Şimdi Ara

DIY lambalı ampli eskizim hakkında fikirleriniz! (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
371
Cevap
3
Favori
11.631
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

@Serden hocam tebrikler az kaldı. valla fabrikasyon gibi oldu. üstüne Haşim ağa ismi yazdın mı
    daha bunun DIY olduğuna kimseyi inandıramazsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alpys

quote:

Orijinalden alıntı: unforgivenetena

Yüksek seviye derken neyi kastettiniz?

Sizce neyden bahsettiğim açık değil mi :) 300b 2a3 845 yada 833 gibi lambalarla bişi yapmak onu hak edicek trafolar kullanmak hem mühendislik hem maliyet açısından yüksek seviye bir yapı, bu değil ki diğer lambalarla yapılan birşey düşük seviye ama bu lambalarla hakkıyla uğraşmak daha zor.

Ben açıklamanızdan " diğer lambalarla yapılan birşey düşük seviye" anlamını çıkarmıştım; bu yüzden şaşırdım; lakin siz böyle demek istememişsiniz, bu da içimi rahatlattı. s.togay'ın hazırladığı DIY çalışmayı dikkatle ve merakla izliyorum. O çalışma yapılırken anbean izlemek her anını kaydetmek isterdim; içim gidiyor. Sizin mesajınızı okurken s.togay'ın paylaştığı yeni aşama fotolarını gördüm, ona hemen mesaj yazacağım. Çünkü onun bu çalışması biter bitmez sıraya kendimi yazdırdım ve para bile ayarladım bu iş için. Böyle bir ampliye sahip olma düşüncesi bile beni heyecanlandırıyor. Bilmem siz ne düşünüyorsunuz bu konuda? Yanlış tahmin yürütmediysem eğer siz de bu işe gönül verenlerdensiniz, doğru mu tahminim?

• quote:

Orijinalden alıntı: S.Togay

Kıymetli dostlarım selam
    Konuyu ilk açtığımda karakalem çalışması eskizimde fikir rica etmiştim ve
    o çıkış noktamızdan bugüne kadar olan aşamaları keyifle paylaşmıştık.
    Şimdi kasa tam olarak bitti.
    Sadece bittiği halde üzerine yan ve ön camları takmadan resimleri sizle
    paylaşmak isterim. Yarın içi ile ilgili çalışmalarımız başlıyor. Artık bütün malzemeler tamam.
    Umulmadık bir zamanda videolu ve resimli DIY çalışmamızı başka bir başlıkta paylaşmak dileğiyle
    Neredeyse DIY demeye dilim varmıyor ince işçilik ve seri üretebilme kıvamı DIY olayını aştı. Görenler şu
    haliyle fabrikasyon ve marka zannediyor. Vu-metresi lambaları ve camları full takılıp da çalıştığında
    birde sesi duyduğuzda ne deriz heyecanımın tarifi yok
    Buyrun resimler görüşlerinize açıktır...
     DIY lambalı ampli eskizim hakkında fikirleriniz!

Alt tabanı iki kısım yaptım. Ön taraf lamba altı anakarta müdehale ve arka kısım her zaman
    açılmayacak olan baba Hashimoto trafolara ait...

Ben buna mükemmel "DİY"orum.
    Üstad bunun her aşamasını bizimle paylaşmış olmasan; örneğin CNC kesim, her malzemenin e-bay'den gelir gelmez fotoları, karakalem eskiz vb. kesinlikle bunun bir DIY olduğuna inanmazdım.
    VAC nerelere gitti, bunun yanına VAC koysan yemin ederim bunu alırım. Sürekli "bunu" deyip duruyorum, bir isim vermediniz mi hala. İsim verin de ona hak ettiği saygıyı adını kullanarak verelim.
    Şiir gibi olmuş be üstadım, emeği geçen her kesin ellerine, gözlerinin ferlerine, düşüncelerinin dillerine sağlık.
    Söyleyecek kelime bulamıyorum. Hayatımda görüğüm en güzel manzara resmini izliyormuşcasına büyülen dim.
    Ne diyeceğimi bilemiyorum.
    Vallahi "HELAL OLSUN"

