Şimdi Ara

DIY lambalı ampli eskizim hakkında fikirleriniz! (13. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
371
Cevap
3
Favori
11.632
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: S.Togay

Alakasız olacak ama aşağıdaki zippo çakmağa bir motosiklet sever olarak bayıldım...
     DIY lambalı ampli eskizim hakkında fikirleriniz!

http://www.ebay.com/itm/New-Japanese-Limited-Zippo-Lighter-HDP-27-Harley-Davidson-Antique-Gold-/151017232304?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item23295417b0#ht_2458wt_886
    ebay da bile 200 dolar olursa mamlekette fiyatını sormamak lazım

Normaldir hocam, Fark etti iseniz lazer ile hayli işlenmiş, Standart zippolardan hayli farklı.

Öte yandan bir motorsiklet sever ve kullanıcısı olarak zippo da daha çok antik gümüş seviyorum, Ama bu da hayli klasmış.

• Motosiklet kullanicisi oldugunu bilmiyordum.
    Paylasma ozelliginin yuksek olmasindan tahmin etmeliydim
    Benimde bulundugum ilde motosiklet kuruculugum ve baskanligim vardi. En guzel iki hobi desek elektronik ve motosiklet derim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Motosiklet kullanicisi oldugunu bilmiyordum.
    Paylasma ozelliginin yuksek olmasindan tahmin etmeliydim
    Benimde bulundugum ilde motosiklet kuruculugum ve baskanligim vardi. En guzel iki hobi desek elektronik ve motosiklet derim

Hocam, Motorsiklet, HiFi, Zıpkınla dalış ve bilimum deniz sporları ve araçları,muzisyenlik, Elektroniğin hemen hemen her türü v.b v.s gidiyoruz.
    Özellikle motor ve dalış aşırı vakit ayırdığım aktif olduğum hobilerim bu bağlamda dernek, dernekcilik, Web forum yöneticilik benimde Çok emek verdiğim şeyler aslında, Bakmayın biraz yaşlandık da Hifi kolay geldi takılıyoruz, Kimse alınmasın tembel hobisi diyorum ben buna ne kolay evde sıcak sıcak keyifli iş

• Bu baslikta tembel hobisine hareket ve heyecan kattigimiz yerinde olmus Bak hergun kargo topluyoruz bi elimiz hong kong da

• Dimi Hocam, Haklısınız
  • quote:

Can_Tan üstadım şu lambalı işlerinde en son nokta nedir? Misal Tamura kullanarak
    300B için mesela tam teşekküllü bir şema bulsak ve rahat durmadan mevcut iş biter bitmez
    ona da el atsak nasıl olur? Alt yapıyı oluşturabilsek de çok pahalı olan lamba yerleri bütçeyi
    toparlayıp ta alıp takana kadar boş kalsa ne değişir! Yalnız lambalar mecbur orijinal alınacak ta
    trafoyu yerli sanayide çözemezmiyiz dersin?
    Tamam şuan yaptığımız çalışma büyük ve rüşdünü ispatlamış ama iyisi var sonuçta.

hocam,
    bu işte sınır yok. amma minimalist olup ideal sınırları sorarsan iliklerime kadar beni saran ve benimsediğim ve akabinde gördüğüm ise American Western Electric horn hop. ve bunlara bağlı RCA Western tüplü amfiler.
    Tamura, Lundahl, Tango, Partridge vs. trafolar var. yerli sanayi de olmaz değil Eka Audio Trafo ile çözülür bu iş.
    lakiiiin;
    300B'li vs ampliye gerek yok. öneresim yok şahsen. :) hop.de değişecek. ses anlayışı zevkine uygun mu tartmalı. biraz muğlak bir nokta bence.

yukarda ki mesajımla hiç bir ilgisi yoktur bu cümlenin.
    imkan olursa Ank.ya gittiğinizde Tunalı Hilmi de -Şükrü ile araları 10dk.- Murpan Audio'ya uğrayıp lambalı dinleti yapılmasını kesinlikle öneririm. :)

• quote:

Orijinalden alıntı: the_cantan

quote:

Can_Tan üstadım şu lambalı işlerinde en son nokta nedir? Misal Tamura kullanarak
    300B için mesela tam teşekküllü bir şema bulsak ve rahat durmadan mevcut iş biter bitmez
    ona da el atsak nasıl olur? Alt yapıyı oluşturabilsek de çok pahalı olan lamba yerleri bütçeyi
    toparlayıp ta alıp takana kadar boş kalsa ne değişir! Yalnız lambalar mecbur orijinal alınacak ta
    trafoyu yerli sanayide çözemezmiyiz dersin?
    Tamam şuan yaptığımız çalışma büyük ve rüşdünü ispatlamış ama iyisi var sonuçta.

