Şimdi Ara

Disk fren mi - v fren mi - hidrolik fren mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
76
Cevap
2
Favori
69.209
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ya ben bunları okudum. Hidrolik fren fazla sıkmanı engelliyormus ama ben zaten cok fren yapmayacağım.

Şimdi disk fren çok şekil gözüküyormuş ve sulu havalarda daha iyi çalışıyormus ama sulu ortamlardada cok işim olmayacak

v freninde bakımı felan cok kolaymış.

acaba disk fren mi alsam yoksa v fren mi alsam diyorum. disk fren bakımı zor mu ? her bisikletci anlar mı felan ?

tavsiyeniz nedir ?

bu iki üründen birini almayı planlıyorum

vfren :http://www.akildakal.com/Salcano-NG-650-V-29-Jant-Bisiklet_7023.html#0?ref=akakce&v=1.33.6

disk fren :http://www.akildakal.com/Salcano-NG-650-29-MD-Mekanik-Disk-Fren-Dag-Bisikleti_4107.html#0?ref=akakce&v=0.98.8

• quote:

Orijinalden alıntı: hhmercan

rica ederim. seçmiş olduğunuz marka modelde başlangıç için güzeldir bu arada :)
    Gayet tarafsız bi şekilde şöyle anlatabilirim.

V-FREN
    Avantajları :
    - Çalışma prensibi basittir, sorun oluştugunda kolayca tespit edilip çözülebilir
    - Yaygın kullanımından dolayı parçaları çok bulunur , tamiri kolaydır
    - Hafiftir
    -Ucuzdur
    - Çok bakım istemez , istesede gayet rahatlıkla yapılabilir.
    Dezavantajları :
    - Performans kaybı için jant yanağının bile ıslanması yeterlidir. Bu da en ufak bi su birikintisinde bile gerçekleşebilir. Bu durum neticesinde yağmurda , çamurda vs. ciddi sorunlara yol açabilir (Fren mesafesinin uzaması sonucunda)
    - Jant akordundan etkilenir

Hidrolik Fren
    Avantajları:
    - Mükemmel bir tutuş sağlar. Yani fren koluna sanki böceğe vurur gibi orta parmagınızı baş parmagınıza birleştirip vursanız bile etkisini hissedersiniz.
    - Zaten hidrolik sistemlerin nerelere kadar girdiğine bakarsanız , frenleme konusundada kullanılmasına şaşırmamak lazım.
    - Çamurdan vs. etkilenebilmesi için tekerleğin göbeğine kadar çamura girmeniz gerekir. Bu durumdada endişelenmeniz gereken fren degildir bana göre.
    Dezavantajları:
    - Bakım ister ve bakımı çok kolay degildir.
    - Hatta her bisikletçi bile bakımını ve tamirini yapamaz. Bu hem yeni bir teknoloji olması hem de komplike bir yapısının olmasından dolayıdır.
    - Aynı şekilde parça bulması cok zordur.
    - Ağırdır
    - Bisiklet Fiyatına etkisi büyüktür.

Mekanik Disk: Açıkça belirtiyim disk fren hakkında pek bir bilgim yok, kulaktan duyma bilgilerimi yazicam.
    - Bana göre disk fren estetik olarak ayrı hava katıyor bisiklete görüntüsü gerçekten güzel
    - Fakat bilgidim kadarıyla telin gerilmesi sistemine dayanarak calistigi icin şöyle düşünün , tekerleği en dışından parmagınızı sürterekmi durdurmak kolaydır yoksa göbeğe sürterek mi ? Tabiki göbeğe sürterek. Bu durumda dönen tekerleği merkezden durdurmak icin daha fazla kuvvete ihtiyacınız olacak. Ancak tele uygulayabileceginiz kuvvet sınırlı oldugundan mekanik disk bu konuda zayıf kalıyor.
    - Ayrıca bu durumda fazla ısınma oldugundan fren telinin deforme olmasına sebep olabiliyor(muş).
    - Performansına görede ağırlık problemi var işin içinde.

Benim tercihim ise , mtb , downhill vs. kullanacaksanız kesinlikle hidrolik fakat şehir , tur bisikletiyse V frenden ilerisine gerek yok.
    Yapay Zekanın Yanıtı

Bisiklette V Fren mi Disk Fren mi Hidrolik Fren mi?

