mpg,dat gibi dosyaları çeşitli coverterlarla divx veya xvid yapmaya kalksam hep videonun 2yanındada siyah bi bolge olusuyor. bsplayerla 4:3 yaptımmı duzeliyor.. ama neden o siyahlıklar? direk 4:3 yapan bi converter varmı..? bu buyuk bir sorun bence
4:3 nedir yani 320*240 640*480 gibi 4'e 3 orandır sen onu tuptıupta wide screeen vb yaparsan yada ekran formatrını değitirisen tabiki köşler siyah kalrı ç.ünkü pixel geometisni bozmadan strech yapamazsın.neyse takma kafan tam ekran sorun çıksın istemiyorsan 4:3
ama zati vcd nin boyutu yani orjinal boyutu avseq1.dat ın 355x288.. xvid veya divx 355x288 yaptınmı siyahlar cıkıyo yanda?.. bi converter yokmu.. aspect i ayarlıcak otomatik 4:3 ye veya nebilim? saol kardeş
off mpeg miydi neyse kafanı fazla karıştırmadan
sen encode ederken resize yap virtualdub ile oran filter menusuna gel ve resize de
cok saol kardeş.valla kolaymış.. virtual dub biraz daha zor converter programlarından.. mesela output u 16bitmi yapcan 24bitmi.. buna converter programları kendı karar verıyor.. şimdi 24bitmi olcak 16bitmi
quote:
Orjinalden alıntı: drony
off mpeg miydi neyse kafanı fazla karıştırmadan
sen encode ederken resize yap virtualdub ile oran filter menusuna gel ve resize de
dedinya.. 1saat convertledi.. sonra gene baktım gene yanda siyahlar var heryeri denedim o filter da gene olmadı bi çare dostum yaz yontemleri cok saol
aspect ratio yu yien tututamaşısındır yada masaüstü çözöünürlüğün kaç senin
1152x864 dostum bak şimdi. bende dat halinda 352x288 seklinde baya bir film var. bunları 384x288 yaptınmı oluyor aspect ratio yani siyahlık olmuyor kenarlarda. ama 352x288 den 384x288 yaptıkmı videoda bozulma olurmu bunu bılmıyorum baya bi arşiv yapacamda sonradan sıkıntı yaşamıyayım bu yuzden huzursuzum bu konuda
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme