Şimdi Ara

DIY lambalı ampli nihayet bitti :) (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
191
Cevap
5
Favori
10.145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tüm konuları baştan aşağı tüm heyecan ve merakla okudum. Gerçekten harika bir ürün çıkmış ortaya. Tebrikler büyük emek var.

Sizin kadar kaliteli olmasa da orta seviye bir ampli yapmak için trafoları nerelerden temin edebiliriz ?
  • Trafoyu isin kalbi olarak dusunursek ve baslangici trafodan yapacaksak sifirdan yaratmak yerine orta hallisini ebay dan satin almak daha az riskli ve pratik olur gibi geliyor...
    Iyi dilekleriniz icin cok tesekkur ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • S.Togay kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler, araştırıp bakacağım. Sizlerde diğer konunuz da ("VACUUM TUBE AMPLIFIER LAMBALI AMFiLER") uygun fiyatlara alına bilecek güzel ampliler önerirseniz. Çok memnun olurum.
  • Ustad cantan bir oneride bulur ise seri uretilen fabrikasyon lambali ampli icin hatasiz bir secim yapmis olursunuz. Piyasada cin mali urunlerle birlesmis genis bir yelpaze var. Ise yarar olanlari deneyimi yuksek tecrube etmis ustadimizdan rica edelim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Night_Fox41

Teşekkürler, araştırıp bakacağım. Sizlerde diğer konunuz da ("VACUUM TUBE AMPLIFIER LAMBALI AMFiLER") uygun fiyatlara alına bilecek güzel ampliler önerirseniz. Çok memnun olurum.

master sound 845 ikinci el de 3500 Euro iyi bir cihaz

Jadis orcestra ikinci el 1500 Euro cok guzel cihaz

Octove v70 ikinci el 3500 Euro guzel cihaz

Patos 2500 Euro civarı ikinci el

Unision resource. Un tum modelleri iyidir ama fiyat yüksek bilginiz ola

Bu paralar fazla dıyorsanız bunlara alternatif ya cayın Yada yarland kalıyor 1000 USD civarı

Sonrası Çin ısi bulaşmayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eraycelik80 -- 24 Ağustos 2013; 1:58:14 >
  • Tekrar merhaba,

Ben iki yıl önce başlangıç olsun diye Mei Xing NC-450 Amfi aldım. Deneyerek alma şansım olduğu için f/p açısından Aurum Cantus 5508 hop. ile hoşuma giden ton ve derinliği bulabildim. Şu an üzerinde çin malı lambalar mevcut, Aslında Memnunum ama bişeyler dürtüyor işte, araştırdığım kadarıyla Rus lambalar ile derinliğin ve ve detayların biraz daha arttığı söyleniyor. Sizlerin böyle bir tecrübesi oldumu acaba?

Biraz da Anı ve fikrimi anlatayım
    Şu an iş için Güney koredeyim. Zengin bir ülke olduğu için High-end sistemler çok tercih ediliyor. Büyük bir alışveriş merkezinin bir katında 30 dan fazla sistem ve malzeme satan mağaza var. Burada herşey mevcut, high-end cenneti gibi. Geçen geldiğimde on'dan fazla mağaza gezmeye vaktim olmuştu. Bang&olufsen den tutunda mcintosh lara kadar, odamın tavanından yüksek fütüristik hop. den Ev parasına kurulan sistemleri bile dinleme şansım oldu. Bir seviyeden sonra hemen hepsinden alınan tonlar detaylar limit seviyelere ulaşıyor. İnanın evimdeki sistem bile birçoğundan aldığım hazzı rahatlıkla veriyor. Klasik olacak ama "bu kadar para etmez" izlenimi doğdu %1 lik nüans farkını duyabilmek için 10 bin lerce dolar harcamanın gereksiz olduğuna emin oldum. Fırsat bulabilirsem gidip oraların fotoğraflarınıda sizinle paylaşmayı umuyorum. Bence kendi yapmış olduğunuz Amfi ile hem istediğiniz sese daha emin ulaşırsınız hemde paranız cebinizde kalırken eserinizle gurur duymanında hazzına varabilirsiniz. Umarım konuyu dağıtmamışımdır.

