Şimdi Ara

DIY lambalı ampli eskizim hakkında fikirleriniz! (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
371
Cevap
3
Favori
11.632
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: S.Togay

Doslar zarfların üzerinde postanın mühürü var elime geçişi tarihini

Hocam cümlede bile bir panik havası söz konusu, Son 3 kelime bi garip olumuş
  • klavye azizligi
    Yarin oglen mobilya ustamla randevulastik ordan cikacak gorseli de resimler paylasirim.
    Bu kadar bekledim de mobilya üzeri metal kısımda acelecilikten sürünesim yok gibi
    Acaba gümüş diye planladığım yerleri gümüş mdf ve koyu renkli cam ile sonlandırsammı diyorum.
    Öyle yaparsam hafta sonu kasa biter başlar anakart çalışmaları. Bu arada tesla ef 86 halen gelmemiş olursa
    o soketlere ne takarım bilinmez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S.Togay -- 12 Nisan 2013; 15:14:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bencede bu noktadan sonra acele etmemek lazım, Görsel de en az ses kadar önemli içe sinmesi şart.
  • Ortaya birşey çıkarmadan içime sinecekmi sinmeyecekmi inan onuda
    kestiremiyorum. Kasayı beğenmesen zararım can yakacak maliyet değil aslında
    ya da metal olsa dediğim yeri sonradan kestirmekte pek fazla ek maliyet değil.
    İçimden bir ses deneme yanılma yöntemi uygula diyor.
    Gelen ürünlerin resimleri.... Aynı kalite paketleme ama zamanlaması kötü firmalar.
     DIY lambalı ampli eskizim hakkında fikirleriniz!

porselen soketler hakikaten birinci sınıf tepeden tırnağa...

Gel tesla ef 86 gel şaka değil bugün yaşanan garip tesadüf Eray

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S.Togay -- 12 Nisan 2013; 16:43:58 >

• Evet kasa degişebilir ama bir kere yapıldımı sonra angarya gelir insana bu kadar emek ve masraftan sonra bence iyi planlanmalı, Benim tercihim kesinlikle metal kasa olurdu belki yanlarda dekor amaçlı ahşap olabilir ama daha fazlası bana göre degil, Tabi tamamen zevk meselesi bu işler
  • kasa dediğimizde benim idealim kasam aşağıdaki olurdu...

Fakat o kapakları ve kasayı yapacak usta pek tanımıyorum sektörde...
    Fakat bizim malzemelerde vu-metre de olunca bu kasa olamamış oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S.Togay -- 12 Nisan 2013; 17:54:42 >

• Aslen artık, SNS, Laser ve Digital makinalrın sayesinde her şeyi adet ğretmek mümkün de uğraşmak hayli zaman alıcı ve sabır istiyor tabiki cevrede önemli yoksa uğraşmıyor veya ucuk rakkam telaffuz ediliyor.
  • yazılanları bir çırpıda hızlıca okudum hatta son gönderiden sonra hadi nerde devamı diye kaldim.
    sizler kadar tecrübeli olmasada sonucu Çaylak heycaniyla bekliyorum :-D

• Bende sadece izlemedeyim. Acemiliğimle bir şey katamıycam bari laf kalabalığı yapmiyim diyordum ancak sabırsızlanıyorum :) aşırı bir merak var sonuçla ilgili. Umarım herşey dilediğiniz gibi olur gider. Allah bu konuda yolunuzu açık etsin diyorum :)

• Tesekkurler arkadaslar iyi dilek ve temennileriniz icin.
    Artik kasa yapimiyla ugrasiyoruz. O noktada en buyuk dert metal dusunulen kisimlar. Birak krom ya da aluminyum ustasini ilgili kisim icin gereken tabakayi satacak esnaf bile bulamadim. O kismida ahsaptan kalip yapip baska illerden o kaliba gore siparis verebilirim. Ya da metal dusundugum kismi da koyu fume isiya dayanikli cam yapmak zorunda kalabilirim. Sonrasindaki islem anakart yapip uzerine devre elemanlarini semadaki gibi temiz iscilikle dizmek olacak. Olayin sonlanmasi tahminen 2 hafta surer. Bu arada tesla ef 86 bir cift ebay dan gelmis olur.

