Şimdi Ara

Divx ve MKV Konularında Bir Kaç Soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
568
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar İmza da Gördüğünüz Sistemi forum üstadlarının tavsiye ve yorumlarıtyla topladım. Önceden Pek bir özelliği olmayan normal divx alıp izliyorduk. Ama Şimdi 1080p Divx ve MKV Formatlarına yöneleceğiz. Zaten daha önceden sistemi kuracagımızdan Arşivimiz hazırdı.

Sorularıma Gelince. Anakartım Full HD Görüntü formatlarını destekliyor. Monitör de 24 inch Full HD LED LCD

Filmleri izlerken, hangi oynatıcıyı kullanmayı tavsiye edersiniz. Ayrıca Bu Codec işini en iyi nasıl hallederiz.

Ses Sistemim Logitech x210 2+1 Kendi odamda kullandıgım için 5+1 cok olacaktı apartmanda acamayacaktım. 2+1 bile son ses acılamıyor.

Evet Bilgisayar da elimdeki donanım ile hangi programları kullanmamı önerirsiniz?

• Codec olarak K-Lite Mega Codec paketini öneririm.
    Player olarak ise K-Lite içinde mevcut olan Classic Media Player yeterli olacaktır. Ama daha iyi bir şey derseniz Bsplayer ı öneririm. Altyazılarda kayma gibi bir sorun var sa Bsplayer ile düzenleyebiliyorum.
  • Media Player Classic Home Cinema kullanmanızı tavsiye ederim. Ben hep onu kullanıyorum, 1280x720, 1280x688, 1920x1080, 1920x800 formatlarındaki filmleri rahatlıkla kasmadan izleyebiliyorum.
    Kodek olarak k-lite öneriyorum. İşletim sisteminiz 64bit ise hem 32bit olan k-lite kodeğini hemde 64bit olanını kurun. Sıkıntısız şekilde oynatır.

Media Player Classic için;
    http://mpc-hc.sourceforge.net/
  • Bende Windows XP Professional (English) 32 Bit Var. Servis Pack 2.0 Var.
    Zaten Makine de İşletim Sistemi de yeni kuruldu. İlk Hali İle Media Player ile Divxleri oynatmadı.

Dün CD'ler içinde programların oldugu bir CD de BS Player Kurdum. Kurduktan sonra Divxler oynadı. Ama 2 sorun oldu. 1. AC3 Formatında bir Divx de Görüntü var Ses Yoktu. Bu AC3 Ses Formatı olmadıgından oldu sanırım. Doğrumudur?

2. BS Playerda Açtığım Divxlerde Alt yazı da Türkçe karakterler değişik şekillerde cıkıyordu? Bunun sebebi nedir ve nasıl düzeltebilirim?
  • Sadece player kendi başına yeterli olmaz. Onun için codec pack yüklemeniz gerekli. Codec pack içinde sadece videolar için değil sesler için çözücüler mevcuttur. DTS ve AC3 için misal.
    Türkçe karakterlerin çıkmaması ise altyazının sahip olduğu yazı fontu sizin pc mevcut olmadığı içindir. Düzeltmek için Subtitle Workshop altyazı programını kullanarak yapabilirsin. Subtitle Workshop ile altyazıyı açarak Ctrl + F ile komutu ile bozuk karakterleri türkçe karakterle ile değiştirebilirsin.
  • Üstad ama şu var. Türkce karakterleri bozuk olan o alt yazıyı ben baska bir bilgisayarda denediğimde gösterdi.

Bence sizin dediğinizden farklı bişi olabilir. ama ne?
  • quote:

Orijinalden alıntı: viperc

Codec olarak K-Lite Mega Codec paketini öneririm.
    Player olarak ise K-Lite içinde mevcut olan Classic Media Player yeterli olacaktır. Ama daha iyi bir şey derseniz Bsplayer ı öneririm. Altyazılarda kayma gibi bir sorun var sa Bsplayer ile düzenleyebiliyorum.

+
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Codec pack: k-lite
    player olarak: windows un kendi media player i ==> Olmazsa gom player, bs player yahut classic media player

E baktın ki yine olmuyor VLC media player la son noktayı koy

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi genchhayat -- 2 Ekim 2010; 9:35:54 >
  • Kesinlikle KM Player + CoreAVC Professional codec
  • kazaa lite codec pack +Kmp player Kmp playera ekran kartınıda kullandırabilirsin.(Kmp player kısayollarınıda öğrendinmi çok kullanışlı oluyor)Sanırım Hardwarea acceleration dı.Ben yapmıştım.Bunlar gayet iyi sonuç veriyor.Ayni şekilde 23 inch led monitörüm var.Hİç bir problem yaşamadım.2+1 yerinede 5+1 geçmeni tavsiye ederim zaten son ses açmak değil amaç sesleri çevreden duymak daha iyi bir etki yaratacaktır.
  • K-Lite Mega Codec Paketini Yükledim. AC3 Formatından sesi Aldık.

Ama Media Player Classic Home Cinema Yüklemem ragmen alt yazıdaki Türkce karakterleri gösterme sorununu çözemedim. VLC Player Kurdum. Alt Yazılarda sorun cıkarmadı. Türkce Karakterleri görüyor.

Peki Ben bişi sorayaım bu kadar usta toplanmışken. Kullandıgın MVK ya da Divx Player'ın Görüntü kalitesine bir etkisi var mı? Yani 1080p MKV formatında bir film Başka bir playerda daha net olma durumu?
  • Oynatımı gerçekleştiren program ve Codec'in büyük farkı olur.

Mesela Km Player ve Bs Player'ı açıp, ekranları altalta getirip bakın. Renk farkı olur, çok az da olsa ses farkı olur vs.. Biraz kullanıcının tatmin olmasına göre, biraz da ayarlamalara göre değişir bu durum..
  • Hocam O Kadar Full HD Led Ekran Aldık. Programın etkisi varsa, en iyisi hangisi ise onu kullanmak lazım. Bak o kadar ugrastık Torentliçe'e Fake Salladık Bütün filmleri 1080p indirdik :)

Senin dediğin gibi ise KM Player kurmak lazım.

Peki KM Player ile VLC Player Kıyaslanmasında ne cıkıyor ortaya?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kenzaburo -- 3 Ekim 2010; 19:39:31 >
  • Ben kısaca şuana kadar kullandıklarımı yazayım..

KM Player
    Gom Player
    Zoom Player
    Splayer
    Bs player
    Total home theatre mi ne öyle bir program kullandım ismi yanlış olabilir
    VLC Player ve aklıma gelmeyen birkaç program daha..

İçlerinden en akıcı görüntüyü, en güzel ayarlamaları, en güzel ses seviyesini KM Player veriyor (bana göre)

Yanına bir de Core AVC Professional Codec kurdum mu, al eline mısırını - çayını değmesinler keyfine Hatta bir ara Konu Dışında biri çok iyi bir program buldum diyordu, karşılaştırınca bütün herkes Km Player'ı seçmişti fakat konunun ismini hatırlamıyorum şimdilik..

Kurarsanız bütün ayarlamalarını inceleyin, mutlaka süper bir sonuca ulaşırsınız..

• Tamam Hocam Tevsiyene Uyacagım. O Programa da Bakalım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.