Şimdi Ara

Disk Hatası (Nüksetti)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
5.504
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 500gb seagate 418as kullanıyorum fakat dün masaüstündeyken donma ve kilitlenmeler oldu ve resetlendi bilgisayar açılırken disk okuma hatası ctrl alt del yazısı çıktı 1-2 kez bilgisayarı kapatıp açınca bilgisayar açıldı fakat yine aynı sorun oldu hdtune le bad sektor taraması yaptım bir sorun çıkmadı bilgisayar loglarına bir sürü hata var

\Device\Ide\IdePort2 üzerinde bir eşitlik hatası belirlendi.
    Sürücü, \Device\Harddisk0\D üzerinde bir denetleyici hatası belirledi.
    \Device\Ide\IdePort3 aygıtı, zaman aşımı bitiminden önce tepki vermedi.
    Sayfalama işlemi sırasında \Device\Harddisk0\D aygıtında bir hata algılandı.

format çektim fakat yine bilgisar açıldıktan sonra masaüstünde kilitlenme donmalar oldu hdd nin anakarttaki sata yuvasını değiştirdim pek bişey değişmedi sorun herzaman olmuyor bilgisayar düzgünde çalışıyor olduğu zamanlar loglarda yukardaki hatalardan doluyor acaba sorun hdd demi yoksa başka birşeydemi xp kullanıorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thevincent -- 26 Kasım 2009; 9:32:11 >

• bios ta IDE SATA Ayarları normalmi??
  • Bilgisayarınıza HDTune programını çalıştırtın ve error taraması yaptırın.Kırmızı kutular hatayı gösterir ve tek çözümü HDD'yi değiştirmek veya onarmaktır.Oradan kırmızı kutu sorunları almıyorsanız aradaki bağlantı kabloların tam takılı olduğundan emin olun..
  • hocam sorun orda işte hdtune ile quick scan olmadan tarattırdım bütün kutucuklar yeşil bir sorun çıkmadı kablolardada bir sorun yok biosda ayarlar normal fakat neden böyle oldu anlamadım
  • quote:

Orijinalden alıntı: thevincent

hocam sorun orda işte hdtune ile quick scan olmadan tarattırdım bütün kutucuklar yeşil bir sorun çıkmadı kablolardada bir sorun yok biosda ayarlar normal fakat neden böyle oldu anlamadım

Hocam o zaman sorun chipsetlerde olabilir.HDTube Chipseti ayarlamaz.Görünüşe göre HDD'nizde Bad Sector bulunmuyor.Bu yüzden garanti kapsamında bulunabilir.Siz garantiye veye teknik servise gönderebilirsiniz.
  • quote:

hocam sorun orda işte hdtune ile quick scan olmadan tarattırdım bütün kutucuklar yeşil bir sorun çıkmadı kablolardada bir sorun yok biosda ayarlar normal fakat neden böyle oldu anlamadım

kablolarda sorun yok derken eğer kabloları değiştirdiyseniz tamam.
    değiştirmediyseniz değiştirin derim. buna benzer sorunu bende yaşadım sonunda kablodan çıktı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: reyta

quote:

kablolarda sorun yok derken eğer kabloları değiştirdiyseniz tamam.
    değiştirmediyseniz değiştirin derim. buna benzer sorunu bende yaşadım sonunda kablodan çıktı.

dediğiniz gibi kabloyu değiştim hocam 3-4 gündür sorun yok teşekkürler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Harddisk Hatası
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 32mb cash li 500gb seagatelerin bazılarında firmware hatası var. bu tür sorunlar onlarda oluyordu. Seagate tin sayfasonda gerekli açıklamalar var. O hdd ye güvenmeyin ve bilgilerinizin biran önce yedeğini alın.
    sizin hdd niz sorunlu firmwarelerdense biran önce firmware updateti yapmanız gerekiyordur. firmware versiyonunu yazabilir misiniz? hdtune söyler.
  • kablo değiştirmekde işe yaramadı windows 7 yükledim yine aynı şekilde donmalar ve hatalar hocam hdd yeni daha önce böyle birşey olmuyordu durduk yere başladı seagatein 500gb 16mb olanını kullanıyorum firmware version : CC35 yazıyor
    bir sürü Sürücü, \Device\Ide\IdePort2 üzerinde bir denetleyici hatası belirledi. hatası var sorun kesin hdd midir
  • hdd yi başka bir pc de deneyin derim ama sorun büyük ihtimal diskte. bozulmuş olabilir. garantiye verin belki değiştirirler.
  • garantiye vermeyi düşünüyorum ama dvmlı yapmıyor bu hatayı 2-3 günde bir oluyor ama göndermekten başka çarem yok
  • Benzer sorun bende de var... Sırf bu yüzden hdd değiştirdim 3 defa ama sorunun anakartın sata ide denetleyicilerinde olduğuna hükmettim. Zira burası bir internetkafe ve daha önce benim bilgisayarımda olan her iki harddisk farklı müşteri bilgisayarlarında sorunsuz çalışmakla (320gb ve 500gb) beraber şu an için bilgisayarımda 1tb diskler takılı iken de haftada bir veya iki haftada bir yaşanan bu ansızın kilitlenme ve beraberinde disk hatası devam etmekte... Dediğim gibi bu sıkıntı kuvvetle muhtemel anakartın denetleyicileri ile alakalı... Bir zaman sonra anakartı garantiye göndermeyi düşünüyorum... Bu arada anakartım Gigabyte p35-ds3l...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Özger -- 22 Aralık 2009; 21:35:40 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.