Şimdi Ara

Disk fren mi - v fren mi - hidrolik fren mi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
2
Favori
69.212
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: gurkans

quote:

Orijinalden alıntı: BiLq3

bazen diyorum ki ne gerek var disk frene, downhillci miyiz.. ama sonra disk frenin "tak-unut" özelliği aklımı çeliyor. resmen kafan rahat. gevşedi mi etti mi yok. kaldırımdan iniyosun yayı gevşer, merdivenden indirirsin pabucu yamulur, lastiğe sürter bilmem ne..

Onunda kendine has başka dertleri var :)

Sarf malzemesi pahalı
    Yedek parçası pahalı
    İyi bir fren almak isterseniz , yedek parça ve pad civata ıvır zıvırını bulmanız Türkiye şartlarında zor. Shimanodan bahsetmiyorum , fren kategorisinde çok daha iyileri var.
    Arızi bakımı nispeten zordur. (Asla yapılamaz değil, yabancı diliniz meraknınız ve eliniz biraz yatkınsa hallolmayacak sorun yok)
    V-frene göre ayarı daha hassastır. Ses takıntınız varsa bazen hayat çok zor olabilir :) Saatlerce bisiklete binmeden ayar yaparsınız. Özellikle giriş seviyesi bir modelse.
    O da gevşer ,zamanla kaliperin pozisyonu değişebilir, balatalar azaldığında kaliperin yeniden konumlaması gerekebilir her ne kadar paralel baskı yapsa da eşit oranda erimeyebiliyor padler.
    Yolda arıza ile karşılaşırsanız tek frenle devam edersiniz.
    Periyodik bakımı, yağ dolumu özel ekipman gerektirir. (Her ne kadar iki şırınga olsa da ucundaki bağlantı civataları ve o-ringini uydurmak kolay olmuyor) V-fren gibi 2dk da yaptım oldu da olmuyor.

Bunlara rağmen frenlerimden vazgeçer miyim , asla ;)

7 aydir surekli hidrolik frenli bir bisiklet kullaniyorum yagmur camur... hic bir sekilde ariza vs yapmadi ... balatalarida degistirmedim... bakimini yapiyorum ve beni uzmuyor... cok buyuk artilari var v frene gore...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kesinlikle hidrolik fren her gün 44 km yol giden biri olarak yazıyorum.2010 dan beri. V fren de kullandım ama en iyisi en yumuşağı en konforlusu hidrolik fren.bakım istemez kolay kolay ben üç yıl kullandım ne yağ nede parça değiştirdim.frenin kalitesi de önemli önceki frenim avid juicy 3 dü şimdiki shimano slx brm 675.tek yapacağın tozlanırsa nemli bezle silmek kolay kolay arıza yapmaz bakım istemez tabii kaza olmazsa.bütceni yazarsanız fren tavsiyesi yazabilirim.birde hidrolik v frenler var ağırlık takıntın varsa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sony kamera -- 26 Nisan 2014; 3:19:03 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yukselg

quote:

Orijinalden alıntı: gurkans

quote:

Orijinalden alıntı: BiLq3

bazen diyorum ki ne gerek var disk frene, downhillci miyiz.. ama sonra disk frenin "tak-unut" özelliği aklımı çeliyor. resmen kafan rahat. gevşedi mi etti mi yok. kaldırımdan iniyosun yayı gevşer, merdivenden indirirsin pabucu yamulur, lastiğe sürter bilmem ne..

Onunda kendine has başka dertleri var :)

