Şimdi Ara

Distortion hakkında bilgisi olanlara cover parça üzerinden sorum olacak.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
353
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar.Elektro gitar çalmaya yeni başladım. Önceden klasik ve akustik gitar çaldım. Rock ve metal tarz müzik dinliyorum. Metin Türküncan elektro gitarla oyuncak gibi oynarken izledim ve
    heves edip elektro gitar aldım. Distortion'u anlamaya çalışıyorum şu an ve bu parçayı çalışmak istiyorum ->https://www.youtube.com/watch?v=ngZuHeqeGuA.
    Videonun 21. saniyesinde bir trick kullanıyor. Guitar Hero oynayanlar bilir. Streak yapıp keybindı neyse ona basınca bu sesi çıkarırdı. Ben tüm ayarları kurcaladım bu ses ne yapsam çıkmıyor. Bu trick terim olarak ne isimde bilinir ? Powerslide gibi ama eliyle yapıyor pick kullanmıyor.
    Bu arada Distortion yalnızca amfimde var pedal olarak almadım. Amfide Gain özelliği yok. Sanırım onu Distortion level olarak koymuşlar ama konuya hakim değilim. Amfide Distortion on/off ve Distortion (1-10 arası ayarlanıyor) 2 tane ayarı var sanırım 2.si Gain olarak işliyor. Sizce pedal almalı mıyım ? Yoksa güzelce öğren hem gitarını hem amfini sağlam bir şey alırsın mı dersiniz ?

Elektro gitar : Manuel Raymond
    Amfi : Extreme EX-40WD (40 watt diyor ama 10 15watt arası bir şey diye tahmin ediyorum.)

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

• Hocam gitarı almadan buraya konu acsaydin keşke manuel Raymond adamı gitardan sogutmakta bir numaradır.

Videodaki adam 21.sn de distorsiyon pedala geçiyor birazda reverb var sanırım setupu çok iyi bu adamın sizin elinizdeki aletlerle bu tonu yakalamak zordur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • harun577 H kullanıcısına yanıt
    Gitarı 150ye koymuşlardı aldım direk. Sap ayarı yaptırmıştım fretbuzz vardı.3 gün geçti şimdi yine başladı sanırım bunu satıp başka bir gitar alıcam. Beginner için evde hobi olsun diye hangi marka alınır sizce?
  • SX gitarlar başlangıç için çok güzel . Hatta manyetik burgu gibi akşamlarını değiştirip gitarı sahnede kullananlar bile var.
    Yanına blackstar id core10 veya marshall mg15r olabilir.

Pardon metal ve rock seviyorum demissiniz o zaman çift humbuckerli gitar iyi iş görür ve maalesef bütçeyi biraz zorlayacak ör. Ibanez grg170 vs.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi harun577 -- 29 Nisan 2019; 18:52:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.