Şimdi Ara

DIY lambalı ampli eskizim hakkında fikirleriniz! (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
371
Cevap
3
Favori
11.637
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dostlar olmuşa yapacak birşey de yok. En iyi ihtimal ampliyi yaptırdığım ustayı eve getirip
    tabanca ile boya attırırım üzerine belli olmayacak hale gelir. Tereddütsüz paylaştım ki bu tür
    akla gelmedik kazalar,şansızlıklar kimsenin başına gelmesin diye... Sağlık olsun. Alakanıza teşekkür ederim.
  • Bence acele karar vermeyin onarım konusunda, Şimdilik sistemin nazarlığı kalsın, Zaman içerisinde ampliden sonra kafanızda rahatken illa bir çözüm üretirsiniz diye düşünüyorum.
  • Aynen öyle şimdilik hoparlör askıda. kargoları bekliyorum.
    Özellikle porselen soketler geldiği an iş birden hızlanacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: S.Togay

2007 yılında Hashimoto devresini TR de bir kişi denedi ama görselinden iç
    işçiliğine hatta trafosuna kadar Eray'ın tabiri ile çöp
     DIY lambalı ampli eskizim hakkında fikirleriniz!

Yapmaya çalıştığımın eskizi ile kıyaslayınca hem malzemede,hem tasarımda
    hemde üstteki deneme mono iken bizimki tek kasada mono+mono otomatikman
    fark atmış olacak.

topiği zevkle okurken bu talihsiz mesaja-mesajlara denk geldim. okumamış görmemiş kabul ettim kendimi. :) =)

lambalar, malzemler :) hayırlı olsun. bu arada @eray, KT120 önerdik. peşinden KT88 olur diye. ama çok sıkıntı değil bence. çalışma bir bitsin. :)

quote:

Orijinalden alıntı: eraycelik80

siz bi bitirin de bakalım sonuca aslında ben bi tane octave v 70 Yada master sound 845 alsam bunu acsak tek tek resimlesek aynısını yapamazmiyiz bunu merak ediyorum yaparsakta o sesi yakalarmiyiz

yapamayız. yapılsa da aynı ses alınmaz. fabrikasından malzeme bulup alıp gelmezsek o ayrı... :)

Octave v70 sevdiğim ve beğendiğim bir amplidir. 3-4 sene önce İzmirli dostumla üzerinde incele; dinleti yapıldı idi. hele bak adı zikredildi. boşuna değildir. kasa dizaynının hastasıyımdır. kafamda ki dizaynlara benzediğinden mi bilmem...

• quote:

Orijinalden alıntı: the_cantan

quote:

2007 yılında Hashimoto devresini TR de bir kişi denedi ama görselinden iç
    işçiliğine hatta trafosuna kadar Eray'ın tabiri ile çöp

Yapmaya çalıştığımın eskizi ile kıyaslayınca hem malzemede,hem tasarımda
    hemde üstteki deneme mono iken bizimki tek kasada mono+mono otomatikman
    fark atmış olacak.

topiği zevkle okurken bu talihsiz mesaja-mesajlara denk geldim. okumamış görmemiş kabul ettim kendimi. :) =)

lambalar, malzemler :) hayırlı olsun. bu arada @eray, KT120 önerdik. peşinden KT88 olur diye. ama çok sıkıntı değil bence. çalışma bir bitsin. :)

quote:

Orijinalden alıntı: eraycelik80

siz bi bitirin de bakalım sonuca aslında ben bi tane octave v 70 Yada master sound 845 alsam bunu acsak tek tek resimlesek aynısını yapamazmiyiz bunu merak ediyorum yaparsakta o sesi yakalarmiyiz

yapamayız. yapılsa da aynı ses alınmaz. fabrikasından malzeme bulup alıp gelmezsek o ayrı... :)

Octave v70 sevdiğim ve beğendiğim bir amplidir. 3-4 sene önce İzmirli dostumla üzerinde incele; dinleti yapıldı idi. hele bak adı zikredildi. boşuna değildir. kasa dizaynının hastasıyımdır. kafamda ki dizaynlara benzediğinden mi bilmem...

