek pek sağlıklı değil sisteminizi bilmediğimden ben daha genel tavsiyelerde bulunayım size, aklınıza takılan yer olursa sorun siz ben yardımcı olmaya çalışırım.

Matematik ygs konusunda 1 kitap bitirip konulara hakim olmanız yeterli diye düşünüyorum hocam, devamında zaten sene içerisinde denemelerde çok fazla soru tipi göreceksiniz. Sene içinde kendinizi eksik hissettiğiniz konulara tekrar çalışarak mat ygs için gerekenleri yapmış olursunuz. Ama sene sonuna kadar mat ygsden kopmamanızı öneririm. Ne kadar sıcak olursanız sınavda da o kadar kolay gelecek sorular size. Ve bu gelmez, bu kadar zor olmaz gibi düşünmeyin. Mesela ben apotemi 15li mat ygs çözmüştüm. Netlerim de düşüktü, sınavın tamamen öyle gelmeyeceğini de biliyordum ama özellikle problemlerde birebir aynı olan soru tipini gördüm ygsde. Diğer soruları da ufuk açan tarzdaydı. Bu yıl matematik 2 sınavda da zor geldi. Önemini fark etmişsinizdir zaten. Matematik konusunda ben çok aceleci davranmadım açıkçası. Tabi ki ygs öncesi bitirmek size avantaj sağlar ama ben ygs sonrasına bıraktım geç başladığım için biraz da. Ama yetiştirip üzerine çok da soru çözdüm bir sıkıntım olmadı. Bence mat için en önemli konu trigonometri ve fonksiyondur. Üzerinde durmalısınız çünkü her konuda bu ikisi karşınıza çıkıp duruyor. Özellikle türev integral için tüm fonksiyonların grafiğini öğrenmenizi tavsiye ederim. Ben mutlak değerli fonksiyon grafiklerinin üstünde çok durmuştum, belki sınavda değil ama zor denemelerde çok faydasını gördüm. Grafik çizmek bence bu mat lysnin püf noktasıdır hocam. Mat konusunda biraz uzun yazdım belki ama ben çok önemli olduğunu düşünüyorum

Fen de ucu bucağı olmayan bir ders hocam. Benim en büyük tavsiyem ne yapıp edin biyolojiyi ygs öncesi bitirin. İnanılmaz faydasını göreceksiniz. Lys dönemi herkes sistem çalışırken o konuya hakim olmanız size çok büyük avantaj sağlayacak (zaten ygsde de çıkabiliyor). Fizikte ygs kısmı geniş zaten oraları ygs zamanı tam analmıyla hallederseniz lys zamanı çok bir yükünüz kalmıyor. Mesela optik ve elektrik bence ygs öncesi tam analmmıyla bitirilmesi gereken en önemli iki konu. Zaten ygs sonrası lys kısımları çok uzun sürmüyor. Sözel kısımlarını son haftalara saklayın. Okuduklarınızı hatırlamanız zor olmaz, öncesinde de boşuna zaman kaybetmemiş olursunuz. Kimya çok tavsiye verilecek bir konumda değil artık. Ygsde de lysde de kolay gelen bir ders oldu. Ygs öncesi yapmanız gereken en azından organiğin ilk kısmını bitirmektir. Daha fazlası tabi ki işinize yarar ama sene sonu yine kolay gelirse keşke o kadar zaman harcamasaydım diyor insan. Yine de siz tedbiri elden bırakmayın. Ama kimya ygs en hızlı biten derslerden biri. Onu bitirip rahatça diğerlerine zaman ayırabilirsiniz.

Türkçe için dilbilgisine genel hatlarıyla hakimseniz bir deneme alın her gün bir tane çözün, faydasını bir zaman sonra göreceksiniz zaten. Ama boşlamayın hocam Türkçeyi eğer imkanınız varsa yazın bir hızlı okuma kursuna gidin ya da lisegonun bunun için bir uygulaması vardı onu alıp yapabilirsiniz. İşe yarıyor, ben de başlarken çok inanmıyordum ama şaşırdım etkisini görünce. Bir yerden sonra alıştırmaları yapmayı bıraktım zaman sıkıntısından ama bırakmadan önce 18 dkda bir Türkçe denemesini bitirdiğimi hatırlıyorum. Düşünün sınava etkisini. Sosyali çözmek de uzun sürmüyor. İkisinden artan zamanla ygsde kazanacağınız avantaj çok büyük oluyor.

Sosyalle ilgili daha öncede yazmıştım. Ben diğer dersleri yeterli düzeye getirdiğimde total netim yükselsin diye çalışmaya başlamıştım. Aralıktı yanlış hatırlamıyorsam. Tarih ve coğrafya konu anlatımlılarını alıp çalışıp testlerini çözüyordum her gün azar azar. Siz daha erken başlayabilirsiniz. Felsefeye de son hafta çalışmıştım. Felsefe çalışmak o dönem hem stresimi azalttı, hem kafamı dağıttı. Çünkü her şeyi bitirdiğimin farkındaydım felsefe çalışırken. Bu ayrı bir güven veriyor ve aynı zamanda zorlanmıyorsunuz kafanız dağılıyor daha rahat algılıyorsunuz

• Dynomec kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim. Zaman ayırıp uzun uzun yazmissiniz. Dediginiz gibi mat konuları bitse bile mat ygs soru bankasıni elden hiç dusurmemek lazım. İnşallah baska arkadaşlar da istifade eder bu tavsiyelerden.