• Gerçekten de yükselttiğiniz beklentileri hakettiği şekilde karşılayan çok temiz neredeyse kusursuz
    gibi görünen bir işçilik göstermişsiniz.
    Elinize sağlık. Bitmiş çalışır halini ve aydınlık bir ortamda çekilmiş videosunu bekliyoruz.
  • Şu cam kenarlarındaki ince işçiliğe, Hashimotoların herbirine ayrılmış odacıklara, power tuşunun zarafetine, knobun uyumuna... bir bakar mısınız şu ince detaylara... Bittim doğrusu...
  • Degerli ustadim can_tan begenini kazanmam yuregime su serpti. Kasa islemlerinde ahsap isciliginin her aninda sizin metal kasa tercihiniz kulaklarimda cinliyordu. Ama begeniniz stresi yok etti. Gercekten guzel is cikardik. Daha uzerinde camlari ve aktif vu- metresi,lambalari yokken bile cok guzel goruntu elde ettik. Ilk ve ozgun oldu. Sayenizde hayalleri gerceklestirme sansina eristik. Tekrar tekrar tesekkur etmek isterim...
    Unforgiveneta bu mesakatli surecte sanal ortamda manevi destegini esirgemediginden inancimiza ve
    azmimize katalizor etkisi yaptin sanada tesekkur ederim. Ilk cocuk ilk goz agrisiydi bu calisma. Sancili ve gec oldu. Fakat senin icin yaparsak guvenilir alisveris noktalari belli ve kasanin artik kalibi da var en fazla 40 gunluk is. Acele etme bir de sesi duy gerisi kolay. Bu forum sitesinin amaci paylasim ve karsilikli faydalasmak neticede. Ben degil biz olgusuyla gerekli destegi seve seve veririz. Perde arkasindaki gorunmeyen muhendis arkadaslardan tutun mobilya ustama kadar her birey bu konuda destegini ve emegini esirgemeyecek . Ben zorlamadan onlar yaptigi isin sevgisiyle destege gonullu oldular.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Kaliska

Gerçekten de yükselttiğiniz beklentileri hakettiği şekilde karşılayan çok temiz neredeyse kusursuz
    gibi görünen bir işçilik göstermişsiniz.
    Elinize sağlık. Bitmiş çalışır halini ve aydınlık bir ortamda çekilmiş videosunu bekliyoruz.

Yarı felsefik bir o kadar da ciddi açıklamanıza sonuna kadar katılıyorum.
  • Kaliska cok tesekkurler. Sende inanmistin hepimiz gibi Allahin izniyle mahcup olmadan mutlu sona ulasacagiz. Video ve resimli anlatimi bir baska baslikta hazirlayip mutlaka paylasirim en fazla iki hafta icerisinde. Benim parca secimlerimi youtube yasaklayamiyor mubarek, secimlerim sanki anonim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S.Togay -- 5 Mayıs 2013; 1:16:11 >
  • Sadece metal olsaydı çok boğulurdu görüntü.
    Ahşapla metalin böyle bir dansta birbirlerine böyle uyum içinde partnerlik edeceklerini hiç tahmin edemezdim.
    the_cantan üstadın destek verip beğendiği bir çalışmaya eklenecek bir yorum olamaz bence, şapka çıkartıyorum.
  • quote:

Degerli ustadim can_tan begenini kazanmam yuregime su serpti. Kasa islemlerinde ahsap isciliginin her aninda sizin metal kasa tercihiniz kulaklarimda cinliyordu. Ama begeniniz stresi yok etti. Gercekten guzel is cikardik. Daha uzerinde camlari ve aktif vu- metresi,lambalari yokken bile cok guzel goruntu elde ettik. Ilk ve ozgun oldu. Sayenizde hayalleri gerceklestirme sansina eristik. Tekrar tekrar tesekkur etmek isterim...
    Unforgiveneta bu mesakatli surecte sanal ortamda manevi destegini esirgemediginden inancimiza ve
    azmimize katalizor etkisi yaptin sanada tesekkur ederim. Ilk cocuk ilk goz agrisiydi bu calisma. Sancili ve gec oldu. Fakat senin icin yaparsak guvenilir alisveris noktalari belli ve kasanin artik kalibi da var en fazla 40 gunluk is. Acele etme bir de sesi duy gerisi kolay. Bu forum sitesinin amaci paylasim ve karsilikli faydalasmak neticede. Ben degil biz olgusuyla gerekli destegi seve seve veririz. Perde arkasindaki gorunmeyen muhendis arkadaslardan tutun mobilya ustama kadar her birey bu konuda destegini ve emegini esirgemeyecek . Ben zorlamadan onlar yaptigi isin sevgisiyle destege gonullu oldular.

