Şimdi Ara

Dişin durumu kötü de tıpın durumu iyi mi sanki?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
2.346
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet gençler bu sene tıpa başlayacağım ama ben de endişeliyim. Dağa taşa tıp fakültesi açılması, Bakanın 5 sene içinde açığı kapatacağız açıklamaları beni çok tedirgin ediyor. Tıpın geleceği hakkında siz ne düşünüyorsunuz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Tıp bitmez

• Tıp bitmez her sene 1-2 milyon nüfus artışı var insanlık üredikçe tıpa ihtiyaç artar

• Hocam bence sıkıntı olmaz tıpta.Aslında açık hep var. Mesela dişte de var ama para yok. Ekonomi bu şekilde giderse sıkıntı. Yoksa ona kalırsa koca okulda bir tane öğretmen olan okullar var. En ön birinci sınıflar bir arka ikiler falan diye. Ama öğretmen ataması az. Doktora pek bir şey olmaz ama bu düzen de böyle gitmez inşallah.

• İnşallah dediğiniz gibi olur evet bu iş severek yapılması gereken bir iş ama onca yıllık emekten sonra boş kalmak ya da uzun süre iş bulamamak insanı gerçekten yıkar.

• Arkadaşlar tıp sonsuz bir değirmen değil. İşlerin iyi gitmediği bir ülkede artık tıbbın da garantisi olmadığı günler gelebilir. Ama lisans olarak daha iyi bir yer yok, sıra tıpa geldiğinde ortalık savaş alanına döner zaten. Umalım da ülkemiz öyle günler görmesin.

2023'te doktor fazlası olacak diye bir haber okumuştum kontenjanlar kısılacaktı bu yüzden. Google'da bulabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Troyn -- 29 Ağustos 2018; 15:19:19 >
  • Tıp hakkında birşey söyleyemem ama teknisyenlere olan ihtiyaç zamanla azalacak gibi şuan robotik sistemler geliştiriliyor ayrıca ilerde ilaç sektörünün etkisini daha fazla artacağını düşünüyorum nanoteknoloji hayatımızın heryerinde var artık bu teknoloji ile yapılan ilaçlar sektörün seyirini değiştirir bence ama tabiki bunlar zamanla olacak şeyler belki biz bile göremeyiz

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Doktor Mu Daha Üst Hakim mi ?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Burda boş insanlarla boş muhabbet yapıcagına az arastırsaydın sorunun cevabını alırdın zaten 2016da OECD nin yaptıgı araştırmaya göre doktor ve hemşire sayısında nüfusa oranla 34 üye ülke arasında sonuncuyuz. Araştırma hakkında detay vermek gerekirse her 100.000 kişiye düşen doktor sayısı hesaplanmıs türkiye 176 doktorla sonuncu sıradayız ortalamaya bakarsak diger ülkelerde 327 bu ne demek neredeyse iki katı türkiyenin. Gelelim kendi iç hesabımıza Türkiyenin doktor sayısı 2018 arastırmalarına göre 144 bin bunların 86bini devlet 30 bini üniversite 25 bini de özelde çalısıyor. Kısacası hasta bakan doktor sayısı 120bin filan önümüzdeki 6 sene içinde doktor acıgı kapanıcak sınav gelicek atama beklicek zırvalarını düşünsene bu sene mezun olucak maksimum 10bin tıp ögrencisi vardır her sene düzenli arttığını düşünürsek 6 sene içinde( bu sene girenlerin mezun olana kadar) 10-11-12-13-14-15 bin kişi doktor olucak yani 60 bin doktor olucak 6 sene içinde emekli olucak doktorları saymasan bile su anki doktor sayısının yarısından az 176ile 2016da sonuncuyduk (2018 itibari ile bu sayı 179) mevcut doktor sayısının yarısıyla mı tüm acık kapanıcak ayrıca 6 sene içindeki nüfus artısı emekli olucak doktor sayısı filan bunları hesaba katmadık bile :) Bu ülkede en son inanacagınız şey siyasilerin sözleri olmalı bunları yüzlerce kez gördük

• Troyn kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle hocam biliyorum herkes tıpın gerilemesini daha çok kontenjan açılmasını istiyor ama bu gidişle şiştikçe şişecek bir yerde patlayacak, kontenjanlar düşecek denildi ama her yıl 1000 kişi artıyor nasıl iş anlamadım.

