Şimdi Ara

DİŞİ BIRAKIP YENİDEN HAZIRLANDIM SORULARI ALAYIM (EDIT:2017 LYS SONUCU)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
95
Cevap
18
Favori
9.806
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle bu konuyu açmamın sebebi size biraz da olsa yardımcı olabilmek. Hem mezuna kalma konusunda hem de şu an benim gibi okulunu bırakmak isteyen biri varsa ona yol gösterebilmek, yardımcı olabilmek adına bu konuyu açıyorum. Bir zamanlar bu forumda bana yardımcı olsun diye buna benzer bir konuyu çok aramıştım, belki aynı durumda bir arkadaş varsa o aradığını bulmuş olur.

Biraz hikayeyi anlatayım ama çok uzun tutmak istemiyorum, okunması zor olmasın diye. Ben Ankara Diş Hek. Fak. 15 girişliyim. 2015 senesinde hedefim İTÜ Uçak'tı. 5k ya girebileceğimi düşünüyordum ygsden önce. Netlerim de iyiydi herkes yapacağımı düşünüyordu ama bazen anlam veremediğiniz bir şekilde bazı şeyler yolunda gitmez. Benim için de öyle olmuştu ygs'de 31k olmuştum. Daha sonra sınava çalışma isteğim azalmıştı, Uçak dışında bir yer düşünmediğim için mezuna kalacağımı düşünüyordum. Her ne kadar az da çalışsam temelim sağlamdı, ygsden önce iyi hazırlanmıştım onun için lysde 13k ya çektim.

Sonrasında sıralamam iyi gelince gerek ailem gerek çevrem mezuna kalmamam konusunda aklımı kurcaladı. Ben de en son gelir düşüncesiyle itü işletme müh. yazmaya karar verdim. Altına da mühendislik yazacaktım ama yoğun ısrarlar ve tercih dönemi boyunca yapılan konuşmalar sebebiyle diş yazmaya karar verdim. Bu arada tercihimi son gece yaptım, kararsızlığım buradan belliydi zaten.
    Sonrası malum. 1. sınıfı bitirdim hatta bütsüz geçtim, eve döndüm. Aslında yazın sonuna kadar yine aklımda bu ve benzeri bir düşünce yoktu. İlk başta Ankarayı pek sevemediğim için marmaraya geçmeyi düşünüyordum. Başvuru bile yaptım ama merkezi yatay geçiş olacağı için 1. sınıftan başlamam gerekiyordu. Bunları düşünürken birden bu fikir geldi aklıma. Başlarda ben bile inanmıyordum bunu yapacağıma ama sonrasında fikre ısındım ve yaptım. Şimdi ben de sizin gibi 11 temmuzu bekliyorum

Hikayeyi elimden geldiğince kısa tutmaya çalıştım. Varsa hikayeyle ilgili öğrenmek istedikleriniz onları da sorabilirsiniz. Diş Hekimliği hakkında, mezuna kalmak hakkında ya da okulu bırakıp tekrar hazırlanmak hakkında sormak istedikleriniz varsa cevaplamak isterim. Umarım faydalı bir konu olur

Edit: Matematiği doğru hesaplayamamışız ne yazık ki 1k gelmedi. Ama çok şükür istediğime ulaştım

DİŞİ BIRAKIP YENİDEN HAZIRLANDIM SORULARI ALAYIM (EDIT:2017 LYS SONUCU)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dynomec -- 7 Ağustos 2017; 13:19:48 >

• Bilgi birikimi ve tecrübeden kastım, bu konularda sürekli birlikte olduğum insanlar sayesinde yeterince bilgiye sahibim. Diş okumamın etkisiyle tıp derslerine az çok hakimim zaten, bunun dışında en yakın arkadaşım tıp okuyor. 1 yıl boyunca ne olup bittiyse olduğu an benimle paylaştı. Dersler, sınavlar, projeler hakkında bilgi sahibiyim. Hatta Turkmsic gibi kuruluşlara da hakimim. Ama benim tıp seçme sebebim sadece bunlara hakim olmamdan kaynaklanmıyor.

Burada bazı arkadaşlar yorum yaparken "gidince çok bir olayı olmadığını görürsün","o kaybettiğin yılları daha aşağıda bir tıpa gidip TUSta harcasaydın" gibi laflar ediyor. Ben zaten diş okurken de bu yıl sınava hazırlanırken de tıp'ın ne olduğunu, neler olup bittiğini yakın takip ettiğim için en az bunu söyleyen arkadaşlar kadar bunları biliyordum. Ama merkezi yatay geçişle eski puanımı kullanıp tıpa gitmememin tabi ki bir sebebi vardı. Bunun için de tıp TUStan ibaret değildir diyorum. Benim amacım para veya rahat olsaydı diş hekimliğinde çok para kazanıp rahat yaşayabilirdim. Benim ilgilendiğim şeyler doktorlukla sınırlı değil. Bu işin çok farklı bir lab kısmı var. Bilimsel deneyler, araştırmalar da tıbbın bir parçası. Benim de böyle ortamlara aşina olmamı sağlayan, buralarda ilgimi çeken şeyler olduğunu görmemi sağlayan insanlar oldu. Bu imkanları sağlayan okullar olduğunu, ileride bununla uğraşabileceğim ortamlara nasıl ve ne şekilde girebileceğimi biliyorum. Bunun için bu karar alelade alınmış bir karar değil dedim.

