Şimdi Ara

Disk fren mi - v fren mi - hidrolik fren mi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
76
Cevap
2
Favori
69.230
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: yukselg

quote:

Orijinalden alıntı: ps_hero

Diskle hidroligin farki ne ki? Hidrolik olması icin zaten disk olmalı.

hidrolik disk demek kapali fren sistemi ve hidrolik yag basinci ile calisan sistem ama bir cesidi de var...oda mekanik fren.. hidroligin kopyasi diyebiliriz ... telle calisiyor ve diski tek taraftan sikiyor... tek taraftan sikmasida zamanla diskin yamulmasina neden oluyor...

Hocam hidrolik disk fren kullaniyorum biliyorum bunları. Demek ıstedigim disk fren guzel goruyor demissiniz hidrolik fren de disk fren zaten o da güzel gorunuyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

hidrolik disk demek kapali fren sistemi ve hidrolik yag basinci ile calisan sistem ama bir cesidi de var...oda mekanik fren.. hidroligin kopyasi diyebiliriz ... telle calisiyor ve diski tek taraftan sikiyor... tek taraftan sikmasida zamanla diskin yamulmasina neden oluyor...

Hocam hidrolik disk fren kullaniyorum biliyorum bunları. Demek ıstedigim disk fren guzel goruyor demissiniz hidrolik fren de disk fren zaten o da güzel gorunuyor

guzel gorunuyor olabilir ama bilgili biri bisiklete bakinca ve telle calistigini gorunce heee mekanikmiymis diyor... yani mekanik fren alinacagina ayni fiyatlara hd bir bisiklet almak cok daha mantikli...bence goruntu farkida var..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

guzel gorunuyor olabilir ama bilgili biri bisiklete bakinca ve telle calistigini gorunce heee mekanikmiymis diyor... yani mekanik fren alinacagina ayni fiyatlara hd bir bisiklet almak cok daha mantikli...bence goruntu farkida var..

Zaten hidrolik degilse disk fren olmasının da bir anlami kalmiyor v fren olsun daha iyi olur

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Zaten hidrolik degilse disk fren olmasının da bir anlami kalmiyor v fren olsun daha iyi olur

kesinlikle katiliyorum... mekanik alinacagina v fren alinsin daha iyi... basu bosun girliktan baska birsey degil... artisi hic yok... ucuza hidrolik gorunumunden baska birseyi yok..

• V fren hafiftir, yük yapmaz; kolayca sökülüp takılabilir, tamir edilebilir. Normal bir yolda disk fren ve kaliteli bir v fren arasında gözle görülür bir fark yoktur. Ha dersen ki ben karizması için alacağım, ona bir şey diyemem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: êyc

V fren hafiftir, yük yapmaz; kolayca sökülüp takılabilir, tamir edilebilir. Normal bir yolda disk fren ve kaliteli bir v fren arasında gözle görülür bir fark yoktur. Ha dersen ki ben karizması için alacağım, ona bir şey diyemem.

düz yol için söyledikleriniz doğru gibi ama arazide kesinlikle bariz fark hissedilir
  • quote:

Ne demek istediğinizi anlıyorum fakat sahip olduğunuz bilgi yanlış, hidrolik olması için disk fren olması şart değil, hidrolik v-fren de vardır ve genellikle tur bisikletlerinde kullanılır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gurkans

quote:

Ne demek istediğinizi anlıyorum fakat sahip olduğunuz bilgi yanlış, hidrolik olması için disk fren olması şart değil, hidrolik v-fren de vardır ve genellikle tur bisikletlerinde kullanılır.

mekanik fren demek istiyorsun galiba... telle calisir ve diski tek taraftan sikar... tek taraftan siktigi icin de zamanla yamulur... hidrolik ise bir yag cesididir... basinc icin kullanilir...

• quote:

quote:

quote:

mekanik fren demek istiyorsun galiba... telle calisir ve diski tek taraftan sikar... tek taraftan siktigi icin de zamanla yamulur... hidrolik ise bir yag cesididir... basinc icin kullanilir...

Hayır mekanik demek istersem mekanik derim. Hidrolik v-frenden bahsediyorum. Hidrolik sıvısı yalnızca disk frende kullanılmaz.