Bisiklet frenleri, sürüş güvenliği ve performansı için hayati önem taşır. Farklı fren türleri mevcuttur ve hangisinin sizin için en uygun olduğuna karar vermek kafa karıştırıcı olabilir. İşte en yaygın fren türlerinin karşılaştırması:

V Fren

• Avantajlar: Hafif, basit ve bakımı kolaydır.
    • Dezavantajlar: Islak koşullarda daha az verimlidir, çamur toplayabilir ve ayar gerektirir.

Mekanik Disk Fren

• Avantajlar: V frenlere göre daha güçlüdür, her türlü hava koşulunda güvenilirdir ve daha az bakım gerektirir.
    • Dezavantajlar: V frenlerden daha ağırdır, biraz daha karmaşıktır ve kablo sürtünmesi frenleme performansını etkileyebilir.

Hidrolik Disk Fren

• Avantajlar: En güçlü frenleme gücü, her türlü hava koşulunda mükemmel performans ve minimum bakım gerektirir.
    • Dezavantajlar: En pahalı seçenektir, kurulumu daha karmaşıktır ve hidrolik sıvının zamanla değiştirilmesi gerekir.

V Fren mi Mekanik Disk Fren mi?

Hafiflik, basitlik ve uygun fiyatlılık sizin için öncelikliyse V frenler uygun olabilir. Daha fazla frenleme gücü ve her koşulda güvenilirlik arıyorsanız mekanik disk frenleri düşünün.

V Fren mi Hidrolik Fren mi?

En iyi frenleme performansı istiyorsanız hidrolik disk frenler en iyi seçimdir. Bununla birlikte, daha yüksek maliyet ve daha karmaşık kurulum süreci göz önünde bulundurulmalıdır. V frenler, daha az talepkar sürücüler için uygun bir alternatiftir.

Sonuç

En iyi fren türü, bireysel ihtiyaçlarınıza ve sürüş tarzınıza bağlıdır. Hafiflik ve kolay bakım için V frenleri, daha iyi frenleme gücü ve güvenilirlik için mekanik disk frenleri ve en üst düzey performans için hidrolik disk frenleri düşünün.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bana göre ikinci linkteki mekanik disk frenli bisiklete para verilmez. Ben olsam v frenlisini alırım. Hem daha ucuz hem de bakımı kolay.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Growlithe

Bana göre ikinci linkteki mekanik disk frenli bisiklete para verilmez. Ben olsam v frenlisini alırım. Hem daha ucuz hem de bakımı kolay.
    her bisikletci anlar anlamasına ama benim tercihim kesinlikle v fren.
    disk fren arıza yaptımı maliyeti fazla olur. maliyeti geç kullanımınıda ben sevmiyorum. Takla atmışlığım var. Allah korudu.
    Çok fren yapmayacağım diye bir olayda yok. Ergenlik yaşını aştıysanız zaten sadece ihtiyaç olursa kullanırsınız. Durduk yere kaydırmazsınız heralde :D Karşınıza birşey çıkınca da abanacazsınız illaki.
    Yağmurda çamurda illaki v frene göre artısı var ama öyle çok ciddi bir farkı yok. İkiside bisikleti durdurur.
    El hasılı kelam ben kesinlikle v fren derim.
  • quote:

her bisikletci anlar anlamasına ama benim tercihim kesinlikle v fren.
    disk fren arıza yaptımı maliyeti fazla olur. maliyeti geç kullanımınıda ben sevmiyorum. Takla atmışlığım var. Allah korudu.
    Çok fren yapmayacağım diye bir olayda yok. Ergenlik yaşını aştıysanız zaten sadece ihtiyaç olursa kullanırsınız. Durduk yere kaydırmazsınız heralde :D Karşınıza birşey çıkınca da abanacazsınız illaki.
    Yağmurda çamurda illaki v frene göre artısı var ama öyle çok ciddi bir farkı yok. İkiside bisikleti durdurur.
    El hasılı kelam ben kesinlikle v fren derim.

teşekkürler cevap için

• rica ederim. seçmiş olduğunuz marka modelde başlangıç için güzeldir bu arada :)
  • quote:

rica ederim. seçmiş olduğunuz marka modelde başlangıç için güzeldir bu arada :)

