öncelikle anakart modeli asus P5VD2 elimde sata gömülü cd yok bunun biostan bir ayarla normal xp cdsi ile kurulabildiğini duymuştum biosu sıfırlayınca sata hdd görüyor fakat kurulum olmuyor biostan sata controllerden ayar değiştirdim kurdum fakat sonrasında bilgisayar çok kastı ve zor açıldı acaba bu bilgisayarımda bir sorunmu var yoksa eksik birşeymi yaptım
Sata ahci ya da native support'u devre dışı bırakırsan pata olarak kurarsın ve yavaş çalışır, buradaki çözümü uygula, bu çözüm süper, güzel anlatım, elinize sağlık.
quote:
Orjinalden alıntı: ahba
öncelikle anakart modeli asus P5VD2 elimde sata gömülü cd yok bunun biostan bir ayarla normal xp cdsi ile kurulabildiğini duymuştum biosu sıfırlayınca sata hdd görüyor fakat kurulum olmuyor biostan sata controllerden ayar değiştirdim kurdum fakat sonrasında bilgisayar çok kastı ve zor açıldı acaba bu bilgisayarımda bir sorunmu var yoksa eksik birşeymi yaptım
Sebebi ise biosta SATA'nın kapatılmış olmasıdır. Bios'a girin ve SATA özelliğini aktif hale getirin. Böylece SATA HDD kullanan bir windows xp işletim sisteminiz olacaktır. Ama önce anakartınızın SATA driverlerini yükleyin ve yenden başlatın, açılış sırasında biostan sata özelliğini açın. ASUS P5VD2-MX SATA driverini indirin. Yeniden başladığında windows normal olarak açılacaktır. Bir problem olursa; Bilgisayarıma sağ tıklayın, özellikler, donanım, aygıt yöneticisini açın. IDE ATA/ATAPI denetleyicileri seçin. Yanında sarı bir ünlem işareti olan "Intel(R) 82801HEM/HBM SATA AHCI Controller" seçeneğine sağ tıklayıp güncelle diyin. Windows Update sitesine bağlanmayın yani Hayır. Bu kez değil seçeneğini işaretleyin. Listeden ya da belirtilen konumdan yükle'yi seçin. Arama. Yüklenecek sürücüyü ben seçeceğim'i tıklayın. İndirmiş olduğunuz sata sürücü klasörünü gösterin. Otamatik olarak yükleyip tekrar başlamasını isticektir. Açılış sırasında biostan sata özelliğini kapattıysanız tekrar açın.
çok güzel bi konu. yeni alacağim laptop a xp kurmayi düşünüyordum teşekkürler...
arkadaşlar bende de asus p5vd2-vm anakart var.. via p4m900 chipset var.. güney köprüsü vt8237a sata I destekli sataII desteği yok.. ben sata diski taktım hiç birşey yapmadım xpsp2 tıkır tıkır kuruldu.. biosa dahi bakmadım.. xp kurulduktan sonra bütün driverlarını yükledim.. fakat bilgisayar çok kastı.. 1 hatfa filan öyle kullandım.. daha sonra pc çalışırken aniden reset attı.. hdd durdu.. resetten sonra tekrar çalışmaya başladı.. sonra bu birkaç kez daha oldu.. şimdi her açıldığında bir süre sonra reset atıyor hdd duruyor.. tekrar başlıyor.. bu sorunun xp ilk kurduğumda driver yüklememekla alakası olabiblirmi? yoksa hdd sorunlu mu?
quote:
Orjinalden alıntı: nightscience
dün akşamdan beri uraşıyorum herşeyi yaptım tek tek 7 tane cd hazırladım ama olmadı sürücü seç dediği zaman bir sürü şey çıkıyoru hangisini seçicem :S hatta gittim birinde daha hazır satalı xp buldum ondada olmadı aldığım kişi sadece laptopa atmış delirmek üzereyim bi bakın şu resme :(
en üstteki 2si hariç geriye kalan bütün nesneleri ctrlye basarak seç ve onayla derdin çözülecek.
birisi buraya saglam via sata driveri ve inf dosyasını attıgı an herkesin derdi çözülecek . (via olan arkadaşlar için)
laptoplu sata sorunu olan arkadaşlar notebook.gen.tr den her türlü derdinize çare bulabilirsiniz.
quote:
Orjinalden alıntı: bilalso
bir sürü sataya xp yükledim. Bir tanesi disket istemedi Hangi satalarda veya anakartlarda istiyor?
Aynen katılıyorum burda sataya xp kuramayanlara hayret içinde kalıyorum halbuki o kadar çok konu açıldı ve çözümleri yayınlandıki arkadaşlar her şey biosta bitiyor ben bu zamana kadar ne tür anakart olursa olsun marka model fark etmez sata driver kurmadan xp kuruyorum hiç birde sorun yaşamıyorum hayret valla
arkadaşlar harika bi yazı olmuş ve çokta yaralı olduğunu söyliyebilirim yalnız ben sorunumu hal edemedim şimdi sorunum şu benim yeni hp6730s diz üstüyü xp ye çeviremedim araştırmalarım beni burya getirdi bu seferde sata sürücüsünü bi türlü n lite görmüyor xp için full driverleri indirip dvd yede yazdırmışım ama nlişte ile xp ye gömdüremedim şurda da öğrenme videosu var
ayni yapiyorum sata driveri olmadı acaba sizler ekliyebilirmisiniz veya sata driveri içine gömmesem sp3 ekleyim image dosyası yapıp yukliyebilirmiyim
Çok İyi Bir Paylaşım Ellerine Sağlık
Asus P5KPL-AM SE bu anakartın driverlarını bulamadım nerden temin edebilirim ?
Buradan anakartınızın teknik özellikleri ,mevcut BIOS ve driver dosyalarına erişebilirsiniz.
quote:
Orijinalden alıntı: Bluecry
Buradan anakartınızın teknik özellikleri ,mevcut BIOS ve driver dosyalarına erişebilirsiniz.
Eyvallah hocam link için ama, burdakilerden hangisi sata driverı ?
güzel paylaşım
öncelikle tşkler anlatımın için bi sorum olcaktı bilen birisi cvp verise sevinirim ben bu anlattıklarınızın hepsini yaptım ama cd yi bu nlite proramıylamı çekcem yoksa nero falanmı kullancaz acaba yani bu nlite cd çekiyomu acaba
Kaç haftadır ugraşıyorum sonunda yapabildim. Eski paylaşım olmasına rağmen emeğe saygı.
İlk mesajda anlatılanla sizin anakartınızın sata driveri değişik olabilir. Yanlış .inf dosyası yüklerseniz yine boot esnasında sata HDD görmez ve sorun yaşarsınız.
Arkadaşlar Laptop'umda vista yüklü ama XP ye dönmek istiyorum lakin hardisk yok diyor.
T8300 işlemci, PM965 chipseti var. Buna uygun sata driver hangisidir? Link verebilir misiniz.
quote:
Orijinalden alıntı: Starforces
Arkadaşlar Laptop'umda vista yüklü ama XP ye dönmek istiyorum lakin hardisk yok diyor.
T8300 işlemci, PM965 chipseti var. Buna uygun sata driver hangisidir? Link verebilir misiniz.
1. Windows xp kurulum cd sini c:\xpcd gibi bir klasöre kopyalayın. Beklenen :
hayır bu şekilde kopyalamayacaksınız cd takılı iken nlite kopyalayacak sizin oluşturduğunuz bir klasöre eğer siz kopyalarsanız nlite kullansanız dahi cd nin boot özelliği kaybolacaktır ve cd den boot yapmayacaktır !