• Hocam, Forumdaşlar dokuz doğurdu valla

Hocam her hangi bir havalandırmacı çatıcı, soba borusu imalatı yapan v.b Caka, sı ve giyotini olan esnaf galvaniz ve sac işleyen tüm esnaf bu işi çözebilir illa sanayi diyen düşünmeyin.
    İlla bulunduğunuz bölgede vardır zira bunlar çok klasik takım ve ekipmanlar. Özellikle Caka arayın ( kıvırma ve bükme işini yapan alet ) el cakası dahi yeterli olacaktır, Mangal v.s imalatı yapan yer bile olur sanıyorum hatta onlarda punto kaynak dahi kesin olur, Puntoları yan taraflara yaptırıp 2 adet ahşap dekor kapagı ile de izleri saklayabilirsiniz v.s, Keşke İstanbulda olsa idiniz, Ama dediğim gibi bulunduğunuz bölgede kesin vardır dediğim ekipmanlar.

• Okyanusu geçtik derede çırpınıyorum
    Sonuç her türlü güzel olacak ama işten güçten gezemiyorum
    benim gezeceğim zamana da esnaf kalmıyor yerinde
    Aşağıdaki eskiz resimde hatırlarsan sadece lamba altı, vu metre paneli ve lambanın 90 derece
    sırtına denk gelen yükseltisi alüminyum olacaktı. Dolayısıyla o kısma uygun aluminyumu kesecek
    ve lamba soketlerine uygun çapta dairesel delikler açacak ve vu metre ile volume knoba uygun
    delik açacak usta bulursam işlem sonlanacak.

Ahşap ve cam kısımlarda sorun yok şu sıra kesildi,yontuluyor ve boyanacaklar.

• Yılan hikayesine dönen Tesla ef86 Rusya'dan bugün geldi nihayet

Servet sanki müthiş koruma yapmışlar.

Unuttuğum birşey de power butonuydu onuda sipariş verdim. Artık herşey hazır diyebiliriz.

Üzerindeki mavi led kısım vu-metre ışığı ile ayrıca bütünlük sağlamış olacak.

• Sona bir adım daha yaklaşıldı
  • Evet yaklaşılıyor
    Ebay alışverişlerinde 5 günde gelen de oldu 3 haftada gelende oldu.
    Bu vesile ile nereden ne alınır tecrübe ettim. İlk ürün çok yordu ama yol-yordam öğretti.
    Şimdiki kafamla sipariş-trafo-kasa-montaj max 40 günlük iş bu. Sıkıntıyı öğrenmenin ve
    beklemenin heyecanına saymak lazım.
  • Eskizdeki Lamba altı ve vu metre kısmının alüminyumunu
    reklam panocusunda 200 tl karşılığı bugün kestirdim.

Üzeri ısıya dayanıklı statik boya ile fırınlanacak.
    Bundan sonrası mobilyacımda son halini alacak.
    Isıya dayanıklı yan-ön ve üst camlarda füme renginde üzerine yuvarlak hava
    Kanalları açılacak şekilde 5 günlük siparişle sonlanacak.
    Sona yaklaşıyoruz…

• Yavaş ama emin adımlarla sona yaklaşıldı galiba
  • Bizim esnaflara is yaptirmak zor. Bedelin uzerini teklif edip binbir rica minnet yaptirdim. Bu islere bulasinca anliyor insan isin her kademe zorluklarini. Merakimdan 1000 TL civarina sifiri satilan bir cihazi dagitip icimdeki malzemeleri inceleyecegim ve fiyat analizi yapacagim nasil oluyorda 1000 tl ye bitiyor diye mesela vsx921 hayret. Demekki Erayin tabiriyle hakikaten cop dolu piyasa.

• Hocam, Seri üretim mantığı ile butik üretim arasında ki maliyet farkını hesaplamak çok zor, Anımsarsanız İpohe açıklamıştı adet maliyet 250$ diye, Ki sanırım en büyük maliyet de işlemci idi, Özetle geçen sene bizde sektörde butik üretim makinalar yaptık yıllık 100-150 adet gibi orada hayli konuya vakıf olmuştum ilk adet sonra 10 lu sonrada 20 ki bu adamlar bin konuşuyor.
  • Elbet dogrudur. Kitap yazdigim donem matbaa da aynisini yasatti kalip dizgi parasi cok tutan kisim ve geri kalanlari yaprak,baski ve kapak masraflariydi. 1 tane ile 100 tane masrafinda farketmez iken 1000 tane de tatli bir hesap cikmisti. Olayi bizim diy e endekslersek durum yine farkli. Trafo dan semasina ve kasaina kadar hersey zaten maaliyetine yapilmis oldu. Donanim elemanlari ve lambalar hem yurt disindan hemde toptan satici fiyatina parekende denk getirildi sanki toplu alim yaparcasina. Daha dip fiyata gozden kacan kucuk teferruatlarda insek insek 100 tl den fazla oynamayacaktir. Bu durumu dusunerek vsx son alici fiyatina malzemeleri masaya yatirma meraki uyandi bende

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.