Sarf malzemesi pahalı
    Yedek parçası pahalı
    İyi bir fren almak isterseniz , yedek parça ve pad civata ıvır zıvırını bulmanız Türkiye şartlarında zor. Shimanodan bahsetmiyorum , fren kategorisinde çok daha iyileri var.
    Arızi bakımı nispeten zordur. (Asla yapılamaz değil, yabancı diliniz meraknınız ve eliniz biraz yatkınsa hallolmayacak sorun yok)
    V-frene göre ayarı daha hassastır. Ses takıntınız varsa bazen hayat çok zor olabilir :) Saatlerce bisiklete binmeden ayar yaparsınız. Özellikle giriş seviyesi bir modelse.
    O da gevşer ,zamanla kaliperin pozisyonu değişebilir, balatalar azaldığında kaliperin yeniden konumlaması gerekebilir her ne kadar paralel baskı yapsa da eşit oranda erimeyebiliyor padler.
    Yolda arıza ile karşılaşırsanız tek frenle devam edersiniz.
    Periyodik bakımı, yağ dolumu özel ekipman gerektirir. (Her ne kadar iki şırınga olsa da ucundaki bağlantı civataları ve o-ringini uydurmak kolay olmuyor) V-fren gibi 2dk da yaptım oldu da olmuyor.

Bunlara rağmen frenlerimden vazgeçer miyim , asla ;)

7 aydir surekli hidrolik frenli bir bisiklet kullaniyorum yagmur camur... hic bir sekilde ariza vs yapmadi ... balatalarida degistirmedim... bakimini yapiyorum ve beni uzmuyor... cok buyuk artilari var v frene gore...

Memnuniyetinizin daim olmasını dilerim. Sizin 7 aydır kullandığınız hidrolik disk fren türünü ben 7 senedir kullanıyorum. Kullanımından bakımına birçok konuda bilgi sahibi oldum, daha da öğreneceğim şeyler çok fazla. Frenlerimden memnunum seviyorum, ama bu daha ucuza yakın performans ve konforu elde etmeyeceğim anlamında değil. Bu benim tercihim, ama başkasına tavsiye ederken v-fren tu kaka işe yaramaz hdirolik fren mutluluktur gibi bir yaklaşım, benim malım en iyisidir demekten öte birşey de değil. Ya da bildiğiniz v-fren noname plastik bacaklı frenlerden başkası değildir.

V-frenle ne çilesi çektiniz bilmiyorum ama orta halli bir v-fren ve bir jant seti ile çekebileceğiniz çok fazla bir çile yok, çünkü sistem çok basittir.

7 aydır balata değişmediyse zaten istatistik oluşturabilecek ölçüde kullanmamışsınız. Bu kadar narin kullanımda aldığınız frenin hidrolik olması bir fark yaratmaz. Dillere pelesenk olmuş yağmur çamurun da anladığım kadarıyla herkes için farklı anlamları var. Ayrıca ister ingilizce ister Türkçe küçük bir araştırma yapıp, insanların neler için yardım istediğine bakabilirsiniz.

Evet göze hoş görünür , geçtiğiniz köylerdeki çocuklar bisikletinize hayran gözlerle bakarlar bu da bazı kişilerde mutluluk hormonu salgılatabilir. Ama girdiğiniz yol stabilize yoldan öte değilse (şimdi mutlaka tepe inişi yapanlar çıkacaktır :) ) hangisini aldığınız farketmez bütçenize uygun olanı ve hoşunuza gideni alabilirsiniz, ikisi de sizi dildeiğiniz konforda durdurur ;) Hakimiyetin zor olduğu inişler yapacaksanız gerçekten tek parmakla dahi frenleme yapabileceğiniz için hidrolik frenden başka seçeneğiniz bulunmuyor.

• Hidrolik disk fren bakımının neresi pahalı arkadaşlar 3yılda bir yağ değişimi ve balata değişim masrafı var.Yaklaşık 1200kmdir hidrolik fren kullanıyorum takla atmayı bırakın ani frende arkanın kalktığını bile hatırlamıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: hhmercan

her bisikletci anlar anlamasına ama benim tercihim kesinlikle v fren.
    disk fren arıza yaptımı maliyeti fazla olur. maliyeti geç kullanımınıda ben sevmiyorum. Takla atmışlığım var. Allah korudu.
    Çok fren yapmayacağım diye bir olayda yok. Ergenlik yaşını aştıysanız zaten sadece ihtiyaç olursa kullanırsınız. Durduk yere kaydırmazsınız heralde :D Karşınıza birşey çıkınca da abanacazsınız illaki.
    Yağmurda çamurda illaki v frene göre artısı var ama öyle çok ciddi bir farkı yok. İkiside bisikleti durdurur.
    El hasılı kelam ben kesinlikle v fren derim.