• eraycelik80 E kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler, önerilerinizi değerlendiricem. Marka/Modelleri inceliyorum =)
  • quote:

Orijinalden alıntı: eraycelik80

master sound 845 ikinci el de 3500 Euro iyi bir cihaz

Jadis orcestra ikinci el 1500 Euro cok guzel cihaz

Octove v70 ikinci el 3500 Euro guzel cihaz

Patos 2500 Euro civarı ikinci el

Unision resource. Un tum modelleri iyidir ama fiyat yüksek bilginiz ola

Bu paralar fazla dıyorsanız bunlara alternatif ya cayın Yada yarland kalıyor 1000 USD civarı

Sonrası Çin ısi bulaşmayın

genel olarak konuyu güzel özetlemişin Eray

lambalı amplide ciddi ve doğru dinleyen biri için 5000$ gözden çıkacajk. yoksa mevcutta bazı model markalarda kafi gelebilir.
    6C33C (pushpull veya se) 829B (pp veya se), 211, KT882li lambalardan teşekkül ampliler iyi olabilmekte.
    Yamamoto 6C33 Almarro gibi güzel ampli.
    Ayon, AR, Uni. R, Leben, Jadis bir sürü marka yanında ismi sanı duylmadık ama süper lambalı ampli üreten bazı üreticiler vardır. onlardan biri düşünülebilir. bu tip üreticilerin birde çin versiyonu olan üreticileri var. prima luna, cayin, niva, cary, yaqin, audioromy, guiguang gibi.
    lambalı ampli çok.
    mesele karar vermek

• quote:

Orijinalden alıntı: S.Togay

Dostlar bu ay baska bir ogrencim daha Amerika'ya gitti. Bir onceki giden samsung nx1000 fotograf makinasi getirmisti. Simdi de aklima asagidaki urun takildi fikrinizi almak isterim!
    http://www.amazon.com/gp/aw/d/B00A7IZN70/ref=aw_2nd_sims_3?pi=SL500_SS115
    Malum DIY yaptik kt88 bu ise farkli bir ses rengi el34 ile uygun fiyatiyla. Teknik veri ve isciligi iyi gibi. Acaba goren, duyan ve ya dinleyen varmi aramizda?

Bu soruya cevap gelmeyince Avrupa satışı ile aynı noktaya gelmiş asus aldım. Performansı güzel, satıcısı güvenilir. İhtiyaçsa tavsiye ederim.

www.n11.com
    Laptop Fiyatları & Modelleri - Dizüstü Bilgisayar n11.com
    http://www.n11.com/asus-s300ca-c1004h-i3-3217u-18ghz-4gb-500gb-133-dokunmatik-windows-8-P15273329

• Arkadaşlar selam. Başlığa yazmadığım bir aylık süreçte iki ürün aldım ve denedim.
    Birisi sony MDR-RF810k kablosuz kulaklık (124 tl) fiyatı Avrupa satışından bile tatlı

Fakat tedarik süreci bir gün olan ürün bir haftada geldi... Geldiği akşam test ettim
    hayatımda ilk defa bir ürünü iade olarak geri gönderdim.
    Ses alt frekanslarda parçalandığı gibi rf verici etkisiyle dip sesi son derece keyifsizdi.
    Sadece ucuz diye marka güvencesi ile almış olmak için almıştım. kablosuzda verimin kablolu kadar
    olmayacağının bilincindeydim hatta diğer kulaklığım 90 model AKG kablosuz. Bunu sözde film için
    tercih etmiştim. Kısacası tatminkar değil...
    Bu arada ev sinema sistemine ucuz yollu ilave olarak samsung BD-D5500 bluray player (169 tl) ekledim.
     DIY lambalı ampli nihayet bitti :)

Bu ürün elimdeki sony BDP-s300 bluray player a ilave olarak tercihim oldu.
    Sony den yüklemesi çok daha hızlı ve sesleri biraz daha derli toplu. Amazon ve ebay fiyatlarına göre
    169 tl gayet hesaplı hatta oldukça ucuz diyebilirim.
    Malum 2013 model LG,samsung,sony,pioneer gibi alternatifler ebat olarak sanki uydu alıcı cihazı gibi
    minyatürleştiği noktada bu ürünün profesyonel cihazların ortalama ölçülerine en olarak yakın olması
    diğer cihazların arasında sırıtmamış oldu.

Yine yeni jenerasyonda sadece HDMI çıkışa yönelmişlik varken bu
    cihazda fazladan optik ve tos çıkışların da var olması yine profesyonel cihazlarda model yılına dayalı
    giriş paneli seçeneklerinde sıkıntıyı ortadan kaldırır nitelikte. (pioneer vsx 1011 cihazımda HDMI yok)

Yukarıda belirttiğim hususlar sizler için de önem arz ediyorsa kaçırmayın mutlaka alın derim ki
    iki gün ara ile 2 adet satın alıp yeniyi bile yedekledim
    Not: samsung BD-D5500'ün internete kablosuz bağlanma özelliği yok. Smart özelliğinden faydalanmak
    için 30 dolara adaptörünü satın almak gerekiyor. Fakat benim TV lerim 8000 ve 7000 serileri olup
    onlarda zaten smart özellik olduğundan o kısmı önemsemedim. Sırf kablosuz internet için bedeli bu
    üründe 2 katına çıkarmanın gereğine inanmıyorum.
    Sadece kendime değil oğlum için de ebay dan birşey aldım ki sony mdr 810'u madara ediyor

Her ne kadar oyuncak gibi olsa da ses görseli kadar şaşırtıcı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S.Togay -- 26 Eylül 2013; 19:40:09 >

• Dostlar selam. Yaklasik olarak 5 aydir kullandigim DIY lambali amplimde son durumdan meaklisi icin 2 satir aciklama yazmak istedim. Tum fonksiyonlar saglikli calisiyor. Tadina degil 5 ay daha iyisini yakin fiyatlarda gerek bir marka gerekse yeni bir DIY calismaya kadar doyulmayacak gibi. Her dinledigimde icimden bu uretimde emegi gecenlere tesekkur ediyorum burada da tekrar dile getirmek istedim. Tesekkurler.

