Şimdi Ara

DIY lambalı ampli eskizim hakkında fikirleriniz! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
371
Cevap
3
Favori
11.614
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Teşekkürler bugün öğlene kadar o işi de sonlandıracağım.
  • Siparişler başlamış, Hadi hayırlısı sorunsuz ulaşır umarım.
  • Teşekkür ederim.
    Sonucun mükemmel olacağı konusunda %1 endişem olsa bu işin stresine kesinlikle
    bulaşmazdım. Memlekette elektronik malzeme adına çöp bile kalmamış hayret!
    Düşünsenize vu-metre sıfırı da hurdası da yok,kondansatör çin malı almazsanız yok,
    lamba portu yok,bir volume topuzu satan yer bile yok, hoparlör bağlayacağınız terminal
    madem hi-end e bulaştık wbt marka olmalı o da yok! Herşey yurt dışı alışverişe gebe kalmış...
    Bizde mecburen en küçük parçasına kadar kalite peşinde koşunca siparişlerin adresi şekillendi.
    Hayırlısıyla proje amacına ulaşsın gerçek olan ürünün değerini bileceğimdir.
    Görselde en dikkat çekici yer vu-metre olacak gibi :)
     DIY lambalı ampli eskizim hakkında fikirleriniz!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S.Togay -- 2 Nisan 2013; 8:52:18 >

• Hoparlör bağlantı noktası için ses terminalini resimdeki seçenekle çözsek fikriniz nasıl olur?

Hı-end olarak tanımlanmış ürün,
    http://www.ebay.com/itm/rhodium-plated-Hi-End-amplifier-speaker-terminal-Binding-Post-2pcs-/330812522982?pt=US_Amplifier_Parts_Components&hash=item4d05f681e6

volume potansiyometresinin kapağı için aşağıdaki seçenek sizce nasıl ne de olsa o detayıda unuttum

http://www.ebay.com/itm/Aviation-grade-Aluminum-Knob-05-Volume-Control-potentiometer-and-switch-/251232393209?pt=US_Amplifier_Parts_Components&hash=item3a7e9e17f9
    Diyelimki volume knobu yukarıdaki olarak seçtik kanal değiştireceğimiz knob nasıl olmalı dersiniz.
    Hatta bu basit ürünleri Türkiyede havale ya da internet üstü satın alabileceğimiz bir yer varmı bildiğiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S.Togay -- 20 Mart 2013; 18:20:22 >

•  DIY lambalı ampli eskizim hakkında fikirleriniz!

Yukarıdaki ilk eskiz resim çalışmam üzerinde bir takım değişiklikler yaparak, trafoların içerisine yerleşim planlamasını
    ölçülendirerek tamamladım. Ahşap kasada lambaların verdiği ısıyı düşünerek ortada açık bıraktığım kısma
    metal levha kesilecek ve porselen portlu lambalar o kısma yerleşecek.
    Yine o kısmı menteşeleri ile yukarı kaldırma durumunda alt tabanında devrelerin olduğu kart sabitlenecek.

Eskizde kaba dursa da dış venge-gümüş mdf ile lambalar,vu-metre yerini bulunca sonuç güzel olacak gibi.
    Sizce de güzelmi?
    Not: Birinci eskiz ile ikinciyi kıyaslamayınız kasayı yapacakustaya cm bazında ölçüleri verirken anlaşılır
    hale getirmeye çalıştım ve özensiz çizdim. kenar köşe işçiliklerden vazgeçmiş değilim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S.Togay -- 20 Mart 2013; 22:26:03 >

• quote:

Orijinalden alıntı: S.Togay

Yukarıdaki ilk eskiz resim çalışmam üzerinde bir takım değişiklikler yaparak, trafoların içerisine yerleşim planlamasını
    ölçülendirerek tamamladım. Ahşap kasada lambaların verdiği ısıyı düşünerek ortada açık bıraktığım kısma
    metal levha kesilecek ve porselen portlu lambalar o kısma yerleşecek.
    Yine o kısmı menteşeleri ile yukarı kaldırma durumunda alt tabanında devrelerin olduğu kart sabitlenecek.

Eskizde kaba dursa da dış venge-gümüş mdf ile lambalar,vu-metre yerini bulunca sonuç güzel olacak gibi.
    Sizce de güzelmi?
    Not: Birinci eskiz ile ikinciyi kıyaslamayınız kasayı yapacakustaya cm bazında ölçüleri verirken anlaşılır
    hale getirmeye çalıştım ve özensiz çizdim. kenar köşe işçiliklerden vazgeçmiş değilim.

oooooo aynı zamanda resim de yapıyorsunuz, çok iyi ya :)
    Bence de güzel durmuş; ancak öndeki vu-metre ve topuzların bulunduğu ön yüz yekpare ahşap mı olacak yoksa
    önde de metal kullanmayı düşünüyor musunuz?
    Bu arada çalışmaları takip ediyorum da baya baya sona yaklaşılıyor galiba.
    Heyecanım giderek artmaya başladı inan.

•  DIY lambalı ampli eskizim hakkında fikirleriniz!

şahsen böyle bir tip olmasını arzu ederim. :) tabi istek nasıl olursa o ayrı.
  • İlk resim güzelmiş Vu metreleri seviyorum ben bu tarz cihazlarda, Ayrı bir haz ve hava katıyor bence
  • Bu nasıl, Özellikle Vu metreler harika.

