Şimdi Ara

Disney için endişe verici tablo; Disney+'ın abone sayısı düşmeye başladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
410
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Disney için endişe verici tablo; Disney+'ın abone sayısı düşmeye başladı
    Bir yandan dijital platformların sayılarının giderek artması, diğer yandan abonelik ücretlerine sürekli zam yapılması derken, dijital platformlar bugün artık ellerindeki aboneleri tutmakta güçlük çekiyorlar. Bu da büyümeyi epey güçleştiriyor. Çünkü her ay bu platformlara milyonlarca yeni kullanıcı abone olurken bir o kadarı da aboneliklerini sonlandırıyor. Churning olarak bilinen bu devridaim, Disney+'ın da hızını kırmış gibi görünüyor.

Kurulduğu günden beri hemen hemen her çeyrekte abone sayısını arttırmasıyla gündeme gelen Disney+, son çeyrekte ise düşüş yaşadı. Disney+'ın dünya genelindeki toplam abone sayısı 700 bin azalarak 124.6 milyona geriledi. Disney bir sonraki çeyrekte de benzer bir düşüş bekliyor. 

Ayrıca Bkz.Netflix ve Disney+ gibi dijital platformlara yön veren kavram: Churning

Star Wars ve Marvel'ın Kan Kaybetmesi Disney+'ın Elini Zayıflatıyor

Disney'in sahip olduğu bir diğer dijital platform olan Hulu aynı dönemde abone sayısını 1.5 milyon arttırdığı için, Disney'in dijital platform departmanı genel olarak başarılı bir çeyrek geçirdi ve  Disney'e 293 milyon dolar kâr getirdi. Ne var ki Disney+ tarafında yaşanan düşüş, uzun vadede Disney için endişe verici bir tablo ortaya koyuyor.

Disney+'ın rakiplerine karşı sahip olduğu en büyük avantajlardan biri, Star Wars ve Marvel gibi iki dev franchise'a sahip olmasıydı. Bu iki seri, milyonlarca kullanıcıyı Disney+'a çekmek için yeterli oluyordu. Ancak son dönemde her iki seri de ciddi anlamda kan kaybetti. Son aylarda çıkan The Acolyte, The Skeleton Crew, She-Hulk, Secret Invasion gibi diziler beklentilerin çok altında performanslar sergiledi. Star Wars ve Marvel işlerine ilginin azalması, Disney+'ın elindeki bu kozu zayıflatmış oldu.

Deadpool & Wolverine, Moana 2, Mufasa: The Lion King gibi filmlerin yakaladığı başarı Disney'in genel olarak iyi bir çeyrek geçirmesini sağladı. Bu yüzden dijital platform tarafında yaşanan düşüşe rağmen şirketin son çeyrek raporuna genel olarak olumlu bakılıyor. Ancak önümüzdeki çeyrekte bu başarı korunamazsa, Disney+'ın düşüşü daha çok göze batmaya başlayabilir.

Kaynak:https://variety.com/2025/tv/news/disney-plus-subscribers-earnings-moana-2-streaming-profit-1236297514/

• 124 milyon abonesi var ve hala doymuyorsa kapatsın gitsin başka iş yapsın. Yuh ulan

• woke sjw tayfa devamke. batın rhinolar..

• 2 dolar zam yapmışlardı, tepkidir.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • film kahramanlarını artık birleştiriyor konularda dağılıyor,heyecen aksiyon olmuyor daha çok komedi tarzı gibi.ayrıca fiyatı epey yükselttiler.ve uzun zamandır yeni filmler çıkmıyor.

• doruhüso D kullanıcısına yanıt
    Büyük ölçeğin derdi başka olur. Stratejik hata yaptılar. Yayın stüdyoları olarak kalıp Netflix, Prime video gibi diğer platformlara yapımcılık şeklinde devam etseydi kazan-kazan durumu oluşacaktı.
    "SaaS" yaparız "MaaS" yaparız kafası ile her ürün tutmuyor.

• Normal. En azından Türkiye için normal diyebilirim. Daha geçen sene yakında dedikleri filmleri, dizileri, yapımları yayınlamadılar. Bu nedenle de uygulamada yakında kısmını kaldırdılar. En son izlediğim Maymunlar Cehennemi serisinin son filmi oldu. Epey bir zaman sonra disneyde bir şey seyretmiştim. Epey bir zamandır da bir şey seyretmedim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Atatürk muhabbetinde çıktım zamanında.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ? Nedeni belli değil mi? Miraculous: Uğur Böceği ve Kara Kedi ???? 5. sezonu Avrupa’da yayınlandı, ancak Türkiye’de hâlâ yayınlanmadı. ??????

?? Spacetoon, yeni hayata başlayan ücretsiz TV kanalı ile anlaşma yaparak yayın yapsa ne güzel olurdu! ???

?? Sonuçta Disney Channel çalışanlarından biri var ve Deoromon gibi çizgi filmleri yayınlıyorlar. ????? O zaman Uğur Böceği ve Kara Kedi de yayınlanabilir, değil mi? ???

?? Kapipara ??

• bence düşüşün 2 nedeni var;

1. zam geldi, fiyatlar abartı derecede arttı.
    2. yeni içerik yok. mesela star wars da yeni gelecek bir yapım 1.5 yıl falan sonra gelecek sanırsam, marvel de kısmen benzer. her ay para vermek yerine içerikler çıktığında alıp izlemek daha mantıklı.
  • Ben star wars ve marvel izlemiyorum o yüzden çok pahalı olduğu için bırakmayı düşünüyorum. İçine toplayarak çok pahalı markaları ve filmleri fiyatını gereksiz yükseltti.

• Para hırsıyla yaptıkları dizilerle Marvel serisinin rezil ettiler, şimdi aynısını Star War için de yapıyorlar. Zaten başka doğru düzgün içerikleri de yok! Batsalar yeridir.

• Disgey, Geyflix vs benim evime giremez.

• SaxHobbit kullanıcısına yanıt
    Aynı gün iptal etmiştim. Şimdi keyifle izliyorum olan biteni.

• doruhüso D kullanıcısına yanıt

Disney'in bir ton hissedarı var, onlar nasıl para kazanacak. Olay bu zaten.

• atatürk filmine yasak getiren beter olsun iyi olmuş.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.