• quote:

Serden hocam güle güle kullan cicilerini.
    yalnız kulaklığı hiç gözümü tutmadı. taklit kopya çin malı belli. kulaklığa dikkatli bakarsak kulaklığın iç kısmında ki üçgenimsi delikler ile piyasada ki çin üretimli, taklit kopya OEM artık adına ne derseniz çin malı ürünler olduğunu anlarız.
    ister taklit Philips, Sennheiser, Sony, Akg vs. markaların yada Prige, Snopy angry ungry marka isimli kulaklıkların hepsi aynı malzeme. söktüm baktım. metal kulaklık. 5TL olanından tut 30TL satılanına kadar... ve ses kalitesi sıradan Sony walkman kulaklılara rahatlıkla katlanan biri olarak benim için aşırı derece dayanılmaz bir sesleri var. kafaya da kulağa yazık dedirttirmiştir bana maalesef.:((((

Hashimoto ampli harika ya. ben hiç unutmadım aklımda. selamlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_cantan -- 26 Ekim 2013; 11:16:19 >

• Ustadim angry birds kulakligi guncel ve sevimli diye ogluma aldim ebay dan yanlis hatirlamiyorsam kargo dahil 8 tl gibi komik fiyata. zaten yasi 4 olunca cocuk kopartip ta oynamayi tercih etti.
    Sony kablosuz mdr180 icin deneyince son fikrim merak edenler icin satin almak iade ile sonlanacagindan sadece zaman kaybi. 1998 model kablosuz akg T405 kulakligimla yanyana bile koyulmayacak kadar kotuydu sesi.
    El altinda ucuz yollu ve ise yarar sonuc veren islevselligi zengin ve diger cihazlarla hem boyut olarak hemde arka cikis zenginligi acisindan ise yarar buldugum samsung BD-D5500 bluray cihazi tum dostlara onerdim 169 tl den. Alanlar pisman olmadilar.
    Lambali ampli ise dinledikce kulagimda daha kiymetleniyor. Iyiki dedigini yaptim. Sayende devirdaim bitti sistemimde tesekkur ederim .

• the_cantan kullanıcısına yanıt
    Bi hayırlı olsuna gelmediniz yeni hoparlörü

• Eray nerede yani bu sitede paylastinmi yeni hoparloru? Paylastiysan inan gormedim yoksa boyle guzel olaylari atlamam mumkun degil. Varsa link hatirlatirmisin hemen bakayim
    Duzeltme: Biraz arayinca uyelere ait ses sistemleri basliginin ara satirlarinda denk geldim. Hayirli ugurlu olsun degerli kardesim. Ama boylesine guzel bir alisverisin sevincini keske sana ozel bir baslikta bol resim video ve yorumlarinla paylassaydin hayalini kuran hifi severlere kisa yol acmis olurdun. Boyle bir paylasim ricasi ile tekrar hayirli olsun. Kiyas ve yorumlarini bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S.Togay -- 25 Ekim 2013; 22:23:57 >
  • quote:

Eray nerede yani bu sitede paylastinmi yeni hoparloru? Paylastiysan inan gormedim yoksa boyle guzel olaylari atlamam mumkun degil. Varsa link hatirlatirmisin hemen bakayim

Ses ve görüntü sistemleri varya kullanıcıların

• https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=33360662&p=101&f=332#

• Eray hayırlı olsun. Detay bilgi heyecanla bekliyorum.
    Ebay turu atarken denk geldim PATRICIA BARBER cafe blue açık artırma başlangıç fiyarı 99 dolar cd

24-kt gold taban kullanan oldumu aramızda

• Var o cd istanbulda bende 180 gr plağı da far

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cd fiyatı 180gr plağı ile aynı. peki duyum lezzeti olarak cd nin plağa yakın olması mümkünmü acaba?
    İşte mini disk cihazımı bu yüzden çok seviyorum. minimum kayıpla o plağı yada cd yi boş md fiyatına
    kopyalayabilme şansı sağlıyordu. Bu MD cihazların üretimini ne diye sonlandırdı firmalar anlamış değilim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S.Togay -- 26 Ekim 2013; 7:16:26 >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.