İnsanlar yorum yaparken sadece gördüklerini ya da yaşadıklarını baz alıyorlar haliyle. Ama ben sadece egolarımı tatmin etmek için ya da tıp havasına kapılarak böyle bir şey yapmadım. Mutlaka başka idealleri olan, buna cesaret edemeyen insanlar vardır. Bu yazıyı yazmamın en büyük sebebi de o insanlar. Çünkü böyle bir durumda sanki hayatındaki hemen herkesi karşına almış gibi hissediyorsun. Ben ki diş hekimliğini bıraktım, insanların bana neler dediğini bir düşünün. Bugün aynı şekilde burada da bu olayı saçma bulan, küçümseyen ya da daha akıllıca olduğunu düşündüğü fikri vermek isteyenler olacaktır. Benim amacım da burada böyle uzun uzun cevaplar vererek insanlara fikirlerimi olabildiğince açıklamak. Ne kadar insanı hayalleri için teşvik edebilirsek, ne kadar insanı bilinçlendirebilirsek o kadar insan aydınlığa çıkar, ben buna inanıyorum.

Benim dişi bırakmam idealist bir hareketti. Tıp yazmam daha idealist bir hareket oldu. Kısacası zaman veya emek kaybı olacak bir durum olmadı. Bu işler matematiksel bir sistemle işlemiyor, bir de duygusal durumu var. Burada sadece meslek seçmiyoruz. Bundan sonra hayatımıza nasıl devam edeceğimize de karar vermiş oluyoruz. Eğer amacınız yoksa tek düşündüğünüz para ve rahatlıksa kazanabilirsiniz ama bu sizi mutlu eder mi? Ben diş hekimliğini sırf puanım yetiyor, para kazanırım diye tercih ettim. Diş hekimliğini bırakmasaydım şu an kendime olan güvenim olmazdı. İstediğimi değil mantıklı olanı yapıyor olurdum, insanların mantıklı bulduğunu. İyi bir hayat yaşardım ama istediğim bir hayat değil. Yapamaz mıydım? Bence iyi de para kazanırdım, çok fazla kliniği olan diş hekimi tanıdığım vardı. Daha sayabileceğim çok şey var para kazanmamı sağlayacak. Ama bunlar istediğim hayatı yaşamaktan daha önemli değil. Onun için ideallerinize ve isteklerinize önem verin. Bu hayat sizin istediğiniz şekilde güzel. Bugün çok parası olduğu halde dönüp arkasına bakınca keşke diyen o kadar çok insan var ki. Bence en büyük başarı keşke dememeyi başarmaktır
  • Hocam kaç k bekliyorsunuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: KaanCapan3

Hocam kaç k bekliyorsunuz

1k bekliyorum hocam
  • diş hakkında genel olarak ilk yılınız nasıldı diş düşünüyorum da?
    Ortam nasıl ankarada hiç düşünmüyorum sevmiyorum ankarayı ama merak ettim?
    ve tebrik ediyorum idealist olmanız güzel bişey bu arada.

Şimdiden teşekkürler inşallah istediğiniz yer olur

ve 2015 e girmiş biri olarak sizin sıralama ve sınav yorumunuz nedir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zsealie -- 30 Haziran 2017; 15:15:50 >
  • azmine sağlık kardeş tebrik ederim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zsealie

diş hakkında genel olarak ilk yılınız nasıldı diş düşünüyorum da?
    Ortam nasıl ankarada hiç düşünmüyorum sevmiyorum ankarayı ama merak ettim?
    ve tebrik ediyorum idealist olmanız güzel bişey bu arada.

Şimdiden teşekkürler inşallah istediğiniz yer olur

ve 2015 e girmiş biri olarak sizin sıralama ve sınav yorumunuz nedir
    İlk yıl da olsa sağlık zor bir bölüm. Ve bana söylendiğine göre hatta şu an arkadaşlarımdan duyduğuma göre şu an daha zor, ilerde de bundan zor olacakmış. Ama ilk yıl tabi biraz daha eğlenceli oluyor. Pratik ödevler seni zorluyor ama aslında sene sonu dönüp bakınca ah nerede o sabundan diş yaptığımız güzel günler dedirtiyor insana. Pratik kısmı sürekli zorlaşıyor diyebiliriz. Yine de gidince mutsuz olacağınızı düşünmem. İsteyerek gelip de sevmeyen kimseyi görmedim. Ankara Diş en zor fakültelerden biri bu arada. En yakın örnek Gazi'ye baktığımızda hiç zorlanmadan okuduklarına şahit olmuştuk.