O anfiyi ne olur sen yapmadığını soyle baskan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• :)))yok ampliyi ben yapmadım çok değerli ve aşırı sevdiğim bir dostum yaptı. yaparken yanında değildim sadece.
    daha sonra ecl82,86, 84, 6AS7, 34 felan yaptık.
    teknik altyapısına laf yok ama.
    üstte ki resimde görünen match KT88 (svetlana olması lazım net hatırlamıyorum) esas lambalarımız bu.
    ve altta ki resimde tek kanalda görünen iki lamba ise denemelerde ruski 6L6 lambadır. esas lambamız değildir ve uzun ömürlü lambadır. neyse.
    amfinin görünüşüne bir şey diyemem. tek avantajı kalın aluminium olması. ve yanlarda ki OSB denen (Oriented Strand Boards) ile pek de beğeniler aldığını söyleyemem. :))
    topikte Hashimoto çalışmanın beslemesini biz vacuum tube 5U4GB vb. lamba ile revize edecektik. lakin SS parçalı beslemende bas seslerin daha derli toplu,
    derin ve kick bas sesler çıktığı bilgisini aldık. hasılıkelam yukarıda ki bu bitmiş çalışmadan biz tecrubelerde öğrendik. imkan verilseydi daha iyisi olabilirdi. en nezih zeytin bahçelerinde en sızma mutfak yapımı bir amplidir. emeği ve seveni vardır hor görmeyin :)) tabi görüş sizin beğenmedik deseniz de hakkınızdır saygı duymak düşer bize :))

edit: koyu puntolu kelime düzeltildi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_cantan -- 1 Nisan 2013; 13:08:24 >

• Üstadım selam O projede olaya dahil olmadınız ama bu projede dahilsiniz ve iyiki varsınız
    Benim alıntımda yazdığım üzere dış işçiliğin özensiz olduğu ve iç işçilikteki görseli
    Eray'ın kesin çöp tabiri ile değerlendireceğine atıf idi. Kısaca latife yapılmış oldu.
    Yoksa en kötü çalışma bile olsa emek değerlidir. Bende dahil görseli beğenmedik sadece.
    Yapan kişi detaylı okuduğum kadar bilgi düzeyi oldukça yüksek ve dayanışma adına
    hatırı sayılır isimlerden destek almış. Kullandığı orjinal lamba anladığım kadar
    golden dragon 6550 ki yurt dışı fiyatı yaklaşık tanesi 90 dolar. Bizim kullandıklarımızın yurt dışı fiyatı
    tanesi 45 dolara geliyor ama 4 adet kt88. Diğer lambalarda ise Tesla tercih etmiş olduk ki
    Tesla hatırı sayılır benimde duyduğum kadar. Porselen soketinden iç devre elemanlarına
    ve mono-mono tek kasa olayına ve uygun trafolarına kadar düşününce o denemeden birkaç adım öne
    çıkacağımız düşüncesi oluştu kafamda. Bu noktada bir düşünce hatası varmı? Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S.Togay -- 1 Nisan 2013; 12:14:50 >

• Kirli çamaşırlar ortaya dökülmüş
  • quote:

Orijinalden alıntı: keyman2

Kirli çamaşırlar ortaya dökülmüş

2007 yılındaki deneme içinmi ?
    Aslında gerekli gereksiz o kadar çok konu başlıkları açılıyor ve günümüz şartlarına
    göre kıyaslanıyor iken; bu tip ciddi çalışmaların google da unutulmaya yüz tutması
    doğru değil. Paylaşmalı, varsa hatalar onlardan sonuç çıkarmalı ve daha iyiye doğru
    yelken açmalı. Bu başarılı sonuçları yaklaştıracaktır. Tarih derslerindeki geçmişteki
    olayları bilip, günümüzü daha doğru yargılayıp değerlendirmemiz misali...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: keyman2

Kirli çamaşırlar ortaya dökülmüş

2007 yılındaki deneme içinmi ?
    Aslında gerekli gereksiz o kadar çok konu başlıkları açılıyor ve günümüz şartlarına
    göre kıyaslanıyor iken; bu tip ciddi çalışmaların google da unutulmaya yüz tutması
    doğru değil. Paylaşmalı, varsa hatalar onlardan sonuç çıkarmalı ve daha iyiye doğru
    yelken açmalı. Bu başarılı sonuçları yaklaştıracaktır. Tarih derslerindeki geçmişteki
    olayları bilip, günümüzü daha doğru yargılayıp değerlendirmemiz misali...

