Şimdi Ara

Disket sürücü kullanmadan SATA'ya XP kurulumu (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
176
Cevap
6
Favori
189.962
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

satayı aşağıdaki anlatımda olduğu gibi disketsiz 30 snde yükleyip biostan enable yaparak kullanabilirsiniz. birçok modelde denedim oldu.

http://forums1.itrc.hp.com/service/forums/bizsupport/questionanswer.do?threadId=1144704&admit=-682735245+1191709393457+28353475
  • quote:

Orjinalden alıntı: SkYNeT-06

disket olmadan , satalı HDD ye çok kolayca xp yi kurdum.... hiç sorun çıkartmadı ama

peki biostan satayı enable yapmayı denedinizmi. disable iken normal hdd olarak çalışıyor ve tabiki format oluyor problemsiz
  • arkadaşlar benim asus:"m2n-vm dh" anakartım ve seagate 250 GB 7200 RPM 8 MB CACHE SATAII NCQ hddm var bilgisayar ilk açılışta ve xp sp2 kurunca görmüyor ben yeni aldım ve bu sorunla karşılaştım xpnin içine gömme işlemini yapacağım ama harddiskin mi yoksa anakartın sata ile ilgili bi driverını yapcam onu bilmiyorum hangisini yapacağım? ve bu surücüleri kullanan arkadaşım varsa driverlarla yardımcı olursa duacı olurum valla , bi yardımcı olursanız sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krqal -- 20 Kasım 2007; 21:35:59 >
  • sadece sata driver mi xp cd ye verilen programla eklenecek.ses,ekran kartı gibi driverler eklenmeyecek mi?

birde Laptopum fujitsu-siemens amilo pi 1536 sata driveri linki verebilirmisiniz.
  • ZAVALLI LAPTOPUM Bİ KENARDA BEKLİYOR,LÜTFEN YARDIM!!!

Öncelikle verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler,nette bu konuyla ilgili başka doğru dürüst bir açıklama bulamamıştım.Fakat ben problemimi hala çözemedim.Elimde dv8000 serisinden bir laptop var,sizin verdiğiniz sürücüleri indirip bir cd oluşturdum yalnız cd bootlu olmadı,yani cd den başlatamıyorum.Acaba nerede hata yapıyorum nerodan cd yi yazdırırken özel bir ayar yapmam gerekiyor mu?Sizin verdiğiniz sürücüler dv8335ea modeli için uygun mudur?Ben hp nin sitesinden modelin sürücülerini buldum orada intel sata ahci controller driver diye bir sürücü var, dosyayı indirdim ama dosya inf uzantılı değil.Bu yüzden nlite programında sürücü seçerken listede görünmüyor

Daha önce biosdan satayı disable yapıp xp yi vista olmayan bir bölüme kurmuştum ama tabi kurulum bitince bilgisayar açılmadı,daha sonra o bölümü sildim ama bu kez vista da açılmıyor,yani şu anda bilgisayarı kullanamıyorum.En azından vistadan açabilmemin bir yolu var mı?Acil yardıma ihtiyacım var,ilgilenirseniz çok sevinirim,şimdiden teşekkürler.

• arkadaşlar çok sağolun. böyle bir problemle arkadaşın laptopa format atarken karşılaştım.bu bilgileri paylaştığınız için çok sağolun
  • slm. arkadaşım sata hdd ler bistan disable yapmadan format atılmıyor. şekilde yani disable kalırsa sorun çıkmaz açılır. ancak hdd yi sata olarak kullanmak istiyorsan satayı tekrar enable yapman lazım. ee tabi yapıncada acılmıyor . bu nedenle sata dirverı yüklemen lazım. bu driver disket sürücü yardımıyla başlangıçta kurularak yapılıyor. o dediğin programla. ancak hp modelleri için ( hepsi için olurmu bilmiyorum ) bi dene ) disketsiz kolay bi çözüm var. bak bu linkte anlatıyor. çok basit. bu işlemden sonra tekrar enable yapıp acabilirsin.

http://forums11.itrc.hp.com/service/forums/bizsupport/questionanswer.do;HP-FORUMS-S-WPA-IDX=Hs7GSGYlTp7nq16ylqQrJ3ZZjvTnxTpcy1JC1hRYh0CCrXd13BGF!793493761!-1115229304?threadId=1144704&admit=109447626+1198275365077+28353475

ben yinede sana özet yapayım. önce biostan disable yap formatını at. orda verdiği linkten driveru indir. driverı kur. dediği yere iki kez tıkla. ( anlatımda söylüyor.) c nin içide win ims prepare in içinde installa iki kez tıkla. sonra pc yi kapat acılışta biostan enable yap. pc yi acınca sana donanım bulundu diyecek. sende yer olarak o bahsettiğimiz prepare i göster ok. tamamdır. inşallah uyar seninkinide

quote:

Orjinalden alıntı: azelya84

ZAVALLI LAPTOPUM Bİ KENARDA BEKLİYOR,LÜTFEN YARDIM!!!

