arkadaşlar merhaba. şubat'tan beri hp-pavilion dv5-1021et laptopumu kullanıyorum. dün film izlerken şarjı bitti, tam otomatik kapanacakken ben power tuşuna basıp kapadım. sonra fişe taktım, çalıştırdım. ancak hoşgeldiniz ekranının gelmesi gerektiği yerde siyah ekran gelmeye başladı, ve windows ne kadar beklesem de açılmadı. bu esnada 5-6 kere daha power tuşundan kapatım açtım bilgisayarı. artık windows vista yükleme ekranını bile göstermiyor, sadece hp ekranı görülüyor ve sonra "disk okuma hatası oluştu" ile başlayan yazı görünüyor.
bios ekranından disk check yaptırdım, her ne kadar %98 de bayağı bir bekleme yapsa da bitirdi. harddisk'imde bir sorun olup olmadığını kontrol etmek için bir linux live cd'si buldum ve oradan boot ettim bilgisayarı. hard disk'i görüyor ubuntu, önemli dosyalarımı harici harddisk'ime sorunsuz bir şekilde aktardım.
sonrasında bir vista sp2 dvd'si bulup bilgisayara tekrardan yüklemeye çalıştım, fakat kurulum siyah bir ekran ve imleç var iken kalıyor.
biraz uzun uzadıya anlattım ama, okursanız ve yardımcı olursanız şimdiden teşekkür ederim :)