Şimdi Ara

DIY lambalı ampli eskizim hakkında fikirleriniz! (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
371
Cevap
3
Favori
11.631
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    kıyasla 5 kanal pre power bir sinema cihazı ile göreyim fiyatları. Vsx falan filan bunlar sıradan cihazlar. Her zaman kullandığım kelimeyi kullanicam da başlık kirlenmesin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: eraycelik80

abi sen ne bakıyorsun avr lere
    kıyasla 5 kanal pre power bir sinema cihazı ile göreyim fiyatları. Vsx falan filan bunlar sıradan cihazlar. Her zaman kullandığım kelimeyi kullanicam da başlık kirlenmesin

Üst mesajda kulağını çınlatıp ben kullandım o kelimeyi zaten
    Ne kadar ekmek o kadar köfte mantığı çinde vazgeçilmez standarttır.

Kısmetse bu cumartesi ısıya dayanıklı kesilmiş camlar,fırında statik boya atılmış alüminyum kısım ve ağaç gövde boyası atılmış olacak. Yani kasa tamam diyebiliriz. Eskizdeki görüntüden çok daha güzel olacak sonuç.
    Haftaya çarşamba iç işçiliğe geçiliyor, merakla bekleyen dostlara bu vesileyle izahat vermiş olayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S.Togay -- 24 Nisan 2013; 11:44:04 >

• yabancı bir dizi serisine çok sonradan başlar her akşam 2-3 bölüm izleyerek sezona yetişirsiniz.
    sonra yeni bölüm gelecek diye hafta bitmez.

konuyu aynen bu şekilde takip ediyorum :)
  • Teşekkürler.
    İzlediğinize deyecek. Her anlamda özgün ve emsalsiz bir DIY çalışma olacak.
    Yeni bir başlıkta sonucu resimli-teknik bilgilerle ve video kaydı ile görüşünüze sunacağım.
  • Büyük bir sessizlik hakim...Hayrola dinletilere mi geçildi
  • Kasanin cam kisminin damperlenmesi zaman aldi.
    Kisa surede kasayi resimler paylasirim. Vu metreyi ebay dan alirken resimde devreside vardi fakat devre ayri satiliyormus onu da ek siparis verdim birkac gune gelir. Malzemedeki kucuk eksiklikler bahanesi ile rahat davraniyorum
    Az kaldi konsere

• İçime sinmeyen bir parça vardı rca socket. Onun siparişi de geldi.
    Alış-verişin sonu yok hatta iyininde sonu yok
     DIY lambalı ampli eskizim hakkında fikirleriniz!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S.Togay -- 30 Nisan 2013; 19:05:34 >

• Bitmedimi üstat daha

• 1 mayıs tatilinde işlem kasa anlamında bitiyor ve iç işleri bakanlığına ziyaret başlıyor Eray
  • Hocam beklentileri çok yükselttiniz.
    Hayırlısı bakalım bekliyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kaliska

Hocam beklentileri çok yükselttiniz.
    Hayırlısı bakalım bekliyoruz.

Alımı bitti dediğim bazı parçaları bile resimlerde gördüğünüz gibi daha
    kaliteli olduğunu gördüklerimle yeniledim bu mecburi bekleme sürecinde.
    Bir başka örnek aliexpress ten aldığım vu-metreden devresi çıkmamıştı ve o devreyi
    elde yaptırırız diye düşünmüştüm. 30 dolar kendisi 24 dolar da kargosu tutuyor airmail ile.
    İçime sinmedi ve uzun araştırma sonrası kargo dahil 30 dolara buldum ve orjinal Toshiba satın aldım.

İç işlere geçmeden önce biten kasanın resmini de paylaşırım çok beğeni alacağından hiç şüphem yok açıkçası.

• Evet iyi olur kasanın genel görünümünü görebilirsek.
    İyi bir işçilik çıkardığınızı düşünüyorum.
  • Aslinda kasanin islenmeden onceki ham resmini cektim. Fakat burda paylasmadim erken bir on yargi olusmasin diye. Her tarafi el isciligi gordu hazir malzeme yok uzerinde. Astar ve boya atildi kuruyor. Cam olan yan ve on ve ust cerceve kisimlari yuvarlak havalandirma delikleri acildi ve isiya dayanikli olmasi icin islemlerden geciyor ki o is bile zaman aliyor. Reklamcida kestirdigim ve resmini paylastigim aluminyum lamba alti ve on panel kisim statik boya icin firina girmek uzere gun bekledi usya firini sadece haftada bir gun calistirip biriken islemleri tasarrufla yapmis oluyor. Durum boyle olunca surecin uzamasi da normal oluyor. Sonuc olarak gerek tasarim,gerek malzeme, gerekse hashimoto trafolari ile DIY mukemmel ve emsalsiz olacak az kaldi sonuca...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S.Togay -- 30 Nisan 2013; 23:25:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alpys

quote:

Orijinalden alıntı: eraycelik80

quote:

Orijinalden alıntı: Alpys

quote:

Orijinalden alıntı: S.Togay

Dogru iyi ustalar var ama dedigim gibi ustaya elektronik bilgi ve ne istediginiz konusunda bilgiyi tam vermek lazim. Yillarin elektronik saticisi ve ayni zamanda basit arizalari onarabilen kisiler bile ozellikle trafo arizasinda ters koseye yatiyor. Ornek fatih elektronik Turgut beyde bu arizadan pioneer prepower 3 sene yatti benim bildigim kadariyla.

