Şimdi Ara

DIY lambalı ampli eskizim hakkında fikirleriniz! (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
371
Cevap
3
Favori
11.614
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tabi burdan yazmak kolay yaziyoz iste kolay gele hayırlısı ile sona geldi zaten

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostum bitsin herşeyi bir tarafa koyup gelesim var yanınıza kucaklayıp cihazı
    heyecanımı anlatmam mümkün değil.
  • Bu kadar emekle ve kaliteli malzeme ile illaki bir şeyler olacaktır diye bekliyorum ama yinede bilmediğimiz faktörler mutlaka vardır bakalım zaten yola çıkılmış gerisi nasip kısmet .
  • quote:

Orijinalden alıntı: eraycelik80

siz bi bitirin de bakalım sonuca aslında ben bi tane octave v 70 Yada master sound 845 alsam bunu acsak tek tek resimlesek aynısını yapamazmiyiz bunu merak ediyorum yaparsakta o sesi yakalarmiyiz

Evet haklısınız, octave v 70 SE'yi inceledim, çok güzel bir cihaz.
    Görünüşü harika; ancak hybrit olması, en sevdiğim yemekte sinek görme etkisi yarattı bende.
    Tamamen lambalı üzerine kurulu bir sistem ki "s.togay"ın yaptığı da bu, gerçek müziği bize dinletecekmiş gibi geliyor bana.
    Umarım emeklerinin karşılığını tam olarak alırlar. Ne de olsa işin ucu biraz bana dokunuyor; çünkü ilk cihaz bittikten sonra sırada ben olacağım.

• quote:

Orijinalden alıntı: S.Togay

Her tarafı ayrı zor iş kıymetli dostum.
    Trafolar sıradışı büyük. Piyasadaki sıradan orta ve üst sınıf ürünlere nazaran büyük ve ağır.
    Dolaysıyla kasa içi konumlama ve gerektiğinde ulaşabilmenin kolaylığı ve detayları
    40 yıllık ustamıza bile yeni bakış açısı,deneyim ve sabır kazandırdı
     DIY lambalı ampli eskizim hakkında fikirleriniz!

Görüntü çok önemli, bu yüzden görünüme hakketiğinden de fazla itina göstermeniz gerektiğini düşünüyorum, tabi siz zaten bunu yapıyorsunuzdur ama ben yine de söyleyeyim dedim.

• Ustanın önündeki duran tek gerçek trafo. Alttaki ve kenardaki mdf ler kullanılacak malzemeler değil.
    sadece trafoları konumladığımızda kaplayacağı alan,yerleşim planı ve ulaşımın kolaylığını sağlayacak
    beyin fırtınası yapılan bir anın görüntüsü. Eskizin resmi belli.

Sadece o eskizde lamba tabanı, vu-metre ve
    trafo dışının lambaya bakan kısımları aluminyum olacak. porselen soketler elime ulaşmadığından onu
    hangi çapta kestireceğimi bilemediğimden beklemedeyim. Bu arada aluminyum tabakayı bulmak ve
    ince işçiliklerle kestirmekte mdf ile oynamaktan çok daha zor olacak. Bakalım parasıyla da olsa
    onun ustası zahmete girecekmi! Sanayiide ne kadar tanıdık varsa hepsini seferber ettim
    Aşağıdakinden etkilenmemek zor,dolayısıyla ondan izlerde taşıyoruz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S.Togay -- 29 Mart 2013; 22:06:10 >

• quote:

Orijinalden alıntı: unforgivenetena

quote:

siz bi bitirin de bakalım sonuca aslında ben bi tane octave v 70 Yada master sound 845 alsam bunu acsak tek tek resimlesek aynısını yapamazmiyiz bunu merak ediyorum yaparsakta o sesi yakalarmiyiz

Görünüşü harika; ancak hybrit olması, en sevdiğim yemekte sinek görme etkisi yarattı bende.
    Tamamen lambalı üzerine kurulu bir sistem ki "s.togay"ın yaptığı da bu, gerçek müziği bize dinletecekmiş gibi geliyor bana.
    Umarım emeklerinin karşılığını tam olarak alırlar. Ne de olsa işin ucu biraz bana dokunuyor; çünkü ilk cihaz bittikten sonra sırada ben olacağım.

Haci hibrid nerden çıktı siz pre katı lambalarını mı power katı lambalarını mı görmediniz alet safkan lambali ne hibrid i ve kart ta yok icinde noktadan noktaya el yapımı lehim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eraycelik80 -- 30 Mart 2013; 1:53:54 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: unforgivenetena

quote:

Haci hibrid nerden çıktı siz pre katı lambalarını mı power katı lambalarını mı görmediniz alet safkan lambali ne hibrid i ve kart ta yok icinde noktadan noktaya el yapımı lehim