Geçmiş olsun da v fren kullanır gibi hidrolik fren kullanırsanız tabi takla attırır. Ayrıca taklayı her türlü fren attırır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pcwolf28

quote:

Orijinalden alıntı: hhmercan

her bisikletci anlar anlamasına ama benim tercihim kesinlikle v fren.
    disk fren arıza yaptımı maliyeti fazla olur. maliyeti geç kullanımınıda ben sevmiyorum. Takla atmışlığım var. Allah korudu.
    Çok fren yapmayacağım diye bir olayda yok. Ergenlik yaşını aştıysanız zaten sadece ihtiyaç olursa kullanırsınız. Durduk yere kaydırmazsınız heralde :D Karşınıza birşey çıkınca da abanacazsınız illaki.
    Yağmurda çamurda illaki v frene göre artısı var ama öyle çok ciddi bir farkı yok. İkiside bisikleti durdurur.
    El hasılı kelam ben kesinlikle v fren derim.

Geçmiş olsun da v fren kullanır gibi hidrolik fren kullanırsanız tabi takla attırır. Ayrıca taklayı her türlü fren attırır.

bende aksini söylemedim ki zaten

• Herkes V onermesine ragmen gozumu karartip görüntü hevesi yüzünden Mosso Wldfire MD aldim. Zaten giris seviyesi bisiklet, frenler de cok klaote sistemler degil ama ben cok memnunum. 150 kilonetreye yakin yol yaptim trafikte Vye gore cok olmasa da fren avantaji vae gibi geliyor. 2 kere de camurlu araziye girdim tekerler camurdan gozukmezken disk fren canavar gibi çalışıyordu. O camurlu gunde aldigim zevkten sonra frenler lime asik oldum zaten. Bundam sonraki bisikletimse kesinlikle HD olacak

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hidrolikte fren koluna basınca takla atıyormuş gibi bir algı mı oluşmuş bana mı öyle geliyor avid elixir 7 ile 2500km'yi dolduruyorum. fren pedlerim 1000km daha götürür mü bilmem. arkada sorun yok fakat öndekiler iyice eridi. Yerlerini değiştirdim ben de. Bir süre daha böyle idare edeceğim. Ön jantı tamir için çıkartırsanız padlere sürtmeden oturtmak çok zor.
  • ben hidrolik disk frenli carraro 225 kullanıyorum 3gün oldu alalı.Gerçekten alıcaksanız hidrolik disk alın fren mesafesi çok kısalıyor ama dozajında kullanılmadıgında kötü sonuçlar elde edilebilir.
  • burakaydin kullanıcısına yanıt
    mekanik disk fren diske tek taraftan baskı yapıyormuş buda diski yamultabilir diye düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kahramancaliskan -- 23 Mart 2015; 21:32:05 >
  • Yokuş aşağı inerken, freni sıkarak iniyordum sıkılı tutarak bi anda arkadaki pabuç güce dayanamadı ve jantı tutması gerekirken vidası gevşemiş olsa gerek ağzı yukarı doğru tekere doğru döndü ve janttan kurtuldu arka iptal oldu önle durdum. Şuan kullandığım v fren fakat satıyorum (4-5 aylık ng 650 450 tl) sırf fren için disk frene geçicem.
  • gurkans G kullanıcısına yanıt
    ya abi tur bisikleti topluyprum ön tekerleği v fren yaptım arka jantı disk aldım disk fren 50 kilo yük ben 80 kiloyum disk frenle 120 kiloyla sorun yaşarmıyım yerine verip arka tekeri v li jant mi alayım çok da güzel görünümü ama :(
  • Herhangi bir sorun yaşamazsınız, disk fren olarak ne kullanıyorsunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: MonsterMMORPG

Ya ben bunları okudum. Hidrolik fren fazla sıkmanı engelliyormus ama ben zaten cok fren yapmayacağım.