hocam,
    bu işte sınır yok. amma minimalist olup ideal sınırları sorarsan iliklerime kadar beni saran ve benimsediğim ve akabinde gördüğüm ise American Western Electric horn hop. ve bunlara bağlı RCA Western tüplü amfiler.
    Tamura, Lundahl, Tango, Partridge vs. trafolar var. yerli sanayi de olmaz değil Eka Audio Trafo ile çözülür bu iş.
    lakiiiin;
    300B'li vs ampliye gerek yok. öneresim yok şahsen. :) hop.de değişecek. ses anlayışı zevkine uygun mu tartmalı. biraz muğlak bir nokta bence.

yukarda ki mesajımla hiç bir ilgisi yoktur bu cümlenin.
    imkan olursa Ank.ya gittiğinizde Tunalı Hilmi de -Şükrü ile araları 10dk.- Murpan Audio'ya uğrayıp lambalı dinleti yapılmasını kesinlikle öneririm. :)

Murpan Audio'ya uğrayıp lambalı dinleti yapılmasını kesinlikle öneririm. :) +1

Konunun Alfabe sini belen ve kitabını yazan bir Üstad, Hala totemlerini merak ederim

• Ses seda yok Hocam, Hayır olsun
  • Bence imalat yaptı bitti sadece kendi keyf yapıyor

• Dostlar ebay saticisi en gec bu ayin 15 ine kadar bekle urun gelmezse bize donersin dedi mecburi bir bekleyis var. Seytan diyor at kalan 100 dolari cope ver baska saticidan siparisi. 5 gunde bana ulasan sipariste oldu 26 sinda yola cikipta gelmeyen de var! Ustelik 16 dolar kargo odedim gonderi bedava da degil. Hersey elime ulassa is bu beklleme suresi kadar surmeyecekti. Eninde sonunda cozecegim. Okyanusu gecip derede bogulma niyetinde degilim :) urun gelse direk resimleri paylasirdim biliyorsunuz

• Burada parasiyla kazandigim bir tecrube de ebay dan hangi saticidan urun alinir hangisinden alinmaz oldu.
    Neyse ki bu tecrubenin kazigi 100 dolari gecmeyecek. saticinin tanidigi sureci bekleyip yonetimle irtibata gecerim bu arada aksilik olursa baska saticilardan ayni siparisleri tekrar isterim.

• Yurtdışı alışverişlerde bu tip aksamalar her zaman oluşuyor.4 günde elime ulaşan ürünler olduğu gibi 35 günde gelenler de oldu. Şansınız varsa yurtdışı posta uçağa yetişir, Türkiye'ye girince gönderilecekler arasında torbaya alınır ve size ulaşır. Tamamen sabır ve şans işi. Böyle bir projede beklemek zor, Allah kolaylık versin..
  • Isin Turkiye bacaginda sorun yok. Gumruk giris kayitlarinda takilma yok arastirdigim kadar.

• Müjde; bugün saat 11.30 da kt88 lerin porselen soketleri ve volume knob'u geldi.
    akşam üstü resim paylaşırım. Ef86 lar kaldı geriye...
  • quote:

Orijinalden alıntı: eraycelik80

Bence imalat yaptı bitti sadece kendi keyf yapıyor

+1

Güzel olmuş
  • quote:

Müjde; bugün saat 11.30 da kt88 lerin porselen soketleri ve volume knob'u geldi.

Gözümüz aydın üstad, Son adıma geçiş başlıyor desenize
  • quote:

Müjde; bugün saat 11.30 da kt88 lerin porselen soketleri ve volume knob'u geldi.

Tabi tabi yeni gelmiş biz dert yanana kadar ses yok biz dert yanınca yeni geldi Yok yok kesinlikle birleştirdi kasaya gerek yok uzay kasa hersey açıkta dinliyor su ann yanağının yanıyla bize gülüyor okurken bende biliyorum ne yapacağımı alicam bi master sound 845 dağıtıcam yalandan bi tahta kasada birlestirecem eray in eskiz projesi diye başlık acicam

• Tabi dikkat çekmesin diye arada ebay Mebay gibi cümlelerde Gumruk falan yazacam dikkat çekmesin diye bur ayda bitirecem

• Valla eray günahı vebali boynuna artık ne diyelim
  • Doslar zarfların üzerinde postanın mühürü var elime geçişi tarihini
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.