Şimdi Ara

Disk 0 Disk 1 yerini nasıl değiştirebilirim.???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
3.090
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  •  Disk 0 Disk 1 yerini nasıl değiştirebilirim.???

Yukarıdaki resimde verdiğim disk yönetiminde 232 gb ve 149 gb iki harddiskim var. Formatı mecburen (D:)
    kısmına attım.
    149 gb olan eski harddisk. format atmak istediğimde 149 gb olan harddiski direk (C: )olarak görüyor.
    ben 232 gb olan yeni sata2 harddiskimi 105 gb ını ayırıp (C:) olarak kullanmak istiyorum.
    ama format ekranında (D:) olarak görüyor. Şimdi nasıl 232 gb olan hardiskimi Disk 0 olarak görmesini
    sağlayıp 105 gb olarak ayırdığım bölümü (C:) olarak görmesini sağlayabilirim.

(C:) sistem olarak gördüğünden sürücü adı da değişmiyor.(C:) ve (E:) de yedeklerim var.

ustaların acil yardımını bekliyorum. Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serhatlı -- 27 Mayıs 2008; 23:52:27 >

• bildiğim kadarıyla değiştiremezsin bunu bende merak ediyorum denediğimde yapamamıştım :D
  • quote:

Orjinalden alıntı: oldjack

bildiğim kadarıyla değiştiremezsin bunu bende merak ediyorum denediğimde yapamamıştım :D

Olumu öyle şey arkadaşım... Mutlaka bi yolu vardır. Bir usta çıkar anlatır inşallah.
  • daha önce ben denedim ve bulamadım yapamadım hatta yapamıcamı söylediler bir kaç yerde ama bilen biri varsa çok iyi olur ya
  • eskisini söküp yenisini sadece tak ve formatını at bu sefer yenisini cıkar sadece eskisini tak ve hddde c yi biçimlendir hddyi cıkar busefer
    yenisini ve eskisini aynı anda tak
  • quote:

Orjinalden alıntı: yildize

eskisini söküp yenisini sadece tak ve formatını at bu sefer yenisini cıkar sadece eskisini tak ve hddde c yi biçimlendir hddyi cıkar busefer
    yenisini ve eskisini aynı anda tak

Teşekkürler hocam. dediğini denemiştim. sadece yenisini taktığımda terslik ya 232 gb olan sata2 nin 105 olarak ayırdığım bölümü
    (D:) olarak görüyor. diğer kısmı da silemiyorum. tıka basa yedeklerim dolu. Yedekleri diğer harddiske de alamıyorum orasıda dolu olduğu için. yedekleri silmeden halletmenin yolunu arıyorum yani.
  • Partition magic ile yapılıyor...

drive letter mıydı drive mapper mıydı neydi bi özelliği var açınca görürsün zaten oradan istediğin ayarlamayı yapabilirsin.

hatta drive mapper (evet mapper dı sanıyorum) bu değişiklikten sonra windowsun tüm girdilerini de değiştiriyor ve yeni adresle sorun yaşanmamasını sağlıyor.

yani şunu demeye çalışıyorum, mesela E olan diskini F olarak değiştireceksin... E de de oyunların yüklü. normalde bu harf değişimini yaptığınao diskteki tüm veirlerin adresileri değişmiş olacağından oyunların çalışmaz, kısa yolların çalışmaz vs...
    ama partition magic ile yaptığında program xp nin tüm kayıt defterini ve kısa yoları tarıyor hepsindeki e:/ ile başlayan adresleri bulup f:/ ile değiştiriyor. sorun yaşatmıyor yani sana... bunu atlama diye anlattım çünkü harf değişimini bitirdikten sonra otomatik otomatik olarak yapmıyordu yanlış hatırlamıyorsam, sana soruyor yapayım mı diye, yapsın ki sorun yaşama yazılımlarda...

neyse gereksiz uzattım lafı sonuç olarak;
    Partition Magic işini görür ;)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    DİSK 0 - DİSK 1 SORUNU
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • En basit yolu bunu biostan ayarlamaktır. Yani boot sırasında ikinci sıradaki diskini diğer diskinin üzerine alacaksın.

Aşağıdaki resim senin bios için uygun resim olmayabilir ama nasıl yapacağın hakkında sana fikir verecektir.
    First Boot Deviceye Cdrom
    Second Boot Deviceye HDD-1
    Third Boot Deviceye de HDD-0 ayarlarsan sorun olmaz.

Ama eğer o diskinde sistem yoksa, sistem dosyaları diğer diskinde kaldığı için sistemin açılmaz. Yani bu değişikliği yaptıktan sonra Cdrom dan boot edip sistemini kur.

İkinci yöntem ise. Arkadaşların söylediği gibi diğer diskinin kaplosunu çekip kurulum yapmak veya disklerin anakarttaki kablolarını yer değiştirmekte sorunu çözer.......

Saygılar.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blue_life -- 28 Mayıs 2008; 10:15:53 >

•  Disk 0 Disk 1 yerini nasıl değiştirebilirim.???

ManoMachine ve blue_life çok teşekkürler cevaplar için.

Anakart da HDD sata bağlantılarını yer değiştirdim. 232 gb harddisk Dsik 0 oldu. Bios ekranında olmadı çünkü sadece HDD olarak var. Yani hdd-1,hdd-2 diye ayırmamış.
    Daha önce 149 gb olan eski harddisk sistem olduğundan format ekranında yine yine C: olarak yer alıyor.

Sistem olan Aile(I:) yi şimdiki önyükleme olan (C:) olmasını sağlayabilirmiyiz.
  • Şimdi sen 250 gb lik hdd sistem kurdun mu?

Yani o 250 gblik hdd sitem kurdun ve istediğin zaman diğer hdd deki sistemi mi açmak istiyorsun?
    Yani başlangıçta hangi sistemin başlayacağı bir menumu oluşturmak istiyorsun?

Biraz daha açıklayıcı anlat lütfen.......

Ayrıca tüm anakartlarda bir önceki mesajımdaki bios ayarları mevcuttur. Yeni nesil anakartlarda evet hdd-0 gibi yazmaz. Direk harddsikin adı yazar.
    Mesela benim anakarttımda bu ayara Boot --> Harddsik Priority menüsünden ulaşabilyorum.

Ayrıca yeni nesil anakartların çoğunda biosa girmeden de istediğimiz hdd den başlatabiliyoruz. Bilgisayar açılırken bazı anakartlarda Esc, bazılarında F8, bazılarında F11 gibi tuşlara basarak bu menüye ulaşabiliyoruz ve istediğimiz aygıttan sistemi başlatabiliyoruz. Bu tuş genelde Pc açılırken en alt kısımda yazar....
  • Benim eski yedeklediğim 8 gb boyutunda ghost vardı onu 105 gb olan kısma yükledim yeniden. Anakart da sata HDD kablo yerlerini değiştirdim.
    yukarıdaki ekran öyle oluştu.

Eski HDD (160 gb) sistem olduğundan kablosunu çıkarttığımda bilgisayar açılmıyor. boot failure diyor.
    Bende 250 gb olan yeni harddiskin 105 gb olan kısmına format atmak için xp cd si ile sistemi açtım ve format ekranına ulaştım.
    Şimdi sorun 105 gb olan kısım (D:) olarak görünüyor format ekranında.

Aşşağıdaki (C:) ile (D:) yi nasıl yer değiştirecem?. sonra 105 gb olan kısım (C:) olduğunda format atacam.
    Sonra bunu başarıp eski 160 gb olan HDD yi taktığımızda oda sistem birimi olduğundan bi sorun çıkarmı?
    Çünkü yeni 250 gb olan HDD de sitem olacak haliyle.
    Yani iki birimde birden sistem dosyaları olursa açılışta falan sorun çıkarırmı diyorum?

• quote:

Orjinalden alıntı: serhatlı

Bir kaç diskte sistem olması herangi bir soruna neden olmaz. Benim pc de de birden fazla sistem var.

Resim koyman güzel olmuş. Harddsikini hangi programla bölümlediysen bölümlemeyi sondan başlayarak yapmışsın. Yani etkin olması gereken bölümü sonda oluşturmuşsun. Bu yüzden kur ekranında böyle görüyorsun.

İstersen hiç uğraşmadan sistemini açıp orda C: gözüken alandaki önemli dosyalarını 105 gb lik alana taşır sistemi oraya kurabilirsin. Yada diskindeki tüm önemli dosyalarını diğer diskine alıp yukarıdaki koyduğun resimdeki ekrandan önce bölümlerini silip sonra düzgün bir bölümleme yapabilirsin...

En kısa ve mantıklı olan yollar bunlar.

• İşte sorun orda diskler dolu olduğu için aktarma yapamıyorum.
    dediğin gibi şimdi ekranda C: de olan dosyaları D: ye aktardım diyelim.
    sonra C: yi silerim. D: haliyle tek kaldığı için C: olur ama formatladığımda veriler yine kaybolmazmı?
    diğer harddikte dolu olduğu için oraya aktaramıyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.