Şimdi disk fren çok şekil gözüküyormuş ve sulu havalarda daha iyi çalışıyormus ama sulu ortamlardada cok işim olmayacak

v freninde bakımı felan cok kolaymış.

acaba disk fren mi alsam yoksa v fren mi alsam diyorum. disk fren bakımı zor mu ? her bisikletci anlar mı felan ?

tavsiyeniz nedir ?

bu iki üründen birini almayı planlıyorum

vfren :http://www.akildakal.com/Salcano-NG-650-V-29-Jant-Bisiklet_7023.html#0?ref=akakce&v=1.33.6

disk fren :http://www.akildakal.com/Salcano-NG-650-29-MD-Mekanik-Disk-Fren-Dag-Bisikleti_4107.html#0?ref=akakce&v=0.98.8

Dostum disk frenden her bisikletçi anlamaz.

Bu arada soruna kesin cevap veriyorum tabi ki hidrolik disk fren. Ama onun da balatalarının ayarını bile yapamıyor bazı bisikletçiler. Sen zamanla değiştiriyor duruma gelirsin merak etme.

Normal disk fren shimano nun herhani bir serisinden bahsediyorum balataları erime yapıyor doğal oalrak ama işte balata alıyorsun falan. Ayarını çekemiyor her bisikletçi sen bir de 25 tl falandı yanlış hatırlamıyorsam 3-4 yıl önce al tak falan.

Hidroliğe geçip capını büyütünce ciddi anlamda anlıyorusn farkını ama 250 euro verdiğimi hatırlıyorum tabi ki herşey parasına göre eğişiyor. V fren ise ciddi anlamda bakımı çok kolay ama yağmurda yaşta az tutma eğilimi gösteren frenlerdir. Ben tamamen tecrübelerimden yola çıkıyorum :) Bakımı çok kolay pabucu fazla yer tabi ki shimano dan güzel bir set alırsan pabucu erime yapmayabilir. Ben yol bisikletime 105 s almıştım 8 senedir milimetreer ile ölçülebilecek şekilde erime yaptı oradan biliyorum.

Ucuz ve kolay olsun dersen v fren. Bir alyan seti ile herşeyini halledebilirsin dakikalar içinde. Tamamen sana bağlı...

• İyi ayar yapilmis bi mekanik fren diski yamultmaz, gayet de durdurur.
    Bizde hidrolik sistem cok seviliyor ama yabanci kaynaklarda bir cok kisi var mekanik tavdiye eden

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bana sorarsanız mekanik disk frenden uzak durun. Eğer yağmurlu, karlı havada kullanmayacaksanız hidrolik disk'e de gerek yok. V fren'i tercih edin tamirini her yerde yaptırabilirsiniz. Siz de kolayca yapabilirsiniz. Hidrolik disk'in onarılması gerekince kolay onarılmıyor.
  • bozulma riski varsa kaza yapma bisikletle uçma riskide vardır.bozulma olasılığı var diye hd frenden vazgeçmen..v frenle uzun iniş yap bakalım ne olacak elin bileklerin ağrı yapacak.hd frende sadece serçe parmağınla fren yapabilirsin

• sana tavsiyem bi v frenli bisikleti kullan bi de hd freni kullan zaten fazla düşünmeden hd olanı alırsın

hd kolay kolay masraf çıkarmaz v frenden performans alamazsın ve ayarı kaçar sürekli
    diskte böyle bi sorun yok yağ bastırıyosun gerekirse tabi normal kullanımda 1.5 senede bi balataları değiştiriyosun hiçte sıkıntı çıkarmıyo yıllardır bisikletlerle haşır neşirim
    burda v fren diyenlerinde hidrolik fren hayalini içten içe kurduğunu tahmin edebiliyorum...
  • gurkans G kullanıcısına yanıt
    Peki abi ben kron xc 150 alcamda inşallah normal surcem dağa falan cikmicam ful asfalttayim hangi freni tavsiye edersin

• Çok fren yapmam demissin ama bi anda karşına araba çıkar bir şey çıkar durman gerekir. Mekanik diski kullanmak biraz zor gelebilir. Aniden yüklenmeden sakince basman lazim.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.