Merhabalar Sn S.Togay, neden 300B li bir amfi yapmıyorsunuzda 845 den yana oyunuzu kullandınız, tamam çıkış güçleri farklı ama tercihinizde ne etkili oldu ?

hacı sen konuyu bi baştan oku istersen 845 nerden çıktı o öneri benim önerim yaptığımız anfi kt 88 yada kt 120 li bir model 845 kolay bir cihaz değil 300 b de aynı o da zor

Pardon yanlış anlamışım konuyu :) Eski yazılarda liste satış 20.000$=2500tl maliyet, yazı aralarında Tamuralar, 845leri görünce... yüksek seviye zannettim başta, kt88 leri sonradan gördüm

Çok kolay gelsin umarım istenilen sound yakalanır. ;)

Yüksek seviye derken neyi kastettiniz?

• İnsan kulağı 20-20 bin Hz arasındaki sesleri duyar. Bu aralığın dışındaki frekansları ise ancak hissedebilir ki o hisler bana göre sadece sinema sisteminde işe yarar. Filmdeki bir depremin hissettirmesi gereken etki gibi. Dolayısıyla biz hi-fi gönüllüleri olarak o aralığın tutkunları değiliz.
    Stereo hi-fi de amaç tüm enstrümanlarda doğal sesi yakalamak olunca amplide ses trafosu çok önem kazanıyor ve neyi aradığını bilen bilinçli kişiler için ise doğru seçimlerin kriterlerini oluşturuyor. Benzer şartlar diğer önemli unsur olan hoparlör için de geçerli elbette.
    Bir sayfa önce acaba trafo olarak Tamura seçilse daha iyi olur muydu sorusu vardı.
    Tamura kalitesi tartışılacak bir şey değil fakat kaliteyi bir tarafa koyar da ses trafosundaki verime kâğıt üzerinde bakarsak; MG serisinde 100-100 bin Hz frekans bandı ve MX serisinde 400-250 bin Hz üretebilir. Diğer taraftan Hashimoto trafoda sınırlar 10-70 bin Hz olması insan kulağı duyum aralığına biraz daha yakın olup uzun dinletilerde duyamadığınız; ama müzikte hissettiğinin anlamını yitiren ve huzursuzluk hissi yaratan frekans aralığından biraz daha uzak kalması ile mutlu aralıkta daha anlam kazandıracağını düşünüyorum. Dolayısıyla çok daha fazlasını harcamanın gereği yok. Bu da benim fikrim. Sonuç olarak tercihleriniz, seçimleriniz ve elektronik malzeme seçimleriniz gayet güzel. Bundan fazlasına gerek bence yok.

• Merhaba Arkadaşlar,
    İşimdeki yoğunluk sebebiyle uzun süredir bir şeyler yazmaya fırsat bulamıyordum. Kısacık bir boşluğum olunca da son gelişmeleri okumaya çalışıyordum.
    Ampli'nin son durumunu merak ettim.
    sn. s.togay ampli ne durumda?
    montaja başlandı mı?
  • İki mesaj önceki kaliteli açıklamaların için teşekkürler.
    kasa bitti diyelim hafta sonu kısmetse içine el atacağız.
    Tahminen 15 güne kadar da sonuçları başka bir başlıkta tüm detay ve kayıtları ile masaya yatırırız.
  • Rica ederim.
    Sizi ilgi, heyecan ve merakla takip ediyorum.
    Gelişmeler umut verici.
    Kolaylıklar diliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: unforgivenetena

Yüksek seviye derken neyi kastettiniz?

Sizce neyden bahsettiğim açık değil mi :) 300b 2a3 845 yada 833 gibi lambalarla bişi yapmak onu hak edicek trafolar kullanmak hem mühendislik hem maliyet açısından yüksek seviye bir yapı, bu değil ki diğer lambalarla yapılan birşey düşük seviye ama bu lambalarla hakkıyla uğraşmak daha zor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alpys -- 3 Mayıs 2013; 0:22:28 >
  • Kıymetli dostlarım selam
    Konuyu ilk açtığımda karakalem çalışması eskizimde fikir rica etmiştim ve
    o çıkış noktamızdan bugüne kadar olan aşamaları keyifle paylaşmıştık.
    Şimdi kasa tam olarak bitti.
    Sadece bittiği halde üzerine yan ve ön camları takmadan resimleri sizle
    paylaşmak isterim. Yarın içi ile ilgili çalışmalarımız başlıyor. Artık bütün malzemeler tamam.
    Umulmadık bir zamanda videolu ve resimli DIY çalışmamızı başka bir başlıkta paylaşmak dileğiyle
    Neredeyse DIY demeye dilim varmıyor ince işçilik ve seri üretebilme kıvamı DIY olayını aştı. Görenler şu
    haliyle fabrikasyon ve marka zannediyor. Vu-metresi lambaları ve camları full takılıp da çalıştığında
    birde sesi duyduğuzda ne deriz heyecanımın tarifi yok
    Buyrun resimler görüşlerinize açıktır...

Alt tabanı iki kısım yaptım. Ön taraf lamba altı anakarta müdehale ve arka kısım her zaman
    açılmayacak olan baba Hashimoto trafolara ait...

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.