Şimdi Ara

Disket sürücü kullanmadan SATA'ya XP kurulumu (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
176
Cevap
6
Favori
189.961
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hard disk sürücülerinden disket le geleni mi koymalıyız sadece ? Bu yeterli olur mu ?

Bir pnp bir de txt sürücüsü eklemiş oldum. Hard diskle birlikte gelen disketteki sürücüleri ekleyerek.

Anakart cd si içindeki sürücüleri de eklemeli miyim ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi toutatis -- 22 Haziran 2007; 15:40:21 >
  • ya çekin tnc xp yi hemde sp3 güncelleme entegreli satalar falan hepsi yüklü üstelik bir düya program birde üstüne üstlük hiren boot cd entegreli ve dahası winpe entegreli ve daha ne olsun katılımsız xp kurun hemde driver derdiniz yok adamlar entegre etmişler bütün driverleri yüklemişler hemde tek cd dahasımı dediniz daha ne olsun :)
  • paylasım için tesekkürler. cok işimi gördü..
  • ben elimde olan anakarta sata hard diski gördürmeyi başardım. yeni hard disk alacagim. aynı anakart da baska sürücü eklemem gerekiyormu yeni alacagim hard disk için . Yani yukledigim sürücü tüm sata diskleri görmemi sağlayacak mı aynı anakartta ?

yardım edinnnnn
  • Bilgiler için Teşekkürler
  • herseyi yaptım sata ya disket sürücü olmadan windows kurdum fakat her baslangıç ta windows cd si koymazsam cd rom a ntdlr eksik diyor ve bilgisayar açılımıyor

boot menüsünden sata hard diski seçtim yine aynı sorun çıktı. Cd rom a sata driver lı windows sp2 yi koymazsam
    hard disk i görmüyor PC. Nedeni ne olabilir acaba ...???
  • quote:

Orjinalden alıntı: toutatis

herseyi yaptım sata ya disket sürücü olmadan windows kurdum fakat her baslangıç ta windows cd si koymazsam cd rom a ntdlr eksik diyor ve bilgisayar açılımıyor

boot menüsünden sata hard diski seçtim yine aynı sorun çıktı. Cd rom a sata driver lı windows sp2 yi koymazsam
    hard disk i görmüyor PC. Nedeni ne olabilir acaba ...???

hatayı tam olarak yazabilir misin?

quote:

Hard disk sürücülerinden disket le geleni mi koymalıyız sadece ? Bu yeterli olur mu ?

Bir pnp bir de txt sürücüsü eklemiş oldum. Hard diskle birlikte gelen disketteki sürücüleri ekleyerek.

Anakart cd si içindeki sürücüleri de eklemeli miyim ?

anakart cd'sindeki sürücüleri kurman yeterli olur. fazladan sürücü eklemenin bir zararı olacağını sanmıyorum.

quote:

ben elimde olan anakarta sata hard diski gördürmeyi başardım. yeni hard disk alacagim. aynı anakart da baska sürücü eklemem gerekiyormu yeni alacagim hard disk için . Yani yukledigim sürücü tüm sata diskleri görmemi sağlayacak mı aynı anakartta ?

yardım edinnnnn

tam olarak emin değilim, ancak anakartın chipset'i değişmediği için aynı cd'yi kullanabilirsin diye düşünüyorum..

• quote:

NTLDR eksik.

Yeniden başlat ctrl+alt+del

Hata mesajı bu ... Sata driver ı eklediğim cd ile boot edersem windows açılıyor aksi takdirde sata hard disk ten boot edemiyorum.
  • Ben yapıyorum,ancak boot ediyor,fakat sata raid kurulu disklerimi görmüyor,ide olanı zaten görüyor.Somak istediklerim:
    1.Bu metotla driver eklemeden win xp'nin bir kopyasını yapabilir miyim?,benim CD yıpranıyor,bazen zor okuyor da onun için.
    2.Bende 4 hdd raid 0 kurulu,ancak raid kontrol kartım sonradan takma bir kart,xpyi yüklerken bu kardın raid driverlarını fdd'den F6'ya basarak veriyorum,sizin anlattığınız şekilde cd'yi yapıyorum,fakat sata raid driver klasöründe 7-8 dosya var,CD'yi yaparken bu progreamda sürücüler kısmında tek sürücü şeklinde seçim yapıyorum,sata klasöründe bir adet .inf dosyasını görüyoronu ekliyorum,fakat oluşan CD sata raid driverini görmüyor,ne yapmam lazım?
    3.İçerisine sata raid driverı ekleyeceğim xp cd'sini sata hdd,sata raid kontrol kartı veya onboard sata kontrolcüsü olan veya olmayan başka bir bilgisayara ilerde kurmak sorun yaratır mı?(yani içinde sata driverı olduğu için)

