Şimdi Ara

DIY lambalı ampli nihayet bitti :) (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
191
Cevap
5
Favori
10.145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bahsi gecen cd 24 k altin hdcd. Dinlemek icin once hdcd calan bir playera ihtiyac var. Ayni albumun mofimhalf speed basimi hu gun 400 usd den az etmez. En son yanlis hatirlamiyorsam analoge productions basti o bile degerlenmistir.
  • Aslında bu tip 24k hdcd örneklerine ebay da yoğunlaştığımda fiyatların değişken olmakla beraber
    açık artırımın aralandığı fiyatın 99.99 dolar olduğunu gördüm. Ürünleri yine incelerken acaba
    elimdeki cd playerlar açarmı düşüncesi ile satıcının yazdığı açıklamaları okudum. Sadece bir satıcıda
    her cp player da açılır yazıyordu ama acaba öylemi sorusu varken o parayı bağlamak cesaret işi
    diye vazgeçtim. Bu tip cd leri denedinizmi destek sorunu yaşatıyormu diye ve aldığınız ses 180g
    plağa kafa tutacak kadar kalitemi bunu gerçekten merak ediyorum?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S.Togay -- 26 Ekim 2013; 11:20:01 >
  • Ben ne olursa olsun ayni fiyattaki cd player ve Pikap larin yanyana oldugu bir setup ta medya larda eşit kalitede ise cd nin plaktan iyi calabileceginr hic bir zaman inanmadım. Degil altın zümrüt olsa bence fark etmez ha sen gider mbl 1531 in yanın da project pikab acarsan tabi cd daha guzel çalar fiyatları dengi dengine olan cihazlar da Pikap bence medya kaliteli olmak kaydi ile her zaman bir numara

mesala bu gozdem
    acoustic signature Challenger
    http://www.drhifi.net.au/Reviews/Acoustic%20Signature/Challenger%20MK.II/1.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eraycelik80 -- 26 Ekim 2013; 11:37:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kesinlikle fiyat kalite anlamında yakın alternatifler bazında kıyaslanmalı.
    Yalnız bu konuyu yazışırken aklıma bir anda 1996 yılında satın aldığım ve
    3 sene kullanıp sattığım nakamıchı Dragon deck geldi.
     DIY lambalı ampli nihayet bitti :)

Eray deck ile yaptığım kayıdı 1 bıt hangi cd player ile kıyaslasam süpürüp götürüyordu ki kasetin
    cd ye kafa atacağına o ürünü denemeyen kesinlikle inanmaz. Aynı dönem NASA uydu kayıtları için
    aynı deck'i tercih ediyordu. Tabiiki nakamichi dragon a dersini yine o dönemin baba makaraları veriyordu...
    benzer bir şaşırtıcı süprizi hdcd de yaşarmıyız sorusu oluştu kafamda.

Bir taraftan da hiç bulaşmayim diyorum kaliteye çünkü kulak öyle lanet birşey ki daha iyiyi duyduğunda
    geri vitesi olmuyor. Misal Bluray arşivi yapınca DVD arşivini sağa sola hediye etmek gibi...
    Bahsettiğimiz arşiv 180g plakta olsa 24k hdcd de olsa ciddi para harcama gereği doğuracağı gibi
    diğer taraftan satın alınabilecek seçeneklerin kısır olması ve o seçimlerle de bir ömrün bıkkınlık
    yaratacağı gerçeğide geliyor aklıma. Dönüp dolaşıp bu kaliteli arşivleri mini disk de toplayim
    sonucuna varıyorum ama o da zor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S.Togay -- 26 Ekim 2013; 13:37:58 >