Öncelikle verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler,nette bu konuyla ilgili başka doğru dürüst bir açıklama bulamamıştım.Fakat ben problemimi hala çözemedim.Elimde dv8000 serisinden bir laptop var,sizin verdiğiniz sürücüleri indirip bir cd oluşturdum yalnız cd bootlu olmadı,yani cd den başlatamıyorum.Acaba nerede hata yapıyorum nerodan cd yi yazdırırken özel bir ayar yapmam gerekiyor mu?Sizin verdiğiniz sürücüler dv8335ea modeli için uygun mudur?Ben hp nin sitesinden modelin sürücülerini buldum orada intel sata ahci controller driver diye bir sürücü var, dosyayı indirdim ama dosya inf uzantılı değil.Bu yüzden nlite programında sürücü seçerken listede görünmüyor

Daha önce biosdan satayı disable yapıp xp yi vista olmayan bir bölüme kurmuştum ama tabi kurulum bitince bilgisayar açılmadı,daha sonra o bölümü sildim ama bu kez vista da açılmıyor,yani şu anda bilgisayarı kullanamıyorum.En azından vistadan açabilmemin bir yolu var mı?Acil yardıma ihtiyacım var,ilgilenirseniz çok sevinirim,şimdiden teşekkürler.

• anakartımın cd sinde sata driverının olduğu 2 farklı klasör var. Biri 32bit içinde diğeri 64bit içinde ? hangisini kullanıcam :S
  • muhteşem bi çalışma ben de dahil olmak üzere bir çok arkadaşın sorunlarını çözebilir. teşekürler
  • arkadaşlar, dell vostro 1500 var. ve şu an biostan ayar yaptım.harddiskleri gördü.ve xp yi yüklüyorum. özel cd falan da hazırlamadım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ozdemiralp

quote:

Orjinalden alıntı: Gokhan B.

quote:

Orjinalden alıntı: ozdemiralp
    Sürücüyü nlite'te gösterdikten sonra senin son resimde gösterdiğin 2 seçenekten sadece 2. si çıktı ve öylece CD'mi hazırladım.

Sürücülerden bir tanesini göstermemişsin nlite'a.. nLite gösterdiğim inf'ten 2 tane sürücü bulmadı, ben 2 tane inf dosyası gösterdiğim için 2 tane var orada..

Örnekteki 2 VIA sürücüsünün ilki windows xp kur'un kullanacağı text-mode sürüsücü.. Büyük ihtimalle sadece PNP (plug and play) sürücüsünü gömdüğünden kur gerekli sürücüyü bulamadı..

txt-mode sürücüsü'nün mutlaka eklenmesi gerekli..

2. gösterdiğin .inf sürücüsü, hd sürücüsü mü?

Ve sen sürücüyü seçerken, yukarda "text mode" seçeneği işartli: Bende nlte'te öyle bir seçenek çıkmadı.

2. sürücü hakkında bilgi verirsen olayı anlıycam. 1. inf'li sürücü Anakart CD'sinden çıktı.

(kardeş bi dakka 2. sürücüyü buldum. anakart cd'sinde)

evet arkadaşlar bu txt mode nasıl gelicek oraya sadece pnp oluyor diğerini de bulamıyorum o olmadanda boşuna cd oluşturmaya gerek yok bi kere yapmıştım sadece pnp ile olmadı demekki ondanmış.nasıl olacağı konusunda bi yardımcı olurmusunuz....txt mode u nasıl eklicez

• quote:

Orjinalden alıntı: toutatis

yaf ark.lar ben bu driver ekleme işini yaptım da...

Kurulum esnasında şu şekilde bir hata aldım. Tam da via serial ata driver ı yüklenirken.

viamrx64.sys dosyası bozukmuş.

Devam etmek için bir tuşa bası dedi bastım ve kurulum dveam edemiyor cevabını aldım :(

Neden böyle yaptı acaba. Via ile ilgili ne varsa eklemiştim nesi bozukmuş anlamadım :(

kardeş bu sorunu nasıl hallettin bendede jraid.sys dosyası bozuk dedi kaç gündür uğraşıyorum tam cd yi hazırladım bu seferde böle sorun çıktı

• arkadaşlar cd iso halinde hazır bunu nasıl yazdırcam boot olması için lütfen yazarmısınız??
  • alooooooooooooooooooooov
  • Kardeş Allah cc. razı olsun emeğine sağlık.
  • Benim Gigabyte i945 PG-R-H Anakartım için de bu SATA sürücüsüne ihtiyaç var mı ? Görünürde "Serial ATA Storage Controller" isimli bir sürücü mevcut Aygıt Yöneticisinde.
  • dün akşamdan beri uraşıyorum herşeyi yaptım tek tek 7 tane cd hazırladım ama olmadı sürücü seç dediği zaman bir sürü şey çıkıyoru hangisini seçicem :S hatta gittim birinde daha hazır satalı xp buldum ondada olmadı aldığım kişi sadece laptopa atmış delirmek üzereyim bi bakın şu resme :(

Disket sürücü kullanmadan SATA'ya XP kurulumu
  • birde yaptığımım cdler resim cdsi gözüküyor düşünün ne haldeyim
  • son yaptığım cd de olmadı utanıyorum kendimden ön yükleme yapılsınmı bunu bile sormuyo :) gerçi formatı bu pc atmıcam cdyi bunda deniyorum bu sata deil ama ondan olucanı sanmıyorum
  • çok daha karısık yöntemlerle yapmaktaydım nlite çok iyi.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.