• kontenjanlar kısılır ileriki zamanlarda. o kadar donanımlı bi şekilde eğitim gören insan topluluğuna memur gözüyle bakılıp da yazık edilmez. her ne kadar goygoyu dönse de tıpçılar gerçekten saygı görmesi gereken insanlar. hem sınavı kazanma açısından hem okudukları bölümün zorluğu açısından hem de insanın sağlığıyla ilgilenmesi açısından değerli bi topluluk benim gözümde.

memur tarzında bi meslek olacağını sanmıyorum tabi. bence ancak olsa olsa rekabet biraz daha artar -nasıl artar nasıl olur bi argümanım yok- o günler gelirse de herkes ve her şey için çok geç olur zaten
  • enesozcan E kullanıcısına yanıt
    Hocam ben de biliyorum sonlarda olduğumuzu ama bakanlığın demek ki 5 yılda bu açığı kapatacak bir planları var ki bu açıklamayı yaptılar diye düşünerek soruyorum. Dediğiniz gibi siyasilere pek güvenemiyoruz ama bu konuda birinci ağız da onlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Renkli_Koç -- 29 Ağustos 2018; 15:13:30 >
  • Hiçbir planları olmadığına eminim. Ekonomiyle amatör olarak ilgim var ünlü ekonomistleri takip ederim forumlarda takılırım. Hani su bas bas bagırdıkları ekonomi planları var ya yabancı forumlarda dalga geçiyorlar anaokulu cocugu yapmıs heralde diye. Ünlü türk ekonomistleri bile karamsar bakıyor. İnanın cogu sadece laf olsun diye konusuyor. En basitinden sayın cumhurbaskanımız bile iki günde bir laf degiştiriyor.Erken seçim isteyen vatan hainidir diyip 6 ay sonra erken seçim istedi. Ya da söyle bi durum var eski ösym başkanı söz vermişti sınav sistemi ile alakalı fakat cb degişecek dedi ve degişti sonra boldu ösym baskanı istifa etti.bu ülkede bu işler böyle 2-3 senedir tıp fakültelerinde kalite düştü doktor fazlası olucak diyorlardı hatta ben 2014 girişliyim benim zamanımdan beri bu söylentiler var kontenjanlar azaltılıcak artık diye ama hala artıyor. Bizim ülkemizde doktorlugun daha ayrı bi saygınlıgı var bu saygınlık korundugu sürece ne iş sıkıntısı ne para sıkıntısı çekerler. Son bi örnek türkiyede ameliyatlar ucuz biliyorsunuz avrupalılar araplar hhep geliyor ameliyat için sebebi nedir? Ameliyatlara giren doktor sayısı azlıgı avrupada bi ameliyata birden fazla doktor giriyor e dolasıyla masraf artıyor

• Evet tip da bitti artik 2023 te doktor fazlasi olacak 2022 tıpın sonu diyebiliriz .d

• YÜKSEK LİSANS ve YABANCI DİL kazanımları olmasaydı, bizin delikanlılar şimdiki harika konumu elde edemezlerdi.. Asla!.. Doktor oldukları halde, mahallede daha az imkanlara erişmiş olurlardı..

Her ikisi de ÖSS + ÖYS' lerde Türkiye 32 ncisi ve 192 ncisi olmuşlardı.. Hacettepe İngiliz TIP' ta aralıksız ve kesintisiz olarak 7 + 5 sene okuyarak Uzman Doktor olmuşlardı.. Bunlardan birisi halen Hacettepe Tıp'ta Doçent Doktordur. Tıp eğitimi liseden sonra 16 sene sürdü.. Diğeri de, büyük bir hastaneler zincirinde Çocuk Hastalıkları Uzmanıdır.. Mükemmel derecede İngilizceleri var.

İki senelik yüksek lisansa üşenmemek gerekir.

Yüksek lisans ve yabancı dilleri herkese tavsiye ederim.

• hem makinaci hem doktor helal olsun.

• Bende.Ban.Yedim B kullanıcısına yanıt
    6 evladım vardır. Dikkatli okuna, akledile!..

• Bir mesajda sadece 2 oğlun oluyor bir mesajda 6 çocuğun.

• Tıp garantidir arkadaşlar şimdilik sıkıntı yok. Zaten sadece para için okuyacaksanız okumayın derim. Para sadece 7 8 seçme sebebinizden biriyse okumalısınız bence.
  • Iyi

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bende.Ban.Yedim B kullanıcısına yanıt
    6 evladım vardır. Benimle aşık atacağına var git dersine çalış. Yoksa ileride kaç çocuğum var daha çok sayarsın.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.