Şimdi Ara

DivX,XviD gibi codeclerdeki buyuk sorun.!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
155
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • mpg,dat gibi dosyaları çeşitli coverterlarla divx veya xvid yapmaya kalksam hep videonun 2yanındada siyah bi bolge olusuyor. bsplayerla 4:3 yaptımmı duzeliyor.. ama neden o siyahlıklar? direk 4:3 yapan bi converter varmı..? bu buyuk bir sorun bence

• 4:3 nedir yani 320*240 640*480 gibi 4'e 3 orandır
    sen onu tuptıupta wide screeen vb yaparsan yada ekran formatrını değitirisen tabiki köşler siyah kalrı ç.ünkü pixel geometisni bozmadan strech yapamazsın.neyse takma kafan tam ekran sorun çıksın istemiyorsan 4:3
  • ama zati vcd nin boyutu yani orjinal boyutu avseq1.dat ın 355x288.. xvid veya divx 355x288 yaptınmı siyahlar cıkıyo yanda?.. bi converter yokmu.. aspect i ayarlıcak otomatik 4:3 ye veya nebilim? saol kardeş
  • off mpeg miydi neyse kafanı fazla karıştırmadan

sen encode ederken resize yap
    virtualdub ile oran filter menusuna gel ve resize de
  • cok saol kardeş.valla kolaymış.. virtual dub biraz daha zor converter programlarından.. mesela output u 16bitmi yapcan 24bitmi.. buna converter programları kendı karar verıyor.. şimdi 24bitmi olcak 16bitmi
  • quote:

Orjinalden alıntı: drony

off mpeg miydi neyse kafanı fazla karıştırmadan

sen encode ederken resize yap
    virtualdub ile oran filter menusuna gel ve resize de

dedinya.. 1saat convertledi.. sonra gene baktım gene yanda siyahlar var heryeri denedim o filter da gene olmadı bi çare dostum yaz yontemleri cok saol
  • aspect ratio yu yien tututamaşısındır
    yada masaüstü çözöünürlüğün kaç senin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Videoda codec sorunu
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 1152x864 dostum bak şimdi. bende dat halinda 352x288 seklinde baya bir film var. bunları 384x288 yaptınmı oluyor aspect ratio yani siyahlık olmuyor kenarlarda. ama 352x288 den 384x288 yaptıkmı videoda bozulma olurmu bunu bılmıyorum baya bi arşiv yapacamda sonradan sıkıntı yaşamıyayım bu yuzden huzursuzum bu konuda
  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.