Ankara genel anlamda İstanbul, İzmir gibi yerlere göre sönük kalan bir şehir. Çoğu insan beni boğuyor der Ankara için. Hatta gri şehir denir, bence tam olarak Ankara'yı anlatan ifade bu

Teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dynomec -- 30 Haziran 2017; 15:22:53 >

• Merkezi yatay geçiş 1.sınıftan nasıl başlamanız gerekiyordu onu anlamadım doğrusu.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: jesfen2011

Merkezi yatay geçiş 1.sınıftan nasıl başlamanız gerekiyordu onu anlamadım doğrusu.
    Merkezi yatay geçiş ösys puanıyla tekrar bir bölümü tercih etmek demek aslında. Eğer gittiğiniz bölümde dersleriniz ve içerikleri aynıysa saydırıp devam kaldığınız sınıftan devam etme şansınız var ama düşük bir ihtimal. Çünkü her üniversite kendi eğitimini bir diğerinden farklı görüyor. Bu sebeple genellikle sıkıntı çıkarıyor, bizim şu dersimizde bu içerik farklı tekrar okumalısınız diyip sizi en başa yolluyor. Marmara yüzde 30 ingilizceydi zaten onun için bile 1. sınıftan başlamam gerekiyordu tekrar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dynomec -- 30 Haziran 2017; 15:26:32 >
  • Teşekkürler kardeşim
  • Ben de 2 .sınıfım sınavlar 14 temmuzda bitiyor yol yakınken döndüğün için tebrikler ayrıca cesaretin ve idealistliğin için de tebrikler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dynomec kullanıcısına yanıt
    Hocam ben bu sene hacettepe eczacılıktan istanbul eczacılığa merkezi puanla geçiş yapıcam fakat söyledikleriniz biraz kafamı karıştırdı. Galiba dişte herhangi bir dersten kalınca diğer sınıfa geçiş olmuyormuş bu yüzden eğer gideceğiniz fakültede tek ders farklı olsa bile 1. Sınıftan başlatılıyormuş.

Ama eczacılıkta sistem böyle değil. Alttan alma sistemi var sınıftan bağımsız ve tüm eczacılıkların sistemi aynı. Ben yatay geçiş yaptığımda 4-5 ders dışında içeriklerde farklılık olmadığı görülüyor. Sizce benim yatay geçişimde bir sıkıntı olur mu ? Bu arada 2. Sınıfı bitirdim 3. Sınıf için başvuru yapıcam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JeffS -- 30 Haziran 2017; 16:3:57 >
  • Ailen ne dedi

Memlekete donup tekrar mi hazırlandın

• daniellsaadam01 kullanıcısına yanıt
    Kolay gelsin hocam, teşekkürler
  • JeffS kullanıcısına yanıt
    Eczacılık sistemi ne onu bilmiyorum hocam. Biraz araştırırsanız sorunuzun cevabını bulabilirsiniz. Ama diş yıllık olduğu için dediğiniz gibi daha sıkıntılı. Sizde aynı durum olmayabilir
  • Ailemle başta yatay geçiş üzerinden konuşmuştuk. Onlar sene kaybını kabullenmişlerdi. Başta biraz isteksizlerdi ama arkamda durdular. Sınavlardan sonra da iyi ki yapmışsın dediler. Evet memlekette hazırlandım hocam
  • İTÜ Uzay'a gelebilirmişsiniz aslında ilk senenizde.

Onun dışında gerçekten diş hekimliği gibi bir mesleği bırakıp sınava tekrar hazırlanıp bu kadar iyi bir başarı elde etmek de hiç kolay iş değil, yürekten tebrikler.

• Ranez R kullanıcısına yanıt
    Hocam o zamanlar çok düşünmüştüm uzayı ama bana yazma diyen çok oldu. İş imkanları kısıtlı vs. dendi, ben de pek bilmediğimden yazamadım
  • Dynomec kullanıcısına yanıt
    hocam ygs lys netleriniz nasıl bu yıl? ben dr 1k civarı bekliyorum da.

• cibilicibilişakşak C kullanıcısına yanıt
    ygs 3k
    Tr 33.75
    Sos 36.25
    Mat 37.5
    Fen 33.75

lys
    mat 70
    fiz 26.25
    kim 28.75
    bio 27.5

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dynomec -- 30 Haziran 2017; 22:15:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dynomec

Hocam o zamanlar çok düşünmüştüm uzayı ama bana yazma diyen çok oldu. İş imkanları kısıtlı vs. dendi, ben de pek bilmediğimden yazamadım

İş imkanları olarak çok fark yok aslında iki bölüm arasında ama haklı olarak insanlar isme bakıp Türkiye mi Uzay mı sen ne yapacaksın deyiveriyor.

Hâlbuki kimi yapısal analize yönelik çalışıyor, kimi akışkancı oluyor, kimi de robotiğe yöneliyor. Havacılıkla veya otomotivle ilgili firmalarda iş buluyor sorunsuz.

Uçağa da gelirseniz eğer bekleriz seve seve

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ranez -- 30 Haziran 2017; 22:53:14 >

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.