< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dynomec -- 7 Ağustos 2017; 13:19:48 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dynomec -- 7 Ağustos 2017; 13:19:48 > |
azmine sağlık kardeş tebrik ederim
|
Bilgi birikimi ve tecrübeden kastım, bu konularda sürekli birlikte olduğum insanlar sayesinde yeterince bilgiye sahibim. Diş okumamın etkisiyle tıp derslerine az çok hakimim zaten, bunun dışında en yakın arkadaşım tıp okuyor. 1 yıl boyunca ne olup bittiyse olduğu an benimle paylaştı. Dersler, sınavlar, projeler hakkında bilgi sahibiyim. Hatta Turkmsic gibi kuruluşlara da hakimim. Ama benim tıp seçme sebebim sadece bunlara hakim olmamdan kaynaklanmıyor.
Burada bazı arkadaşlar yorum yaparken "gidince çok bir olayı olmadığını görürsün","o kaybettiğin yılları daha aşağıda bir tıpa gidip TUSta harcasaydın" gibi laflar ediyor. Ben zaten diş okurken de bu yıl sınava hazırlanırken de tıp'ın ne olduğunu, neler olup bittiğini yakın takip ettiğim için en az bunu söyleyen arkadaşlar kadar bunları biliyordum. Ama merkezi yatay geçişle eski puanımı kullanıp tıpa gitmememin tabi ki bir sebebi vardı. Bunun için de tıp TUStan ibaret değildir diyorum. Benim amacım para veya rahat olsaydı diş hekimliğinde çok para kazanıp rahat yaşayabilirdim. Benim ilgilendiğim şeyler doktorlukla sınırlı değil. Bu işin çok farklı bir lab kısmı var. Bilimsel deneyler, araştırmalar da tıbbın bir parçası. Benim de böyle ortamlara aşina olmamı sağlayan, buralarda ilgimi çeken şeyler olduğunu görmemi sağlayan insanlar oldu. Bu imkanları sağlayan okullar olduğunu, ileride bununla uğraşabileceğim ortamlara nasıl ve ne şekilde girebileceğimi biliyorum. Bunun için bu karar alelade alınmış bir karar değil dedim. İnsanlar yorum yaparken sadece gördüklerini ya da yaşadıklarını baz alıyorlar haliyle. Ama ben sadece egolarımı tatmin etmek için ya da tıp havasına kapılarak böyle bir şey yapmadım. Mutlaka başka idealleri olan, buna cesaret edemeyen insanlar vardır. Bu yazıyı yazmamın en büyük sebebi de o insanlar. Çünkü böyle bir durumda sanki hayatındaki hemen herkesi karşına almış gibi hissediyorsun. Ben ki diş hekimliğini bıraktım, insanların bana neler dediğini bir düşünün. Bugün aynı şekilde burada da bu olayı saçma bulan, küçümseyen ya da daha akıllıca olduğunu düşündüğü fikri vermek isteyenler olacaktır. Benim amacım da burada böyle uzun uzun cevaplar vererek insanlara fikirlerimi olabildiğince açıklamak. Ne kadar insanı hayalleri için teşvik edebilirsek, ne kadar insanı bilinçlendirebilirsek o kadar insan aydınlığa çıkar, ben buna inanıyorum. Benim dişi bırakmam idealist bir hareketti. Tıp yazmam daha idealist bir hareket oldu. Kısacası zaman veya emek kaybı olacak bir durum olmadı. Bu işler matematiksel bir sistemle işlemiyor, bir de duygusal durumu var. Burada sadece meslek seçmiyoruz. Bundan sonra hayatımıza nasıl devam edeceğimize de karar vermiş oluyoruz. Eğer amacınız yoksa tek düşündüğünüz para ve rahatlıksa kazanabilirsiniz ama bu sizi mutlu eder mi? Ben diş hekimliğini sırf puanım yetiyor, para kazanırım diye tercih ettim. Diş hekimliğini bırakmasaydım şu an kendime olan güvenim olmazdı. İstediğimi değil mantıklı olanı yapıyor olurdum, insanların mantıklı bulduğunu. İyi bir hayat yaşardım ama istediğim bir hayat değil. Yapamaz mıydım? Bence iyi de para kazanırdım, çok fazla kliniği olan diş hekimi tanıdığım vardı. Daha sayabileceğim çok şey var para kazanmamı sağlayacak. Ama bunlar istediğim hayatı yaşamaktan daha önemli değil. Onun için ideallerinize ve isteklerinize önem verin. Bu hayat sizin istediğiniz şekilde güzel. Bugün çok parası olduğu halde dönüp arkasına bakınca keşke diyen o kadar çok insan var ki. Bence en büyük başarı keşke dememeyi başarmaktır |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zsealie -- 30 Haziran 2017; 15:15:50 > |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dynomec -- 30 Haziran 2017; 15:22:53 > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dynomec -- 30 Haziran 2017; 15:26:32 > |
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JeffS -- 30 Haziran 2017; 16:3:57 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dynomec -- 30 Haziran 2017; 22:15:18 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ranez -- 30 Haziran 2017; 22:53:14 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |