Şimdi Ara

disk başlatma hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
378
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sa elimde refurbished oldugunu düşündüğüm 50 nin üzerinde disk var fotoda görülüdüğü gibi diskleri hiçbir şekilde başlatamıyorum.disk başlatılmamış olarak görülüyor başlat dediğimde su hatayı alıyorum;

sanal disk yöneticisi bir g/ç aygıt hatası

disklerin hdd sentinelden baktığımda sağlık durumları ve performansları %100 disklerin çalışma sesleride sorunsuz herhangi bir ne kafa atma nede tıkırtı sesleri var

yardımlarınızı ve yorumlarınız bekliyorum.

disk başlatma hatası
    disk başlatma hatası
    disk başlatma hatası
    disk başlatma hatası

• güncel...

• Kritik yerlerde Bad sector var. Format bilgilerinin yazıldığı sector numaraları sabittir. Bu sectorler bad olunca disklerin diğer kısımları sağlam da olsa bu hatayı alırsınız. Diskler artık kullanılamaz durumda..

diğer ihtimaller, diskler salt okunur olabilir.

Herhangi bir hex editör ile disklerin hexadecimal içeriğini görüp göremediğinize bakın. Göremiyorsanız disklerde daha büyük hasar da olabilir

• hocam öncelikle yardımcı oldugunuz için çok teşekkür ederim.hex editör neo ile diski görüntüleyemedim disk başlatılmadığı için ve herhangi bir sürücü adının bulunmamasından dolayı hexadecimal içeriğine ulasamadıgımı düşünüyorum.birde programı ilk defa kullandıgım için belkide ben bulamadım ama programla sistemdeki bütün diskleri ve hatta takılı olan flash bellekleri bile gördü sistem.hocam elimde adetli olduğu için bunları yaptırabilecegim yada önerebileceginiz bi yer varmı?

• quote:

Orijinalden alıntı: SikriAbi

güncel...

Hocam sizin disklerdeki sorunun aynısını ben de yaşıyorum. Sizin yazıyı şimdi gördüm 1 st önce ben de yamıştım...

https://forum.donanimhaber.com/hdd-gozukuyor-ama-kullanamiyorum--146873023#146887972

Geçen yıl yedekte dursun diye amazondan wd5000azlx hdd almıştım ve nihayet geçen gün ambaljından çıkarıp win8 sistemli bilgisayarıma takıp disk yönetiminden tek partisyonlu biçimlendirmek istedim, bir hata oluştu raw oldu.

Diski satın alıp kargodan teslim aldıktan hemen sonra sentinel ile kontrol etmiştim ve mükemmel, sıfır, hatasız idi.

windows üzerinden yapamayınca kurulum usb leri ile denemeler yaptım, win7-win8.1 fayda etmedi. hirenbootcd usb bellek ile mini xp üzerinden partisyon ve hdd tools ların hepsini denedim olmadı. lowlevel format ta olmuyor anlamadım gitti.

*Bad sector tarama programları tüm sektörleri "bad sector" gösteriyor.

*Disk yönetiminde Disk başlatılamadı görünüyor Bir G/Ç aygıt hatası nedeniyle istek yürütülemedi uyarısı geliyor.

*HDD Low Level Format ile normal ve hızlı her ikisinde de baştan sona "Format Error occurred at offset..." hatasını veriyor.

Burada "The media is write protected" yazısı dikkatimi çekti.

Harddisklerde yazma koruması var mı? Var ise nasıl kaldırılır.

disk başlatma hatası
    disk başlatma hatası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadobay -- 8 Aralık 2020; 22:7:31 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Disk yönetimi Açılmıyor.
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.