Şimdi Ara

Disket sürücü kullanmadan SATA'ya XP kurulumu (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
176
Cevap
6
Favori
189.962
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

dostum tarif ettiklerinin hepsini yaptım elimde bi müşterimin pc var, işin kötüsü floppy si yok bahsettiginiz INF dosyalarını anakart cd sinden bulamadım ama aşagıdaki anakartın destek sayfasından RAID sürücülerini indirdim ve bu makinaya format gerekiyor
    anakartı şu linkte :
    http://www.gigabyte.com.tr/products/mb/driver/ga-8vm800pmd-775-rh.html
    gigabyte marka ISO yu da oluşturdum cd ye de çektim
    pc nin Boot ayarlarından 1.device ı CDROM yaptım yeni oluşturdugum cd yi takıp formata basladıgım zaman BOOT DISK FAILURE INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER yazısı cıkıyor ve ilerleyemiyorum acaba neden çalışmadı ne yapmam gerekiyor cevaplarsan sevinirim tşkler.

• Harikasın hocam ALLAH razı olsun ..
  • arkadaşım dediklerinin hepsini yaptım ancak aygıt yöneticisinde diger aygıtlardaki raid denetleyicisi yüklenmemiş gözüküyo ve ben hala sata hd yi gösteremedim başka ne yapmam lazım disket sürücümde yok anakart cdside bozuk gerçi anakart sürücülerini netten çekip indirdim ama hala raid denetleyicisi gözükmüyo
  • Arkadaşlar SATA harddiske Xp kurulumu yaparken IDE gibi kurdum başka birşeye gerek yok diyen arkadaşlar. Hangi marka ve Chipsette anakart kullandıklarını yazarlarsa bizde bir daha ki sefere aynısından alalım. Uğraşmayalım. Bildiğim kadarıyla Intel chipsetli anakartlarda direkt olarak kuruyorsun yani otomatik tanıyor. Ama bendeki Nforce4 chipsetli anakartta kurulmuyor.(Niye intel chipsetli almadın derseniz IDE kullanıyordum SATA'ya yeni geçtim.) Şimdi arkadaşın dediği driver gömme işini yapacağım. Saygılar...
  • quote:

Orjinalden alıntı: PolynicE

Valla ben satalarda hiç uğraşmıyorum disket falan. Çoğu yeni anakartın biosunda SATA'nın Non-Raid veya Non-Sata seçeneği var.
    Sata'yı non-Raid veya Non-Sata'ya ayarladığın zaman.
    Sata harddiskler normal ATA olarak görünüyor.
    Normal ATA harddisklere nasıl windows kuruyorsan bu seçenekle de SATA lara aynı şekilde kuruyorsun. Arkadaşlara tavsiyem ilk önce anakartlarının (SATA'sı olanlar için) Non-Raid veya Non-Sata özelliklerinin olup olmadığını kontrol etmeleri.

arkadasım cok tesekkur ederim bu bili ici,
    laptopa çok yabancıyım ve abimin bilgisayarında bu sorunun mutlaka cozulmesi gerekiyordu.
    şu an kuruluyor windows...
    sanıyorum sadece performans da biraz düşüş yaşanacak ata ya geçince

• sata ne ? ne işe yarar?
  • eline sağlık
  • Konuyu açan arkadaşı tebrik ediyorum. Laptopa format atarken sata sorunu yaşayan arkadaşlar umarım yeni konu açmadan önce bu konuyu okur.
  • ben nlite ile cdyi yazdırıyorum cdyi yazıp başarıyla bitti diyor ancak cdye baktığımda halen boş oluyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: YaBuZ

ben nlite ile cdyi yazdırıyorum cdyi yazıp başarıyla bitti diyor ancak cdye baktığımda halen boş oluyor

nLite programının kullanımı videolu anlatılıyor....
    Cd ile boot etmede sorun yaşayanlar aşağıdaki videoyu izleyip uygularlarsa boot sorununu hallederler.

http://img339.imageshack.us/my.php?image=bootyapmake7.swf&width=800

• txt felan eklenmiyor sadece .inf secilebiliyor nasıl yapıcam?
  • Allah bu yazıyı ilk hazırlayandan razı olsunnn :) inşallah çalışır bu sefer. Notebook'un karşısında iki gündür çaresiz kaldım :)
  • gökhan kardeş dediklerinin aynısını yaptım hiç bişey olmadı. hala windows kurulumda sata diskimi görmüyor. vistada denedim. gördü. ama ben xp yüklemek istiyorum. lütfen bana yardım edin arkadaşlar. :( çok acil lütfen.
    anakartım.http://www.asus.com.tr/products.aspx?l1=3&l2=12&l3=52&l4=0&model=211&modelmenu=1
  • arkadaşlar ya nlite kullanırken bir hata aptım sanırım ve proğramı kapattım. Tekrar proğramı açıp, D sürücüsündeki Xp klasörünün yerini, proğrama gösteriken şöyle bir hata mesajı geldi:Tamamlanmamış ntile operasyonu.Kırık yüklemeler tekrarkulanılamaz.Temiz windows yüklemesini kopyalatyın ve işemi tekrarlayın diye. bu işlemi nasıl yaparım sizece lütfen acil yardım bunu halledemezsem ilk format atma deneyimim hüsranla sonuçlanacak...........

• Bende hp dv6920 laptop aldım. Xp sp2 kurmayı denedim. Hard diski görmedi. Arkadaşımın önerisiyle xp ultimate 2009 (sp3) u denedim. Hard diski gördü ve kurulum bitti. hiçbir sorun yaşamıyorum. Hatta vista kuruluyken crysis warhead i çalıştıramamıştım. şimdi xp de efektleri orta seviyede hiçbir sorun yaşamadan oynuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi necrokub1 -- 12 Kasım 2008; 8:39:05 >
  • süper bir çözüm.. çok teşekkürler hocam..
  • selamlar... intel dp35dp anakartım ve western digital 160 gb sata sabit diskim var... bu başlık altında söylenenlerin neredeyse hepsini denedim fakat bir türlü format atıp yeni bir sistem kuramıyorum bilgisayara... hep aynı mavi ekran hep aynı hata... yardımcı olabilirseniz sevinirim... şimdiden teşekkürler...
  • hocam,
    Eline koluna sağlık Freedos Datron TW8A laptopta işe yaradı. Müşkülümüzü çözdün Allah razı olsun
  • öncelikle anakart modeli asus P5VD2 elimde sata gömülü cd yok bunun biostan bir ayarla normal xp cdsi ile kurulabildiğini duymuştum biosu sıfırlayınca sata hdd görüyor fakat kurulum olmuyor biostan sata controllerden ayar değiştirdim kurdum fakat sonrasında bilgisayar çok kastı ve zor açıldı acaba bu bilgisayarımda bir sorunmu var yoksa eksik birşeymi yaptım
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.