Keainlikle Üstad katılıyorum, Hayatta her şey bana göre giriş gelişme ve sonuçtan ibarettir Ve her adım tecrübe ve birikim sağlar.
    Misal, Ben çocukken evde ne bulursam çaktırmadan söker içine bakardım. Bazen becerir toplar bazende beni aşar, Sağolun babam beni dağıtırdı
    Hiç unutmam masa saatini söktüm dü, Gelde topla

• Dostlar haber var!
    1.si 2 adet ecc82 lamba, 4 adet 9 pinli porselen,2 kanallı switch buttonu ve
    hoparlör bağlamak için ses terminali az önce masama geldi e-bay dan.
    Akşama resimleri ile paylaşırım.

Herşeyin hayırlısı diyerek sabırlı bekleyişi sürdereceğiz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S.Togay -- 2 Nisan 2013; 9:03:08 >
  • işte gelen ürünler... 2 adet jj Tesla ecc82 lamba, 4 adet 9 pinli porselen,2 kademeli rotary switch buttonu ve
    hoparlör bağlamak için ses terminali resimleri.

Ürünleri paketten çıkarınca...

En basit zarf paket bile iç yüzeyi korumalı ve özenli gönderi yapılmış...

Yalnız e-bay alış veriş sepetinde tüm alışverişleri benim adıma olanları sözde 3 sepette topladık
    her biri 75 euro altında. fakat 3 dolarlık olan ürün bile ayrı noktadan gelince kotayı saçma sapan
    doldurmuş olduk. 3 doları alıp 90 dolarlık kt88 in bir çiftini taktık gibi geliyor bana sipariş tarihlerine bakınca...
    Bir kaç gün daha bekleyip sonra siparişlerin akibetlerini sorgulamak gerekecek ki onu nasıl yaparız bilmiyorum...
    Şu an şansa bırakıp birkaç gün beklemek lazım. Sonrası 2009 yılının bilgilerinde değişiklik olmadıysa adıma
    yaptığım alış-veriş tutarı olan toplam bedelin %10 unu fark ödeyip 2 tl de depo parası verip alabiliyorduk heralde.
    Olmadı istanbul'dan bir tanıdığa ricacı oluruz destek için. fakat illa sipariş sahibi gerekiyormu onu da bilmiyorum
    Düşündükçe karışıyor iş bekleyip görelim. Sayfada yazdığım her iyi ya da kötü deneyim her okuyana birşeyler
    kazandırıyordur. Yapılan hataları ben öderim sizler kazanırsınız. para kaybeder teşekkür kazanırız karşılığında

• quote:

işte gelen ürünler... 2 adet jj Tesla ecc82 lamba, 4 adet 9 pinli porselen,2 kademeli rotary switch buttonu ve
    hoparlör bağlamak için ses terminali resimleri.

Ürünleri paketten çıkarınca...

En basit zarf paket bile iç yüzeyi korumalı ve özenli gönderi yapılmış...

Yalnız e-bay alış veriş sepetinde tüm alışverişleri benim adıma olanları sözde 3 sepette topladık
    her biri 75 euro altında. fakat 3 dolarlık olan ürün bile ayrı noktadan gelince kotayı saçma sapan
    doldurmuş olduk. 3 doları alıp 90 dolarlık kt88 in bir çiftini taktık gibi geliyor bana sipariş tarihlerine bakınca...
    Bir kaç gün daha bekleyip sonra siparişlerin akibetlerini sorgulamak gerekecek ki onu nasıl yaparız bilmiyorum...
    Şu an şansa bırakıp birkaç gün beklemek lazım. Sonrası 2009 yılının bilgilerinde değişiklik olmadıysa adıma
    yaptığım alış-veriş tutarı olan toplam bedelin %10 unu fark ödeyip 2 tl de depo parası verip alabiliyorduk heralde.
    Olmadı istanbul'dan bir tanıdığa ricacı oluruz destek için. fakat illa sipariş sahibi gerekiyormu onu da bilmiyorum
    Düşündükçe karışıyor iş bekleyip görelim. Sayfada yazdığım her iyi ya da kötü deneyim her okuyana birşeyler
    kazandırıyordur. Yapılan hataları ben öderim sizler kazanırsınız. para kaybeder teşekkür kazanırız karşılığında

Kota mota yalan arkadaşım bana bir ayda kendi adıma 14 farklı paket geldi

• İnşallah öyledir, hem kendime hem sizlere güzel birşeyler
    yapmaya çalışıyorum bu durumlara canım sıkılıyor. Çaresizlikte var aslında.
    Adıma olan paketin internet ortamında Türkiye bacağını sorgulayamıyorum ürün nerede diye!
    19 martta 2 kutu kt88 sipariş geçtim 1 saat ara ile farklı isimlere bir kutu geldi diğeri yok.
    22 martta verdiğim başka siparişler bugün çıktı geldi.
    Nisan 1 şakası zannettim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S.Togay -- 1 Nisan 2013; 20:35:01 >
  • quote:

İnşallah öyledir, hem kendime hem sizlere güzel birşeyler
    yapmaya çalışıyorum bu durumlara canım sıkılıyor. Çaresizlikte var aslında.
    Adıma olan paketin internet ortamında Türkiye bacağını sorgulayamıyorum ürün nerede diye!
    19 martta 2 kutu kt88 sipariş geçtim 1 saat ara ile farklı isimlere bir kutu geldi diğeri yok.
    22 martta verdiğim başka siparişler bugün çıktı geldi.
    Nisan 1 şakası zannettim

kesin 1 Nisan şakasıdır. bir ayda 14 ayrı paket geldiğini duyunca içime soğuk bir su serpildi; çok mutlu oldum
    Umarım yarın itibariyle diğer paketlerin de resmini bizimle paylaşmış olursunuz.
    Her şey gönlü"müz"ce olsun emekleriniz boşa gitmesin. Malum emeğe emek verenin dışında kimse paha biçemez.
    Eskiden fotoromanlar vardı, sizin böyle her gelişmeyi her adımı kare kare paylaşmanız beni o günlere götürdü. Size kolaylıklar diliyorum manevi desteğim hep yanınızda.
    İyi çalışmalar...

• Maşallah şimdilik sorunsuz geliyor her şey, Lakin kanun ve kurallar ortada istisnalar oluyor diye tedbiri elden bırakmak yanlış olur sağlamcı olmakda fayda var bence.
  • Istanbuldan bir maliyeciye ricaci oldum duruma bir baksin diye. Gerekiyorsa bedelini oderim madur olmamak icin.

• Aslen en güzeli alım yaparken satıcı ile konus-şup ürünleri böldürmek yerine, Faturayı düşük tutmak olabilirdi, Sanırım en çok bu şekilde tercih ediliyor, Zaten yedek parça fazla sıkıntı olacak şeyler değil bu ve buna benzer bir çok yöntem kullanılıyor sanıyorum.
  • E-bay bizdeki hepsiburada ya benzemiyor. Alışveriş sepetini nasıl ki hepsiburada birleştirip tek kolide
    kargoya veriyorsa; e-bay siparişi anlaşmalı mağazalara geçiyor ortada alışveriş sepeti yokmuşcasına
    siparişler birleşmeden ürünlerin her bir parçası farklı ülkelerin farklı illerindeki farklı mağazalarından dağınık
    gelmiş oluyor. 3 dolarlık potansiyometre yi önce alınca 90 dolarlık lamba kota sıkıntısına düşüyor.
    Yoksa siparişlerde hiçbir sepette ve ya tek tek parçalarda 75 euro ya yaklaşılmadı ve aşılmadı... İlginç tarafı önce gelmesi gereken 90 dolarlık yerini sonra gelmesi gereken 3 dolarlığa
    bırakınca işin içindeki mantalite kafa karıştırıyor. Ucuzlar gönderilip kota tamamlatılıp pahalılar
    dağıtım noktasında üst para limitini aşmadığı halde tutuldumu acaba
    Belkide öğlene birkaç parça daha gelir de usulsuzluk yapmadığımızdan gereksiz endişeleri
    kafamızdan sileriz.

• Selam. Konuyu arastirdik. Gumrukte kayitli takilmis bir problem yok kayitlarda. Ebay siparislerini tekrar inceledim ve Tesla ef86 lar, 8 pinli porselen soketlerin tracking numberi verilmedigini gordum. Ilk is olarak saticilarina mesaj attim. Bugun cevap gelmezse e-bay yonetimine mesaj atarak durumu ozetleyip satisin iptalini isteyecegim. Hemen sonra baska saticilardan tekrar siparis... zaman kaybi yasamis olduk. Kt88 lerin diger cifti ise 26/03/2013 yola cikti goruluyor o ilginc iste diger cifti nasil oldu da 5 gun once geldi

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.