Şimdi Ara

Diskim denetlenmiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
723
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar bilgisayarımın yerel diskini denetlemek istiyorum ve şöyle yapıyorum bilgisayar-c sürücüsü sağ tık-özellikler-araçlar-şimdi denetle-2 seçeneğide seçiyorum başlata basıyorum disk denetimi zamanla geliyor tamam diyorum bilgisayarımı yeniden başlatıyorum ama diskim denetlenmiyor direk windows açılıyor sebebi nedir yardımcı olabilecek
    İşletim Sistemim Windows 7 Ultimate

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haso12301 -- 6 Temmuz 2015; 12:48:18 >

• işletim sistemi nedir?
    lütfen detay verin şu konuları açarken.
  • windows 7 ultimate

• mesuthaksoy kullanıcısına yanıt
    Sorunum bunlarla alakalı değil benim sorunum disk denetimi yaptıksan sonra reset attığımızda otomatik başlaması lazım bende başlamıyorhttp://forum.donanimhaber.com/m_2045547/tm.htm bu konuya baktım önce chkdsk.exe çalıştırdım SONRA chkdsk /r bu komutu yazdım birsonraki başlangıçta çalışsınmı E/H seçeneği geldi e sçetim sonra sistemin bir sonraki başlangıcında bu birim gözden geçirilir dedi reset attım gözden geçirmedi benim sorunumda otomatik olarak gözden geçirmemesi
  • alıyorum. o zaman şunları deneyelim.

regedite girelim.
    HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager anahtarına gidelim.
    açılan sayfada sağda boot execute çif ttıkla açılan pencerede değer
    autocheck autochk * olarak yazması lazım.Öyle mi?
    denedim fayda yok hocam nette gezmediğim sayfa kalmadı google amcamızda bi chkdsk bilgisayar açılırken başlamıyor hatasını bulamadım
  • Autochk.exe dosyasında hasar da olabilir.
    microsoftun bununla alakalı bir hotfix i var.yükleyip denemeni tavsiye ederim.

https://support.microsoft.com/en-us/kb/975778 adresine girip üstte mavi buton içinde Hotfix Download Available yazan yazıya tıkla.
    kabul et sözleşmeyi,mail adresini 2 defa ve doğrulama kodunu yaz.
    mailine link gelecek,indir hotfixi kur,pcyi baştan başlatıp chkdsk zamanlamayı yap bir de öyle dene.
    Yaptım hocam verdiğiniz linke girdim hotfixi indirip kurdum kurduktan sonra yeniden başlattım yeniden başlandıktan sonra tekrar chkdsk zamanlamasını yaptım tekrardan başlattım ama doğrudan windows başlatılıyor otomatik olarak yapamıyorum manuelde yazdım chkdsk kodlarını taramak için olmuyor hep bir sonraki başlangıçta başlıyacak diyor diskimin hatasını windows kadar iyi bi programda tarasa yeter bad sector taraması yaptım 2 tane kırmızı çıktı
  • pcyi güvenli modda açıp chdksk i elle de yapabilrisiniz restart etmeden.
    Onuda denedim Olmadı hocam yine birsonraki başlangıçta yapılsınmı evet yada hayır seçeneği geliyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.