• Metin2nin Demircisi kullanıcısına yanıt
    Faydalı olduysa ne mutlu bana inşallah dediğin gibi diğer arkadaşlara da faydası olur hocam
  • Hocam 15-16k gibi bir sıralama gelecek muhtemelen. Hangi ünileri önerirsin ?

• quote:

Orijinalden alıntı: DtKoca

Hocam 15-16k gibi bir sıralama gelecek muhtemelen. Hangi ünileri önerirsin ?

Hocam ben Ankara hakkında daha çok fikir sahibiyim. Ankara üni. zor bir üniversite. 1. sınıf, temmuz başında biter mesela. 2. sınıf hala bitmedi bu cuma son sınavlarına girecekler ve tanıdığım hemen herkesin bütünlemesi var bu da demek oluyor ki pek tatil yapamayacaklar. Ve bu bahsettiklerim daha 1 ve 2. sınıf. 3-4 bunlardan da zor duyduğuma göre. Ya çok ve düzenli çalışacaksınız ki buna rağmen hocaların sinirlenip sınavları yapılamayacak zorluğa getirdikleri oluyor. Hocalar da hemen her sene bir olaya sinirleniyor. Kısacası Ankara zor bir fakülte. Ama diploması değerlidir. Yani çoğu üniversiteden daha değerli bir diploması var. Okul profesör kaynıyor zaten. Akademik anlamda çok dolu bir okul. Sayısını hatırlamıyorum ama profesör olan, alanlarında çok ünlü isimler bu fakültede. İyi bir eğitim verdikleri ortada ama dediğim gibi zor. Daha dün bir arkadaşım beni arayıp nerden yazdım burayı diyip okula saydırdı. Zor bir okul ama kaliteli bir diplomaya sahip diyebiliriz.

Gazi, Ankaraya kıyasla çok daha rahat sınıf geçebileceğin bir okul. Gaziyi çok mu biliyorsun derseniz arkadaşlarımızdan duyduğumuz kadarıyla hakimiz okula. Bizim pratikte ödev diye veremeyeceğimiz, versek de ödevden geçemeyeceğimiz dişlerle (sabundan yaptığımız dişlerden bahsediyorum, diş morfolojisini öğrendiğimiz bir olay) ödev de sınıf da geçiyorlar. Kısacası rahatlar, okul zorlamıyor, erken bitiyor. Bunlar dışında bu sıralama ile gelebilecek Ege ve Marmara kalıyor sanırım. Marmara İstanbul avantajıyla önde ama kampüsü konum itibariyle pek hoşnut olunmayacak bir yerde. Okul yeni ve güzel. Ama ulaşımı biraz sıkıntılı diyebiliriz. Belki sonradan ulaşım için yeni alternatifler geliştirmişlerdir ama ben gittiğimde ulaşım olayını ve yerini pek beğenmemiştim. Eğitim olarak da Ankara kadar zorlamadıklarını biliyorum. Ama gezip görürseniz sizin için daha iyi olur. Ege hakkında çok az bilgi sahibiyim ama onların da zorlanmadıklarını duymuştum. Ne kadar doğrudur bilemiyorum ama lablarda sabundan diş yaparken nerden düştük buraya ya keşke Egeye gitseydik şöyle kolyamış, böyle rahatlarmış gibi şeyler duyuyordum. Tabi bunlar ne kadar doğrudur bilmiyorum siz daha iyi araştırırsınız.

Ben size şurayı yazın diye bir tavsiye veremem çünkü nasıl bir yer istiyorsunuz, hayaliniz nedir, kolaylık mı önemli sizin için diploma mı bilmiyorum. Onun için bu şekilde bildiklerimi anlattım siz kendinize göre bir yol çizersiniz. Yine de Ankara dışındaki okullar için o okullarda okuyanlarla iletişime geçebilirseniz sizin için daha faydalı olur

Eyvallah hocam çok sağol

bogazici makina hayırlı olsun diyelim o zaman hocam

Allah carpsin gri

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne yaptın hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: white.tiger

Ne yaptın hocam

Beklediğimden biraz düşük geldi sıralama 1.4k oldum. İstanbuldaki tıpları yazdım hocam

• Valla helal olsun herkes yapamaz.Allah yüzünü kara çıkarmasın inşallah.
    itü uçak ?

• Hekimlik içime işledi ne yazık ki hocam. Önlükten vazgeçemedim

hocam ilk mesajlarınızı görünce gerçekten üzülmüştüm benim de mühendislik hayallerim vardı ama olmadı 2.7kdan 6.7kya düştüm.ve bi aralar bi sene daha mı kalsam diye düşünüyodum ailem ok dese kalırdım yani boun için. ama siz de tıp yazınca benim durumda olan tek ben değilmişim diye farkettim umarım tercihinin en hayırlısı gelir :)
  • domuzadam101 kullanıcısına yanıt
    Sağlık olsun diyelim hocam

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.