V-FREN
    Avantajları :
    - Çalışma prensibi basittir, sorun oluştugunda kolayca tespit edilip çözülebilir
    - Hafiftir
    -Ucuzdur
    Dezavantajları :
    - Performans kaybı için jant yanağının bile ıslanması yeterlidir. Bu da en ufak bi su birikintisinde bile gerçekleşebilir. Bu durum neticesinde yağmurda , çamurda vs. ciddi sorunlara yol açabilir (Fren mesafesinin uzaması sonucunda)

Hidrolik Fren
    Avantajları:
    - Mükemmel bir tutuş sağlar. Yani fren koluna sanki böceğe vurur gibi orta parmagınızı baş parmagınıza birleştirip vursanız bile etkisini hissedersiniz.
    - Zaten hidrolik sistemlerin nerelere kadar girdiğine bakarsanız , frenleme konusundada kullanılmasına şaşırmamak lazım.
    - Çamurdan vs. etkilenebilmesi için tekerleğin göbeğine kadar çamura girmeniz gerekir. Bu durumdada endişelenmeniz gereken fren degildir bana göre.
    Dezavantajları:
    - Hatta her bisikletçi bile bakımını ve tamirini yapamaz. Bu hem yeni bir teknoloji olması hem de komplike bir yapısının olmasından dolayıdır.
    - Ağırdır

Mekanik Disk: Açıkça belirtiyim disk fren hakkında pek bir bilgim yok, kulaktan duyma bilgilerimi yazicam.
    - Bana göre disk fren estetik olarak ayrı hava katıyor bisiklete görüntüsü gerçekten güzel
    - Fakat bilgidim kadarıyla telin gerilmesi sistemine dayanarak calistigi icin şöyle düşünün , tekerleği en dışından parmagınızı sürterekmi durdurmak kolaydır yoksa göbeğe sürterek mi ? Tabiki göbeğe sürterek. Bu durumda dönen tekerleği merkezden durdurmak icin daha fazla kuvvete ihtiyacınız olacak. Ancak tele uygulayabileceginiz kuvvet sınırlı oldugundan mekanik disk bu konuda zayıf kalıyor.
    - Ayrıca bu durumda fazla ısınma oldugundan fren telinin deforme olmasına sebep olabiliyor(muş).

Benim tercihim ise , mtb , downhill vs. kullanacaksanız kesinlikle hidrolik fakat şehir , tur bisikletiyse V frenden ilerisine gerek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Airdedroid -- 22 Nisan 2014; 17:00:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Airdedroid

V-FREN
    Avantajları :
    - Hafiftir
    -Ucuzdur
    Dezavantajları :

Hidrolik Fren
    Avantajları:
    Dezavantajları:
    - Ağırdır

Alıntıları Göster
    tüm fren sistemleri düzgün çalışır şu bu o ayrımı yapmaya gerek yok hepsinin avantajıda var dezavantajıda , bisikleti alırken marka model vs seçmediyseniz v fren ve disk fren uyumlu bir model seçin beğenmezseniz değiştirirsiniz. yok modele karar verdiyseniz v fren mi hd mi md mi olsun diyorsanız zaten bisikletçiye gidip deneme sürüşü yapıp alma imkağınınız var orada dener alırsınız.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kampana Fren Disk Fren Muhabbeti
    11 yıl önce açıldı
    Fren Disk ve Balata
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bizim arkadas 850 tlya bi carraro aldi hidrolik disk frenlerden biri yamuldumu noldu bilmiyoruz surtuyor simdi sadece disk 20tl sıkan alet felan da pahali bence v fren ideal ve yeterli gerek yok ikiside durduruyor mu durduruyor neden hem daha fazla odeyip hem daha cok bakim yapayim ki beyin bedava:)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hamza5806

Bizim arkadas 850 tlya bi carraro aldi hidrolik disk frenlerden biri yamuldumu noldu bilmiyoruz surtuyor simdi sadece disk 20tl sıkan alet felan da pahali bence v fren ideal ve yeterli gerek yok ikiside durduruyor mu durduruyor neden hem daha fazla odeyip hem daha cok bakim yapayim ki beyin bedava:)
    Hidrolik disk frenin bakımı ve arızasının tamiri çok daha masraflı olur. Çok işim olmaz diyorsun, o yüzden V al.
  • Hidrolik fren en iyisi bakımı zordur ve pahalıdır ama tepkileri gayet iyidir, fren mesafesi kısadır, özellikle arazide çok keyiflidir. Tabi kullanım amacına göre seçmek lazım şehir içinde kullanılacaksa v fren de yeter

