Bu hatanın çözümünü bilen war mı acaba_ ekran kartım msi8800gt oc
Aynı sorun bendede var ama bir türlü bir yardım çıkmıyor teknik serviste bile bilen yok
bende var niyeyse kimse aldırmıyor kardeşim biliyosanız söyleyin geforce8400m g benimki de
Örnek Çözüm Önerisi: "X:/windows/system32/drivers bölümüne gidilecek ve dosyanın ismi yedek almak için değiştirilecek; nvlddmkm.sys'yi nvlddmkm.sys.old olarak değiştirin. Nvidia directory bölümüne gidilecek ve dosyanın ismi (file) içinde aranacak nvlddmkm.sy_ olarak ve bulununca dosya windows/system32'nin içine kopyalanacak. Sonra Başlat/Çalıştır cmd ile DOS modunda windows/system32'nin içinde (EXPAND.EXE nvlddmkm.sy_ nvlddmkm.sys) yeni dosya açılacak (expansion is complete), açılan yeni dosyayı (nvlddmkm.sys) windows/system32/drivers bölümüne kopyalayın restart yapın." Denemesi yapılmış ve çözüm olarak yazılmış; bir örnek olarak buldum. Benzer çözümler bulabilmeniz için alıntı- Türkçe çeviri yaptım.
yaw şu ''nvidia directory'' nerede bulamadım dizilim gönderirsen sevinirim
Arkadaşlar aynı sorun bende de var. 8800gt amp da oyun oynarken veya bazen durup dururken görüntüde bozulma, renkli küçük noktacıklar, oyunu kapatsam da kalıyor restart yapınca geçiyor sadece, yada bazen restart yapmaya kalmadan mavi ekran gelio ve bu hata yazıyor. Driver güncel ama hala bir çözüm bulamadım..
Benim bilgisayarım Fujitsu-Siemens AmiloPa 1538 .İşletim sistemi Windows Vista home premium 32 bit. nvlddmkm görüntü sürücüsü ... sorunu yaşıyordum.Microsoft'un şu sitesinden uygun dosyayı indirdim, kurdum ve güncelledim.Allah'a (c.c.) çok şükür sorunum gitti.Denemenizi tavsiye ediyorum.Selam..http://www.microsoft.com/whdc/devtools/debugging/installx86.mspx#a
Bende yaşıyorum aynı sorunu, ekran kartım 8600m gs. World of Warcraft oynarken oluyor, başkada bir oyun oynamıyorum zaten. Nvidia'nın en son driverını indirdim kurdum, akabinde nvlddmkm.sy_ expand olayını yaptım. Hata ortadan kalktı. Ama sadece hata kalktı :) Yani o hatayı aldığımız zamanki takılma devam ediyor, sanki yine aynı hatayı almışım gibi 2-3 sn takılıyor, ekran gidip geliyor ve düzeliyor. Ama hata almıyorum. Yani yine sıfıra sıfır elde var sıfır. 1 haftadır falan araştırıyorum ama doğru düzgün işe yarayan bir çözüm bulamadım.
Merhaba;
Ne kadar yardımcı olurum bilmiyorum ama denemekte fayda var. Bende aynı hatayı yaşadım 4-5 gün önce ve internette baya bi araştırdım. Ekran kartım nvidia geforce 8400m gs. Baya bi çözüm yöntemi söyleyen var belki denemişinizdir çalışmışta olabilir, bende bitanesini seçtim ve denedim (aralarında en mantıklı gelen oydu).
Önce bilgisayarınıza nVIDIA ForceWare X 169.09 driver ını indirin. Inf dosyasınıda tabiiki. (linkteki vista 32bit uyumlu olandır diğer işletim sistemlerine uygun olanı da bulunabilir)
Daha sonra driver cleaner pro programını indirin ve kurun.
Bunları yaptıktan sonra bilgisayarınızı tekrar SAFE modda çalıştırın. Çalıştıktan sonra driver cleaner ı açıp ekran kartınızın kurulu olan driverını silin. Bilgisayarınızı tekrar başlatın vede bu sefer guide daki adımlara göre 169.09 driverı bilgisayarınıza kurun.
Sorunun kesin çözülüp çözülemeyeceğinin garantisini veremem değişebilir fakat bende çalıştı. Her 5 dakkada bir oyun oynarken aldığım nvlddmkm hatası artık yok.
Umarım yardımcı olmuşumdur. Sorununuz olursa yardımcı olmaya çalışırım. Saygılar..
ya hocam bu akşam denicem bu çözüm yolunu kendime özle *.inf dosyasıda yaptım o verdiğin linkten inşallah çözülür. böle illet bişe olamaz ya
Bu sorunun kesin bir çözümü yokmudur yahu test drive unlimited oynayamıyorum sparkle 8800gt 512mb kart var eski kartımla gayet problemsizdi x1800xl ile
Bildiğim kadarıyla ekran kartınızda fiziksel bir zarar oluştuğu zaman bu sorunları veriyor.Umarım garantisi vardır kartlarınızın
garantisi mevcut fakat her oyunda olmuyor mesela cod4te problem yok sadece test drive oynarken oluyor ve beni gıcık ediyor oyunun patchini yukledim eski-yeni her driverı denedim yok delircem
Aynı sorun bendede var Genelde yukarıdaki arkadasın yazdıgı gibi world of warcraft ve tf2de oluyor, wow'da cok sık karsılasıyorum ozellikle raid yaparken yasıyorum bu sorunu, ekran takılıyor ve farklı bir renke burunuyor. ne alt-tab ne ctrl alt delete çalışıyor. bu kadar insanın ekran kartlarımı bozuk yani ? yoksa daha faydalı bir yardım mevcutmu ?
aynı sorun bende de var hatta bunun için konu açmıştım ama kimse sorunu bilmior veya çözemior.
ben yabancı kaynaklardan da araştırdım ne dedilerse denedim yine bişey deişmedi ramleride deişrtirdim arkadaşdan oda fayda etmedi bende ekran kartının arızalı olduğunu veya sürücü desteklemior die düşünür oldum ve ümidi kestim.
oynadıgınız oyunun kısa yoluna sag tıklayın görsel temaları ve masaüstü oluşturmayı devre dışı bırak seçeneklerini işaretleyin.. vistada aero teması çakışmaya neden oluyor bendeki sorun böyle düzeldi.
Biraz konuyu hortlatır gibi oldu ama bi yerde ekran kartınızı DVI ile bağlıyorsanız bu hata oluşuyor VGA kullanmayı deneyin diyordu. VGA kablom olmadığı için deneyemedim. Belki diğerleri gibi buda hurafedir bilemiyorum. Belki bir umut olur :D
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme