Şimdi Ara

DIY lambalı ampli eskizim hakkında fikirleriniz! (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
371
Cevap
3
Favori
11.655
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: eraycelik80

Kt88. İcin 20 kg transistör yeter ama 845 İcin iki katı Yapi gerekli ve seste 845 de o kadar daa güzel

doğru söze ne denir hocam 20 kg tr. mü demek istedin yoksa 20 adet tr. mü?
    @Serden hocam teveccühüne teşekkürler sadece öğrendiğimi paylaşıyorum. KT882'in gelmesine sevindim. diğerleri hani neyse bir şekilde daha masrafsız telafi edilebilir.

tube ampliler bir bütündür. girişind eki trafodan çıkışında ki trafoya kadar denge olmalı. ve sadece en iyi malzemleri almakla olmuyor tabi. ohm kanunları gözetilmeli. :)
    Tamura for 300B, 2A3, 6B4G tıkla
    linkte ki trafolar ebay fiyatı üstelik. 10 katmanlı.
    845 gibi bir lambadan bahsediyoruz. bu lambanın trafosuda lambaya has olmalı ve maliyet ve kalite ona göre ister istemez oluşuyor. birebir aynısını yapmak mümkün olmasa da teknik parametreleri karşılayan trafoları temin etmek (Lundahl misalen. per lundahl istediğim trafoyu sarmadı parasını verdiğim halde görürsün sen ) üst kalite bir sonuç ulaşmamıza asla engel değildir. :)
    sadece ve CNC işlenmiş kesilmiş güzel bir kutunun, makyajın güzelliği her zaman başkadır. :)

• Üstad; bu transistörlü MC ya da Accuphase nin şeması bulunsa yapılabilirliği konusunda
    fikriniz nedir? Dış görüntü malzeme ve kısıtli imkanlarla ister istemez sadece anımsatan
    pozisyonunda olsa da iç kısımda sonuca gidilebilir gibi geliyor bana ne dersiniz?
  • Hocam şimdilik bence bulaşmayalım.
    zati çoğu odyfil lambalıdan sonra SS sesine katlanamıyor. pekala Pure Class-A repertuvarda tutulabilir.

yapılmaz mı? yapılır ama cidden meşakkatli. mühim olan malzemeyi bulabilmek.
    gerisini ise misal linkte görebileceğiniz PCB ni alıp montaja başlanabilir. trafosu ve matc parçalar ve orijinal parçaları tek tek ölçüp, eşleyip, orijinal bulup oluşturmak gerekecektir. low noise toroid trafo(Piltron, Talema vb.) düzgün soğutucular vs.. hepsi ayrı bir masraf giderek artacaktır.
    A-50 power; A-680A-50 power; A-680
    kutuyu güzel yapar ya da halledebiliriz ama altyapısı...:)
    MC nedir bu arada? Mc ise anladım.

• Mc klavye hatasi.
    Lambalidan sonra belki tat vermez ama yinede transistorlude kabul gormus bir marka ile gerekirse uzun soluklu emek gerektirse de ugrasmaya deger gibi. Aklimin bir kosesinde o dusunce hep var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam dediğim gibi emek ister.
    ama sen yeter ki iste
  • quote:

Orijinalden alıntı: the_cantan

hocam dediğim gibi emek ister.
    ama sen yeter ki iste

Üstad pardon, Alğılayamadığım bir durum var! Trafoyu bu kadar pahalı ve özel klan nedir ? Yani iyi bir ustanın eğer şema ve spin v.s sayısını biliyor ise niye yapamasın ? Konuyu biraz paylaşmanız mümkünmüdür, Tamamen bilmediğimden soruyorum.
    Kaliteli sarım yapan gerek trafocu gerekse farklı cihazlarda işlem yapan bir çok bobinajcı mevcut nedir olay. Cehaletimi mazur görün
  • Trafoda giris cikis degerlerini sadece trafocunun sarmasi degil nasil saracagini izah eden muhendislik destegi lazim. Bizim trafocularin sorunsuz sardigi seygenellikle arac statorleri oluyor keyman dostum
    Can-tan ustadim su lambali saglicakla bitsin de gel bu projeye de el atalim derim. Ilkler guzeldir

• quote:

Orijinalden alıntı: S.Togay

Trafoda giris cikis degerlerini sadece trafocunun sarmasi degil nasil saracagini izah eden muhendislik destegi lazim. Bizim trafocularin sorunsuz sardigi seygenellikle arac statorleri oluyor keyman dostum
    Can-tan ustadim su lambali saglicakla bitsin de gel bu projeye de el atalim derim. Ilkler guzeldir

Hocam, Arızalı bir ürün dagıtılıp kopya edilemez mi, Emin olun talep olsun ve numune olsun vede para kazansınlar bence sarılmayacak bir şey değil, baksanıza deli para yarım kilo bakır ile 1 klio demir sonuçta ve teknolojik bir yanıda yok tabi başka detaylar yok ise bence, Tabi tamamen konuya hakim olmadığımdan banada öyle geliyor olabilir ama öyle bobinajcılar biliyorum ve öyle sarımlar yapıyorlar ki bu bir şey degil.

• Dogru iyi ustalar var ama dedigim gibi ustaya elektronik bilgi ve ne istediginiz konusunda bilgiyi tam vermek lazim. Yillarin elektronik saticisi ve ayni zamanda basit arizalari onarabilen kisiler bile ozellikle trafo arizasinda ters koseye yatiyor. Ornek fatih elektronik Turgut beyde bu arizadan pioneer prepower 3 sene yatti benim bildigim kadariyla.

• quote:

Dogru iyi ustalar var ama dedigim gibi ustaya elektronik bilgi ve ne istediginiz konusunda bilgiyi tam vermek lazim. Yillarin elektronik saticisi ve ayni zamanda basit arizalari onarabilen kisiler bile ozellikle trafo arizasinda ters koseye yatiyor. Ornek fatih elektronik Turgut beyde bu arizadan pioneer prepower 3 sene yatti benim bildigim kadariyla.

Merhabalar Sn S.Togay, neden 300B li bir amfi yapmıyorsunuzda 845 den yana oyunuzu kullandınız, tamam çıkış güçleri farklı ama tercihinizde ne etkili oldu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alpys

quote:

Dogru iyi ustalar var ama dedigim gibi ustaya elektronik bilgi ve ne istediginiz konusunda bilgiyi tam vermek lazim. Yillarin elektronik saticisi ve ayni zamanda basit arizalari onarabilen kisiler bile ozellikle trafo arizasinda ters koseye yatiyor. Ornek fatih elektronik Turgut beyde bu arizadan pioneer prepower 3 sene yatti benim bildigim kadariyla.

Merhabalar Sn S.Togay, neden 300B li bir amfi yapmıyorsunuzda 845 den yana oyunuzu kullandınız, tamam çıkış güçleri farklı ama tercihinizde ne etkili oldu ?

hacı sen konuyu bi baştan oku istersen 845 nerden çıktı o öneri benim önerim yaptığımız anfi kt 88 yada kt 120 li bir model 845 kolay bir cihaz değil 300 b de aynı o da zor

• quote:

Orijinalden alıntı: eraycelik80

quote:

Orijinalden alıntı: Alpys

quote:

hacı sen konuyu bi baştan oku istersen 845 nerden çıktı o öneri benim önerim yaptığımız anfi kt 88 yada kt 120 li bir model 845 kolay bir cihaz değil 300 b de aynı o da zor

Pardon yanlış anlamışım konuyu :) Eski yazılarda liste satış 20.000$=2500tl maliyet, yazı aralarında Tamuralar, 845leri görünce... yüksek seviye zannettim başta, kt88 leri sonradan gördüm

Çok kolay gelsin umarım istenilen sound yakalanır. ;)

• quote:

Tabi ki yeterli done verilmeli ki doğru sonuç ortaya çıksın katılıyorum, Evet bazen öyle spesifik arıza durumları oluyor.
  • Alpys, selam. Eray sağolsun açıklamış durumu.
    Tercihimizi belirleyip, sınırları çizen elbette Hashimoto trafolarımız oldu.
    Benim ilk sayfada kasa tasarımında vac beta dan etkilendiğimi ve o ürünün 25.000 dolar olduğunu yazdım.
    2500-3000 tl arasına bu çalışmayı bitirebilirsek sonucun ekonomik olacağını vurguladım.
    çalışmada ses trafolarını hashimoto kullandığımızı ve bunların yurt dışı satışının 1000 doları öldürmediğini yazdım.
    Çalışmada tek kasada mono mono yapacağız. lambalar ise psvanekt88 4 adet ve 4 adet Tesla ufaklık satın aldık.
    Resimlerdeki vu metre ve bağlantı terminallerini ve en kaliteli iç devre elemanlarını temin ederek işleme başlıyoruz.
    ortaya çıkacak sonuç sizin zanettiğiniz en üst düzey olmasa da vasatın üzerinde hatırı sayılır olacağı aşikar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S.Togay -- 7 Nisan 2013; 2:19:06 >

• quote:

Alpys, selam. Eray sağolsun açıklamış durumu.
    Tercihimizi belirleyip, sınırları çizen elbette Hashimoto trafolarımız oldu.
    Benim ilk sayfada kasa tasarımında vac beta dan etkilendiğimi ve o ürünün 25.000 dolar olduğunu yazdım.
    2500-3000 tl arasına bu çalışmayı bitirebilirsek sonucun ekonomik olacağını vurguladım.
    çalışmada ses trafolarını hashimoto kullandığımızı ve bunların yurt dışı satışının 1000 doları öldürmediğini yazdım.
    Çalışmada tek kasada mono mono yapacağız. lambalar ise psvanekt88 4 adet ve 4 adet Tesla ufaklık satın aldık.
    Resimlerdeki vu metre ve bağlantı terminallerini ve en kaliteli iç devre elemanlarını temin ederek işleme başlıyoruz.
    ortaya çıkacak sonuç sizin zanettiğiniz en üst düzey olmasa da vasatın üzerinde hatırı sayılır olacağı aşikar.

Açıklama için teşekkürler, hashimoto üzerine kurulu olacaksa dediğiniz gibi tatminkar olacaktır bencede :)

• Tesekkurler. Elimizden gelenin fazlasina zorluyoruz tum sartlari o nedenle de bekleme suremiz olagan sureci gecti

• quote:

Tesekkurler. Elimizden gelenin fazlasina zorluyoruz tum sartlari o nedenle de bekleme suremiz olagan sureci gecti

Zaten sanki Ampli yapmıyoruz da, Baba oluyoruz yani süreç ve heyecanlı bekleyiş o kıvama dayandı. En kötüsü de uzak olmanız sebebi ile malesef canlı ses duyamayacağız.

• o konuda yüksek kalite kamera kayıdı paylaşacağım orjinali ile bir olmasada.
    Ayrıca bir Ankara belki istanbul ziyareti de yaparız o vesile ile.
  • Canlının yeri başka olmakla birlikte, Sonuçtan memnun kalında gerisi tefferuat. Ama Ankara, İstanbul da fena değilmiş.:)
    Hayırlısı ile bitsinde
  • Hayirlisi. Yuksek ihtimal bu hafta tesla ef86 lar ve 8 pinli porselen soketler gelir ve derhal islemlere baslariz.

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.