• Ben mekanik Disk fren tavsiye ederim ben kullanıyorum 2 yıldır hiç bakım yapmadım sadece jant çıkarıp taktıktan sonra sürtmemesi için ayarını yapıyorum
    Duruşta ise çok çok performanslı olduğunu söyleyebilirim hidrolik frenli de kullanıyorum ama bence yumuşaklığı haricinde duruş konusunda sıkıntı yok
    Hatta acil durumlarda tecrübeniz biraz azsa önünüze bir şey çıktığında hidrolik çok yumuşak olduğu için köklemesi kolaydır ve sizi düşürebilir ama mrkanikte bir sertlik olduğundan ani hareketlerde daha çok affesdicidir
    NOT. Ben kendi mekanik frenimden oldukça memnunum fakat diğerlerini bilemiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: burakaydin

Ben mekanik Disk fren tavsiye ederim ben kullanıyorum 2 yıldır hiç bakım yapmadım sadece jant çıkarıp taktıktan sonra sürtmemesi için ayarını yapıyorum
    Duruşta ise çok çok performanslı olduğunu söyleyebilirim hidrolik frenli de kullanıyorum ama bence yumuşaklığı haricinde duruş konusunda sıkıntı yok
    Hatta acil durumlarda tecrübeniz biraz azsa önünüze bir şey çıktığında hidrolik çok yumuşak olduğu için köklemesi kolaydır ve sizi düşürebilir ama mrkanikte bir sertlik olduğundan ani hareketlerde daha çok affesdicidir
    eğer, yağmur çamur içinde gitmeyecekseniz v fren ideal, ha ben mtb alıp iniş aparım derseniz kesinlikle hidrolik disk. aslında mekanik disklere olan bakış kötülüğünü ben kullanım hatasına çekiyorum, halbuki hidrolik frenden pekde farkı yok

• quote:

Ben mekanik Disk fren tavsiye ederim ben kullanıyorum 2 yıldır hiç bakım yapmadım sadece jant çıkarıp taktıktan sonra sürtmemesi için ayarını yapıyorum

Aynen özellikle on frende hidrolik baya sıkıntı olabilir mekanik de gordum ama surme firsatim olmadi

• quote:

Orijinalden alıntı: hamza5806

quote:

Aynen özellikle on frende hidrolik baya sıkıntı olabilir mekanik de gordum ama surme firsatim olmadi

Acil durumlarda ve inişlerde nasıl fren yapacağınız bilmiyorsanız hidrolik, mekanik ya da v-fren olması birşey değiştirmez. Her üçü de yanlış postürde size takla attırabilecek kadar güçlüdür herhangi bir arızası yoksa. Frenleme yaparken vücut ağırlığınız arka teker üzerine binmeli ve kollarınız da gergin pozisyonda durmalı. Bu hem arka tekerin yüzey ile arasındaki sürtünme kuvvetini arttırır ve durmanızı kolaylaştırır hem de ön tekerin yere temas ettiği nokta ile ağırlık merkeziniz arasındaki mesafe artacağından takla atmanız için gereken momenti arttırır ve arka tekeriniz yerden çok daha zor kesilir.

• Bütçenin sıkıntı vermeyeceğini dusunuyorsan disk fren derim ama daha uygun olsun dersen v fren tercih et derim hem bakimi kolay olur hem rahat olur

• ben ısrarla V almayı düşünüyordum ama deneyince fikrim değişti ve kesin olarak disk almaya karar verip aldım.

nedeni ise, şöyle yani V den sonra disk i deneyince (hidrolik disk) müthiş bir konfor farkı hissettim. diskte adeta ne kadar fren sıktığını hissediyor gibiyim, daha hassas yani daha ince ayar ile fren sıkabildim. ve en önemlisi ise, ben güçlü kaslı kalıplı bi insan değilim. ellerim de güçlü değil. V frende telin çekilmesi esnasında telin kıvrım noktalarındaki sürtünmeden dolayı olsa gerek, disk frene oranla daha fazla sıkmam gerekiyordu frenleme için.