• İlk resimdeki benim çizdiğime benziyor aslında benimkinde fazladan camekan var 3 tarafında.
    Resim paylaştığınız iyi oldu, işçilikte beğenmediğim bir nokta olduğu an ilk resimdekine geçiş yapmak
    çok kolay olacaktır. Vu-metre olayına gelince benim içinde olmazsa olmaz. Baba markalarında
    vazgeçemediği bir özellik ve görsel.
    Bu arada benim eskizde power tuşu bile yok unuttuğum bir kısım daha çıktı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S.Togay -- 21 Mart 2013; 15:23:01 >
  • Hoparlör bağlantı noktası için ses terminali olarak resimdekini aldım;

EF86 ve ECC82 lambalar için inceleyince seramik pin saylılarının 9 ar adet
    Olduğunu gördüm ve kt88 in 8 pinlisinin haricinde az önce 4 adet te aşağıdakinden sipariş geçtim.

http://www.ebay.com/itm/4-ps-9-pin-Ceramic-Machine-made-Gold-plated-tube-socket-B9A-12AX7-ECC83-EL84-/281031286289?pt=US_Amplifier_Parts_Components&hash=item416ec51e11
    2 adet EF86 Tesla tüp olarak aşağıdakileri satın aldım;

http://www.ebay.com/itm/EF806S-EF86-6267-6J32P-TESLA-TUBE-New-2-PCS-LOOK-/180958654324?pt=Vintage_Electronics_R2&hash=item2a21f9ef74
    2 adet ECC82 Tesla tüp olarak aşağıdakileri aldım;

http://www.ebay.com/itm/2x-NEW-JJ-Tesla-12AU7-ECC82-Vacuum-Tubes-Matched-Pair-TESTED-/290626797687?pt=Vintage_Electronics_R2&hash=item43aab50077
    Tüm tüpler ve seramik soketleri tamamlanmış oldu.
    Kafamda rahatlamış oldu. Aldıklarım hi-end için önerilmiş orta karar ürünler olup
    hem fiyat bakımından hem de temin açısından TR de bulunmayacağı için yurt dışı
    Siparişler ile tamamlanmış oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S.Togay -- 21 Mart 2013; 19:00:01 >

• Bugün vu-metre siparişi masama kadar geldi. Ülkeler arası hız şaşırtıcı.
    Hemen açıp test ettim, ışıkları ve görseli resimdekinden şıkmış.

ptt kargo gümrükten 3,5 tl kesintili getiriyormuş dolayısıyla belgesiz
    3,5 tl ekstra kesinti yaptı adını siz koyun...
    Diğerleri gelir gelmez işlem sonlanacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S.Togay -- 27 Mart 2013; 18:36:55 >

• Adım adım cihazın parçaları bir araya geliyor.Merakla bekliyoruz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: PRODJ

Adım adım cihazın parçaları bir araya geliyor.Merakla bekliyoruz...

Seçimlerde malzeme ve kalite güzel çoğunu bulmak mesele.
    Parça parça siparişleri verince geliş zamanlarıda değişiyor.
    Postacı şu sıralar ziyareti sıklaştıracak.
  • quote:

Voltran'ı oluşturuyorsunuz. Bu çok heyecan verici bir durum.
    Bu ürün çocuğunuz gibi olacak, ilk göz ağrısı.
    Bitmesini merakla bekliyorum. Vu metre harika görünüyor.
    Diğer malzemelerin de fotolarını koyun mutlaka.
    Tam eski zamanlardaki foto romanlar gibi oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: S.Togay

quote:

Seçimlerde malzeme ve kalite güzel çoğunu bulmak mesele.
    Parça parça siparişleri verince geliş zamanlarıda değişiyor.
    Postacı şu sıralar ziyareti sıklaştıracak.

siparişini verdiğiniz ve görselini koyduğunuz malzemeleri şöyle kaba taslak bir değerlendirdim de
    galiba maliyet tahminlerin biraz üzeride olacak, yanılıyor muyum?
  • Haklısınız ve iyi gözlemcisiniz. Kabaca sadece lambalar kargo dahil 500 tl civar tuttu aklımda kaldığı kadar.
    Sahibinden de 2. el 8 lamba 1000 saat kullanılmış 250 tl fiyatı vardı. İkinci el alıp ömrünün belli bir yüzdesini
    tüketmiş mal alacağıma daha kalitelisi ve sıfırını TR de alamayacağım fiyata getirmiş oldum ki kazanç
    orada başlıyor.
    Birde olaya el attıkça unutulan küçük eksiklikler sıralanmaya başlıyor.
    Onlarıda kaliteli bulamayıp e-bay a yülklenmek zorunda kalınca
    kargosu dahil maliyetler yaratıyor.
    Ama dediğim gibi 3000 tl yi aşmamaya çalışıyorum.
    O fiyata da uzak yakın alternatif bırakmıyor tüm özelliklerini masaya yatırdığımda...
    Şu sıralar mevcut çizdiğim eskiz içinde 4 trafoyu yerleşimde ve lamba soketlerinin kart ile
    ortada kablo bırakmadan teması konusunda kafa patlatıyorum ki işin ayrı zor kısmı bu...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S.Togay -- 28 Mart 2013; 11:45:34 >
  • İşin zor kısmı bitti gibi sanki ürünler de geldimi tamamdır, En zevkli ve heyecanlı kısmı başlayacak ki bol bol ressim bekliyoruz o aşamada
  • Her tarafı ayrı zor iş kıymetli dostum.
    Trafolar sıradışı büyük. Piyasadaki sıradan orta ve üst sınıf ürünlere nazaran büyük ve ağır.
    Dolaysıyla kasa içi konumlama ve gerektiğinde ulaşabilmenin kolaylığı ve detayları
    40 yıllık ustamıza bile yeni bakış açısı,deneyim ve sabır kazandırdı

• :) Aman Büyük olsun, Trafo ne kadar büyük, O kadar iyi. İmalat aşamasında zorlayıcı olsa da Sonunda avantaj olacağı kesin

Bu arada Allah ustamıza sabur versin
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.