Şimdi Ara

Disk fren mi - v fren mi - hidrolik fren mi (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
2
Favori
69.230
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

İyi ayar yapilmis bi mekanik fren diski yamultmaz, gayet de durdurur.
    Bizde hidrolik sistem cok seviliyor ama yabanci kaynaklarda bir cok kisi var mekanik tavdiye eden

mekanik diski 3000kmdir kullanıyorum hala sorunsuz. (tur bisikleti)
  • quote:

Orijinalden alıntı: körüklüotobüs

quote:

İyi ayar yapilmis bi mekanik fren diski yamultmaz, gayet de durdurur.
    Bizde hidrolik sistem cok seviliyor ama yabanci kaynaklarda bir cok kisi var mekanik tavdiye eden

mekanik diski 3000kmdir kullanıyorum hala sorunsuz. (tur bisikleti)

Ben de 2100 kmdeyim hicbir sorun yok

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben siz kadar bilgili değilim klasik şehirde kullanabilceğim bir dağ bisikleti alacağım :) benimde aklıma v fren ve mekanik konusu takıldı
    alacağım bisiklet fiyatları 550-650 civarında salcano, bianchide olabilir ama lastikleri kalın istiyorum.
    tercihim salcano efes 26 md olarak şekillendi..salcanonun kullandığı fren Zoom DB280 mekanik disk fren sistemi... v ile arasında 50 lira civarında da fark var
    bahsedildiği üzere mekanikte sorun olur mu yoksa v alıp eski sisteme devammı demeliyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ce e Ne Ka

ben siz kadar bilgili değilim klasik şehirde kullanabilceğim bir dağ bisikleti alacağım :) benimde aklıma v fren ve mekanik konusu takıldı
    alacağım bisiklet fiyatları 550-650 civarında salcano, bianchide olabilir ama lastikleri kalın istiyorum.
    tercihim salcano efes 26 md olarak şekillendi..salcanonun kullandığı fren Zoom DB280 mekanik disk fren sistemi... v ile arasında 50 lira civarında da fark var
    bahsedildiği üzere mekanikte sorun olur mu yoksa v alıp eski sisteme devammı demeliyim

zoom markasının hiç bir ürünü iyi değil v alın.
  • kardeşhttps://www.dolldur.net/hidrolik-disk-fren.html?search=disk%20fren ben bu freni kullanıyorum oldukça kaliteli ve uygun fiyatlıdır ben kullanmaktayım oldukça kaliteli bir ürün
  • Her türlü hidrolik disk al bak normal değil hidrolik V fren zor durdurur çabuk bozulur normal disk çok hızlı olunca zorlanır hidrolik zorlanamaz ama bozulunca ……yı yersin zenginsen yemezsin anladınız siz onu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Celalberek kullanıcısına yanıt
    Kardeşim ben 1.5 yıldır kron xc 250 hd kullanıyorum.1 kere masrafı çıktı frende o kadar oda fazla para değil.Zenginsen yemezsin le alakası yok .
  • eski salcano city sport un üzerinde mekanik disk frenler vardı. Pek bir artısını görmedim hatta 1000 km den sonra yumuldu mu ne olduysa balataya surtmeye başladı. Ayar tutmamaya başladı. Yağmur çamurla işiniz yoksa V fren candır. Hidrolik ile ilgili deneyimim yok ama sorun çıkardığı zaman maddi açıdan can sıkabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: burakaydin

Ben mekanik Disk fren tavsiye ederim ben kullanıyorum 2 yıldır hiç bakım yapmadım sadece jant çıkarıp taktıktan sonra sürtmemesi için ayarını yapıyorum
    Duruşta ise çok çok performanslı olduğunu söyleyebilirim hidrolik frenli de kullanıyorum ama bence yumuşaklığı haricinde duruş konusunda sıkıntı yok
    Hatta acil durumlarda tecrübeniz biraz azsa önünüze bir şey çıktığında hidrolik çok yumuşak olduğu için köklemesi kolaydır ve sizi düşürebilir ama mrkanikte bir sertlik olduğundan ani hareketlerde daha çok affesdicidir
    NOT. Ben kendi mekanik frenimden oldukça memnunum fakat diğerlerini bilemiyorum

Selam.
    Sizden 4.yıllık tecrübenizi rica etsek :)
    Ve ayrıca kullandığınız marka model.

