Şimdi Ara

Disk dinamik geçersiz sorunu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.265
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba Win 7 format attım 2 TB'lık harddiskim görünmüyor. Disk yönetiminden bakınca. ' Dinamik disk geçersiz' diyor. Çok araştırdım kodları denedim, programları denedim 'convert to Basic' durumları vardı ama onda da hata veriyordu. Aşağıda resimleri paylaşacağım bilen kimseler en yakın zamanda dönerlerse cevap verirlerse sevinirim, beklemedeyim.

Disk dinamik geçersiz sorunu?Disk dinamik geçersiz sorunu?

• Diski nasıl bağladığını yani sata mı, harici mi ve içinde daha önceden windows kurulu muydu yazarsan bir fikir olur okuyanda. Diskte windows varsa çıkardığın sata girişine tekrar takıp bak görüyor mu?
  • abrooke139 kullanıcısına yanıt
    Satayla bağladım 2 tane harddiskim var resimler şöyle. Disk dinamik geçersiz sorunu?Disk dinamik geçersiz sorunu? sadece 320 gb lık harddiskte sistem kurulu, lütfen bunu nasıl düzelteceğim yardım edin.

• Diski daha önceden ne için kullanıyordun.. İçinde önemli dosyaların var mı? Bende de windows kurulu olan hdd yi çıkarıp, harddisk kutusuyla harici olarak bağladığımda bu hatayı vermişti. Ama harddiski normal sata girişine taktığımda tekrar görmeye başlamıştı. sendekinin durumunu anlayamadım. Daha önce kullandığın ve içinde sadece yedekleme dosyaları olan bir disk mi, yoksa daha önce kullandığın sistem diski mi? Veya hiç kullanılmamış sıfır mı? Diski daha önce temel disk olarak çalıştırmış olmalısın..

Edit: Yedekleyeceğin başka bir yer olsaydı bir ubuntu usb si üzerinden dosyalarını alabilirdin. Format atmadan önce diski görüyor muydu. Formattan sonra bu hata olduysa, başka bir yerden windows indirip tekrar format atmayı denemelisin bence. Sorun sanki bu gibi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abrooke139 -- 20 Temmuz 2020; 1:1:20 >
  • Disk 1 üzerine sağ tık
    Basit disk veya temel disk e dönüştür olacak sanırım. Tıklayın. Hemen gelmezse diski çıkarıp takin.

Disk hangi porta iken dinamik diske donusuruldu ise o porta bağlanınca içeriği gösterir. Siz farklı yere bağlamışsınız. Veya dinamik diske eklenen diğer başka disk yok veya o da farklı yere bağlı olabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Daha önce kullandığım ve içinde sadece yedekleme dosyaları olan bir disk

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi masterfast80 -- 20 Temmuz 2020; 14:22:9 >
  • DigitalVeri kullanıcısına yanıt
    Disk yöneticisinden sağ tık temel temel diske dönüştür dersem içindeki dosyalar gider onu bende biliyorum. Dosyalar gitmeden halletmem lazım. Programlar denedim onlarda olmadı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • masterfast80 M kullanıcısına yanıt
    Yani daha önce o sata portunda dahili disk olarak takılıydı ve temel diskti. Ama formattan sonra aynı sata portunda hata veriyor. Bu şekilde doğru anladıysam, büyük olasılıkla formatta bir sorun vardır. Ayrıca aynı windows çeşidini mi kuruyorsun...
    Doğru anlamışsın önceden win10 du. Sorun yaşadım format atmam gerekti elimde xp vardır xp attım, daha sonra arkadaştan win7 aldım onu kurdum şimdilik win7 kurulu
  • masterfast80 M kullanıcısına yanıt
    Başka bir windows kurduğun için hata vermiş olabilir. Aynı windowsun aynı çeşidini kurarak tekrar deneyebilirsin ama olur mu bilemem.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.