Bir diğer konu mekanik disk fren de disk yamulmaz. Tek taraftan sıkar fakat sabit pad ayar vidası ile diske yaklaştırılır. Ayrıca tek nokta sürekli basınç olmadığından disk dönme esnasında formunu bozmaz. Çift taraftan baskı uygalayan mekanik disk kaliperleri de olduğu gibi, tek taraftan baskı uygulamasına rağmen oldukça profesyonel avid bb7 gibi hem dağ hem yol bisikletlerinde kullanılan üst seviye mekanikler de vardır.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hayır mekanik demek istersem mekanik derim. Hidrolik v-frenden bahsediyorum. Hidrolik sıvısı yalnızca disk frende kullanılmaz.

Bir diğer konu mekanik disk fren de disk yamulmaz. Tek taraftan sıkar fakat sabit pad ayar vidası ile diske yaklaştırılır. Ayrıca tek nokta sürekli basınç olmadığından disk dönme esnasında formunu bozmaz. Çift taraftan baskı uygalayan mekanik disk kaliperleri de olduğu gibi, tek taraftan baskı uygulamasına rağmen oldukça profesyonel avid bb7 gibi hem dağ hem yol bisikletlerinde kullanılan üst seviye mekanikler de vardır.

kusura bakma ama ben hic gormedim resmini yollarsan sevinirim

• bazen diyorum ki ne gerek var disk frene, downhillci miyiz.. ama sonra disk frenin "tak-unut" özelliği aklımı çeliyor. resmen kafan rahat. gevşedi mi etti mi yok. kaldırımdan iniyosun yayı gevşer, merdivenden indirirsin pabucu yamulur, lastiğe sürter bilmem ne..
  • Estağfurullah.

Tabi ki, aşağıda birkaç örnek gönderiyorum;

Magura HS 11;

http://www.bike-components.de/products/info/p25911_HS-11-v-h-Set-Felgenbremse.html

Magura HS 33

www.bike-components.de
    Magura | bike accessories, bike parts, bike offers - bike-components
    http://www.bike-components.de/products/info/p36409_HS-33-R-v-h-Set-Felgenbremse-Modell-2014.html

Magura HS 33 FIRM-tech

www.bike-components.de
    Brakes - Rim Brakes | bike accessories, bike parts - bike-components
    http://www.bike-components.de/products/info/p37180_HS-33-R-FIRM-tech-Felgenbremse-Modell-2014.html

S-ram S700

https://www.sram.com/sram/road/products/sram-s-700-hydraulic-rim-brake

S-ram Red

https://www.sram.com/sram/road/products/sram-red-hydraulic-rim-brakeset

• quote:

Orijinalden alıntı: BiLq3

bazen diyorum ki ne gerek var disk frene, downhillci miyiz.. ama sonra disk frenin "tak-unut" özelliği aklımı çeliyor. resmen kafan rahat. gevşedi mi etti mi yok. kaldırımdan iniyosun yayı gevşer, merdivenden indirirsin pabucu yamulur, lastiğe sürter bilmem ne..

Onunda kendine has başka dertleri var :)

Sarf malzemesi pahalı
    Yedek parçası pahalı
    İyi bir fren almak isterseniz , yedek parça ve pad civata ıvır zıvırını bulmanız Türkiye şartlarında zor. Shimanodan bahsetmiyorum , fren kategorisinde çok daha iyileri var.
    Arızi bakımı nispeten zordur. (Asla yapılamaz değil, yabancı diliniz meraknınız ve eliniz biraz yatkınsa hallolmayacak sorun yok)
    V-frene göre ayarı daha hassastır. Ses takıntınız varsa bazen hayat çok zor olabilir :) Saatlerce bisiklete binmeden ayar yaparsınız. Özellikle giriş seviyesi bir modelse.
    O da gevşer ,zamanla kaliperin pozisyonu değişebilir, balatalar azaldığında kaliperin yeniden konumlaması gerekebilir her ne kadar paralel baskı yapsa da eşit oranda erimeyebiliyor padler.
    Yolda arıza ile karşılaşırsanız tek frenle devam edersiniz.
    Periyodik bakımı, yağ dolumu özel ekipman gerektirir. (Her ne kadar iki şırınga olsa da ucundaki bağlantı civataları ve o-ringini uydurmak kolay olmuyor) V-fren gibi 2dk da yaptım oldu da olmuyor.

Bunlara rağmen frenlerimden vazgeçer miyim , asla ;)

• quote:

bazen diyorum ki ne gerek var disk frene, downhillci miyiz.. ama sonra disk frenin "tak-unut" özelliği aklımı çeliyor. resmen kafan rahat. gevşedi mi etti mi yok. kaldırımdan iniyosun yayı gevşer, merdivenden indirirsin pabucu yamulur, lastiğe sürter bilmem ne..

Hidroliğin de kendine has sorunları var gerçi sorun dediysem yukarıda bahsedilen şeyler parçası pahalı vs. Sorun değil dezavantaj diyelim. Kısaca her türlü hidrolik fren alır, mekanik fren alınacaksa da kalitelisi alınmalıdır avid avid bb 7 gibi, tektro novella falan var onlar sürekli sorun çıkartanlar

• quote:

Orijinalden alıntı: DT Swiss

quote:

Hidroliğin de kendine has sorunları var gerçi sorun dediysem yukarıda bahsedilen şeyler parçası pahalı vs. Sorun değil dezavantaj diyelim. Kısaca her türlü hidrolik fren alır, mekanik fren alınacaksa da kalitelisi alınmalıdır avid avid bb 7 gibi, tektro novella falan var onlar sürekli sorun çıkartanlar

Giriş seviyesi hidrolik disk fren almaktansa hiç almayın. Uzun süre avid juicy 3 ve 5 kullandım. Özellikle avidin CPS sistemi yüzünden her araziden sonra ayar yaptım saatlerce. Shimanoda ise ayar daha rahat olsa da performans oldukça düşük.

Pahalı olan malzemeler dışında da birçok şeyden bahsettim ve ayarlamasını kendiniz ypapamayacaksanız hiç bulaşmayın. 3 gündür çok basit bir ayarı birine anlatmaya çalışıyorum, olmayınca olmuyor. Basit bir civata için 8-10TL vermeniz gerekebilir. Ya da hidrolik hortumunu zedeleyip patlatırsanız 60TL ile 120TL arasında yalnızca fren hortumu, insert ve olive için masrafınız oluşur, bir de yağ eklersiniz buna.. Bu dezavantaj cebinizde buna ayıracak paranız yoksa sorun olur ;)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: DT Swiss

quote:

Giriş seviyesi hidrolik disk fren almaktansa hiç almayın. Uzun süre avid juicy 3 ve 5 kullandım. Özellikle avidin CPS sistemi yüzünden her araziden sonra ayar yaptım saatlerce. Shimanoda ise ayar daha rahat olsa da performans oldukça düşük.

Pahalı olan malzemeler dışında da birçok şeyden bahsettim ve ayarlamasını kendiniz ypapamayacaksanız hiç bulaşmayın. 3 gündür çok basit bir ayarı birine anlatmaya çalışıyorum, olmayınca olmuyor. Basit bir civata için 8-10TL vermeniz gerekebilir. Ya da hidrolik hortumunu zedeleyip patlatırsanız 60TL ile 120TL arasında yalnızca fren hortumu, insert ve olive için masrafınız oluşur, bir de yağ eklersiniz buna.. Bu dezavantaj cebinizde buna ayıracak paranız yoksa sorun olur ;)

Ben avid kullanmadım ama kullanan tanıdıklar sizinle hemen hemen aynı şeyleri söylüyor, shimano'da ise slx kullanmıştım performans gayet iyiydi ama son bisiklette m445 vardı performansı pek tatmin etmemişti. Yine dediğiniz gibi alt seviyr shimanolarda performans düşük

• DT Swiss kullanıcısına yanıt
    Açıkçası ben XT lerle de çok mutlu değilim. Juicy lerin performansı buna göre daha iyiydi ama ayarlaması oldukça zahmetliydi.

Yeni bir bisiklet toplamayı düşünüyorum bir aksilik çıkmazsa sanırım bunda Hayes , Formula ya da Magura'dan birini deneyeceğim. Özellikle Formula çok çok iyi fakat bir o kadar da maliyetli.
  • en son v fren aldım hayırlı olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: MonsterMMORPG

en son v fren aldım hayırlı olsun

Hayırlı olsun, güle güle kullanın.
  • quote:

kesinlikle katiliyorum 20 senedir v frenden cile iskence cektim... sonra calindida adam akilli bir bisiklet aldim ng 650 29 jant hidrolik...

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.