Alıntıları Göster
    http://www.fairaudio.de/img/test/octave/v70/octave-v-70-offen3.jpg

http://www.fairaudio.de/img/test/octave/v70/octave-v-70-sockel1.jpg

OCTAVE v70 SE'nin farklı modelini mi inceledik acaba?
    Benim incelediğim model bu linklerdeki fotonun gösterdiği modeldi.
    Fotodan da görüldüğü üzere hem power katında hem de pre katında
    ekipmanlar birer pcb kart üzerine monte edilmiş. Power katındaki kartı
    inceleyemedim; ama pre katında linklerdeki fotolardan da görüleceği üzere
    transistor ve minik de olsa entegre kullanılmış.
    Köroğlunun dediği "Tüfek çıktı mertlik bozuldu" gibi
    transistor ve entegre çıktı safkan bozuldu, diyorum.
    Eğer doğru ürünü incelemişsem bu ürünün ön taraftaki cam yüzeyde
    tornavidayla yapılan ayarları var ki bu da en küçük dikkatsizlikte ön yüzeydeki
    cam yüzeyin çiziklerle dolacağı anlamına gelir.
    Umarım bir yanlış anlama olmamıştır. İki farklı klasmanı karşılaştırmak bence doğru değil
    çünkü bu, OCTAVE v70 SE'ye ve üreticilerine haksızlık olur.
    Sonuçta onlar üzerinde mühendislik bilgilerini ARGE'de aylar belki yıllarca zorlayarak seri üretim,
    her şeyi ile tam anlamı ile "orijinal" bir ürün yapmışlar. Bu da hiçbir zaman bir DIY çalışmasıyla bir tutulamaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unforgivenetena -- 30 Mart 2013; 7:53:31 >

• O transistörler master sound dada var unisio resource de de ayon dada yani tüm lambalilarda var bildigim. Öndeki cam kısmındaki delikler lamba degisimin de bias ayar İcin yani ayda yılda bir kere kullanılıyor cok önemsiz bir ayrıntı ama güzel cihaz su an onun 110 modeli ve black box i ile ilgileniyorum gidip gelip cok hoş

• Bu tip forumlarda en sevdiğim şey paylaşımlarda bilgilerin akışı.
    Bilmediğim modellerle ilgili ne güzel kazanımlar oluşuyor. Her ikinizinde emeğine sağlık.
  • Her hafta ısımız bu gidip dinliyoruz bakalım nereye kadar

• Hiç sorma şuan evde özel ders odasında ders vermekteyim.Öğrenci soru çözüyor ben diğer taraftan
    elektronik kovalıyorum... Demekki yanlış bölüm okumuşum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S.Togay -- 30 Mart 2013; 10:28:20 >

• quote:

Hiç sorma şuan evde özel ders odasında ders vermekteyim.Öğrenci soru çözüyor ben diğer taraftan
    elektronik kovalıyorum... Demekki yanlış bölüm okumuşum.

Öğrenciden alicandolari ses potu alican o dolarla hatta sen uğraşma öğrenciye soyle versin ebay a parayı

• Resimdeki öğrenci meslek lisesi elektronik öğrencisi ama anlamıyor bu işleri.
    ileri de elektronik müh. olursa işte o zaman transistörlü mc ya da
    accuphase yaparsak yardımcı olacakmış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S.Togay -- 2 Nisan 2013; 8:59:41 >
  • Accuphase gerek yok zaten Biz bu ara bu akustik panel islerine baya taktik kafayı bas tup traplar bas traplar paneller kaplama kumaşlar valla dibi yok bu isin ama son alıma karar verdik bakalım neler olacak

• Eray; çocuğunun olduğu ortamda sese dikkat et. Kulakları çok hassas zarar görmesin.
    bizim duymadığımız frekansları bile duyduklarını düşünürsek hassas davranmak gerekiyor.
    Ben müzik dinlerken salona çocuğu almıyorum, ısrar ederse de sesi oldukça kısıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S.Togay -- 30 Mart 2013; 11:13:13 >
  • Bi doğsa 2 ay kaldı dikkat edicem bakalım

• Hayırlısı anne karnında da ses ve strese duyarlılar biliyorsun. Orda bile huzursuz oluyorlar.
    İmzamdaki luxman prepower seti dün 3500 tl den sattım. lambalıya yer açtım.
    Duygusal bağlılığım vardı zor oldu ayrılması ama teselli yakınıma sattım ara sıra dinlerim özledikçe...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S.Togay -- 30 Mart 2013; 11:22:20 >
  • quote:

Hayırlısı anne karnında da ses ve strese duyarlılar biliyorsun. Orda bile huzursuz oluyorlar.
    İmzamdaki luxman prepower seti dün 3500 tl den sattım. lambalıya yer açtım.
    Duygusal bağlılığım vardı zor oldu ayrılması ama teselli yakınıma sattım ara sıra dinlerim özledikçe...

bu anfi işi oldu oldu olmadı sıkıntı olacak anfi satıldı ise

• O zaman sıkıntı büyük olur. Japonların en iyileri arasındaki
    rüştünü ispatlamış,parasıyla bile ikinci elini zor bulacağım bir
    ürünü kaybetmiş olurum. Dönüşü yok. Burada mühendis arkadaşlara ve
    uzman arkadaşlara olan güvenim ağır basıyor...
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.