• ya arakdaşlar zaten integrate komutları bu işi çok rahat bi şekilde hallediyor Nlite programını kullandım ilk cd oluşturdum olmadı updateleri çakamadım 2. kere kullandığımda temalarını yükleyemedi cd ye bende olmuyor dedim porgramı attım integrate komutları ile kendim her çıkan updateleri çakıyorum ve cd lerimle mutluyum ne sata driver sorunum var ne update sorunum var :P
  • quote:

quote:

NTLDR eksik.

Hata mesajı bu ... Sata driver ı eklediğim cd ile boot edersem windows açılıyor aksi takdirde sata hard disk ten boot edemiyorum.

Yardımmmmmm

• hayırlı olsun ozaman
  • quote:

quote:

quote:

NTLDR eksik.

Yardımmmmmm

bu olay benım genelıkle dısket surucusu arıza yaptıgı ve ıde ayarlarında sorun yada yanlıs taktıgımda verıyor...bence bır kontrol etsen

• quote:

Yardımmmmmm

http://forum.donanimhaber.com/m_6560328/tm.htm

bu konuda aynı sorun işlenmiş, bir göz at çözümü var.

ingilizcen varsa,
    http://www.bestpricecomputers.ltd.uk/freehelp/ntldr_missing.htm

• quote:

Orjinalden alıntı: dr.amon
    Ben yapıyorum,ancak boot ediyor,fakat sata raid kurulu disklerimi görmüyor,ide olanı zaten görüyor.Somak istediklerim:
    1.Bu metotla driver eklemeden win xp'nin bir kopyasını yapabilir miyim?,benim CD yıpranıyor,bazen zor okuyor da onun için.

yapabilirsin, ancak çok daha kolay yöntemleri var. nero ile disk image alıp tekrar o image'ı tekrar cd ye yazdırabilirsin. ancak bu şekilde elde ettiğin xp cd'sinin legal olacağını sanmıyorum.

quote:

2.Bende 4 hdd raid 0 kurulu,ancak raid kontrol kartım sonradan takma bir kart,xpyi yüklerken bu kardın raid driverlarını fdd'den F6'ya basarak veriyorum,sizin anlattığınız şekilde cd'yi yapıyorum,fakat sata raid driver klasöründe 7-8 dosya var,CD'yi yaparken bu progreamda sürücüler kısmında tek sürücü şeklinde seçim yapıyorum,sata klasöründe bir adet .inf dosyasını görüyoronu ekliyorum,fakat oluşan CD sata raid driverini görmüyor,ne yapmam lazım?

tek sürücü mü entegre edebiliyorsun sadece ? hiç raid e kurulum yapmadım, tam olarak emin değilim..

quote:

3.İçerisine sata raid driverı ekleyeceğim xp cd'sini sata hdd,sata raid kontrol kartı veya onboard sata kontrolcüsü olan veya olmayan başka bir bilgisayara ilerde kurmak sorun yaratır mı?(yani içinde sata driverı olduğu için)

hayır sorun yaratmaz..

• sağol dostum güzel konu
  • arkadaşım bende bu programı yapmaya çalışıyorum ama ıso oluşturmak için sormuyo bana.sürücüleri entegre ediyo sonra hemen bitir e geliyo.anlamaıdm giti.1.3.5. sürümünüde 1.4 beta yıda denedim
  • s.a.
    arkadaslar cahilligi hosgorun..
    ben sata harddiskin sürücülerini bulamiyorum.

malum ben de sata harddisk e xp kurmak istiyorum..
    toshiba u300-10m modelini kullaniyorum..

http://www.mavibilgisayar.com/yeni/index.php?Page=DetayliBilgi&No=5131

modele yukardaki linkten bakip bana sata sürücülerini veya adres verebilecek arkadaşa şimdiden çok teşekkür ederim..

selamlar
  • Süper paylaşım olmuş bir çok arkadaşıma yararlı olucak özellikle server kuran arkadaşlara

malumunuz hp serverlar floppy'siz< satılmakta default configrasyonda çok uraşmıştım zamanında nlite ilaç olmuştu ...
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.