• 18 sene önce karne hediyesi olarak Bisan Atlas marka bisiklet almıştım. Uzun bir süre yazdan yaza kullandıktan sonra rafa kaldırdım. geçen hafta sonu lastikleri şişirip deneme yapayım dedim; bayır (30-40m) aşağı frenler sonuna kadar sıkılı vaziyette bisiklet sürekli hızlanarak yol katetti Jant akorduymuş tel sıkmaymış pek kurtaracak gibi durmuyor.

Boy 1,82 Kilo 96...

Şöyle cüsseme uygun 27,5 jant, 18-19" kadro en azından 24 vites bir bisiklet bakıyorum. Bütçem de 1000-1500TL civarında.

Genellikle düz yolda sürebileceğim ama zaman zaman kestirme arazilere girip kaldırım/basamak inip çıkabileceğim güvenli bir bisiklet olsun.

Lastik genişliği 2,25 mi yoksa 2,10 mu olmalı? Yağmurda çamurda kullanmam fakat deniz kenarında oturduğumdan gaza gelip kumsala dalabilirim.

... ve daha da önemlisi fren tipi ve markası ne olmalı?

• disk frenli olmalı 26 bulabilirseniz 26 bulamazsanız eğer 27,5 öneririm ve 2,10 lastik size yetecektir baktınız çok sevdiniz bu işi ilerde kendinize göre değişiklikler yaparsınız
  • yağmurda çamurda tutmaz diyosunuz ama benim ilk vitesli bisikletim biancihi surf fs ydi v frendi dağ taş çamur yağmur dolanıyordum üstelik sadece ön fren kullanıyordum pek fazla sıkıntı olmuyordu durma mesafesinde filan sadece cantlar ıslak olunca değişik bir ses çıkarıyordu papuclardan baska sıkıntı yoktu bizim bi arkadaşta disk fren bisiklet vardı frene abandı biraz disk kopmuştu boşta dönüyordu böyle risklerde var üstelik v frenin sadece papuc masrafı var onu da bisikletçide 1 1.50 tl ye alıyodum ama diskte balata ver yani daha masraflı ve zor
  • Hocam 100 kilo altiysaniz kesinlikle v fren oneririm hic diskle ugrasmayin zaten yeterince durduruyor hem yagmur havada da iki frene ayni anda basarsiniz durdurur. Tamirinin kolayligi bence en inemli nokta o da v fren oliyor soyle 1 yilda bi kaliperleri degistirirsiniz fistik gibi kullsnirsiniz

• Bir şey bilmeyip kulaktan dolma bilgilerle yazanlar tabii ki buraya da gelmiş

Diskin masrafı çok, v al kolay. Külli yalan. Disk frenin ayarı daha az kaçar. Rotorlar çok uzun süre gider 2 yıl kadar. Çifti 50 liraya bile değiştirbilirsiniz. V nin ayarı daha kolay kaçar, daha az tutar, habire pabuç değiştirirsiniz... Hele trafiğe çıkıyorsanız disk hayat kurtarır. Mekanik kullanıyorum, birçok kez yaşadım. V fren olsa gümlemiştim birinde.
    Bana rotoru yamulmuş bir tane bisiklet gösterebilir misiniz? Sürerken rotordan ses geliyor olabilir bu jant akortu yüzünden.

Özet: disk hayat kurtarır.

• Basit olması her zaman daha iyidir. V fren daha avantajlı bence. Disk freni bazı bisikleçtiler tamir edemiyor

• ben bursaya da gittim geldim v fren ile o dürdane yokuşundan sağ çıktım sıkıntı çekmedim her şeyin özeti eğer frenleriniz bakımlıysa sıkıntı çekmezsiniz düz yolda bile aniden fren yapmanız gerekebilir o yüzden içinize sineni alın ben izmitte belediyenin bisikletlerinde kampanalı frenler gördüm onları çok beğendim tekerlekleri kitlemeden muazzam yavaşlama sağlıyolardı (tabi o zaman yeni gelmişti bisikletler sağlamdı) o yüzden kampanalı frenleri de incelemenizi öneririm ama ben asfaltta v frenle uzun yolda da hiç sorun yaşamadım
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.