tabi yol bisikleti alınca gene V fren alacaz ama dağ bisikletimde şu an için memnunum disk frenden.

bir de şu var, disk fren bakımı bilgi isteyen iştir ama bakım sayısı V ye göre daha azdır. V frende pabuç değişimi ve pabuç eskidikçe aşındıkça ayar yapma olayları daha sık aralıklarla gerekebiliyor ama tabi bunların hepsi kolay işlemler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Diskle hidroligin farki ne ki? Hidrolik olması icin zaten disk olmalı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kesinlikle hidrolik fren diyorum... 20 yildan beri v fren kullandim... ve yillardir iskence cekmisim... surekli pabuc degisimi... surekli tel degisimi...pabuc tekere degiyormu acaba ... 2 defa tekere degdigi icin dis lastik parasi gitti... yagmurlu havalarda istedigin kadar sik fren mesafesiyle bursaya varirsin... artik belli bir yasa gelen kisiler kesinlikle hidrolik fren kullanmali... daha guvenli kullanim... 8-9 ayda bir balata degisiminden baska hicbir bakim grlerektirmez... disklere yag bulasmazsa ve iyi korudugun surece sadece balata degisimi yaparsin... v fren masrafi daha fazla... hidrolikte bu senede max 2 defa balata degistirirsin baskada bisey yapmazsin... benim yas 26... 20 seneden beri v fren kullandim ve yillardir hidrolik almadigima cok pismanim... en son bisikletim calindiktan sonra 6 ay once calindi ve hidrolik bir bisiklet arastirmasi yaparak boyumda 180 oldugu icin salcano ng 650 29 jant hd aldim... yaklasik 5 aydan beri kullaniyorum aldigim gun orta gobegi rulmanliya cevirdim ve bisiklet canavar gibi.. hic bir sikinti yasamadim... size tavsiyem boyunuz 175 ve uzeri ise 29 jant hidrolik bir bisiklet almanizdir...

• quote:

Orijinalden alıntı: yukselg

kesinlikle hidrolik fren diyorum... 20 yildan beri v fren kullandim... ve yillardir iskence cekmisim... surekli pabuc degisimi... surekli tel degisimi...pabuc tekere degiyormu acaba ... 2 defa tekere degdigi icin dis lastik parasi gitti... yagmurlu havalarda istedigin kadar sik fren mesafesiyle bursaya varirsin... artik belli bir yasa gelen kisiler kesinlikle hidrolik fren kullanmali... daha guvenli kullanim... 8-9 ayda bir balata degisiminden baska hicbir bakim grlerektirmez... disklere yag bulasmazsa ve iyi korudugun surece sadece balata degisimi yaparsin... v fren masrafi daha fazla... hidrolikte bu senede max 2 defa balata degistirirsin baskada bisey yapmazsin... benim yas 26... 20 seneden beri v fren kullandim ve yillardir hidrolik almadigima cok pismanim... en son bisikletim calindiktan sonra 6 ay once calindi ve hidrolik bir bisiklet arastirmasi yaparak boyumda 180 oldugu icin salcano ng 650 29 jant hd aldim... yaklasik 5 aydan beri kullaniyorum aldigim gun orta gobegi rulmanliya cevirdim ve bisiklet canavar gibi.. hic bir sikinti yasamadim... size tavsiyem boyunuz 175 ve uzeri ise 29 jant hidrolik bir bisiklet almanizdir...

telle calisan mekanik freni ise kesinlikle onermem cunku diski tek taraftan sikiyor ve bu tek taraftan siktigi icinde diski zamanla yamultuyor... mekanik alacaginiza v fren alin daha iyi... ama ben hidrolik fren oneriyorum...

• quote:

Orijinalden alıntı: ps_hero

Diskle hidroligin farki ne ki? Hidrolik olması icin zaten disk olmalı.

hidrolik disk demek kapali fren sistemi ve hidrolik yag basinci ile calisan sistem ama bir cesidi de var...oda mekanik fren.. hidroligin kopyasi diyebiliriz ... telle calisiyor ve diski tek taraftan sikiyor... tek taraftan sikmasida zamanla diskin yamulmasina neden oluyor...

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.