Şimdi Ara

Format atamama, bir garip hdd ve ssd hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
5.056
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar dün salondaki nispeten ağırlaşan htpc bilgisayarıma Kingston 120gb HyperX 3K ssd taktım ve windows kurulumunu yaptım ve hatta ssd test sonuçlarını bir başlıkta paylaştım. Buraya kadar bir sorun yoktu.

Daha sonra bios'a girip işlemciye ufak bir OC (300mhz kadar) yapmaya çalıştım. Küçük OC denememden sonra salondaki htpc açılmadı ben de bios pilini söküp varsayılan ayarlara dönmesini sağladım. Daha sonra format atmaya kalktığımda windows ön yüklemeyi yapıyor fakat aşağıdaki siyah Starting Windows ekranında kalıyordu. Daha sonra emin olabilmek için farklı usb diskler ile farklı windows sürümleri denedim. Onlarda da değişen bir durum olmadı.

Daha sonra ssd'yi diğer bilgisayara takıp orada windows kurayım dediğimde diğer resimdeki sarı ünlemli "windows yeni bir sistem partisyonu yaratamadı yada varolan bir tane bulamadı" şeklindeki hatayı alıyorum. Aynı şekilde htpc'de kullandığım diğer 1TB'lık HDD de aynı şekilde hata veriyor. Daha sonra birkaç farklı denemeden sonra htpc'de de siyah ekranı geçip windows kurulum ekranına ulaşmayı başardım ama henüz orayı geçemedim.

Bunun dışında ram kaynaklı bir hata olabileceğini düşünerek diğer pc'nin ramlerini takarak da deneme yaptım ama o da işe yaramadı.

İşin ilginç yanı sağlam pc'ye ssd'yi takıp windows çalışırken usb üzerinden format işlemine başladığımda ssd'ye windows kurabiliyorum. Windows kurulduktan sonra masaüstüne kadar geldim ve çalışır halen gelen windows'un olduğu ssd'yi ve kurulumu birlikte yaptığım ramlerden bir tanesini diğer pc'ye taktım fakat windows ssd üzerinden boot etmedi.

Dediğim gibi normal windows kurulumunda hdd ve ssd'ye neden kurulum yapamadığımı anlasam belki sorunu çözeceğim ama çözüm bulamadım bir türlü. Bu konuda yardımcı olabilecek arkadaşlara müteşekkir olurum.

Sevgiler, saygılar
     Format atamama, bir garip hdd ve ssd hatası Format atamama, bir garip hdd ve ssd hatası

• turuncu55 kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar çözüm bulamadım hala. Windows üzerinden ssd ve hdd'yi ne şekilde formatlasam da bir türlü düzeltemedim. Yardımlarınızı bekliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Repaire girip komut satırından yeni partition oluşturmayı dener misiniz ?

Edit: Bundan önce sistemdeki diğer harddiskleri çıkarıp deneyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emir.ksk -- 6 Ekim 2014; 19:39:02 >
  • Windows kurulum kısmından tamir olayını diyorsanız onu yaptım ama sonuç alamadım.

Dos ortamında en son 20 sene önce birşeyler yapmışımdır. Hep unuttum o işleri, açıkçası risk almak istemiyorum. En kötü Çarşamba günü ssd'yi aldığım yere kasayı bırakacağım. Onlar halletsin.

Başka da aklıma gelen bir çözüm yok şu an için.

• quote:

Orijinalden alıntı: turuncu55

Windows kurulum kısmından tamir olayını diyorsanız onu yaptım ama sonuç alamadım.

Dos ortamında en son 20 sene önce birşeyler yapmışımdır. Hep unuttum o işleri, açıkçası risk almak istemiyorum. En kötü Çarşamba günü ssd'yi aldığım yere kasayı bırakacağım. Onlar halletsin.

Başka da aklıma gelen bir çözüm yok şu an için.

Windows XP'nin format arayüzü ile format atmayı dener misiniz ?

http://guncelwindows.com/windows-xp/2678-windows-xp-professional-sp3-x86-turkce-mayis-2014-final-32-bit.html

• Tamam dostum. Şimdi xp indiriyorum, bir de onunla format atayım umarım. Sonucu 10-15dk'ya buraya yazarım.
  • Valla torrent'ten bir xp indirdim. Bir tane program aracılığıyla bootable USB disk yarattım. İlk kurulum menüsü bir garip çıktı ama birkaç denemeden sonra Windows ön yüklemesine geçti. Fakat yine starting Windows yazıp öylece kalıyor.

Arada bir yerde sabit sürücüleri bulamıyor gibi bir yazı yazmıştı. Acaba bu arada hdd ve ssd'yi kayıp mı ediyor ki? Çünkü biostan raid'i achi yapınca diskleri görmüyor. Ide yapınca görüyor. Enteresan bir durum vallahi. Biosta da achi ile ilgili başka bir seçenek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turuncu55 -- 7 Ekim 2014; 0:24:45 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Valla torrent'ten bir xp indirdim. Bir tane program aracılığıyla bootable USB disk yarattım. İlk kurulum menüsü bir garip çıktı ama birkaç denemeden sonra Windows ön yüklemesine geçti. Fakat yine starting Windows yazıp öylece kalıyor.

Arada bir yerde sabit sürücüleri bulamıyor gibi bir yazı yazmıştı. Acaba bu arada hdd ve ssd'yi kayıp mı ediyor ki? Çünkü biostan raid'i achi yapınca diskleri görmüyor. Ide yapınca görüyor. Enteresan bir durum vallahi. Biosta da achi ile ilgili başka bir seçenek yok.