• Arkadaşlar DIY Hasimoto lambalı ampli yaklaşık 6 aydır Adana'da modifiye olmak üzere parça ve işlem sırası bekliyordu. Yine yaklaşık 3 hafta önce tüm işlemleri tamamlanıp bana döndü. içerisindeki parçalar malum TR sınırları içerisinde binbir zahmet sonucu zoraki temin edilmiş ve bazı bulamadıklarımızı ise yurt dışından satın almıştık. Sonuç olarak eski volume podu,sigorta yatakları,kapasitörleri ve iç iletken malzemeleri direncleri de dahil yabancı sitelerden bulabildiğimiz uygun değerde olan en kaliteli malzemeler ile yenilendi. Sonuç oldukça farketti. Ses daha berrak ve ayrıntılı artık. Cihaz daha stabil çalışıyor. dolumu kötü yerli cd lerde zaman zaman sevdiğim ADC marka eq'ya ihtiyaç duyarken şimdi o da rafta süs oldu...
    Bu arada Ocak 2014 te satın aldığım yaqin mc13-s EL 34 lambalı amplinin de içini açıp inceledik. Ortak kararımız iç malzemede ses terminalleri 10 üzerinden 8 ise diğer kısımlara kullanılan kapasitörler ve volume podu,trafolar bakımından 10 üzerinden 9'u verdik. Bu notları verirken elbette Hi-end cihazların baba markalarının malzemelerini kıyaslayarak verdik :) Yalnız cihaza çinliler orjinalinde öyle uyduruk lambalar koyup göndermiş ki 8'ini de değiştirmek tek çare oldu. Sadece fişi taktığında devre tamamlansın da sağlam olduğunu gör; mümkünse acele değiştir mesajı vardı.
    El34 leri svatlana ve diğer pre kat lambaları ise new jj.tesla ile yeniledik. O cihazda da ses mükemmel bir mertebeye ulaştı.
    Sonuç olarak lamba karakterleri farklı iki cihazı kıyasladığımız an; DIY kt88 torklu,güçlü ve ayrıntılı haliyle bana daha fazla kulak keyfi veriyor.
    bu işlere giriş noktamızda değerli üstad cantan'a sonsuz teşekkürlerimi yinelemek istiyorum. iyi ki bu çalışmayı yapmışız. Üstad Adana daki hifi gönüllüleri de cihazı dinleme şansına erişti. harcadıkları dudak uçuklatan rakamların karşısında bizim vardığımız sonuç yeterince ezber bozdu. Beğeni konusunda ortak fikir görsel olarak keşke bu cihazı da yaqin gibi tasarlamamız konusunda oldu. ama ona el atacak sabır ve zaman malesef yok şimdilik. :)

• hocam Allah ağzınızın tadını bozmasın.
  • Arkadaslar,
    Calismalarinizi zevkle okudum. Oncelikle sizi tebrik ediyorum.

Elimde 1950'lerden kalma bir Philips radyodan cikma lambalar var. Philips MiniWatt EL84, Philips MiniWatt EZ80, Philips MiniWatt ECH81 ve isimleri silinmis 2 tane daha lamba. Bu lambalarla 2 loudspeaker'i surebilecek bir amfi cikarabilir miyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oapaydin -- 20 Mayıs 2015; 23:57:42 >
  • Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S.Togay -- 8 Temmuz 2015; 9:50:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: oapaydin

Arkadaslar,

Elimde 1950'lerden kalma bir Philips radyodan cikma lambalar var. Philips MiniWatt EL84, Philips MiniWatt EZ80, Philips MiniWatt ECH81 ve isimleri silinmis 2 tane daha lamba. Bu lambalarla 2 loudspeaker'i surebilecek bir amfi cikarabilir miyim?

quote:

Orijinalden alıntı: oapaydin

Arkadaslar,

lambalar kaç adet? 2 adet el84 muhtemel...
    lodspeaker adı üstünde loudspeaker... bu hop.rün marka modeli varsa öğrenelim halihazırda sürer deyip geçiyoruz.
    önerim radyo çalışıyorsa ona hariçten CD, USB bağlantııs kazandırıp çalıştırılması... mono muhtemel.

• 1 tane el84 lamba var. Hoparlorler Dali Zensor 1. Radyonun tek hoparloru var, evet Mono. Benim niyetim farkli amplifier olusturmak.
  • @oapaydin,
    zensor1 için PP yapıda el84 çıkış tüplü VT ampli düşünülebilir.
    bu iş için iki çıkış trafosu ve bu trafoların ölçümüne göre nihayetlendirilmiş şema ve 4 adet el84 lamba. öğrenebildiğim
    şahsi görüşüm bu. arkadaşlardan daha iyi öneriler gelir.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.