Rica ederim...
    Seve seve ve büyük zevkle...
    Hayırlısıyla sesini de duyur bize.
    Ben sabrediyorum hele şu görüntüden sonra sabretmekten başka çarem mi var... :)

• Elestirilerini onemsedigim bir isim de Eray
    Kisa surede o kadar cok cihaz dinledi ve gordu ki onun ic donanima ve karta temiz yerlesim asamalarini tamamladiktan sonra gorseline bakip çöp olmamis güzel olmuş demesi hakikaten nokta atış olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S.Togay -- 5 Mayıs 2013; 1:18:05 >
  • quote:

begenini kazanmam yuregime su serpti. Kasa islemlerinde ahsap isciliginin her aninda sizin metal kasa tercihiniz kulaklarimda cinliyordu. Ama begeniniz stresi yok etti. Gercekten guzel is cikardik. Daha uzerinde camlari ve aktif vu- metresi,lambalari yokken bile cok guzel goruntu elde ettik. Ilk ve ozgun oldu. Sayenizde hayalleri gerceklestirme sansina eristik. Tekrar tekrar tesekkur etmek isterim...

hocam ne demek çorbada tuzumuz bulunsun:) elinize sağlık tekrar burada esas tebriği hakeden kişi sizsiniz bence. arkadaşları unutmadım hepsi ayrı ayrı takdir edilesi.

@Serden hocam bir kaç öneri var şöyle ki;
    trafolar. trafolar yuvasına yerleşirken alt resimde görebileceğiniz gibi besleme ve çıkış trafolarının
    çekirdek yönleri biribirinin aynısı olmamalı. yönler farklı olmalıdır.

ve bunlara mukabil Amphenol RCA giriş yuvaları trafolara olabildiği kadar uzak noktaya monte edilmeli. aman diyeyim :)

• Tamam ustadim uyari iyi oldu mutlaka montajda dikkate aliriz. Tesekkurler. Bu arada is bittiginde acacagim baslikta teferruatli tesekkur yazisi yazacagim emegi gecen her isme bu daha birsey degil

• bu da çok sevdiğim bir dostum için yaptığımız bir ampli. 1 ay kadar önce bitti ne bir gürültü ne bir başka sıkıntı cillop gibi oldu. şeması dahi Türk mühendisliği. yapanların eline yüreğine sağlık. amfinin boyası ve cicilerini giydirince güzelleşecek :)

bu da benim mütevazi lambalı amfi. dinliyorum öyle Pure Class A.

• Iyiki varsin ustad. Düsünsene tüketim toplumunda 5 kuruşluk 2 yil garantisini bitirince bozulup dökülmek icin sırasını bekleyen çin malı furyasının sanatkar insanlara havlu attırdıgı bir ortamda gerçeklere inat üretiyor ve üretmek isteyene yol gosteriyorsunuz. Ne mutlu size ve ne mutlu bize

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S.Togay -- 5 Mayıs 2013; 1:22:30 >
  • İyi akşamlar s.togay,
    bugün bir gelişme var mı?
    Yoksa pazarı pazar yapan tatildir diyerek bizim gibi siz de ailenizle mi geçirdiniz?
  • Masaya yatırıldı A'dan Z'ye tüm malzemeler. PBC kart kesilecek özel olarak dolayısıyla o iş pazartesi günü biterse
    ilerleyen günlerde üzerine devre elemanları yerleştirilecek sırasıyla şemadaki gibi
    O aşamaları da fırsat buldukça resimle paylaşırız.
  • Her anını görüntüleyin bence.
    DIY çalışması yapmaya niyetli arkadaşlar da bakıp yol yöntem öğrensinler.
    Zamanım olsa hemen yarın yanınıza gelip hem bu çalışmayı izler hem de bana yapacağınız ampli için başınızın belası olurdum.
  • Islem tamamlandiginda biraraya geliriz hem tanismis oluruz
    Keyman2 nerelerdesin!

• Buralarda dir sessiz sessiz izliyoruz bakalım nasıl bir görüntü olacak

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.