O aşamada sadece ssd takılı değil mi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yok hdd'yi de takmıştım. Fark eder mi ki?
  • Hocam tuhaf bir durum. Benim de aklıma gelen sadece hddye ide modda bir format atmanız. Hiç ssd ve ahci yokmuş gibi. Denemediyseniz eğer.

• DGMI kullanıcısına yanıt
    Cevap için teşekkürler.

Onu da denedim ama hdd'leri seçtiğimiz yere gelemediğim için onu da yapamıyorum. Sadece diğer pc'de çalışan windows üzerinden yeni kurulum yapabiliyorum. yeni kurulum yaptığım hdd yada ssd'yi diğer pc'ye geçirince no bootable device diyor. Anlayacağınız deli oldum
  • Rica ederim öyleyse anakartınızda veya disklerinizde bir tutarsızlık olabilir. Sağlam bilgisayardaki diski bozuk bilgisayarda denediniz mi? Kablolarda bile sorun olabilir.

Düzenleme: Hız aşırtma, direk anakarta hasar verebiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DGMI -- 7 Ekim 2014; 3:22:18 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
    Valla sağlam pc'deki hdd'yi riske atmak istemedim. Onu da bozup, çalışandan da olmayı göze alamadım :-)

Türlü çeşit kablo ile denedim, kablolarda bir sorun yok diye düşünüyorum. Muhtemelen hız aşırtma ile anakarta bir halt oldu. O yüzden kurulum başlangıcında gördüğü hdd'leri sonradan göremiyor olabilir diye düşünüyorum. Windows'da kurulacak hdd göremeyince sapıtıp kalıyor diye düşünüyorum ama çalışan bilgisayarda neden format atılmıyor, ona bir çözüm bulamıyorum.
  • Anlıyorum. Muhtemelen. Bir arkadaşımın da ekran kartına bir haller oluyordu. Evet orası tuhaf. Aklıma gelen anakartla birlikte hddlerin de kimyası bozulmuş olabilir ya da veri kalıntısı kalmış olabilir mi, low level format bunu düzeltebilir mi acabaa?

Low level format olayını maalesef bilmiyorum. Ama artık uğraşamayacağım, sıkıldım vallahi. Parası neyse vereyim, yapsın bilgisayarcı durumuna geldim Koca bayramı pc başında geçirtti zıkkım.
  • turuncu55 kullanıcısına yanıt
    quote:

Low level format olayını maalesef bilmiyorum. Ama artık uğraşamayacağım, sıkıldım vallahi. Parası neyse vereyim, yapsın bilgisayarcı durumuna geldim Koca bayramı pc başında geçirtti zıkkım.

bundan sonra adımı unutma birşeye başın sıkışınca mention ' larsan cevapsız kalmazsın, keşke daha önce bana sorsaydın 5 dkda hallederdik.

Kesin çözümü veriyorum.

Sorunsuz bir windows 7 sürümünün iso'sunu Windows 7 Usb Tool programı ile USB ' ye at ve sonra tekrar aynı format işlemlerini yap, diski DELETE ile sil sonra NEW diyerek Primary şekline gelince NEXT diyerek kur. %100 olacaktır.

Win7 Usb tool programının linki ve resimli anlatımı için imzamdaki win7 anakonuya bakabilirsin, ayrıca sorunsuz bir win7 bulmana yardımcı olacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 7 Ekim 2014; 4:38:37 >

• İlginiz için teşekkürler Murat Bey

Ama zaten format olayını USB bellek üzerinden daha önce de sorunsuz olarak kurulum yaptığım Windows sürümlerini kullanarak denedim. Bu konulara yabancı biri değilim.

• quote:

İlginiz için teşekkürler Murat Bey

Ama zaten format olayını USB bellek üzerinden daha önce de sorunsuz olarak kurulum yaptığım Windows sürümlerini kullanarak denedim. Bu konulara yabancı biri değilim.

Hocam dediğimi yapın, aynı sorunu daha bugün bu şekilde çözdüm arkadaşın usb ' den bu sorunu verdi benim anlattığım yolla yaptığım usbden sorunsuz kuruldu beni dinleyin çözüm budur.

yani buna windows seçiyor felan da diyebilirsin başka bilgisayarlarda sorun yapmayan windowslar bu şekilde SSD ' lerde sorun yapıyor windows ' un çok özenle seçilmesi ve dediğim programla atılması şart.

çözünce dua edeceksiniz bana.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 7 Ekim 2014; 4:51:35 >

• quote:

tam olarak ben de bilmiyorum ama HD Tune programında erase disk vardı, o da low level format oluyor herhalde ya da ona yakın bir şey. Ancak low level formatta diskin içindeki plakayı kazımaktan falan bahsediyorlar. Gerçi şu an da disk atıl duruyor ama... SSD'de nasıl oluyor bilmiyorum low level format.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DGMI -- 7 Ekim 2014; 5:03:32 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bjk__murat

quote:

bundan sonra adımı unutma birşeye başın sıkışınca mention ' larsan cevapsız kalmazsın, keşke daha önce bana sorsaydın 5 dkda hallederdik.

Kesin çözümü veriyorum.

Sorunsuz bir windows 7 sürümünün iso'sunu Windows 7 Usb Tool programı ile USB ' ye at ve sonra tekrar aynı format işlemlerini yap, diski DELETE ile sil sonra NEW diyerek Primary şekline gelince NEXT diyerek kur. %100 olacaktır.

Win7 Usb tool programının linki ve resimli anlatımı için imzamdaki win7 anakonuya bakabilirsin, ayrıca sorunsuz bir win7 bulmana yardımcı olacağım.

Hocam en sahlam ve stabil windows 7 türkçe linkini atabilirmisinz biliyorsanız rica etsem ?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.